Altus 150 #826 Napisano 23 Marca 5 minut temu, Mirosuaw napisał(-a): Najwięksi tenisiści (Djokovic, Federer, Nadal) mieli już zarobione full kasy na całe życie, swoje i swoich dzieci. Ich apetyt na sukcesy sportowe i śrubowanie kolejnych rekordów nie był przez to mniejszy. Djokovic cały czas gra i jest głodny zwycięstw, chociaż jego rekordu wygranych szlemów prawdopodobnie nikt nigdy nie pobije. Moim zdaniem osiągnięcie sukcesu finansowego nie przeszkadza w karierze sportowej, a nawet powinno pomagać. Taka zawodniczka jak Iga nie musi już martwić się o swoje utrzymanie po zakończeniu kariery, ma kasę na zatrudnienie lepszego sztabu i na co tylko chce. Nie musi się tym stresować i może po prostu skupić się na sporcie. Tak więc nadmiar pieniędzy nie wydaje się być przeszkodą. Nie zrozumiałeś o czym napisałem. Federer i Nadal, i Djokovic z całym szacunkiem dla klasy sportowej Igi Światek, to tenisowi geniusze innego formatu. Novak Djokovic dodatkowo to zupełnie inny typ sportowca, to urodzony sportowy "morderca", niezwykle pewny swoich najwyższych umiejętności nawet w kryzysowych sytuacjach. Iga Światek posiada wysokie umiejętności w kręgu kobiecego tenisa, ale niestety jeszcze sporo powinna się nauczyć. Szkoda że tak szybko poszła mocno biznesy, zakłada firmy, fundacje itp. zamiast skupić się na doskonaleniu swoich sportowych umiejętności. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
machlo 8814 #827 Napisano 23 Marca Najwięksi zwyczajnie mają niepohamowany apetyt na wygrywanie - nie dla kasy, nie dla sławy, a dla samego bycia najlepszym i dzięki temu są w stanie do największych poświęceń i najbardziej sumiennej pracy. Dotyczy to nie tylko sportowców a specjalistów w każdej dziedzinie i zawodzie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 86136 #828 Napisano 23 Marca 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptakug 185 #829 Napisano 25 Marca W dniu 23.03.2026 o 20:20, beniowski napisał(-a): Ja mam swoją teorię nt. tej psycholog, ale chyba nie powinienem się wypowiadać. Warto sie wypowiedzieć. Dopóki ona dalej będzie w sztabie i grać pierwsze skrzypce,to żaden trener tu nie pomoże. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tbn 5247 #830 Napisano 25 Marca W dniu 23.03.2026 o 20:52, Altus napisał(-a): Nie zrozumiałeś o czym napisałem. Federer i Nadal, i Djokovic z całym szacunkiem dla klasy sportowej Igi Światek, to tenisowi geniusze innego formatu. Novak Djokovic dodatkowo to zupełnie inny typ sportowca, to urodzony sportowy "morderca", niezwykle pewny swoich najwyższych umiejętności nawet w kryzysowych sytuacjach. Iga Światek posiada wysokie umiejętności w kręgu kobiecego tenisa, ale niestety jeszcze sporo powinna się nauczyć. Szkoda że tak szybko poszła mocno biznesy, zakłada firmy, fundacje itp. zamiast skupić się na doskonaleniu swoich sportowych umiejętności. Firmy i fundacje potwierdzają tylko , że to bardzo inteligenta dziewczyna i ma większe ambicje niż odbijanie piłki rakietą , nawet jak to jest światowy poziom. Do historii jak Federer czy Djokovic to przychodzą jednostki na pokolenie , jeśli trafi się w ogóle ktoś na tym poziomie. Świątek osiągnęła mimo wszystko tyle , że mogłaby zakończyć karierę i będzie jedną z większych postaci w historii kobiecego tenisa. Tyle, że dalej to dostarczanie rozrywki. Myślę, że ma ambicje zrobić coś więcej w życiu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9990 #831 Napisano 25 Marca 8 godzin temu, ptakug napisał(-a): Warto sie wypowiedzieć. Dopóki ona dalej będzie w sztabie i grać pierwsze skrzypce,to żaden trener tu nie pomoże. Mnie się po prostu wydaje że one są parą, a wtedy to już nie ma mowy o profesjonalnej współpracy. Tylko że to jest ich życie i rzucanie takich stwierdzeń może być odebrane jako ingerencja w czyjeś prywatne życie, niezależnie od tego czy to prawda czy nie. Ja się nie znam na psychologii, ale wydaje mi się trochę nienormalne posiadanie przy sobie psychologa 24/7. No bo co on mi może powiedzieć nowego po jakimś czasie? Chyba każda terapia mająca na celu rozwiązanie jakiegoś problemu ma jakiś początek i koniec. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 618 #832 Napisano 2 Kwietnia Pani Daria wybrała nowego trenera tapatalked 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 73336 #833 Napisano 13 Maja Iga wraca na właściwe tory. 👍 2 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12654 #834 Napisano 15 Maja Moim zdaniem to w dalszym ciągu problem psychiczny. Co z tego, że obecnie nie pokazuje po sobie, gdy popełni głupi błąd, jeśli to w konsekwencji tak ją deprymuje, że zaczyna słabiej grać popełniając za dużo niewymuszonych błędów. Na pocieszenie, w końcu lepiej gra niż ostatnio. 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 418 #835 Napisano Środa o 14:35 Magda zrobiła Idze prezent, najlepszy z możliwych 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 73336 #836 Napisano Środa o 17:16 Teraz nas czeka siostrzany mecz. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12654 #837 Napisano Sobota o 13:25 To dopiero sensacja: Maja Chwalińska ustanowiła swój życiowy sukces: zagra w 1/8 Roland Garros!! https://przegladsportowy.onet.pl/tenis/roland-garros/16-i-koncert-mai-chwalinskiej-w-roland-garros-trzecia-gwiazda-ograna/929rvds 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 73336 #838 Napisano Sobota o 13:49 Chwalińska rozbiła bank. Teraz mecz o ćwierćfinał. Hurkacza szkoda, ale ten facet ma ciągłe wzloty i upadki, praktycznie w każdym meczu. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12654 #839 Napisano Sobota o 15:34 (edytowane) Będzie grała z Fancuzką. 😀👌 https://www.instagram.com/reel/DY9q0EVFVue/?igsh=OTQ0bXg3bHNmczRp Edytowane 17 godzin temu przez GostRado 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mk64 1065 #840 Napisano Sobota o 18:20 Chwalińska wygląda na "mocną" i może daleko zajść... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 73336 #841 Napisano 17 godzin temu Iga walczy w tej chwili z Kostyuk. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 418 #842 Napisano 17 godzin temu (edytowane) Gra Świątek sypie się jak domek z kart... to taki "anty jinx" Edytowane 17 godzin temu przez Keniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GostRado 12654 #843 Napisano 16 godzin temu Pierwszy set 5:7 😟 Przełamuje Kostjuk, a potem przegrywa swoje podanie 🤔 0 => Joie de Vivre <= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 73336 #844 Napisano 16 godzin temu 29 minut temu, Keniutek napisał(-a): Gra Świątek sypie się jak domek z kart... to taki "anty jinx" Spokojnie, Iga jest w doskonałej formie fizycznej. Wygra ten mecz. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8692 #845 Napisano 16 godzin temu Takiego drugiego seta słabego to już dawno nie widziałem w wykonaniu Igi Kibicujemy Mai 1 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 86136 #846 Napisano 15 godzin temu Zapomniałem zupełnie o tym meczu i przełączyłem na transmisję dopiero przy stanie 3:1 dla Kostiuk w drugim secie. Kiedy usłyszałem komentatora mówiącego o liczbie niewymuszonych błędów Igi, myślałem w pierwszej chwili, że się przesłyszałem. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 418 #847 Napisano 15 godzin temu Czasy wygrywania poważnych zawodów, skończyły się. Możecie mnie zacytować nawet za 2-3 lata... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mirosuaw 37723 #848 Napisano 15 godzin temu Na szczęście nie oglądałem, ostatnio w ogóle nie oglądam jej meczów, są totalnie irytujące. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 73336 #849 Napisano 15 godzin temu Drugi set był beznadziejny w wykonaniu Igi. Nadzieja umarła... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 86136 #850 Napisano 15 godzin temu Po prostu Iga nie chciała być ruską onucą! 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach