Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.09.2020 o 21:07, pablo122 napisał:

https://www.chrono24.pl/rolex/rolex-submariner--kermit--id16656971.htm

105kpln ofertowo za Cermita w Krk, ale nie wiem czy on z Kruka czy nie?

Zastanawiam się nad profilem psychologicznym potencjalnego kupującego za tę kwotę 🤔

Zawsze myślałem, że bogaci ludzie sa mądrzy, bo jednak te pieniądze mają  ale ostatnia covidova sytuacja sporo mnie nauczyła, pokory. Okazuje się, że w Polsce jest masa osób, które potrafią zarobić kilkadziesiąt baniek, a nie mają pojęcia o inwestowaniu, nie wiedzą co z $ zrobić. Pewnie ktoś to kupuje.

Ja jako wielki zwolennik złota i krypto jednak zalecam wstrzemięźliwości i w 90% "inwestorów" naprawdę lepiej żeby realna inflaja zżarła 10, a nawet 20% niż stracic cały kapitał na szalonych inwestycjach. Jak 700-800mld z lokat wyleje się na rynek to możemy faktycznie zielonego Suba zoaczyc i za 200kpln. 

Niedoceniłem wielu rzeczy, chyba czas spalić stare książki do ekonomii 

Na Aledrogo oferty nie ma bo pewnie sie wstydzi Pan B.

Roli 126610LV.jpg

Soda66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

60477899_Roli126610LV.thumb.jpg.24c5c784d83aa7bd26b19391919fd634.jpg
Nie wiem czego ma się wstydzić? Niech wystawia gdzie chce i za ile chce.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, lort napisał:

Nie wiem czego ma się wstydzić?

Oczywiście. To raczej ujma dla kupujących bo gładko wpisują się w model transakcyjny " murzyn - koraliki".

Na pewno dużą szkodą dla rynku byłoby nauczenie tych murzynów czytania i pisania, rzecz jasna.

Edytowane przez DEMEL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, DEMEL napisał:

Oczywiście. To raczej ujma dla kupujących, bo gładko wpisują się w model transakcyjny " murzyn - koraliki".

Na pewno dużą szkodą dla rynku byłoby nauczenie tych murzynów czytania i pisania, rzecz jasna.

Pijesz do „jaśnienam” panującego modelu edukacji coraz lepiej egzemplifikowanego kolejnymi lokatorami ministerialnego stołka? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. To raczej ujma dla kupujących bo gładko wpisują się w model transakcyjny " murzyn - koraliki".
Nie znam się za bardzo na murzynach i koralikach
Natomiast nikt nie będzie mi mówił co, za ile i gdzie mam wystawiać.
Wstydzić to się może ktoś kto wprowadza podróbkę do obrotu, bez względu na cenę.
Choć w przypadku sprzedawców podróbek wstyd jest pewnie ostatnim co im doskwiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

:D Nie słyszałem tego kawałka od lat, ale dobrze pasuje jako hymn ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
59 minut temu, desmo napisał:

Pijesz do „jaśnienam” panującego modelu edukacji coraz lepiej egzemplifikowanego kolejnymi lokatorami ministerialnego stołka? 

Raczej system edukacji w Polsce nie ma z tym nic do czynienia, skoro ten co raz bardziej dziwny model działa na całym świecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Smycel napisał:

Raczej system edukacji w Polsce nie ma z tym nic do czynienia, skoro ten co raz bardziej dziwny model działa na całym świecie

Jakbym słyszał „ a w Ameryce biją murzynów”...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Soda66 napisał:

Roli 126610LV.jpg

Czy to wina pana B. Że odkupił zegarek bądź sam odebrał i sprzedaje ? 
Gdzie jest zabroniona sprzedaż zegarków Rolex ? A to że cena jest ogólnie przeszacowana na rynku wtórnym to inna bajka . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, desmo napisał:

A jaki związek z sytuacją rynkową Rolexa ma system edukacji w Polsce? 
Chyba, że to co się dzieje w tym obszarze to faktycznie tylko domena naszego kraju. 
Ewentualnie można przyjąć, że co by się dziwnego nie działo ma świecie to wina rządzących w Polsce - tylko po co?

Edytowane przez Smycel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Smycel napisał:

A jaki związek z sytuacją rynkową Rolexa ma ten edukacji w Polsce? 
Chyba, że to co się dzieje w tym obszarze to faktycznie tylko domena naszego kraju. 
Ewentualnie można przyjąć, że co by się dziwnego nie działo ma świecie to wina rządzących w Polsce - tylko po co?

Mój komentarz odnosił się do innego komentarza. Sens jest mniej więcej taki - jeśli dziś samodzielnie myślących jest mało to przy obecnym systemie edukacji w PL  będzie ich coraz mniej.  Czy przez to nasz rynek jest inny od krajów z większą kulturą i wiedzą ekonomiczną. Oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zaczyna drażnić podejście do klienta w AD. Wychodzi na to , że oni są dla nas , nie my „klienci „ dla nich. Ale o tym później.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, lort napisał:

Nie wiem czego ma się wstydzić? Niech wystawia gdzie chce i za ile chce.

Oczywiście, ale tylko tego zegarka nie ma na Alle..., inne są, ciekawe, może taka polityka a może właśnie tak jak napisałem. 

4 godziny temu, AdiU napisał:

Czy to wina pana B. Że odkupił zegarek bądź sam odebrał i sprzedaje ? 
Gdzie jest zabroniona sprzedaż zegarków Rolex ? A to że cena jest ogólnie przeszacowana na rynku wtórnym to inna bajka . 

Wina żadna jeśli odkupił. Żadna też wina jeśli  sam odebrał i sprzedaje - ale wtedy to inaczej się nazywa. No cóż, ci najbogatsi przynajmniej mogą sobie kupić bez kolejki i zapisów :) . Ci mniej zamożni tego nie zrobią. 

Soda66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol
13 minutes ago, Soda66 said:

Oczywiście, ale tylko tego zegarka nie ma na Alle..., inne są, ciekawe, może taka polityka a może właśnie tak jak napisałem. 

A co dokładnie miałoby być przyczyną tego wstydu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, desmo napisał:

49 minut temu, desmo napisał:

Mój komentarz odnosił się do innego komentarza. Sens jest mniej więcej taki - jeśli dziś samodzielnie myślących jest mało to przy obecnym systemie edukacji w PL  będzie ich coraz mniej.  Czy przez to nasz rynek jest inny od krajów z większą kulturą i wiedzą ekonomiczną. Oczywiście.

Jakbym słyszał - wszędzie dobrze, tylko u nas źle. Oczywiste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, byniek napisał:

Nie wiem jakie kraje masz na myśli, mówiąc o większej kulturze ekonomicznej, ale pracując i zwiedzając UE, stwierdzam, że nie mamy się czego wstydzić.

mówię oczywiście o kulturze i wiedzy ekonomicznej, pomijam zarobki i „dorobek” danego kraju, wynikający z udziału w systemie kapitalistycznym przez ostatnie dziesięciolecia.

Ależ oczywiście, że chodzi o to co robimy z naszym opóźnieniem w uczestniczeniu we wspólnym rynku. Czy gonimy świat ucząc się pilnie jak nie dać się dymać korporacjom, banksterom i prawnikom 😉 czy też dalej wierzymy, że na promocji zyskuje klient a rozdawnictwo środków  publicznych sprawia, że rośnie nasza siła nabywcza. A dla tych którzy potrzebują literalnych  odniesień do tego wątku... w EU jest nadal sporo takich miejsc gdzie można bez łaski i taniej kupić różne modele Rolexa nie całując w d..ę sprzedawcy.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, desmo napisał:

w EU jest nadal sporo takich miejsc gdzie można bez łaski i taniej kupić różne modele Rolexa nie całując w d..ę sprzedawcy.

Taniej jest tam, gdzie płacisz w EUR, bo bez przelicznika kursowego, ale czy bez łaski? ;) 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, mario1971 napisał:

Taniej jest tam, gdzie płacisz w EUR, bo bez przelicznika kursowego, ale czy bez łaski? ;) 

Zwykle w EU nie płacę złotówkami. Nie opłaca się,  ale  to też trzeba parę lekcji matematyki zaliczyć a nie cieszyć się że karta działa 😉  Nie mowię oczywiście o Daytonie, Pepsi czy Cermicie ale Explorer , YM2 czy różne 2T bez łaski .

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega sobie poradzi bo gdzie indziej robi biznes i liczyć umie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje zdanie jest takie; spoko, że ktoś zarabia na zegarkach, ja też staram się nie tracić. Problem w tym, że jeden z pierwszych nowych modeli znalazł się u profesjonalnego sprzedawcy. To jednak trochę słabo. Daj mu Panie zdrowie, robi biznes i to jest ok ale taka sytuacja świadczy o tym, że rolex to teraz dobry towar do spekulacji i albo ad będzie się bardziej przykładać do szanowania klienta albo ludzie odejdą od marki. Sam kupuje duzo, sprzedaje, jak dla mnie ok ale ktoś kto ciuła i marzy o tym modelu i jest wykopywany z kolejki to troche lipa.  Cały rynek jest tak napompowany rolkami, ze zastanawiam sie czy nie sprzedać pespi i batmana zanim ta bańka pierdolnie.

Fajne,proste toolwatche lecz to co teraz się dzieje na rynku rolexa to zakrawa na kpinę. W dk powiedziano mi, ze maja pepsi, batman ale muszę kupić kolje diamentowa dla żony/kochanki to wtedy moze mi sprzedadzą te modele. Po prostu wariactwo.

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, byniek napisał:

No proszę CIĘ.

Psujesz koledze biznes, przecież wszyscy wiemy, że KAŻDY ROLEK to minimum 50% do ceny :) 

A może jest tak, że po zakupie w UE starczy na bilety lotnicze, luksusowy hotel na tydzień i jeszcze zostanie kasy w kieszeni. 

tak na marginesie, lecę pod koniec października do Stambułu (jak COVID pozwoli ) 

to dam znać jak tam z dostępnością rolków.

W Stambule Rolek na Rolku, nie opędzisz się. Są zapewne też modele które Rolek dopiero wypuści 😁.

1. Niezależny, legendarny i ceniony ekspert.
  2. Promotor merytorycznej dyskusji.
  3. Mentor i coach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Stambule Rolek na Rolku, nie opędzisz się. Są zapewne też modele które Rolek dopiero wypuści .

Modele przedpremierowe

Pozdrawiam. Jedrzej 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś w tym jest , że jak chcesz mieć w pierwszej kolejności , to sobie musisz zasłużyć zakupami. Właśnie siedzę w AD i dowiedziałem się , ze jak zamówię Suba to dostanę w pierwszej kolejności. Przede wszystkim za zakup YM ll bo o reszcie nie wspomnę. Sub bez daty do 3 miesięcy , z datą do pół roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, byniek napisał:

Podobnie w Hong Kongu, chociaż byłem rozczarowany poziomem podróbek.

Mój Szef za to,  nie miał żadnych skrupułów, rolek to rolek :) 

A tak serio AD ROLEXA w Turcji opychają podróby ? :) 

Czy w AD w IST jest bezpieczny tego nie wiem ...Wierzyć mi się nie chce aby tam robili wałki..Ale ja osobiście nie zdecydowałbym się tam na zakup, za duży dreszczyk emocji ....choć oni są tak przekonywujący 😉

1. Niezależny, legendarny i ceniony ekspert.
  2. Promotor merytorycznej dyskusji.
  3. Mentor i coach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mieszajcie oficjalnych AD Rolexa z faktem że w Stambule można dostać tony podróbek. Mój znajomy Turek kupił tam kilka modeli i ja sam prawie też kiedyś coś w Stambule kupiłem - jednak w innym miejscu mieli to szybciej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi