Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
JAN89R

FOTOGRAFIKA (FOTOGRAFIA) AMATORSKO

Rekomendowane odpowiedzi

(...) cyfrówki są dobre do press-fotografii oraz do wyświetlania fotek w kompie... jeśli je 'przelejemy' na papier to już będzie tragedia... (...)

Hm, słyszałem od znajomego, że odbitki z D50 są nieporównanie lepszej jakości niż obraz zdjęcia wyświetlany na ekranie monitora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...chłopaki...coś Wam powiem... nie w pikselach tkwi szkopuł! ...i powiem więcej ,że nawet twórcy sprzętu kamer foto i video nie potrafią znaleźć sedna! ...oko ludzkie odbiera obraz z kliszy fotograficznej jako bardziej plastyczne z większym zakresem tonalnym... i chwała temu kto cyfrowo znajdzie to 'coś' co skopiuje te właściwości... ...czemu cyfrowe kamery video używa się do materiałów dokumentalnych (studio TV ,reportaże itp)... a filmy pełnometrażowe wciąż kręcone są na błonach fotograficznych? ...ostrość i super wierne odzwierciedlenie szczegółów to domena kamer cyfrowych ...ale niestety nic poza tym...

Hm, słyszałem od znajomego, że odbitki z D50 są nieporównanie lepszej jakości niż obraz zdjęcia wyświetlany na ekranie monitora

...może i odbitki z D50 lepiej wychodzą niż obraz na ekranie kompa...ale zapewniam Cię ,że odbitki z F5 wyjdą o nieeeebo lepiej :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Danski, ja to sobie tłumaczę jak 2 posty wcześniej. Taka jest moja teoria i jej się będę trzymał :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...może i odbitki z D50 lepiej wychodzą niż obraz na ekranie kompa...ale zapewniam Cię ,że odbitki z F5 wyjdą o nieeeebo lepiej

niestety po 10 latach w archiwum nie bedzie można tego już stwierdzić. podobnie, choć potrwa to trochę dłużej, będzie ze slajdami .

piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yarhard

to moga byc calkiem fajne sloiki. pierwszy - swietny standard.

chociaz mnie to nie dotyczy, to ciekaw jestem ceny tego zooma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak swoją drogą to jestem na rozdrożu, czy warto kupować szkiełka EF-S, w przypadku pójścia Canona w matrycę wielkości pełnej klatki ( za 203 lata ceny powinny być stosunkowo niskiw ) to będzie niezły kanał. Z drugiej strony Canon konsekwentnie rozbudowuje tą linię obiektywów o całkiem fajne szkiełka.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

czy ktoś z Was słyszał o takim wynalazku jak cyfrowa "przystawka" w postawci tylnej ścianki aparatu (lustrzanki)?

ktoś mi namiętnie opowiadał jak to jego Canon będzie mógł niedługo zapisywac zdjęcia cyfrowo.

bujdy to, czy może jednak ktoś się spotkał z takim rozwiązaniem? a jeśli tak, to jak prezentuje się jakośc tych zdjęc?

:?: :shock: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość yarhard
This lens should be available in May for approx. $1150.
8)

piotrek

:oops: czlowiek nie ma czasu nawet kilku linijek przeczytac :wink: zerknalem tylko ze fajne szklo i nie doczytalem do konca :oops: :oops:

zy ktoś z Was słyszał o takim wynalazku jak cyfrowa "przystawka" w postawci tylnej ścianki aparatu (lustrzanki)?

ktoś mi namiętnie opowiadał jak to jego Canon będzie mógł niedługo zapisywac zdjęcia cyfrowo.

bujdy to, czy może jednak ktoś się spotkał z takim rozwiązaniem? a jeśli tak, to jak prezentuje się jakośc tych zdjęc?

slyszlem kiedys o czyms takim ale nie pamietam gdzie, natomiast Leica wypuscila juz takie cudo http://www.leica-camera.com/digitalekamera...ul/index_e.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
czy ktoś z Was słyszał o takim wynalazku jak cyfrowa "przystawka" w postawci tylnej ścianki aparatu (lustrzanki)?

:?: :shock: :?:

Ostatnio hasselblad wypuścił takie ścianki o rozdzielczości 39mpix.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow, rozległy temat :lol:

Fotografią interesuje się już od kilku lat, ale fotografowanie zegarków dopiero zaczynam i w związku z tym mam pytanie. Jak najlepiej sfotografować zegarek (nie mając filtra polaryzacyjnego), aby na zdjęciu nie było widoczne światło spolaryzowane? I jak można atrakcyjnie przedstawić zegarek? Oto jedna z prób (niestety widać refleksy):

post-1481-0-19162100-1330482104.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

niech się uczą nasi klubowi fotografowie, żeby było co do przyszłej galerii wstawic :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos ćwiczeń, kilka pierwszych zdjęć z nowego obiektywu i z lampą do zdjęć makro. Strasznie mała głębia ostrości :?

img2008resize9uq.jpg

post-1039-0-50842200-1330482139.jpg

post-1039-0-07530900-1330482141.jpg

img2020resize1yl.jpg

post-1039-0-93498600-1330482142.jpg

post-1039-0-26878400-1330482144.jpg

post-1039-0-78445100-1330482145.jpg

post-1039-0-31414000-1330482147.jpg

post-1039-0-25225000-1330482149.jpg

post-1039-0-95392700-1330482150.jpg

post-1039-0-01072600-1330482153.jpg

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:shock: :shock: Piekne zdjecia!

A Omega :shock: :shock: :shock: :shock:

wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrov@

nic nie powiem

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Canon compact macro 50mm a zbliżenia dodatkowo z pierścieniem dystansowym. Crop 1:1

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość panikuj

szczęka do ziemi. a ta omega :shock: :shock: :shock: :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, nie mam pytań, zdjęcia bajeczne :!: :shock: :shock: a nawet :lol: :twisted:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi