Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, dsz napisał(-a):

Wszedzie, tylko nie centra handlowe, ale to już wedle uznania.

Dziękuję. Podjadę dziś na pl. 3 Krzyży i na pl. Konstytucji zobaczę co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, qlimaxzu napisał(-a):

A wiesz może do którego najlepiej się udać, czy to już bez różnicy? Czytałem że Gal-Mok jest bardzo słaby jeśli chodzi o obsługę klienta.

Byłem kilka dni temu w Gal- Mój. Sam zapis to sprawnie, miło i przyjemnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
19 minut temu, qlimaxzu napisał(-a):

Dziękuję. Podjadę dziś na pl. 3 Krzyży i na pl. Konstytucji zobaczę co i jak.

złam schemat i podjedź na Krakowskie Przedmieście ;) bo wszyscy tylko jak nie pl Konstytucji to 3Krzyży 😅

Edytowane przez dsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
26 minut temu, dsz napisał(-a):

Wszedzie, tylko nie centra handlowe, ale to już wedle uznania.

Poza Warszawą Rolex jest głównie w centrach handlowych, więc dużego wyboru nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

Byłem kilka dni temu w Gal- Mój. Sam zapis to sprawnie, miło i przyjemnie.

Zapisałeś się na AK

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Zapisałeś się na AK

Tak. W kwestii AK jestem konsekwentny jak mało kiedy :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, kingcrimson napisał(-a):

Tak. W kwestii AK jestem konsekwentny jak mało kiedy :) 

👏 Ty.

Powiedzieli jaki czas oczekiwania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

👏 Ty.

Powiedzieli jaki czas oczekiwania

W okolicach roku. Trudno powiedzieć czy to realny termin, czy po prostu rzucony ot tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Ostatnio AirKing chyba był od ręki w Katowicach albo ok 3-4mc czekania emoji6.png

Ja obstawiam że dostanie po 4-5 msc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, że nie w przestępne.  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, kingcrimson napisał(-a):

Panowie, byle w tym roku, bo ja kupuję zegarki w parzyste lata 😀

Z AK powinni się wyrobić w tym roku. :)
Ja swojego zamówiłem w lutym, odbiór miałem w lipcu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, ASTRAL napisał(-a):

Z AK powinni się wyrobić w tym roku. :)
Ja swojego zamówiłem w lutym, odbiór miałem w lipcu.

Byłbym bardzo zadowolony gdybym też odebrał po 5 miesiącach.

Zakupy w lata parzyste to był oczywiście żart, a nie przesąd. Faktem jest, że swoje zegarki nabyłem w 2012, 2014, 2020, 2024, ale to zapewnie czysty przypadek 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, kingcrimson napisał(-a):

Byłbym bardzo zadowolony gdybym też odebrał po 5 miesiącach.

Zakupy w lata parzyste to był oczywiście żart, a nie przesąd. Faktem jest, że swoje zegarki nabyłem w 2012, 2014, 2020, 2024, ale to zapewnie czysty przypadek 😉

Dobrze że nie miałeś żadnego z 2013 🫢

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, dsz napisał(-a):

złam schemat i podjedź na Krakowskie Przedmieście 

Tam jak ktoś odbiera zegarek to drzwi zamknięte. Sam miałem dwa razy taką sytuację. W poprzedniej firmie jak pracowałem i odbieraliśmy oraz dodatkowo zamawialiśmy dwa manipulatory po około półtora miliona każdy to do siedziby firmy mógł wejść każdy i jeszcze go częstowali ciastkami i kawę serwowali a tu raptem gość odbiera zegarek i środki bezpieczeństwa jakby prezydent przyjechał. Możliwe że ktoś wymyślił tego typu inscenizację aby kupujący poczuł się jak jakaś ważna osoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, eustechy napisał(-a):

Tam jak ktoś odbiera zegarek to drzwi zamknięte. Sam miałem dwa razy taką sytuację. W poprzedniej firmie jak pracowałem i odbieraliśmy oraz dodatkowo zamawialiśmy dwa manipulatory po około półtora miliona każdy to do siedziby firmy mógł wejść każdy i jeszcze go częstowali ciastkami i kawę serwowali a tu raptem gość odbiera zegarek i środki bezpieczeństwa jakby prezydent przyjechał. Możliwe że ktoś wymyślił tego typu inscenizację aby kupujący poczuł się jak jakaś ważna osoba.

I te mityczne bajki że częstują Cię szampanem przy odbiorze - ja jak poprosiłem o ustronny showroom przy odbiorze, to robili oczy ale ostatecznie nie było problemu ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze w Polsce tak nie robią to nie znaczy ze to legenda. U nas to kwestia Kruka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Jan napisał(-a):

To ze w Polsce tak nie robią to nie znaczy ze to legenda. U nas to kwestia Kruka

Otóż to! ...einen Kaffee, Wasser oder Sekt vielleicht? "Sekt" to nie szampan, ale i nie Dorato. Dosyć dobrej jakości, nie marketowego standardu wino musujące.

I to jest standardowe pytanie jak się już z opiekunem siada i rozmawia w sklepie sieci Bucherer w FFM (DE). Pytanie zadaje na ogół ktoś z obsługi sklepu, kto usadza klienta i powiadamia opiekuna, że klient przyszedł. Opiekun jak przyjdzie, to na ogół ponawia pytanie.

Salonu też nikt nie zamyka "na odbiór", bo w salonie jest wiele miejsc, gdzie klienta można posadzić. Są miejsca przy ogólnym, długim stole (niczym ladzie baru), są stoliki z 2-3 krzesłami, a są i pokoiki ze szklanymi i nieprzezroczystymi (!) szybami... "Na oko" na raz od kilku do kilkunastu klientów może być obsługiwanych, pewnie zależy to od pory dnia, ale tak też wg reguły to do salonu się umawia na konkretną godzinę - mamy wtedy komfort rozmowy z naszym opiekunem, który ma dla nas wystarczająco czasu. Odbiór Rolexa nie odbywa się w takim szklanym pokoiku, bo to nie ten kaliber a) klienta (mówię o sobie), b) towaru (Rolex), tylko przy normalnym stoliku.

I z całą pewnością muszę stwierdzić, że są to bardzo komfortowe warunki kupowania czy też rozmowy o kupnie zegarków.

PS. Sklep oczywiście posiada ochronę. Bardzo kulturalnego i dyskretnego pana/panów, którzy witają nas przy drzwiach. I myślę, że to nie jedyne atuty, którymi musieli się okazać ci, którzy tą pracę dostali 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce zamykają, bo nie ma odpowiedniej ilości obsługi w salonie. Kwestie bezpieczeństwa, to pewnie jedna ze zmiennych. Przynajmniej tak mu powiedziano kiedyś. Jeśli chodzi o picie, to tutaj niestety salony zostawiają wiele do życzenia, aczkolwiek przy odbiorze zwykle jest propozycja kawy czy wody

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

W Polsce zamykają, bo nie ma odpowiedniej ilości obsługi w salonie. Kwestie bezpieczeństwa, to pewnie jedna ze zmiennych. Przynajmniej tak mu powiedziano kiedyś. Jeśli chodzi o picie, to tutaj niestety salony zostawiają wiele do życzenia, aczkolwiek przy odbiorze zwykle jest propozycja kawy czy wody emoji846.png

Mogliby się bardziej postarać. Jak ja odbierałem JLC w salonie, to do zegarka dostałem butelkę szampana Moet. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, RobiGosc napisał(-a):

Otóż to! ...einen Kaffee, Wasser oder Sekt vielleicht? "Sekt" to nie szampan, ale i nie Dorato. Dosyć dobrej jakości, nie marketowego standardu wino musujące.

I to jest standardowe pytanie jak się już z opiekunem siada i rozmawia w sklepie sieci Bucherer w FFM (DE). Pytanie zadaje na ogół ktoś z obsługi sklepu, kto usadza klienta i powiadamia opiekuna, że klient przyszedł. Opiekun jak przyjdzie, to na ogół ponawia pytanie.

(...) ale tak też wg reguły to do salonu się umawia na konkretną godzinę - mamy wtedy komfort rozmowy z naszym opiekunem, który ma dla nas wystarczająco czasu.

(...)

A czy jest opcja wybrania sobie opiekunki?

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogliby się bardziej postarać. Jak ja odbierałem JLC w salonie, to do zegarka dostałem butelkę szampana Moet.

W Polsce czy za granicą ? Paweł Bohacz też mówił, że dostał butelkę alkoholu przy odbiorze i jakiś gadżet, ale to za granicą. W Polsce dalej nie wiedzą, jak obsługiwać klientów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
49 minut temu, Jogi napisał(-a):

A czy jest opcja wybrania sobie opiekunki?

A dlaczego by nie? Ale nie wiem, czy byłbyś zadowolony, o ile jestem w stanie domyśleć się intencji zawartych w pytaniu... 😉 Atrakcyjne hostessy w każdym sklepie to niekoniecznie w tym kraju 😇

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

W Polsce czy za granicą ? Paweł Bohacz też mówił, że dostał butelkę alkoholu przy odbiorze i jakiś gadżet, ale to za granicą. W Polsce dalej nie wiedzą, jak obsługiwać klientów emoji6.png

W Polsce, Apart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi