Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Nienoszony, ale sprzedać szkoda ...

05a9946090e889dcf90630af7d2a056e.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słusznie.

Wpadnij do mnie, postawię Litra Czegoś Dobregoi sprawa załatwiona :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie to proste ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to mi się podoba

Bo on fajny jest - tylko żeby jeszcze solar miał... :rolleyes:

Od doopy strony też mi się podoba, w/g mnie ciekawy pomysł na "dekiel"... jak cena spadnie w okolice normalnej to może nawet się pokuszę...

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
post-109016-0-52534900-1567061560_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, wydaje mi się, że to odpowiedni dział na zadanie mojego pytania....Jeśli nie, skarcić.

Chodzi o modowanie kostek g-shocka, za pomocą elementów z Chin. Konkretnie bransolety kompozytowej i bezeli stalowych (mam nadzieję, że chińczycy tytanowe bezele już produkują i tylko wyczekiwać ich na alli) i wygodniejszych przycisków, trochę dłuższych- wszystko do serii 5600, ale tej większej nieco DW5600BB. Czy ktoś modował sobie swoje kostki podzespołami z Chin ? Inna sprawa, to rozmiar wkrętaków do casio, będę wdzięczny za podanie tego, co potrzebuję, żeby pobawić się z zegarkami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) rozmiar wkrętaków do casio, będę wdzięczny za podanie tego, co potrzebuję, żeby pobawić się z zegarkami ?

Zarówno dekiel, jak i bezel odkręcisz wkrętakiem krzyżowym PH00.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GG-B100-1A3 zastąpił gw-9400 i cały czas ze mną

Pytałem pod recenzją - ale chyba tutaj to właściwsze miejsce wiec powtórzę; czy, Twoim zdaniem, jest sen kupować tego "G" jeśłi nie ma się zamiaru nigdy parować go ze smartfonem?

Z recenzji wynika że sporo funkcji jest aktywnych tylko z użyciem smartfonu - choć z uwagi na dość skomplikowaną procedurę wprowadzania danych, raczej nie próbowałbym przy pomocy tego "G" wracać po pijaku do domu - bo pewnie zanim wszystkie ustawienia lokalizacji zostałyby wprowadzone to, z dużym prawdopodobieństwem, wytrzeźwiałbym na amen, albo, co bardziej prawdopodobne, po którymś zerwaniu połączenia, zegarek lotem koszącym powędrowałby w tzw. pizdu... :D Niemnie,j ze względów estetycznych, widziałbym go na łapie swojej od czasu do czasu... ale bez pary... :D

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak oceniasz podświetlenie i lumę?

Podświetlenie super, luma - skromna ponieważ niestety cyfry i indeksy nie oddają światła, tylko górne elementy (takie kropki) i wskazówki ale godzinę spokojnie można odczytać - będzie po pokazane chyba w 4 części (haha jak to brzmi ;))

7e5c50397c37911ce65b0e185f4d4cd3.jpg33c6d9916b1def69d114bd659598d67d.jpg

Edytowane przez Matej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, chodzi mi po głowie wyświetlacz negatywowy i padło wstępnie na G9300GB-1D. Pytanie jednak, czy nie będzie męczył oczu i da się go używać? Jakie macie doświadczenia związane z tym modelem?

15055824_Beztytuu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem pod recenzją - ale chyba tutaj to właściwsze miejsce wiec powtórzę; czy, Twoim zdaniem, jest sen kupować tego "G" jeśłi nie ma się zamiaru nigdy parować go ze smartfonem?

Z recenzji wynika że sporo funkcji jest aktywnych tylko z użyciem smartfonu - choć z uwagi na dość skomplikowaną procedurę wprowadzania danych, raczej nie próbowałbym przy pomocy tego "G" wracać po pijaku do domu - bo pewnie zanim wszystkie ustawienia lokalizacji zostałyby wprowadzone to, z dużym prawdopodobieństwem, wytrzeźwiałbym na amen, albo, co bardziej prawdopodobne, po którymś zerwaniu połączenia, zegarek lotem koszącym powędrowałby w tzw. pizdu... :D Niemnie,j ze względów estetycznych, widziałbym go na łapie swojej od czasu do czasu... ale bez pary... :D

Może nieobiektywnie bo od momentu jak otrzymałem ten zegar cholernie mi się podoba (jak ktoś słusznie zauważył jest podobny do GWG-1000 tylko trochę mniejszy a na GWG teraz nie mam $$$).

Fakt - nawiązywanie połączenia wkurza jak się ma telefon kupiony ponad 3 lata temu i to jest frustrujące. Natomiast zupełnie szczerze jeżeli sparujesz urządzenie raz - chociaż po to, żeby uaktywnić potrzebne funkcje w menu oraz trybie wyświetlania to wszystko jest ok.

Jak wiesz ja w Romku korzystam najczęściej z Baro oraz alarmy, timer stoper - tutaj podobnie więc fajnie. Czasem wschody i zachody słońca też się przydają a GG-B100 posiada tą funkcję,

Moim zdaniem warto - zdecydowanie wybieram GG-B100 zamiast GG-1000 czy GWG-100.

Fajnie jest poznać funkcje, trochę się pobawić i później korzystać z zegarka jak z każdego innego - bo pewnie u mnie tak się to skończy i mam nadzieję, że bateria starczy na dłużej ;)

Mam taki filmik przygotowany na koniec recenzji - moja opinia po recenzji ale wybaczcie nie jest jeszcze gotowy a po drugie wrzucę po 4 części (tak wiem wiem chory jestem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Matej - orientujesz się czy wymiana baterii w GG-B100 jest możliwa w warunkach domowych czy to jest raczej wizyta W ASO? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Matej - orientujesz się czy wymiana baterii w GG-B100 jest możliwa w warunkach domowych czy to jest raczej wizyta W ASO? ;)

Slavko napr nie wiem. Ze zdjęcia części/budowy wynika, że to raczej standardowa wymiana - nie Tak jak w gwr-b1000

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarówno dekiel, jak i bezel odkręcisz wkrętakiem krzyżowym PH00.

Dziękuję ślicznie  ;)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Panowie, chodzi mi po głowie wyświetlacz negatywowy i padło wstępnie na G9300GB-1D. Pytanie jednak, czy nie będzie męczył oczu i da się go używać? Jakie macie doświadczenia związane z tym modelem?

Dla mnie była róznica kolosalna,jezeli chodzi o negatyw i pozytyw

Kto pozna gdzie to? ;)

Zgaduje ze UK..Czy ta elewacja budynku nie występuje gdzies na jakiejś windowskiej tapecie ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slavko napr nie wiem. Ze zdjęcia części/budowy wynika, że to raczej standardowa wymiana - nie Tak jak w gwr-b1000

Ok - dzięki - miejmy nadzieję że to standardowa wymiana.

Pewnie za trzy lata Ktoś nagra poradnik jak to zrobić samemu ;)

Edytowane przez slavko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zgaduje ze UK..Czy ta elewacja budynku nie występuje gdzies na jakiejś windowskiej tapecie ? :)

Nie, Szwajcaria, Bazylea. Centrum wystawiennicze Messebasel, gdzie co roku odbywają się targi Baselworld. ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie była róznica kolosalna,jezeli chodzi o negatyw i pozytyw

Różnica, ale w czym - odbiorze zegarka, czy jego czytelności?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Różnica, ale w czym - odbiorze zegarka, czy jego czytelności?

"Odbiór zegarka" to kwestia w pełni indywidualna, budowanie własnej opinii na podstawie "odbioru" innych osób, jak sam się o tym przekonałem wielokrotnie, nie ma sensu. A różnica czytelności "pozytywnego" i "negatywnego" wyświetlacza jest zawsze i jak dotąd nigdy się nie spotkałem żeby korzyść była po stronie "negatywu" - choć są negatywy bardziej i mniej czytelne, sam byłem w szoku że może być tak O.K. patrząc na DW-5025B, ale i tak nie miał on startu do czytelności np DW-5000SL, czy DW-5030-1...

W przypadku G-9300GB-1D, moim zdaniem, jest nieźle z czytelnością, w porównaniu do np GW-7900B, czy DW-5600BB, albo GX-56BB - ale nawet nie można mówić o porównaniu czytelności do G-9300-1. 

Zresztą tego ostatniego miałem ponad 4 lata, bo się świetnie sprawdzał, a wymienione negatywy tylko przez chwilę a z zakupu G-9300GB-1D w ogóle zrezygnowałem po jego obejrzeniu - ale to nie ze względu na wyświetlacz tylko na "złote" dodatki... choć po ich "przerobieniu" na kolor czarny, mógłby to być świetny zegarek...

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi