Yodek 2549 #4251 Napisano 7 Lipca 2019 (edytowane) Poznaniaki nawet jej futro podpierdzielili Faktycznie naród tu zdolny ze wszech miar Mmmm... no co tu powiedzieć... faktycznie elficki kotek...Piękny! Bardzo piękny zgredek Edytowane 7 Lipca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4252 Napisano 7 Lipca 2019 (edytowane) Poszłam po prostacku - szczotom (łazienka ufajdana)Co tam łazienka , ale za to , jaka Korona Edytowane 7 Lipca 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4253 Napisano 9 Lipca 2019 No i nastała , błoga cisza .Ja tu walczę ze skrzynką ..., tz. z brudem . A jak tam Korona ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4254 Napisano 9 Lipca 2019 PM - życie pisze swoje scenariusze.Rodzinne wątki, koneksje i zobowiązania zabierają czas intensywnie. A i plan na lipiec jeszcze nie skończony więc zajęcia zegarowe legły pokotem.Korona po czyszczeniu "se schnie" i pewnie jeszcze jej zejdzie na tej czynności Chyba do jesieni mi zejdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4255 Napisano 9 Lipca 2019 PM - życie pisze swoje scenariusze.Rodzinne wątki, koneksje i zobowiązania zabierają czas intensywnie. A i plan na lipiec jeszcze nie skończony więc zajęcia zegarowe legły pokotem.Korona po czyszczeniu "se schnie" i pewnie jeszcze jej zejdzie na tej czynności Chyba do jesieni mi zejdzieNo tak ... życie , samo życie Ja , też jeszcze parę dni , a później zastój w pracach.No , ale będą zakupy . Bo specyfików i drobiazgów , dużo potrzeba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4256 Napisano 13 Lipca 2019 Tak dla rozruszania , bo cisza ......Wyczyściłem i nieco poprawiłem skrzynię . Drzwiczki jeszcze nie wstawione , bo w ściskach jedna listewka . Pewnych elementów i tak brakuje , ale chyba , aż za ładnie wyszło. W każdym razie efekt mnie zaskoczył . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4257 Napisano 13 Lipca 2019 "Za ładnie"? Bombowo wygląda ☺Fajnie że możesz pracowć nad zegarami. Ja muszę pauzować, dobrze chociaż poogladać pracę innych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #4258 Napisano 14 Lipca 2019 A ja w piątek miałem trochę czasu i wszedłem do antykwariatu i znalazłem taką oto książkę z autografem autora. Pierwsze wydanie z 1956 roku. W tej chwili więcej niż połowę swoich książek o zegarmistrzostwie mam z autografami ich autorów, w tym chyba 6 albo 7 tomów Bartnika i Podwapińskiego. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #4259 Napisano 14 Lipca 2019 O "dzieje Zajdlera"... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4260 Napisano 14 Lipca 2019 (edytowane) Żeby nie śmiecić w temacie zegara rocznego odpiszę tu Kiniowi. Kiedy dostałam od Ciebie pierwszą w życiu wskazówkę jak z kwadransowego bufetowca wymontować bębny ze sprężynami bez rozbierania mechanizmu to bez kozery stwierdzam, że to był TEN "starzał Amora" zegarowego. A zaraz po tym podpowiedź jak zdjąć dekiel bębna sprężyny O Akrze już nie wspomnę Edytowane 14 Lipca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #4261 Napisano 14 Lipca 2019 łej, no dobra... jestem zaszczycony... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4262 Napisano 14 Lipca 2019 Oui, oui Monsieur Kinio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sand 58 #4263 Napisano 15 Lipca 2019 A ja w piątek miałem trochę czasu i wszedłem do antykwariatu i znalazłem taką oto książkę z autografem autora. Pierwsze wydanie z 1956 roku. W temacie kol. "dziadek'' mam książkę L.Zajdlera Dzieje zegara , lecz wydanie II poprawione z 1977 rNatomiast z 1956 mam wydanie Niepokalanowskie , Zegarmistrzostwa . W części VI na ostatniej stronie napisano ,że jest w opracowaniu część VII której nie mam . Gdyby ktoś miał zbędną lub choćby skan , jestem bardzo zainteresowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2977 #4264 Napisano 15 Lipca 2019 Tego?: Jak chcesz pdf, napisz na PW. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4265 Napisano 17 Lipca 2019 Odwiedziłem Mamę . No i przez rok , papugi nieźle koronę pożarły No i jak klasyk powiedział ,, jak żyć .... ? ,,Co robić ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4266 Napisano 18 Lipca 2019 Chyba zostanie szukać podobnej korony.A starą zostawić na ostateczne "pożarcie"Nie ma sensu odnawiać bo papugi on tak dokonczą dzieła. Albo zegar przewodzić w inne miejsce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #4267 Napisano 22 Lipca 2019 po niespełna trzech tygodniach choroby kilku wizyt u weterynarza i zeszłotygodniowej piątkowej operacji pies mamy dzeki ale tak naprawdę nas wszystkich domowników dziś przed 17 odszedł, długo szlochaliśmy nad tym jego pyszczkiem a jeszcze wczoraj byliśmy z nim na wizycie kontrolnej kolejna miała być jutro...przeżył z nami radosnych 13 lat, ciężko czyta się to forum ze łzami w oczach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4268 Napisano 22 Lipca 2019 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4269 Napisano 23 Lipca 2019 Luks- współczujemy ... Wielu z nas ma czworonożnych przyjaciół i niestety co jakiś czas, któryś odchodzi, znamy to uczucie, gdy po latach przychodzi czas na odejście za TM.Mieliśmy w domu trzy "ogonki", w lutym musieliśmy uśpić chorego psa. Zostały dwa ogonki. Teraz znów mamy trzy ogonki .. Wasz piesek miał u Was szczęśliwe życie przez te lata. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #4270 Napisano 24 Lipca 2019 psiak jamniko podobny wzięty był ze schroniska z Wrocławia z początku jako szczeniak chorował miał problemy z jelitami ale potem było wszystko dobrze aż do zeszłego roku gdy zaliczył kilka wizyty u weterynarza a kres przyszedł w tym tygodniu, już nawet ostatnie zakupy zegarowe w tym ostatni wczorajszy mnie nie cieszą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2977 #4271 Napisano 24 Lipca 2019 Chyba już w życiu nie będę miał żadnego zwierzaka. Nie chcę już cierpieć po jego odejściu, albo żeby on cierpiał po moim. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4272 Napisano 24 Lipca 2019 Ja się dochowałem 5 yorków i miał być koniec ... znaleźliśmy szczeniaka wyrzuconego na środku drogi w listopadzie zeszłego roku... straszny szuszwol i pokraka z niego w stosunku do reszty , ale jest najlepszym kumplem pozostałych. Waży tyle co cała reszta. Rozrabia też za całość ... jak go braliśmy , był dylemat ... teraz już nie ma ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4273 Napisano 25 Lipca 2019 (edytowane) Dylematy są takie - ile "waży" cierpienie po odejściu zwierzaka, a ile "ważą" lata wspólnego życia i obopólnej radości z wzajemnych korelacji.Było by mi strasznie trudno żyć w mieszkaniu, którego strefa przypodłogowa byłby pusta.. Edytowane 25 Lipca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #4274 Napisano 25 Lipca 2019 wczoraj się dowiedziałem, że kocurrrr stołuje się nie tylko u nasz... Ponoć sąsiedzi mają smaczniejsze, ale i tak kocio sypia z pańcią i pańciem w wyrku...Powsinoga jeden... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4275 Napisano 25 Lipca 2019 wczoraj się dowiedziałem, że kocurrrr stołuje się nie tylko u nasz... Ponoć sąsiedzi mają smaczniejsze, ale i tak kocio sypia z pańcią i pańciem w wyrku...Powsinoga jeden...Bezkompromisowo wyciąga z życia to co mu najlepsze. Znaczy się umie się urządzić 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach