dziadek 1296 #7176 Napisano 13 Czerwca 2020 Konto mam niekomercyjne. A czy istnieje możliwość samodzielnego sprawdzenia z jakimi urządzeniami synchronizuje się moje konto? 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7177 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) KutFa.. 🤢 Złamałam "drucik" kotwicy budzika 😭😭 Jest jakiś sposób żeby usunąć resztkę drutu z ramienia i z czego wytrząsnąć kawałek takiego drucika? 🤔 Oświadczam, że nie posiadam specjalistycznych maszyn ani narzędzi.. 😔 A może ktoś ma taki mechanizm do zbycia? Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #7178 Napisano 14 Czerwca 2020 Igła ... musisz zmierzyć i dobrać grubość i leciutko wbić w mosiądz ... w stara dziurkę 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7179 Napisano 14 Czerwca 2020 Spróbuję znaleźć taką cienką igłę.. bardzo cienka igłę 😑 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6089 #7180 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Złamałaś? Przed "wbiciem" nowego trzpienia trzeba usunąć starą pozostałość.. Dobierz średnicę- mniejszą od kołka, weź kawałek stali ( np igły) utnij i tempym końcem staraj się wybić tą resztę. Wiem łatwo pisać, gorzej to zrobić.. bo sie potrafi ześlzgnąć i pokaleczu otwór.. Edytowane 14 Czerwca 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #7181 Napisano 14 Czerwca 2020 Obawiam się że igła będzie za gruba . To będzie drut taki jak w szczotkach drucianych oczywiście stalowych 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6089 #7182 Napisano 14 Czerwca 2020 0,25 do 0,4 mm ??? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7183 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Stalowa szczotka wraca do mnie jak zły sen 🥴 Przeszukam najpierw swój kufer krawiecki, może znajdę taka cieniznę 😋 Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #7184 Napisano 14 Czerwca 2020 Ja w budziku Japy miałem podobną awarię. Zmierzyłem drugi kołek (miał 0,47mm) a igły miały najmniej 0,55mm. Więc igłę włożyłem w grawerkę i na obrotach szlifowałem (najpierw iglakiem, potem drobnym papierem). Tak zjechałem do 0,50 mm, wtedy wbiłem do kotwicy i obciąłem cęgami na długość. Budzik chodzi. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7185 Napisano 14 Czerwca 2020 Dzięki 🤗 W razie czego mogę spróbować "pocieniasić" igłę - iglakiem i papierem jak będzie za gruba 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6089 #7186 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Jaka średnica tego kołka? Jak już chcesz pocieniać to zapnij tą igłę w wiertarkę, czy inne takie tam dremele, i papier ścierny "wodny" z olejem w paluszki i dalej.... Edytowane 14 Czerwca 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7187 Napisano 14 Czerwca 2020 Wszystkie rady dobre , więc tylko potwierdzam ..... sam wstawiałem igłę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6089 #7188 Napisano 14 Czerwca 2020 Waćpani...jaka jest ta średnica? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7189 Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) Suwmiarka elektroniczna by się przydała .... no , jak trzeba sobie sprawić . Igłę napewno dobierzesz . Ale wpierw inną , gdzie zeszlifować sam czubek , by nią posłużyć się jako wybijakiem. Wiadomo , że dobrze położyć , czy zamocować ( stabilnie ) , zachować małą szczelinę , na wybijaną resztkę kołeczka Edytowane 15 Czerwca 2020 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7190 Napisano 15 Czerwca 2020 (edytowane) Tak będę robić jak radzicie🤗 Średnicy kołeczka nie znam, mam zwykła suwmiarkę to nie wiem czy dam radę nią obmierzyć Hmm... Da się igłę zapiąć do wiertarki czy dremela.. chyba jakiś uchwyt do takiej igły potrzebny? 🤔 Edytowane 15 Czerwca 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6089 #7191 Napisano 15 Czerwca 2020 Normalna suwmiarka mozna bardzo dokładnie pomierzyc Czy się da zapiąc do jakiejś maszynki ? - nie wiem, to właśnie zależy od srednicy kołka i dokladności uchwytu oraz jego zakresu... Zawsze można sobie poradzić wbijając igłę w kawałek drewienka- "obkragłego" -CENTRALNIE i całość do maszynki. Wolne obroty ( bo nigdy nie będzie centralnie w osi) i papierek w łapki/paluszki i szlifujemy :)- ale delikatnie coby igła sie nie obracała w derwienku,,,, ( igłę przed wbiciem mozna walnac młotkiem i ją spłaszczyc i ten koniec wbic.. wieksza szansa by się nie obracała...) 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7192 Napisano 15 Czerwca 2020 Lub owinąć koniec igły, choćby papierem.... To w uchwyt i go zamknąć. Tak ściśnięte powinno wystarczyć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wagro56 108 #7193 Napisano 15 Czerwca 2020 Witam. Jeśli uważasz, że któraś się nada, to napisz na pw. Wyślę jak najszybciej. Sam niedawno to przerabiałem z mechanizmem pewnego chodzika. Niestety nie dałem rady. Kiedyś na Allegro nabyłem za grosze kilkanaście kotwic. Chętnie wspomogę. Pozdrawiam. Waldek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #7194 Napisano 15 Czerwca 2020 W dniu 13.06.2020 o 13:07, dziadek napisał: Trochę z innej beczki. Ktoś włamał mi się na konto e-mail. Za każdym razem dostawałem informację z Onet jak się logował na moje konto które odczytałem dopiero kilka dni temu. Logował się pod nazwą Haker regularnie co tydzień od połowy kwietnia. Co prawda konto mało używane ale ciśnienie mi trochę podniósł. Konto było zsynchronizowane z moim telefonem. Mam pytanie. Zmieniłem na koncie hasło i od dwóch tygodni haker się nie loguje ale konto nadal się synchronizuje z moim telefonem. Czyli nadal mogę odczytywać wiadomości na telefonie pomimo zmiany hasła, natomiast nie mogę napisać e-maila z telefonu bo wymaga wpisania nowego hasła. W związku z tym mam pytanie, czy haker mógł zsynchronizować moje konto ze swoim komputerem i nadal odbiera moje e-maile pomimo zmiany hasła na moim koncie? Haker się logował z terenu Rosji. Wydaje mi sie ze zmieniles haslo i jesli z a kazdym razem lub czesto onet bedzie prosil o uwiarygoodnienie logowania poprzez potwierdzenie telefonem to bedzie ok,ja mam tak w g mailu jak sie loguje z roznych miejsc w Europie 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #7195 Napisano 15 Czerwca 2020 wybijałem kołeczek bo otwór był przelotowy chyba kawałkiem starej igły i taki kawałek igły albo szpilki o najlepszej zbliżonej średnicy wbiłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7196 Napisano 15 Czerwca 2020 2 godziny temu, Wagro56 napisał: Witam. Jeśli uważasz, że któraś się nada, to napisz na pw. Wyślę jak najszybciej. Sam niedawno to przerabiałem z mechanizmem pewnego chodzika. Niestety nie dałem rady. Kiedyś na Allegro nabyłem za grosze kilkanaście kotwic. Chętnie wspomogę. Pozdrawiam. Waldek Wagro56 - zaraz się do Ciebie odezwę jeśli można 😃 Luks - taki miałam też plan. Średnica paletki to 0,45 mm, igły mam ok. 0,6 mm więc sporo pocieniasiania 😜 Ale coś mi się dziś jeszcze trafiło (spadło z nieba). Zaraz wrzucę fotkę PINY... Większe - do mocowania tarcz, płyt mechanizmów, a te maniunie do blokowania wskazówek czy sprężynek wahadła.. I tak się składa, że te malusie są zbliżone wymiarowo - jak uda się udrożnić otwór to po wsunięciu, pin zaciśnie się w odpowiednim rozmiarowo miejscu, bo są klinowe.. 🤔 Dziś do mnie dotarły 🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #7197 Napisano 16 Czerwca 2020 No nie wiem, bo te piny są stożkowe a nie walcowe. Może się udać, ale chyba tak nie powinno być. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7198 Napisano 16 Czerwca 2020 One są bardzo miękkie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7199 Napisano 16 Czerwca 2020 Niech się dzieje wola Nieba... Albo paletki z takich pinów albo d..a blada 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #7200 Napisano 16 Czerwca 2020 16 godzin temu, Yodek napisał: Luks - taki miałam też plan. Średnica paletki to 0,45 mm, igły mam ok. 0,6 mm więc sporo pocieniasiania 😜 Ale coś mi się dziś jeszcze trafiło (spadło z nieba). Zaraz wrzucę fotke ....... 55 minut temu, Yodek napisał: Niech się dzieje wola Nieba... Albo paletki z takich pinów albo d..a blada 🤔 Yodku po co kombinujesz Stalowy-sprężynowy ze starych zapasów do odbioru w Gdański. Pozdrawiam Roman 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach