Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

pozycjonuja go pomiedzy DJ, a DD

czyli to + poczatkowy hype = ciężko do dostania. Mówimy w końcu o kompletnie nowym modelu i rozwiązaniu technicznym -  porównując to do dostępności nowalijek z ostatnich lat wiadomo czego można się spodziewać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Jutro bede znac na to odpowiedz  😉

Powodzenia!

Templatke na jutro juz mam :)

IMG_20250402_231709.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podzielę się z wami jedną z tych historii, które nigdy się nie dzieją. Kolega leciał w ubiegłym tygodniu z Amsterdamu do Sao Paolo. Jak zwykle wstąpił do salonu Rolex'a (na ręku miał Daytonę) i zapytał czy może kupić Pepsi, Batmana etc. Takie standardowe pytania, które pewnie wielu z nas zadaje, gdy jest gdziekolwiek w butiku. Odpowiedź mogła być tylko jedna, nic z chodliwych stalowych modeli nie mamy. Zaczął trochę narzekać, że wpada tu niemal co tydzień, pyta o różne wersje i nigdy nic nie może kupić. Dorzucił trochę swojej historii z Rolex'em... i sprzedawczyni zapytała ile ma czasu. Odpowiedział, że ma w planie jeszcze lounge i dopiero potem leci. Pani uprzejmie poprosiła, by wrócił za ok. pół godziny, a on grzecznie odpowiedział, że przyjdzie.

Jak powiedział, tak zrobił. I w ten sposób został szczęśliwym posiadaczem Starbucks'a. Dodam, że nie jest specjalnym fanem zieleni, ale że leciał poza Schengen skorzystał z "duty free" i się skusił. No i już lubi zieleń :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, czy nałożenie przez Trumpa 31% cła na produkty ze Szwajcarii będzie skutkowało przekierowaniem części strumienia dostaw Rolexa na inne rynki, czy też nie chcąc tracić tak ważnego dla dóbr luksusowych klienta amerykańskiego wezmą to "na klatę" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawe, czy nałożenie przez Trumpa 31% cła na produkty ze Szwajcarii będzie skutkowało przekierowaniem części strumienia dostaw Rolexa na inne rynki, czy też nie chcąc tracić tak ważnego dla dóbr luksusowych klienta amerykańskiego wezmą to "na klatę" ?

Moze po prostu przeniosa fabryke do USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
21 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nie są w stanie określić. Nowy model, nowy mechanizm itp itd emoji846.png

Info od dobrego znajomego, ktory pracuje w AD Rolka. W pierwszym dniu mieli ponad 150 zapytan o L-D. Tylko 3 zapytania o Daytone z meteorytem.

3 godziny temu, mroova napisał(-a):

Nie sadze zeby do tych cel w ogole doszlo (z tego co wiem to ma byc 43% - 10% standardowych dla wszystkich plus 31% specjalnych). Na pewno szwajcaria bedzie reagowac i ugadywac sie z Trumpem.

Edytowane przez Paweł Bohacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Nie sadze zeby do tych cel w ogole doszlo (

Też tak myślę. Grożenie palcem i max za 2 dni nic z tego nie będzie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.04.2025 o 13:46, mariusz1986 napisał(-a):

Może ktoś się orientuje czy zapisać się będzie można tylko na nowości czy magicznie otworzą zapisy też na inne modele jak OP41 czy GMT?

Na GMT póki co lipa, za to udało mi się niedawno zapisać na submarinera date, a w środę na Wimbledona 41mm 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Info od dobrego znajomego, ktory pracuje w AD Rolka. W pierwszym dniu mieli ponad 150 zapytan o L-D. Tylko 3 zapytania o Daytone z meteorytem.

A ile o nowego złotego GMT Sprite? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
7 godzin temu, Djw1 napisał(-a):

Na GMT póki co lipa, za to udało mi się niedawno zapisać na submarinera date, a w środę na Wimbledona 41mm 😀

Ja czekam już ponad rok na suba ND ale podobno bardzo mało ich przychodzi, do tego plotki że może to być ostatni rok dostępności... wiec pewnie się nie doczekam. A i mi się udało zapisać na OP z czarna tarcza, ale tutaj czas oczekiwania również nieznany ale liczony w latach 😀 

Edytowane przez mariusz1986

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, mariusz1986 napisał(-a):

A i mi się udało zapisać na OP z czarna tarcza, ale tutaj czas oczekiwania również nieznany ale liczony w latach 😀 

OP 41? Dziwne by to było, ale skoro na BB54 czekałem ponad 2 lata, to kto wie :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobno w tym roku zmiana polityki, mają przyspieszyć informacje o udanym zapisie i plus minus w okolicach miesiąca tym którzy są na liście dadzą znać. Brak wiadomości ma oznaczać spadnięcie z listy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Jan napisał(-a):

Podobno w tym roku zmiana polityki, mają przyspieszyć informacje o udanym zapisie i plus minus w okolicach miesiąca tym którzy są na liście dadzą znać. Brak wiadomości ma oznaczać spadnięcie z listy

Hmmm to odwrotnie niż było, kiedyś brak informacji oznaczał że procesują zakup i czekasz w kolejce, przynajmniej tak mnie poinformowali jak się zapisywałem na SubND. Przy okazji zapisu na OP w sumie nic takiego nie mówili..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, mariusz1986 napisał(-a):

Ja czekam już ponad rok na suba ND ale podobno bardzo mało ich przychodzi, do tego plotki że może to być ostatni rok dostępności... wiec pewnie się nie doczekam. A i mi się udało zapisać na OP z czarna tarcza, ale tutaj czas oczekiwania również nieznany ale liczony w latach 😀 

Tak to jest z plotkami, Pepsi to juz nie ma od kilku lat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam forumowiczów. Mam pytanie, byłem dziś się ‚zapisać’ na OP41 pistacje w Brukseli. Jednak Pani mówi, że oni nie  prowadzą jeszcze typowych zapisów i generalnie nie wie co i jak, bo temat jest za świeży. Wzięła tylko wprowadziła dane do systemu i papa. Jak wygląda sytuacja w naszym kraju. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam forumowiczów. Mam pytanie, byłem dziś się ‚zapisać’ na OP41 pistacje w Brukseli. Jednak Pani mówi, że oni nie  prowadzą jeszcze typowych zapisów i generalnie nie wie co i jak, bo temat jest za świeży. Wzięła tylko wprowadziła dane do systemu i papa. Jak wygląda sytuacja w naszym kraju. 

Zapisują na nowe modele do 10 lub 12 kwietnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 4/3/2025 at 3:42 PM, czervony said:

Podzielę się z wami jedną z tych historii, które nigdy się nie dzieją. Kolega leciał w ubiegłym tygodniu z Amsterdamu do Sao Paolo. Jak zwykle wstąpił do salonu Rolex'a (na ręku miał Daytonę) i zapytał czy może kupić Pepsi, Batmana etc. Takie standardowe pytania, które pewnie wielu z nas zadaje, gdy jest gdziekolwiek w butiku. Odpowiedź mogła być tylko jedna, nic z chodliwych stalowych modeli nie mamy. Zaczął trochę narzekać, że wpada tu niemal co tydzień, pyta o różne wersje i nigdy nic nie może kupić. Dorzucił trochę swojej historii z Rolex'em... i sprzedawczyni zapytała ile ma czasu. Odpowiedział, że ma w planie jeszcze lounge i dopiero potem leci. Pani uprzejmie poprosiła, by wrócił za ok. pół godziny, a on grzecznie odpowiedział, że przyjdzie.

Jak powiedział, tak zrobił. I w ten sposób został szczęśliwym posiadaczem Starbucks'a. Dodam, że nie jest specjalnym fanem zieleni, ale że leciał poza Schengen skorzystał z "duty free" i się skusił. No i już lubi zieleń :-).

Miałem podobne doświadczenie z Gassan na Schiphol. Różnica taka, że kupiłem Submarinera, a na nadgarstku miałem wtedy ikonę zegarmistrzostwa - PRX’a. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jest ktoś zainteresowany odbiorem nowego Explorera 36mm 124270? Jakby co to piszcie PW 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jest u Kruka sztuka dostepna od ręki która mnie interesuje... 

Uważać na taki zegarek?, to nie jest jakaś ekspozycja? i dlaczego zalega skoro jest lista oczekujących :) 

Można go jakoś posprawdzać np. date produkcji czy cuś ?

To OP 36

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi