drVanSteiner 602 #54626 Napisano 9 Kwietnia 2021 bawić się w to z tym sprzedającym?Sam musisz ocenić, czy zrobił to celowo, czy nie miał złych intencji.e//Jest jeszcze Patryk z Wrocka. Drożej, ale do negocjacji 0 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #54627 Napisano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) Pieniążki wróciły (WOW!!!) - a już się bałem, że zajmie to dłużej. Okej, jestem na zero. Tylko nie wiem co z Tym facetem zrobić. Teraz to dopiero mam zagwozdkę Panowie... Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez Vonziej 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54628 Napisano 9 Kwietnia 2021 12 minut temu, Vonziej napisał(-a): To pytanie pozostaje aktualne a dużo taniej było/jest ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #54629 Napisano 9 Kwietnia 2021 5 minut temu, unadarek napisał(-a): a dużo taniej było/jest ? 1350 ostateczna cena była i pewnie jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5739 #54630 Napisano 9 Kwietnia 2021 5 godzin temu, murcins napisał(-a): No spory odzwyczaiłem się, s1000 mniejszy 😛 Czyli kolejny zegar nie do noszenia Waść nabyłeś bo s1000 już nosić się nie dało - ciekawe jak ta powłoka będzie się zachowywać... Czekam na relację 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54631 Napisano 9 Kwietnia 2021 3 minuty temu, Vonziej napisał(-a): 1350 ostateczna cena była i pewnie jest jakby około połowy ceny - pewnie nie za mocno zniszczony z gwarancją i z wszystkim bo innego pewnie byś nie wziął ale mimo to jest to ok 1400zł - kusi ta połowa ceny - jak brać to tylo z otwarciem przy kurierze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #54632 Napisano 9 Kwietnia 2021 3 minuty temu, unadarek napisał(-a): jakby około połowy ceny - pewnie nie za mocno zniszczony z gwarancją i z wszystkim bo innego pewnie byś nie wziął ale mimo to jest to ok 1400zł - kusi ta połowa ceny - jak brać to tylo z otwarciem przy kurierze GWG-1000 jest dużo na rynku z eglobal - tam nie ma żadnej gwarancji w ogóle. Dużo ich cyrkuluje na rynku używek. Nie wiem. Ciężki orzech do zgryzienia. GG-B100 znalazłem za 9 stówek z gwar z drugiej ręki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54633 Napisano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) 7 minut temu, Vonziej napisał(-a): GWG-1000 jest dużo na rynku z eglobal - tam nie ma żadnej gwarancji w ogóle. Dużo ich cyrkuluje na rynku używek. Nie wiem. Ciężki orzech do zgryzienia. GG-B100 znalazłem za 9 stówek z gwar z drugiej ręki Jak są na rynku używki w dobrej cenie to rozglądaj się i moze jednak daj spokój - jak masz za 900zł jednak te 1350 to jednak troche jest kasy - zmięknie mu rura to ci za tysiąc będzie sprzedawał jeśli używek jest na rynku - napisz mu że za pobraniem to zapłacisz tysiąc - a resztę zainwestuj w Siebie na przykład za pomocą Perły lub Namysłowa lub weź tego Ci...ena za 400 co pokazywałeś Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #54634 Napisano 9 Kwietnia 2021 8 minut temu, unadarek napisał(-a): na przykład za pomocą Perły lub Namysłowa Idę do sklepu, dzięki Darek. Takie inwestycje lubie najbardziej 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #54635 Napisano 9 Kwietnia 2021 Jak ktoś nie sprzedaje na OLX zbyt często, to mógł się nabrać na tą przesyłkę z płatnością OLX. Tym bardziej, że podczas wystawiania ogłoszenia wygląda, jakby to było obligatoryjne. Też raz byłem zaskoczony, że mnie zmusza do tej opcji, ale kliknąłem anuluj i dopiero wtedy się okazało, że ogłoszenie wystawione najnormalniej w świecie, a ta wysyłka OLX była opcjonalna. Dużo się mówi o wałkach na OLX bazujących na przesyłkach, opłatach za kuriera i potwierdzeniach płatności. Trochę się nie dziwię, że ktoś mógł nie mieć pojęcia jak to formalnie wygląda i bał się tej opcji. Jak się dogadałeś z gościem i zaproponował Ci, że poczeka z zegarkiem aż do Ciebie kasa wróci, to poproś o wysyłkę w możliwością sprawdzenia przy kurierze. To Cię w 100% nie chroni, bo i tak najpierw będziesz musiał zapłacić kurierowi, ale będziesz miał świadka, jakby coś było nie tak. W kwestii GWG-1000, czy GG-B1000, to dla mnie sprawa jasna. Zegar z tyloma funkcjami bez solara jest MZ niezbyt dobrym wyborem - lepiej zegarek otwierać w celu wymiany baterii raz na 7-10 lat, a nie co 1,5 roku 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54636 Napisano 9 Kwietnia 2021 29 minut temu, clusca napisał(-a): Jak ktoś nie sprzedaje na OLX zbyt często, to mógł się nabrać na tą przesyłkę z płatnością OLX. Tym bardziej, że podczas wystawiania ogłoszenia wygląda, jakby to było obligatoryjne. Też raz byłem zaskoczony, że mnie zmusza do tej opcji, ale kliknąłem anuluj i dopiero wtedy się okazało, że ogłoszenie wystawione najnormalniej w świecie, a ta wysyłka OLX była opcjonalna. Dużo się mówi o wałkach na OLX bazujących na przesyłkach, opłatach za kuriera i potwierdzeniach płatności. Trochę się nie dziwię, że ktoś mógł nie mieć pojęcia jak to formalnie wygląda i bał się tej opcji. Jak się dogadałeś z gościem i zaproponował Ci, że poczeka z zegarkiem aż do Ciebie kasa wróci, to poproś o wysyłkę w możliwością sprawdzenia przy kurierze. To Cię w 100% nie chroni, bo i tak najpierw będziesz musiał zapłacić kurierowi, ale będziesz miał świadka, jakby coś było nie tak. W kwestii GWG-1000, czy GG-B1000, to dla mnie sprawa jasna. Zegar z tyloma funkcjami bez solara jest MZ niezbyt dobrym wyborem - lepiej zegarek otwierać w celu wymiany baterii raz na 7-10 lat, a nie co 1,5 roku ..oczywiście że jets opcjonalna -ale zabezpiecza cię - sa aukcje że sprzedający chce tylko wpłaty na konto i nie wysyła pobraniówki - sam tak kupowałem i mi się udało towar dotarł ale ile jest przekrętów - i tu jest dobrze wpłaca na olx i póki nie odbiorę towaru i nie sprawdzę to kupujący czeka na kasę jak wszytko ok dostaje kasę i wszyscy zadowoleni - co do zegarków z funkcjami to wszystkie powinny mieć ładowanie solarne bez żadnej łaski - po to są funkcje aby z nich korzystać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 155467 #54637 Napisano 9 Kwietnia 2021 Wasze zdrowie w gardło moje😉🍻 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #54638 Napisano 9 Kwietnia 2021 24 minuty temu, unadarek napisał(-a): ... - i tu jest dobrze wpłaca na olx i póki nie odbiorę towaru i nie sprawdzę to kupujący czeka na kasę jak wszytko ok dostaje kasę i wszyscy zadowoleni - ... No chyba nie do końca tak jest Jak tylko otworzą się drzwiczki od paczkomatu to kasa leci do sprzedającego a co tam jest w tym paczkomacie i jak wygląda to sprawa drugorzędna. To już lepszy kurier z możliwością sprawdzenia bo przynajmniej jest świadek który potwierdzi że w przesyłce były kartofle 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54639 Napisano 9 Kwietnia 2021 Teraz, rafalmosty napisał(-a): Wasze zdrowie w gardło moje😉🍻 ..ten drugi żółty jak nie widzisz podciąga ci słomka z butelki - tak tylko sygnalizuje 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 155467 #54640 Napisano 9 Kwietnia 2021 Teraz, unadarek napisał(-a): ..ten drugi żółty jak nie widzisz podciąga ci słomka z butelki - tak tylko sygnalizuje Dzięki za cynk👍 Zrobię z bestią porządek😤 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #54641 Napisano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) Trojaczki Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez murcins 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54642 Napisano 9 Kwietnia 2021 9 minut temu, tomaliusz napisał(-a): No chyba nie do końca tak jest Jak tylko otworzą się drzwiczki od paczkomatu to kasa leci do sprzedającego a co tam jest w tym paczkomacie i jak wygląda to sprawa drugorzędna. To już lepszy kurier z możliwością sprawdzenia bo przynajmniej jest świadek który potwierdzi że w przesyłce były kartofle tak masz rację ale ..... jest zabezpieczenie którego nie masz w przypadku transakcji z pominięciem kup teraz olx "... Kiedy możesz ubiegać się o rekompensatę? dokonałeś zakupu korzystając z usługi Przesyłki OLX; opłaciłeś zamówienie za pomocą Płatności OLX; nie upłynęło jeszcze 30 dni od chwili odebrania paczki; jeżeli było to możliwe, podjąłeś próbę wyjaśnienia sprawy ze Sprzedającym, kontaktując się z nim na OLX; złożyłeś zawiadomienie na policję. Wniosek o przyznanie rekompensaty możesz złożyć wyłącznie drogą pisemną i elektroniczną, przesyłając go przez nasz formularz kontaktowy. Pamiętaj, by zawrzeć w nim wszystkie wymagane informacje, o których piszemy poniżej." PS - jak kartofle to już coś gorzej jak cegła - bo to za mało na rozpoczęcie budowy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siweq 39 #54643 Napisano 9 Kwietnia 2021 4 godziny temu, drVanSteiner napisał(-a): No działa, czas pokazuje i wibruje i piszczy Co konkretnie chcesz wiedzieć? Miałem GPR b1000 i nie powiem - GPS był najfajniejszą zabawką. Jak wygląda jego czułosc, czy zrywa, czy długo się czeka na fix'a ? I jak pozostałe fukcje w waszym odczuciu wypadają ? Czy ogólnie zegar szybko działa ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #54644 Napisano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, unadarek napisał(-a): Jak są na rynku używki w dobrej cenie to rozglądaj się i moze jednak daj spokój - jak masz za 900zł jednak te 1350 to jednak troche jest kasy - zmięknie mu rura to ci za tysiąc będzie sprzedawał jeśli używek jest na rynku - napisz mu że za pobraniem to zapłacisz tysiąc - a resztę zainwestuj w Siebie na przykład za pomocą Perły lub Namysłowa lub weź tego Ci...ena za 400 co pokazywałeś Dzięki, sprawa załatwiona Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez Vonziej 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54645 Napisano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Vonziej napisał(-a): Dzięki, sprawa załatwiona Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka ... i to rozumiem 😁 widzę że Casio powinno instalować w bezelach otwieracz do butelek a na wyświetlaczu podawanie ilości otwartych sztuk z drobną animacją Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #54646 Napisano 9 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, clusca napisał(-a): Jak ktoś nie sprzedaje na OLX zbyt często, to mógł się nabrać na tą przesyłkę z płatnością OLX. Tym bardziej, że podczas wystawiania ogłoszenia wygląda, jakby to było obligatoryjne. Też raz byłem zaskoczony, że mnie zmusza do tej opcji, ale kliknąłem anuluj i dopiero wtedy się okazało, że ogłoszenie wystawione najnormalniej w świecie, a ta wysyłka OLX była opcjonalna. Dużo się mówi o wałkach na OLX bazujących na przesyłkach, opłatach za kuriera i potwierdzeniach płatności. Trochę się nie dziwię, że ktoś mógł nie mieć pojęcia jak to formalnie wygląda i bał się tej opcji. Jak się dogadałeś z gościem i zaproponował Ci, że poczeka z zegarkiem aż do Ciebie kasa wróci, to poproś o wysyłkę w możliwością sprawdzenia przy kurierze. To Cię w 100% nie chroni, bo i tak najpierw będziesz musiał zapłacić kurierowi, ale będziesz miał świadka, jakby coś było nie tak. W kwestii GWG-1000, czy GG-B1000, to dla mnie sprawa jasna. Zegar z tyloma funkcjami bez solara jest MZ niezbyt dobrym wyborem - lepiej zegarek otwierać w celu wymiany baterii raz na 7-10 lat, a nie co 1,5 roku Tak to prawda, ale ogólnie postawmy się w sytuacji kupującego - chcesz upatrzony zegarek kupić, polujesz, 2 dni negocjujesz i nagle to kupujący jest wyzywany od oszustów. Wysłałem mu nawet potwierdzenie wpłaty z banku wyciągnięte na szybko no i mi stwierdził, że to podrabiane i nie jest to potwierdzenie. Postawmy się w sytuacji zwykłego kupujacego. NIe można tak robić, że wszystkich się traktuje jak oszustów. Potem chciał wysłać za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości i poczeka aż pieniądze wrócą, ale nie odpisałem, bo miałem swoje zajęcia i kilka telefonów. Po pół godziny pojawiło się ogłoszenie na jednej z grup G-shock na Facebooku (sic!, a mówił, że poczeka), a po 2 godzinach skwitował mnie na OLX - "no tak właśnie myślałem" - no wiadomo co to znaczy... 🤣 Mi to nie robi, spływa jak po kaczce, ale niesmak jest straszny... Teraz, unadarek napisał(-a): ... i to rozumiem 😁 widz że Casio powinno instalować w bezelach otwieracz do butelek a na wyświetlaczu podawanie ilości otwartych sztuk z drobną animacją Hehe, to jest opcja, ale widziałem, że niektórzy zwykłym Rolexem Subem otwierają piwka, więc co to dla G-shocka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54647 Napisano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) 5 minut temu, Vonziej napisał(-a): Tak to prawda, ale ogólnie postawmy się w sytuacji kupującego - chcesz upatrzony zegarek kupić, polujesz, 2 dni negocjujesz i nagle to kupujący jest wyzywany od oszustów. Wysłałem mu nawet potwierdzenie wpłaty z banku wyciągnięte na szybko no i mi stwierdził, że to podrabiane i nie jest to potwierdzenie. ja bym se darował niech sobie siedzi z nim - co to jeden zegarek na świecie Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez unadarek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #54648 Napisano 9 Kwietnia 2021 Teraz, unadarek napisał(-a): ja bym se darował niech sobie siedzi z nim - co to jeden zegarek na świecie Już sobie darowałem, zanim zdążyłem odpisać mu to wystawił na grupę na FB na sprzedaż, a na OLX mnie podsumował, że oszustem jestem, więc. NO CÓŻ. Namysłów mam i będę Namyślał się 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 13048 6386 #54649 Napisano 9 Kwietnia 2021 ja dzisiaj sam zawiozłem kostkę kupcowi , trochę zaryzykowałem , kolega z Ukrainy , brak konta bankowego , nie wie jak paczkę za pobraniem odebrać itd , zagadał do mnie przez olx , z domu na modlińską ( Wawa) miałem 40 km , dopłacił za wachę , zadowolony On i ja bo jutro wyjeżdża ale ryzyko i jakaś obawa była 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #54650 Napisano 9 Kwietnia 2021 2 godziny temu, clusca napisał(-a): W kwestii GWG-1000, czy GG-B1000, to dla mnie sprawa jasna. Zegar z tyloma funkcjami bez solara jest MZ niezbyt dobrym wyborem - lepiej zegarek otwierać w celu wymiany baterii raz na 7-10 lat, a nie co 1,5 roku GG udaje GWG, ale odpada już w szatni. Jak dla mnie, to musiał schylać się po mydło 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach