GTB 19428 #49626 Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) Czy do kostki GLS-5600 (znalazłem konkretnie cl-1er), będzie pasował pasek od DW5600 lub GW 5610? Przy okazji czy bezele GLS są zamienne z tymi od DW 5600? Tak , paski będą pasować od wszystkich obecnie dostępnych kostek. Bezele dla GLS są zamienne tylko z : GLX , G , GW-M , DW-D. Dobra fotkaDzięki. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez GTB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endig 0 #49627 Napisano 21 Sierpnia 2019 Tak , paski będą pasować od wszystkich obecnie dostępnych kostek. Bezele dla GLS są zamienne tylko z : GLX , G , GW-M , DW-D. Dzięki.Super. Dzięki za szybką odpowiedź. W celu doprecyzowania do tego GLSa będzie pasował jak rozumiem bezel od GW-M5610-1ER? Bo tych jak widzę jest sporo dostępnych. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #49628 Napisano 21 Sierpnia 2019 Super. Dzięki za szybką odpowiedź. W celu doprecyzowania do tego GLSa będzie pasował jak rozumiem bezel od GW-M5610-1ER? Bo tych jak widzę jest sporo dostępnych. PozdrawiamTak , będzie pasował choć rozważyłbym jeszcze na twoim miejscu zakup właśnie GW-M5610-1ER - jest niewiele droższy a zyskujesz solar , synchronizację radiową a i czytelność samego wyświetlacza jest lepsza niż w GLS. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endig 0 #49629 Napisano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) Rozważałem właściwie tylko trzy możliwości. Z kasą nawet wyjdzie podobnie, bo do GLS od razu muszę pasek zamówić, na nato nie będe nosił.To ma być zegarek do codziennego tyrania i w końcu G shock, do których nigdy nie miałem przekonania, aż przyszedł czas, że zachciałem G. W tym co mam chronografie do zdarcia zawsze brakowało mi możliwości podświetlenia, a sportowe zegarki/pulsometry wyglądają tak badziewnie że zaraz po powrocie z aktywności je ściągałem. Chcę coś co jak założe po pracy, to będzie na nadgarstu do nocy. Mały nadgarstek oraz jakiś resentyment, że to nawiązanie do początków serii ograniczył wybór z serii G do kostek.1. GWM5610 - bo klasyczny wygląd. Taki Vintage w klasie G-shock i czytelny, ale wizualnie mnie nie porywa - solar, synchronizacja traktuję jako dodatek.2. GWM5610BB - bo kozacko wygląda czarny - ale nieczytelny3. GLS 5600 CL-1ER - bo kozacko wygąda i powinien być przyzwoicie czytelny. Pewnie gdyby był problem z dostępnością paska kupiłbym właśnie proponowanego GWM5610. Będzie po prostu następny, jeśli się przekonam do kostek.Wszystko rzecz gustu oczywiście. Dzięki za podpowiedź. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez Endig 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #49630 Napisano 21 Sierpnia 2019 Nie wiem,nie wcinam sie - ale brales pod uwage fakt,ze zegarka z solarem nie musisz rozkrecac co 2-3 lata i mozesz smigac na swiatelku calymi dniami ??Uzywajac swiatelka raz dziennie bateria wytrzymuje srednio 2,3 lata - według specyfikacjiNie wiem na jakim poziomie zegarkowego zboczenia jesteś,ale przy wymianie baterii dobrze jest wymienić uszczelke i zrobić test szczelności.A zegarka z solarem nie rozkręcasz bo nie ma potrzeby.. Na twoim miejscu,jak mówisz o klasyce i normalnej baterii to poszedłbym w jakas zakręcaną kostke w stalowej kopercie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Endig 0 #49631 Napisano 22 Sierpnia 2019 (edytowane) Nie wiem,nie wcinam sie - ale brales pod uwage fakt,ze zegarka z solarem nie musisz rozkrecac co 2-3 lata i mozesz smigac na swiatelku calymi dniami ??Uzywajac swiatelka raz dziennie bateria wytrzymuje srednio 2,3 lata - według specyfikacjiNie wiem na jakim poziomie zegarkowego zboczenia jesteś,ale przy wymianie baterii dobrze jest wymienić uszczelke i zrobić test szczelności.A zegarka z solarem nie rozkręcasz bo nie ma potrzeby.. Na twoim miejscu,jak mówisz o klasyce i normalnej baterii to poszedłbym w jakas zakręcaną kostke w stalowej kopercieNo właśnie, chyba aż tak wkręcony jeszcze nie jestem i staram się jak mogę by tak pozostało. ;-)Rozkręcaniem się nie martwię, bo uszczelke za grosze sam wymienie jak trzeba, zwykły oring jak mniemam, szczelność na poziomie basenowym i saunowym powinien zachować. :-) A jak gwinty puszczą po np. 6 latach to będzie pretekst do zakupu nowego. :-) :-) Natomiast argument klasycznego wyglądu bardzo mnie przekonuje.Pozdrawiam Edytowane 22 Sierpnia 2019 przez Endig 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #49632 Napisano 22 Sierpnia 2019 Na twoim miejscu,jak mówisz o klasyce i normalnej baterii to poszedłbym w jakas zakręcaną kostke w stalowej kopercieTo już wyższy stopień "kostkowej mani" do którego trzeba dojrzeć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tap 85 #49633 Napisano 22 Sierpnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #49634 Napisano 22 Sierpnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35441 #49635 Napisano 22 Sierpnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemas22 0 #49636 Napisano 23 Sierpnia 2019 Tego GLS którego chcesz. Kupiłem w zegarki- diament.pl. I w cenie zegarka wymienili mi na gumowy a zostawili u siebie pasek nato 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kujawski44 0 #49637 Napisano 23 Sierpnia 2019 Przyjemny wypiek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 569 #49638 Napisano 23 Sierpnia 2019 na horlogeforum nl zegarmistrz pokazal casio 1200 po ponad roku lezakowania na polcezegarek zlapal opoznienie 2 (dwie!) sekundy przez ten czasnazwa casio royale zobowiazuje tapatalkverstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #49639 Napisano 24 Sierpnia 2019 GBA-800-7A w ciuszkach od GBA-800EL-4A. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35441 #49640 Napisano 24 Sierpnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #49641 Napisano 24 Sierpnia 2019 (edytowane) Lustereczko -------------I taki filmik o G , nic nowego ale można popatrzeć https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/ondemand/video/2072020/ Edytowane 24 Sierpnia 2019 przez GTB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23073 #49642 Napisano 24 Sierpnia 2019 ...I taki filmik o G , nic nowego ale można popatrzeć https://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/ondemand/video/2072020/Krzywo włożony moduł - 10:05 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #49643 Napisano 24 Sierpnia 2019 Krzywo włożony moduł - 10:05 Też mi się to rzuciło w oczy , ale jak widać panu Kikuo Ibe to nie przeszkadza tylko nam "maniakom". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Quiet 1 #49644 Napisano 24 Sierpnia 2019 Witam, chciałbym sobie sprawić 5610. Pytanie, czy lepiej przyoszczędzić i kupić w okolicach 400zł ze sklepu internetowego poza dystrybucją Zibi, a tym samym zrezygnować z gwarancji (rozszerzona 6 lat) i serwisu w każdym większym mieście czy właśnie dołożyć 1/3 ceny i mieć spokój jakby coś. Oczywiście sklep z tańszą opcją pewny i polecany na forum. Pytanie bardziej czy jest szansa, że z zegarkiem się coś może stać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5657 #49645 Napisano 24 Sierpnia 2019 Pytanie bardziej czy jest szansa, że z zegarkiem się coś może stać Jeśli po rozpakowaniu zegarka będzie działał i w trakcie użytkowania nie walniesz młotkiem, nie wrzucisz pod walec to szanse że się coś stanie są bardzo niewielkie, moim zdaniem - poza tym koszt kupna nowego modułu do GW-M5610 to nie jest, jeszcze, taka droga sprawa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #49646 Napisano 24 Sierpnia 2019 Jeśli po rozpakowaniu zegarka będzie działał i w trakcie użytkowania nie walniesz młotkiem ... to dalej będzie działał.Ale z resztą się zgadzam 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5657 #49647 Napisano 24 Sierpnia 2019 ... to dalej będzie działał.Ale z resztą się zgadzam Wiele zależy od kształtu i wagi młotka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #49648 Napisano 25 Sierpnia 2019 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #49649 Napisano 25 Sierpnia 2019 Wyprawa z córą na Lubelszczyznę i Podlasie. Myślę, że duże G i Baby-G sprawdzą się znakomicie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #49650 Napisano 26 Sierpnia 2019 Ooooo, super, Podlasie to moje rodzinne strony. Bawcie się dobrze. Szerokości Tomku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach