Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj byłem się przypomnieć, z polarem w Krakowie. Nadal nie zapisują ale gdybym chciał czarnego, to już byłaby możliwość. Po krótkiej rozmowie z sympatyczną Panią dowiedziałem się, że czarne są coraz dostępniejsze. Nawet zdarza się, że nie są odbierane.

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

…tez tak slyszalem 😉

Doszedlem do wniiski ze chyba dobrze zrobilem nie odbierajac czarnego exa i poczekam na bialasa w spokoju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to ciekawe z czego może wynikać większa dostępność tych Explorerów II z czarną tarczą względem "Polara"... Ten model występuje tak naprawdę w konfiguracji dwóch tarcz. Mniej osób wpisywało się na listę na polara? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W sumie to ciekawe z czego może wynikać większa dostępność tych Explorerów II z czarną tarczą względem "Polara"... Ten model występuje tak naprawdę w konfiguracji dwóch tarcz. Mniej osób wpisywało się na listę na polara? 
Jest większy hype na białasa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, mrstatler napisał(-a):
10 minut temu, SPS napisał(-a):

Pokaż więcej  

Jest większy hype na białasa.

👍

i oczywiscie jeszcze blokuja do sprzedazy bo moze sie „uszczknie” wiecej marzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem oba. Czarnych tarcz Rolex ma na pęczki. Polar jest o wiele ciekawszym, bijącym życiem zegarkiem. 

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Miałem oba. Czarnych tarcz Rolex ma na pęczki. Polar jest o wiele ciekawszym, bijącym życiem zegarkiem. 

To trochę tak jak z Panerai. Masa czarnego nudziarstwa, ale jednak białe ciągle niepopularne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, facecik napisał(-a):

To trochę tak jak z Panerai. Masa czarnego nudziarstwa, ale jednak białe ciągle niepopularne.

Mimo wszystko u Mariusza długo miejsca nie zagrzał 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

Mimo wszystko u Mariusza długo miejsca nie zagrzał 😀

Całe wakacje, a to szmat czasu. 😂

Idąc ciągle do przodu nie można mieć sentymentów. 

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Całe wakacje, a to szmat czasu. 😂

Idąc ciągle do przodu trzeba nie można mieć sentymentów. 

Mi bardziej chodzi o to, że jak jest Sztos to zostaje jak coś nie gra albo jest coś ciekawszego znaczy nie jest tak fajny Polar i tyle 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Mi bardziej chodzi o to, że jak jest Sztos to zostaje jak coś nie gra albo jest coś ciekawszego znaczy nie jest tak fajny Polar i tyle 😀

Snoopy był ciekawszy od Polara, a biała Daytona znowu lepsza od Omegi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polar fajniejszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak myślałem, a ja tam lubię tego mojego nudnego z czarną tarczą :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no tak myślałem, a ja tam lubię tego mojego nudnego z czarną tarczą  

Tobie ma się podobać i cieszyć oko a nie nam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, a_team napisał(-a):

Tobie ma się podobać i cieszyć oko a nie nam emoji14.png

Wiadomo :D  nie kupiłbym zegarka, jeśli by mi się nie podobał. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tymczasem aktualna cena suba z datą to 51.190zł. Przy cenie € 10.450 daje to kurs 4,89. Mają rozmach...

Czas oczekiwania od końca lutego czyli troszkę ponad 4 miesiące. Nie wiem jak to się ma do najgorszych czasów hype, ale podobno był moment, że czekało się ponad rok?

Kto rano wstaje ten leje jak z cebra...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Butik napisał(-a):

Tymczasem aktualna cena suba z datą to 51.190zł. Przy cenie € 10.450 daje to kurs 4,89. Mają rozmach...

Czas oczekiwania od końca lutego czyli troszkę ponad 4 miesiące. Nie wiem jak to się ma do najgorszych czasów hype, ale podobno był moment, że czekało się ponad rok?

W sensie że w końcu lutego zapisałeś się na Suba date i teraz odebrałeś? W Polsce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Bugs napisał(-a):

W sensie że w końcu lutego zapisałeś się na Suba date i teraz odebrałeś? W Polsce?

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Butik napisał(-a):

Tak

A listy podobno cały czas pozamykane.

Najgorzej czekało się więcej niż rok, np ja zapisywałem się w kwietniu 2020 jeszcze na poprzedni model i odebrałem w grudniu 2021

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak

Ken ju pliz elaborejt jak to bylo mozliwe w czasach, gdy ostatnio listy na Suby byly otwarte bodajze we wrzesniu 2020? Bo lekko wlozyles kij w mrowisko i zakreciles.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem co tu elaborować? Nie zagłębiam się w wątki roleksowe, bo widzę panującą tutaj atmosferę, zaczynam zastanawiać się, czy zrobiłem dobrze odzywając się. Wszystko tutaj musi być najwyraźniej wyelaborowane, udowodnione itd ;)

Wpadłem tu na chwilę podzielić się zdziwieniem co do (z tego co rozumiem) krótkiego czasu oczekiwania, wygląda na to, że muszę tutaj wrócić z adwokatem :)

Widać różnie bywa, jak to ze Snoopym np - niby miały być tylko butikowe i dla "zasłużonych", tymczasem z Kruka ten zegarek odbierały osoby dokonujące zakupów po raz pierwszy.

Niezbadane są widać wyroki.

Edytowane przez Butik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem co tu elaborować? Nie zagłębiam się w wątki roleksowe, bo widzę panującą tutaj atmosferę, zaczynam zastanawiać się, czy zrobiłem dobrze odzywając się. Wszystko tutaj musi być najwyraźniej wyelaborowane, udowodnione itd
Wpadłem tu na chwilę podzielić się zdziwieniem co do (z tego co rozumiem) krótkiego czasu oczekiwania, wygląda na to, że muszę tutaj wrócić z adwokatem
Widać różnie bywa, jak to ze Snoopym np - niby miały być tylko butikowe i dla "zasłużonych", tymczasem z Kruka ten zegarek odbierały osoby dokonujące zakupów po raz pierwszy.

Tam z adwokatem od razu. Rozbudziles nadzieje wielu na zapis i tyle.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, bibbi napisał(-a):

Tam z adwokatem od razu. Rozbudziles nadzieje wielu na zapis i tyle. emoji6.png

bibbi

Gadasz tak, jakbyś przybył z drugiej strony lustra. 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
29 minutes ago, Butik said:

Nie wiem co tu elaborować? Nie zagłębiam się w wątki roleksowe, bo widzę panującą tutaj atmosferę, zaczynam zastanawiać się, czy zrobiłem dobrze odzywając się. Wszystko tutaj musi być najwyraźniej wyelaborowane, udowodnione itd ;)

Wpadłem tu na chwilę podzielić się zdziwieniem co do (z tego co rozumiem) krótkiego czasu oczekiwania, wygląda na to, że muszę tutaj wrócić z adwokatem :)

Kolegom chyba bardziej chodziło o to jak dokonałeś samego zapisu :) ludzie tutaj odbijają się od zamkniętych drzwi jeżdżąc od salonu do salonu i cieszą się gdy w dniu premiery nowości ktoś zechce przyjąć ich zapis na full golda, w nadziei że stalowego profesjonalna też kiedyś dostąpią… dlatego każdy strzępek informacji, każdą kroplę nadziej chłoną całym sobą i tak cisną, wyżymają te kropelki informacji gdy ktoś pochwali się, że odebrał coś w stali :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Butik napisał(-a):

Ale już jest do odbioru? :) Ja tez płaciłem właśnie tyle, po 4,9 euro 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi