souls_hunter 873 #6076 Napisano 8 Lipca 2021 statyw trzeba użyć do takich zdjęć i nastawić dłuższy czas naświetlania. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #6077 Napisano 8 Lipca 2021 (edytowane) Do takich to można stawtyw.. Chyba ten aparat ma funkcję stabilizacji obrazu... Miałem takiego aparata... (znaczy mam gdzieś w zakamarkach składzika...) Fotki szybkie robie Iphonem, a czasami jak mnie coś najdzie to sięgam po ALFĘ od sonego... też już 10 letnia... Najmilej wspominam lustrznką Zenitha 10... Ten to na tamte czasy robił fotki... a jak się założyło pierścienie to makro ( na kliszy) wychodziło z pekną głębią ostrości.. tylko te klisze i wywoływanie ( kuwa na ORWO Color = masakra... Slajdy jesze ok bo trzymały kolor, a papier do D##PY był) Edytowane 8 Lipca 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81031 #6078 Napisano 11 Lipca 2021 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81031 #6079 Napisano 11 Lipca 2021 ☀️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zdun #6080 Napisano 11 Lipca 2021 Nie wrzeszcz, - już lecę... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łosi3k 2176 #6081 Napisano 13 Lipca 2021 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zdun #6082 Napisano 14 Lipca 2021 Ekologiczny stadion? Zarząd zapewne ma się znakomicie, przecież olimpiada nie "u nas". Zacytuję M Rodowicz " i tylko koni żal..." Nie wiem czemu ale nie mam opcji dodawania lajków. Masz u mnie 5. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6126 #6083 Napisano 15 Lipca 2021 (edytowane) Czasami warto popatrzeć za okno (powered by Snapseed): Edytowane 15 Lipca 2021 przez Christo 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Ritter #6084 Napisano 15 Lipca 2021 @Łosi3k Klimat jak z Czarnobyla "Był las gdy nie było nas. Las będzie gdy nas już nie będzie" :) . @Christo Nie wiem jak nazywa się ta technika przenoszenia zdjęć na płótno. Wyglądają wtedy jak olejny obraz i co ważne nie płowieją tak szybko jak zwykłe. W sam raz na ścianę 1mx1.2m :) . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67088 #6085 Napisano 15 Lipca 2021 2 godziny temu, Christo napisał(-a): Czasami warto popatrzeć za okno (powered by Snapseed): Niczym Canaletto. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #6086 Napisano 15 Lipca 2021 (edytowane) @Christo ..? Efekt ładny, ackolwiek ....nienaturalny Edytowane 15 Lipca 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zdun #6087 Napisano 15 Lipca 2021 1 godzinę temu, Ritter napisał(-a): .... Nie wiem jak nazywa się ta technika przenoszenia zdjęć na płótno. Wyglądają wtedy jak olejny obraz i co ważne nie płowieją tak szybko jak zwykłe. W sam raz na ścianę 1mx1.2m :) . Praktycznie na każdym ploterze solwentowym (drukującym), na podkładzie o nazwie kanwa, można wydrukować dowolną fotkę cyfrową. Niedawno zamawiałem on line w Empiku wydruki zdjęcia rodzinnego i mojej"radosnej" twórczości 😳. Kanwa fakturą przypomina płótno. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6126 #6088 Napisano 15 Lipca 2021 34 minuty temu, mkl1 napisał(-a): @Christo ..? Efekt ładny, ackolwiek ....nienaturalny Efekt zamierzony - celowo dodałem nawias. Naturalnie nie wyglądało tak intrygująco. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5947 #6089 Napisano 15 Lipca 2021 Teraz, Christo napisał(-a): Efekt zamierzony - celowo dodałem nawias. Naturalnie nie wyglądało tak intrygująco. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6126 #6090 Napisano 15 Lipca 2021 2 godziny temu, Ritter napisał(-a): @Łosi3k Klimat jak z Czarnobyla "Był las gdy nie było nas. Las będzie gdy nas już nie będzie" . @Christo Nie wiem jak nazywa się ta technika przenoszenia zdjęć na płótno. Wyglądają wtedy jak olejny obraz i co ważne nie płowieją tak szybko jak zwykłe. W sam raz na ścianę 1mx1.2m . Marzy mi się powiesić na ścianie wybrane zdjęcia... i kiedyś to zrealizuję, teraz przynajmniej trochę ścian mam 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6126 #6091 Napisano 15 Lipca 2021 (edytowane) Mirku te są w większości naturalne ☺️ Zdjęcia z lustrzanki kadruję i tylko delikatnie poddaję retuszowi, co innego (jak to za oknem) z telefonu 😉 Edytowane 16 Lipca 2021 przez Christo 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #6092 Napisano 16 Lipca 2021 Sąsiadka wywaliła do śmieci chyba ze 4 lata temu bo nie rośnie, nie kwitnie i ten tego. Żona se śmietnika wzięła no i chyba się nam kwiat odwdzięcza 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gio 2583 #6093 Napisano 18 Lipca 2021 (edytowane) Czołem 🙂 Wbijcie zagłosować w aktualnej edycji forumowego konkursu foto. To edycja zamykająca obecny roczny cykl. Zachęcam też wszystkich do udziału w tych konkursach. Jest masa frajdy z takiej zabawy. A im więcej ludzi będzie brać udział, tym konkurs będzie ciekawszy. Edytowane 19 Lipca 2021 przez Gio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotoman 2456 #6094 Napisano 19 Lipca 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz_M 2712 #6095 Napisano 24 Lipca 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81031 #6096 Napisano 25 Lipca 2021 ☀️ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zdun #6097 Napisano 25 Lipca 2021 1) Sikorka robi za dzięcioła 2) Młode jaskółki suszą się na sznurku 3 i 4) ...i tak Cię widzę 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8234 #6098 Napisano 25 Lipca 2021 chyba najbardziej wyborczy most w kraju. przed każdymi wyborami wszyscy ważni tu są i obiecują. Most cały czas bez zmian 😆 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zdun #6099 Napisano 25 Lipca 2021 59 minut temu, abir napisał(-a): chyba najbardziej wyborczy most w kraju. przed każdymi wyborami wszyscy ważni tu są i obiecują. Most cały czas bez zmian 😆 Widocznie politycy pamiętają i podśpiewują prze goleniu cyt. ..."Za dwadzieścia parę lat, jak dobrze pójdzie..." No, a potem bezwiednie lub z rozpędu tak jakoś wychodzi. 😀 Dla mnie bardziej historyczny i filmowy oraz urokliwy. (Kolega przedwojennego kratownicowego mostu Kierbedzia w Warszawie) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81031 #6100 Napisano 26 Lipca 2021 (edytowane) Edytowane 26 Lipca 2021 przez sanik 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach