Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Lincoln Six Echo

Premiery zegarkowe, nowości, ciekawe wydarzenia

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.04.2026 o 16:05, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ceny zegarków są mi w miarę dobrze znane.  ;) I dlatego mówię, że przy polskich wynagrodzeniach, mikrobrandy nie są dla tych, których nie stać na Longinesa (nie wspominając już o Vacheronie). Są dla tych, którzy jeszcze są w stanie sobie wmówić, że 3 tysiące na zegarek (lub nawet trochę lub bardzo trochę więcecj) to nie jest finansowa głupota. :D A początkujących i aspirujących nawet nie "tykam".  ;) 

W dniu 17.04.2026 o 14:36, Adam53 napisał(-a):

A ile nie jest głupotą?

W dniu 17.04.2026 o 14:47, nav napisał(-a):

Myślę, że ile osób, tyle odpowiedzi.

Prawidłowa odpowiedź: "To zależy".

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 14.05.2026 o 11:45, cordi7 napisał(-a):

Niestety nie, tez dostalem w newsletterze a pierwszy kwietnia juz byl...

Dlaczego "niestety"?

Fajny pomysł i ładne wykonanie, jak zwykle w wydaniu miniaturystów z IFL. 

Jeśli chodzi o temat graficzny, to premiera powinna być w czerwcu, nie w maju, a nazwa Ascension jest trochę "od czapy", bo Wniebowstąpienie Pańskie i Uroczystość Najświętszego Serca Pana Jezusa to dwa osobne święta, ale i tak mnie ten projekt pozytywnie zaskoczył. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, ireo napisał(-a):

Dlaczego "niestety"?

Fajny pomysł i ładne wykonanie, jak zwykle w wydaniu miniaturystów z IFL. 

Jeśli chodzi o temat graficzny, to premiera powinna być w czerwcu, nie w maju, a nazwa Ascension jest trochę "od czapy", bo Wniebowstąpienie Pańskie i Uroczystość Najświętszego Serca Pana Jezusa to dwa osobne święta, ale i tak mnie ten projekt pozytywnie zaskoczył. 

Bo o ile mi wiadomo nie są oficjalnym watykańskim dostawcą dewocjonaliów? Aż dziw, że nie dokładają różańca.

Dla mnie obok ich polityki preorderow a la kickstarter to kolejny powód by nie do końca poważnie ich traktować.

Finalnie: de gustibus - pokazujesz, że najwyraźniej jest rynek na takie projekty. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Bo o ile mi wiadomo nie są oficjalnym watykańskim dostawcą dewocjonaliów? Aż dziw, że nie dokładają różańca.

Dla mnie obok ich polityki preorderow a la kickstarter to kolejny powód by nie do końca poważnie ich traktować.

Finalnie: de gustibus - pokazujesz, że najwyraźniej jest rynek na takie projekty. 

Dominik, nie musisz ich traktować poważnie. Nie sądzę, aby z tego tytułu pękły im serduszka.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Bo o ile mi wiadomo nie są oficjalnym watykańskim dostawcą dewocjonaliów? Aż dziw, że nie dokładają różańca (...)

Dominik, kult Najświętszego Serca Pana Jezusa ma się bardzo dobrze i można rzec, że jest "na fali wznoszącej", choć w mediach mainstreamowych mogą o tym fakcie nie wspominać. A co do różańca, to będzie zdecydowanie bardziej pasował do edycji październikowej... Może zrobią.

Małżeństwo i zegarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Dominik, nie musisz ich traktować poważnie. Nie sądzę, aby z tego tytułu pękły im serduszka.

Ogólnie można w takim razie wyłączyć serwery forum, nie sądzę by opinie tu wygłaszane powodowały pękanie serduszek firm zegarkowych.

2 godziny temu, AK&AK napisał(-a):

Dominik, kult Najświętszego Serca Pana Jezusa ma się bardzo dobrze i można rzec, że jest "na fali wznoszącej", choć w mediach mainstreamowych mogą o tym fakcie nie wspominać. A co do różańca, to będzie zdecydowanie bardziej pasował do edycji październikowej... Może zrobią.

Ale ja nie mam problemu z tendencjami wznoszącymi, opadającymi i wszystkimi innymi. Dla mnie po prostu to tani chwyt, który na szczęście (znów słowo, od którego zaraz zacznie się bitka) jakoś ewidentnie nie łapie trakcji w mainstreamie zegarkowym. Ba, mało tego - śmiem twierdzić, że jakby wyszła edycja Ramadan byłby zgodny krzyk - a teraz wszyscy czują się w obowiązku mi tłumaczyć jakie to arcydzieło.

Jest forum, wygłaszamy opinie, możemy się nie zgadzać. I tyle - dobra, ja kończę off top.

EDIT: literówka, wznoszącymi miało być a nie wynoszącymi.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
58 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Ale ja nie mam problemu z tendencjami wynoszącymi

Chyba jednak masz, bo się wyraźnie wynosisz. Musiałeś koniecznie zaznaczyć, jak bardzo Ci przeszkadza ten projekt, bo grafika na zegarku jest katolicka. Twoje uwagi o „dostawcy watykańskim” są absurdalne i wskazują tylko na Twoje uprzedzenia, które zapewne powinni podzielać wszyscy „oświeceni” ludzie, tylko że jakoś nie podzielają. 

Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

śmiem twierdzić, że jakby wyszła edycja Ramadan byłby zgodny krzyk

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Obawiam się, że  „krzyczałbyś” samotnie. Poza tym nie wiem, co tu ma do rzeczy ramadan. Chyba że obchodzisz, wtedy rozumiem. 

- ireo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, ireo napisał(-a):

Chyba jednak masz, bo się wyraźnie wynosisz.

i

1 godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

EDIT: literówka, wznoszącymi miało być a nie wynoszącymi.

Musiałeś koniecznie zaznaczyć, jak bardzo Ci przeszkadza ten projekt, bo grafika na zegarku jest katolicka. Twoje uwagi o „dostawcy watykańskim” są absurdalne i wskazują tylko na Twoje uprzedzenia, które zapewne powinni podzielać wszyscy „oświeceni” ludzie, tylko że jakoś nie podzielają. 

i

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?

Bardzo lubię Twoje polemiki. Oszczędzając czas pomijasz treść i przechodzisz od razu ad personam.

Napisałem, że to dla mnie tani chwyt jak również, że skoro ci się podoba - to dowód , ze jest na to rynek.

Nie pisałem, ze to źle - to już sobie chyba dopowiedziałeś i poczułeś się dotknięty, reagując atakiem.

Nie chcę zaśmiecać wątku - Tobie się podoba, mi nie. I jest dobrze, tak to zostawmy.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi