tomaliusz 23153 #7801 Napisano 17 Lipca 2013 Fakt, trochę za bardzo go wyobliłeś, ale nie jest źle Lepiej chyba obciąć najpierw na ròwno a potem zrobić lekkie skosy tak na 5*30 stopni a kąty leciutko zapiłować. Miałem kiedyś w pracy taką małą ręczną gilotynkę i myślę że na niej poszło by gładko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7802 Napisano 17 Lipca 2013 No właśnie tak zrobiłem - najpierw na równo jak widać po uciętym kawałku, a następnie przykładając starą końcówkę zrobiłem dokładnie takie same skosy jak w oryginalne, ale z braku cierpliwości dorwałem się do zbyt grubego papieru ściernego i się zagalopowałem z zaokrąglaniem. Idealne do tej pracy byłoby coś takiego. Muszę zdobyć i tym dopracować. Co to w ogóle jest - jakiś rodzaj pilnika do paznokci? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #7803 Napisano 17 Lipca 2013 Tak to taki pilniczek do paznokci i etc. To samo co papier ścierny. Najlepiej drobniutki, taki 400 (tkz. wodny) lub osełka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
USERNAME 0 #7804 Napisano 17 Lipca 2013 jakby casio niemogło robić krotszych pasków chyba malo kto ma nadgarstek ponad 19cm.. standard to 17-18.. 0 Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #7805 Napisano 17 Lipca 2013 jakby casio niemogło robić krotszych pasków chyba malo kto ma nadgarstek ponad 19cm.. standard to 17-18.. Lepiej coś uciąć niż sztukować Fakt że przy tak stosunkowo małym jak na g-shock zegarku, powinien pasek być krótszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7806 Napisano 17 Lipca 2013 (edytowane) Witam! Sprawiłem sobie G-SHOCKA (http://allegro.pl/zegarek-casio-ga-110sn-3aer-g-shock-nowosc-i3386267980.html) Godzinę ustawiłem w nim metodą prób i błędów więc miło by było gdyby ktoś napisał jak się zmienia. Drugie pytanie brzmi: Jak zmienia się tryb 12 godzinny na 24. Trzecie pytanie to jak ustawić datę oraz dzień tygodnia. Dodam, że przed napisaniem posta przeszukałem google, a instrukcja w języku angielskim. Pozdrawiam! Wszystkich ustawień dokonujesz w trybie konfiguracyjnym - aby go włączyć, przytrzymaj przycisk ADJUST na około trzy sekundy, dotąd aż na górnym wyświetlaczu zacznie mrugać trzyliterowy kod oznaczający aktualnie wybraną strefę czasową. Przy użyciu REVERSE lub FORWARD wyszukaj BER, a następnie przyciskiem MODE wybieraj kolejne opcje do skonfigurowania. Większość opcji ustawiasz przyciskiem FORWARD, w niektórych (wszystko związane z godziną i datą) możesz użyć także REVERSE - wtedy zgodnie z opisem REVERSE działa jako "minus", FORWARD jako "plus". 1. DST - czas letni, wybierz ON 2. Format wyświetlania czasu (12H lub 24H), czyli to czego szukałeś. 3. Zerowanie sekundnika 4. Godzina 5. Minuty 6. Rok 7. Miesiąc 8. Dzień miesiąca 9. Czas aktywności podświetlenia (LT1 = 1,5 sekundy, LT3 = 3 sekundy) Tryb ustawień możesz opuścić na dowolnym etapie, wciskając ADJUST. Edytowane 17 Lipca 2013 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek1232 0 #7807 Napisano 18 Lipca 2013 Bardzo dziękuję za pomoc! W razie problemów z zegarkiem, lub jakimiś pytaniami wiem już gdzie się zgłosić! Pozdrawiam i dorzucam zdjęcie. (Przepraszam za jakość ale robione telefonem) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #7808 Napisano 18 Lipca 2013 Wczoraj odebrałem i tak jak obiecałem zdjęcie z tgzw. rąsi . Panowie powiedzcie mi , CO TO SĄ TE PŁYWY I FAZY KSIĘŻYCA :) i jak to ustawić . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7809 Napisano 18 Lipca 2013 Fazy księżyca - bez wyglądania przez okno (albo kiedy niebo jest zachmurzone) możesz sprawdzić jak dzisiaj wygląda księżyc. Musisz ustawić odpowiednią długość (a może szerokość?) geograficzną, aby to dobrze działało. Wykres pływów - przydatne tylko gdy jesteś nad morzem/oceanem. W Polsce całkowicie bezużyteczne, na Bałtyku nie ma pływów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lotek 25 #7810 Napisano 18 Lipca 2013 Ehehe, Seven dzięki za odp. Czyli zbędne kółeczko jak rónież fala na ekranie :). Ale wygląda bardzie pro :P. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rav3k 0 #7811 Napisano 18 Lipca 2013 Witam, czy mozecie polecic mi jakiegos fajnego g-shocka w kolorze bialym do 350 zl? Srednio sie na zegarkach znam wiec moze dostane jakies propozycje z opisem dlaczego ten a nie inny? pozdrawiam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #7812 Napisano 18 Lipca 2013 Witam, czy mozecie polecic mi jakiegos fajnego g-shocka w kolorze bialym do 350 zl? Srednio sie na zegarkach znam wiec moze dostane jakies propozycje z opisem dlaczego ten a nie inny? pozdrawiam! Najpierw skocz 2,3 strony wcześniej i poczytaj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radek1232 0 #7813 Napisano 18 Lipca 2013 Witam! Co w moim G-SHOCK'u (http://allegro.pl/zegarek-casio-ga-110sn-3aer-g-shock-nowosc-i3386267980.html) oznacza ten mniejszy boczny zegar ze wskazówką i literami 30, 50, 90 i napisem OVER 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7814 Napisano 18 Lipca 2013 To prędkościomierz. Ustalasz dystans, na przykład 1 kilometr, włączasz stoper, zatrzymujesz po przejechaniu tego dystansu, a wskaźnik pokazuje średnią prędkość osiągniętą na tym odcinku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oldakson1 0 #7815 Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) Ja także stałem się już posiadaczem G. Dokładnie to model GW 6900, czyli z panelem i wave ceptor. Świetny sprzęt za dobrą cenę. Myślę, że to nie mój ostatni z tej serii, bo rozważam riseman'a. Jutro wrzucę zdjęcia. Pozdrawiam.EDIT:Jest i mój G. Edytowane 19 Lipca 2013 przez oldakson1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swarov 0 #7816 Napisano 19 Lipca 2013 To mój pierwszy post, także witajcie! Przymierzam się do kupna G-Shock'a. Ze zdjęć najbardziej podoba mi się GA 120 BB, jednak mam dosyć chudy nadgarstek, całe 16 cm Dziś przymierzałem ten model i trochę dziwnie się z nim czułem. Przejrzałem ostatnie 100 stron tego forum, jednak nie mogę znaleźć mniejszego odpowiednika tego zegarka. Najbardziej zależałoby mi na negatywie, najlepiej jakby cały zegarek był czarny. Czy ktoś może mi doradzić coś mniejszego ale zbliżonego stylem do GA 120 BB? Jeśli nie ma takiego modelu to napiszcie proszę jakie modele dobrze leżą na takim nadgarstku jak mój. PozdrawiamSwarov 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hgarmia 0 #7817 Napisano 20 Lipca 2013 Witam , mam pytanie . Gdzie można kupić mudmana "men in smoky gray" oczywiscie w Polsce . Są one gdzies dostępne czy pojawiają się tylko co jakiś czas ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
youssarian 0 #7818 Napisano 20 Lipca 2013 Podejrzewam ze moze byc problem z ta kolorystyka Mudmana w Polsce. Casio wprowadza na rynek polski tylko wybrane wersje. Ja ostatnio przerabialem to na modelu GX-56 - marzyl mi sie Golden King, a w koncu stanelo na Standardowym czarno-czerwonym. Moim zdaniem pozostaje Ci albo zapytanie do Zibiego o sprowadzenie na zamowienie albo import prywatny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #7819 Napisano 20 Lipca 2013 Z miesiąc temu były 2 sztuki na allegro. A tak to raczej sie nie pojawiają. Chyba pozostaje ebay Tapnięte z SGS3 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dizmon 0 #7820 Napisano 20 Lipca 2013 Witam wszystkich !!!Trafiłem na to forum ponieważ szukam jakiegos G-shocka, liczę na waszą pomoc w wyborze modelu (troche ich dużo) chciałbym żeby był w miarę duży i bezobsługowy, posiadał fajny stoper , timer, i funkcję Tough Solar. Wcześniej miałem Casio DW-290 i służył mi baaaardzo długi czas kupiłem go jak jak tylko wyszedł na rynek jako nowość, byłem sporo młodszy teraz przyciski w nim nie chcą się wciskać, skończyła się bateria no i wygląda na mojej ręce troche jak zegarek dziecka dlatego postanowiłem że czas go wymienić na coś nowszego, a że podobają mi się duże zegarki myślę o G-shocku i proszę o pomoc w wyborze mdelu.Ps zmierzyłem nadgarstek nie wiem dokładnie jak i w którym miejscu to zmierzyć ale wyszło 18,5-19cm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #7821 Napisano 20 Lipca 2013 Sorry ale to kalkulator 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7822 Napisano 20 Lipca 2013 Jakiś bardziej "na wypasie" ten kalkulator, bo fajnie wyszło. To i ja trochę zdjęć powrzucam. Jak obiecałem kilka dni temu - porównanie skracanego i nieskracanego paska w G-7700/7710: Szlufka daje się co prawda podciągnąć jeszcze wyżej, aż na "harmonijkę", ale idzie już z dość sporym oporem, co moim zdaniem w dłuższej perspektywie może ją osłabić. Lepiej nie ryzykować, bo często to właśnie szlufka jako najsłabszy element paska poddaje się jako pierwsza, a i tak przy takim rozwiązaniu nadal nie wygląda to idealnie. I przy okazji jeszcze dwie wspólne fotki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #7823 Napisano 20 Lipca 2013 (edytowane) @Seven,Fajny ten "G" . Sam kiedyś nad nim myślałem (szukałem małego "G" pod długi ciasny rękaw), ale wybór padł na 5600. Gdyby chodziło mi o lepsze funkcje stopera, to wtedy byłby już mój Edit: różnica czasu na w/w zegarkach - 23 sek. Ja musiałbym skorygować oba z wzorcem atomu, aby szły łeb w łeb ( inaczej nie usnę ) Edytowane 20 Lipca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7824 Napisano 20 Lipca 2013 Stoper to akurat taki fajny nie jest. Obydwie górne linie zajęte są przez czasy okrążeń, nawet jeśli tego nie używasz. W jednej z nich mógłby być wyświetlany zegar, wtedy funkcjonalnie byłby to chyba kompletny i idealny zegarek. To jak dla mnie jego największa wada. Dokładność 1/1000 sekundy też zupełnie niepotrzebna, lepsza byłaby większa pojemność pomiaru, choć 10 godzin w sumie nie jest złe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #7825 Napisano 20 Lipca 2013 Nie korciło Cię ustawić ich? Dodałem edit post wcześniej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach