tommly 11500 #4551 Napisano 20 Lutego 2019 To kończąc temat, bo widzę że ciężko idzie , ... Jest mi niezmiernie przykro że tak oczywiste rzeczy muszę tłumaczyć.Natomiast nigdy mi do głowy by nie przyszło że ktoś może zinterpretować to jako niszczenie mienia, jak widać świat nas zaskakuje każdego dnia, i każdego czegoś uczy.....Marku, trochę źle mnie zrozumiałeś, ale ok, nie będę tłumaczył, bo widzę, że i tak musi być po twojemu A zresztą, sam wstawiłeś link do tematu, jak zdjęcia mogą być źle zinterpretowane. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4552 Napisano 20 Lutego 2019 Marek, no co będziemy tu ściemniać... gdy siejesz to zbierasz... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4553 Napisano 20 Lutego 2019 Marek, no co będziemy tu ściemniać... gdy siejesz to zbierasz...Krzysiek, bez urazy, gdyby nie Twój , w tym wypadku bezsensowny komentarz, nie było by problemu, zasiałeś, to i zebraliśmy, bo tzw "poprawność" trafia ostatnio na podatny grunt Zakończmy już to bo odnoszę wrażenie że nie tylko mnie męczy ta rozmowa 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4554 Napisano 20 Lutego 2019 Krzysiek, bez urazy, gdyby nie Twój , w tym wypadku bezsensowny komentarz, nie było by problemu, zasiałeś, to i zebraliśmy, bo tzw "poprawność" trafia ostatnio na podatny grunt Zakończmy już to bo odnoszę wrażenie że nie tylko mnie męczy ta rozmowa Zawsze musisz mieć jako ostatni coś do powiedzenia?Mimo że to dział "Po godzinach", to i tutaj można przykrócić trolling Proszę o...zdjęcia.P.S. I proszę nie "lajkować" tego wpisu. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16039 #4555 Napisano 20 Lutego 2019 (edytowane) Edytowane 20 Lutego 2019 przez dodge66 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4556 Napisano 20 Lutego 2019 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4557 Napisano 20 Lutego 2019 (edytowane) Edytowane 20 Lutego 2019 przez Master Yoda 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dar 33 #4558 Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Edytowane 21 Lutego 2019 przez Dar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1805 #4559 Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Super B&W zdjęcia koledzy. Ode mnie nieco starsze- sprzed paru lat- fotki z cudownym polskim folklorem. To są dopiero stroje ludowe a nie Lederhosen i Drindl. Pokolenia. Edytowane 21 Lutego 2019 przez PistolPete 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #4560 Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) PistolPete, piękne kolory. Dla odmiany powrót do szaroburego Trójmiasta Przy okazji, jako że to mój pierwszy post w tym wątku, pragnę się przywitać z forumową bracią fotografującą. Ja należę do tych, co nie umieją zdjęć robić, za to uwielbiają fotografować Z pewnością będę tu często zaglądać. Edytowane 21 Lutego 2019 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4561 Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Tak wrzucacie zdjęcia tych ludzi tu na forum ....Rozumiem, ze macie pisemne zgody na publikacje ich wizerunków Edytowane 21 Lutego 2019 przez 70' 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1805 #4562 Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Nie. A uważasz, że na fotografowanie tradycyjnych publicznych obchodów religijnych na publicznej drodze jest potrzbna zgoda. Wolność Panoramy? Ale mogę i tak Edytowane 21 Lutego 2019 przez PistolPete 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #4563 Napisano 21 Lutego 2019 Tak wrzucacie zdjęcia tych ludzi tu na forum ....Rozumiem, ze macie pisemne zgody na publikacje ich wizerunków Ja mam, potrzebujesz kopii?, moge przesłać 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dodge66 16039 #4564 Napisano 21 Lutego 2019 Super B&W zdjęcia koledzy.Dzięki Ale mogę i tak 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4565 Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Koledzy, nie napisałem tego, żeby to weryfikować , a raczej żeby zwrócić uwagę na to, ze nie zawsze tak można robić Nie jestem prawnikiem, sam chciałbym wiedzieć, jak przebiega granica pomiędzy tymi wymaganiami. Czy dotyczy to tylko np. portretu, czy również tłumu na demonstracji Temat raczej do rozważnej dyskusji, a nie internetowej qfnoburzy. Edytowane 21 Lutego 2019 przez 70' 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1805 #4566 Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Koledzy, nie napisałem tego, żeby to weryfikować , a raczej żeby zwrócić uwagę na to, ze nie zawsze tak można robić Nie jestem prawnikiem, sam chciałbym wiedzieć, jak przebiega granica pomiędzy tymi wymaganiami. Czy dotyczy to tylko np. portretu, czy również tłumu na demonstracji Temat raczej do rozważnej dyskusji, a nie internetowej qfnoburzy.OK. Też ciekaw jestem co prawnicy, a są tacy wśród nas, mają do powiedzenia. Póki co, ja się trzymam jednej interpretacji "Panoramy". Poza tym, na zdrowy rozum, gdyby wszystkich pytać o zgodę na fotorafię to nie mielibyśmy dziś fotografii. Nie mówiąc już o historycznych kadrach. Akurat mieszkam w Austrii gdzie przez "ochronę" danych osobowych nawet nie ma Google StreetView. Wszystko- niby- w obawie o intymność.. Pojawia się wiele pytań... Edytowane 21 Lutego 2019 przez PistolPete 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4567 Napisano 21 Lutego 2019 Tez raczej staram się chronić swoją prywatność. Dlatego trozumiem, ze nie każdy by chciał przypadkowo zostać sfotografowany w miejscu lub z osoba, w którym akurat nie powinien tam być, bo moe sie to skonczyc nieplanowanym rozwodem Prawdopodobieństwo tego jest pewnie bardzo małe, szczególnie na takich zdjęciach jak zamieścił kolega PistolPete, ale prawo w takich sytuacjach jest pewnie zero jedynkowe.Tak od siebie dodam, ze np. oświetlona wieża Eiffla jest objęta prawami autorskimi. Sama wieża nie, ale oświetlenie już tak i nie wolno takich zdjęć wglorzystywać publicznie, czy komercyjnie 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1805 #4568 Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Do kwestii poruszonej przez @'70 podchodzę poważnie, bo to ciekawy temat. Nawet do dyskusji, W końcu taki wątek: "Fotografia amatorska" W tym przypadku jednak, jak dobrze pamiętam, nawet spytałem o pozwolenie. Jednak gość nie chciał nic podpisywać albowiem zarobiony był. Tylko pokazał: OK....O kolegę w tle nie pytałem. Edytowane 21 Lutego 2019 przez PistolPete 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4569 Napisano 21 Lutego 2019 Masz zgodę udokumentowaną kciukiem na fotografii Pytanie tylko czy dotyczy ona zrobienia mu zdjęcia, czy równiez publikacji ? 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4570 Napisano 21 Lutego 2019 To co? Kaplica? Koniec z publikowaniem zdjęć z ludźmi? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PistolPete 1805 #4571 Napisano 21 Lutego 2019 (edytowane) Masz zgodę udokumentowaną kciukiem na fotografii Pytanie tylko czy dotyczy ona zrobienia mu zdjęcia, czy równiez publikacji ? Pewnie ,że z publikacji bo cieszył się, iż jego fotka trafi do Euorpy. Bez żartów. To co? Kaplica? Koniec z publikowaniem zdjęć z ludźmi?Bardzo klimatyczne zdjęcie. Mogę spytać gdzie zrobione?Wygląda jak zakręt śmierci. Edytowane 21 Lutego 2019 przez PistolPete 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4572 Napisano 21 Lutego 2019 W okolicach Czarnej Góry. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #4573 Napisano 21 Lutego 2019 To co? Kaplica? Koniec z publikowaniem zdjęć z ludźmi? Przesadziłeś, nawet Jezusa nie widać 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4574 Napisano 21 Lutego 2019 Przesadziłeś, nawet Jezusa nie widać 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #4575 Napisano 21 Lutego 2019 Nie wiem, czy się mnie coś zapaliło, czy nie, ale wrzucę zdjęcie dziecka swojego, które też zdjęcia robić lubi Chociaż też nie do końca rozumiem rodziców nagminnie wrzucających do internetu zdjęcia swoich pociech i obrazujące szczegóły swojego życia prywatnego. No ale cóż, fejsbukowe zdjęcia pokazujące "fotografię dnia powszedniego" począwszy od porannego mycia zębów, poprzez "co dziś jem na obiad", a skończywszy na odciskach na stopach po zakupie ulubionej marki obuwia sportowego nikogo już chyba nie dziwią 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach