Waldzior 3227 #11501 Napisano 6 Listopada 2014 A co w nim takiego unikatowego? Te dwie czerwone kropki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #11502 Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) GA-100LG-8AJF seria Blizzard White. Do serii należy też GW-M5610, GD-X6900 i GW-8900. Nie były dostępne w Polsce. Jedna z kilkudziesięciu wersji kolorystycznych GA-100.Samych białych jest chyba z pieć do wyboru. Edytowane 6 Listopada 2014 przez piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xeii 0 #11503 Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) Model to GA-100LG-8A, a inny jest kolor mianowicie "Ice Grey". Na zdjęciu wygląda jak biały a w rzeczywistości jest właśnie taki lekko szary. Ogólnie bardzo mi się spodobała tarcza. Z przesyłką wyszedł mnie 300zł z mały kawałkiem. No a z tym unikatowym to przesadziłem. Po prostu w Polsce pewnie zbyt dużo takich nie ma, a mi się bardzo podoba i innym też się spodobał. Wiem, że ktoś skrytykuje, że biały to pedalski itd. ale ja mam to gdzieś, bo każdy ma swój gust i to, że nosisz czarny zegarek nie oznacza, że jesteś mężczyzną, bo możesz być zwykłą pi*** Edytowane 6 Listopada 2014 przez Xeii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11504 Napisano 6 Listopada 2014 Wyluzuj Noś co Ci się podoba. Ja sam mam w kolekcji DW-6900NB. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strzala 1196 #11505 Napisano 6 Listopada 2014 Xeii, mam wrażenie, że na forum jest jednak większa tolerancja zegarkowa niż piszesz Biały/jasny szary to może być tylko odradzany ze względu na łatwe brudzenie, ale tak to niech każdy nosi co chce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11506 Napisano 6 Listopada 2014 Dokładnie "Oburzyłeś" się a jeszcze nikt nic nie napisał negatywnego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #11507 Napisano 6 Listopada 2014 Model to GA-100LG-8A, a inny jest kolor mianowicie "Ice Grey". Na zdjęciu wygląda jak biały a w rzeczywistości jest właśnie taki lekko szary. Ogólnie bardzo mi się spodobała tarcza. Z przesyłką wyszedł mnie 300zł z mały kawałkiem. No a z tym unikatowym to przesadziłem. Po prostu w Polsce pewnie zbyt dużo takich nie ma, a mi się bardzo podoba i innym też się spodobał. Wiem, że ktoś skrytykuje, że biały to pedalski itd. ale ja mam to gdzieś, bo każdy ma swój gust i to, że nosisz czarny zegarek nie oznacza, że jesteś mężczyzną, bo możesz być zwykłą pi*** Jaki wyszczekany Jak bedziesz niegrzeczny to pójdziesz do kąta na karnego żółwia Dokładnie jak pisze Strzała-mamy raczej czarne bo białe i kolorowe sie brudza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotreek 16 #11508 Napisano 6 Listopada 2014 Ponad dwa lata zajęło mi kupno tego zegarka, zawsze były inne wydatki, albo po prostu przechodziło mi ciśnienie na niego, ale dzisiaj zamówiłem! GW-M5610 -1ER wyszło mi 437 zł, ale z pl dystrybucji, a to się liczy, bo gwarancję chętnie sobie przedłużę, bo nie mam dobrych wspomnień z innym innym tanim casio. Dałem tej firmie drugą szansę, zobaczymy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #11509 Napisano 6 Listopada 2014 Będziesz Pan zadowolony z 5610. Z innej beczki. Gdzieś to było chyba w tym wątku ale po przewertowaniu kilkunastu stron nie znalazłem. Mój Gulfi 911 przestawił się na czas zimowy i od tej pory szlag wziął synchronizację. Trzeba przełączyć na Auto czy On aby DST zadziałało? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #11510 Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) Jeśli przestawił się na czas zimowy to funkcja dst powinna Ci zniknąć jeśli w ustawieniach masz aktywną opcje auto.Funkcja dst powinna być aktywna w czasie letnim natomiast po przejsciu na czas zimowy powinna się wyłączyć po udanej synchronizacji ale tylko wtedy jeśli w ustawieniach włączony jest tryb dst auto.Natomiast co do synchro to sprawdź czy nadal masz właczoną synchronizację w trybie receiving na on. Jeśli tak to powinno być wszystko w pożądku i zegarek powinien synchronizować się automatycznie w nocy.Ewentualnie sprawdź czy masz ustawioną poprawną strefę czasową np: BER, PAR, MAD. Jeśli wszystko masz poprawnie ustawione to nie wiem co może być przyczyną.Napisz jeszcze czy ręczna synchronizacja Ci działa? Edytowane 6 Listopada 2014 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84557 #11511 Napisano 6 Listopada 2014 Mamy też czerwone i na forum żadnego nie widziałem oprócz mojego Przez niektórych zwany katiusza 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #11512 Napisano 6 Listopada 2014 Tak mam ustawione synchro na ON strefa BER. W opcjach wybrane Auto. Ręczna synchronizacja mi się nie powiodła w żadnym zegarku. Za to automatycznie zawsze synchronizowały się w nocy bez problemu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11513 Napisano 6 Listopada 2014 A nie powinna być PAR? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #11514 Napisano 6 Listopada 2014 (edytowane) MAD,PAR,ROM,BER,STO to ta sama strefa czasowa również w Polsce i niezależnie którą z nich wybierzemy zegarek powinien się zsynchronizować.Dla pewności ręcznie wymusiłem przed momentem synchro z każdą z tych 5 stref na moim GW-M5610 i z każdą z tych stref zegarek zsynchronizował się bez problemu. Jedynie ze strefą ROM trwało to trochę dłużej bo zegarek łapał gubił zasięg ale w końcu się udało.Dużo zależy od miejsca bo nie w każdym koncie jednego czy drugiego pomieszczenia zegarek złapie sygnał. Trzeba połazić posprawdzać gdzie zasięg jest najlepszy. Edytowane 24 Listopada 2014 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #11515 Napisano 7 Listopada 2014 Kładę gulciego na parapecie a pod oknem mam łóżko w którym śpie. Ręcznie się nie synchronizuje a w nocy gdy śpi ze mną na łapie synchronizuje się zawsze. Wracając do mojego pytania to wczoraj ustawiłem Auto i normalnie złapał synchro w nocy. Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11516 Napisano 7 Listopada 2014 Ja na szczęście nigdy nie miałem z tym problemu.Mam z 5 G z synchronizacją i wszystkie codziennie łapią sygnał. Może dlatego, że mieszkam na 10 piętrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Banalny 26 #11517 Napisano 7 Listopada 2014 Moje Casio łapią sygnał nawet w mieszkaniu na 1 piętrze w blokowisku, ale tylko w nocy. W dzień nawet na otwartej przestrzeni się nie synchronizują. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11518 Napisano 7 Listopada 2014 Hej,Wiem, że znalezienie tego elementu graniczy z cudem ale jako że udało mi sie to zrobić w przypadku DW-003 to warto szukać Otóż poszukuję brakującego elementu bezela z modelu DW-004. Kolor mało istotny.Może ktoś ma taki uszkodzony zegarek, który może być dawcą.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #11519 Napisano 7 Listopada 2014 Pochwalę się nowym nabytkiem (tak właściwie to prezent). GD-400-4. Chyba pierwszy na tym forum. 8-) pozdrawiam wszystkich, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84557 #11520 Napisano 7 Listopada 2014 Gratulacje. Bardzo fajny 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #11521 Napisano 7 Listopada 2014 http://olx.pl/oferta/zegarek-casio-g-shock-ga-100-1a1-bez-vat-CID87-ID7J5t5.html#82ee7315ee Myślicie, że to jakaś ściema? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11522 Napisano 7 Listopada 2014 Pochwalę się nowym nabytkiem (tak właściwie to prezent). GD-400-4. Chyba pierwszy na tym forum. 8-) pozdrawiam wszystkich, PiowaSuper, gratuluję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 181 #11523 Napisano 7 Listopada 2014 Gratuluje. Super kolory. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #11524 Napisano 7 Listopada 2014 Gratulacje. Bardzo fajny Super, gratuluję. Gratuluje. Super kolory. Dziękuję, też mi się podoba. Szkoda, że w PL nie ma wszystkich pięciu wersji kolorystycznych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84557 #11525 Napisano 7 Listopada 2014 No nie widać zielonego i oliwkowego. Pewnie za jakiś czas się pojawią może nie u oficjalnych dystrybutorów ale będą 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach