dembiec 2 #1 Napisano 2 Lutego 2021 Witam , jak w temacie mam problem z decyzją , wiem powinienem sam wiedzieć .... po wstępnej selekcji wybrałem trzy sztuki , co byście doradzili ? Niebieski już mam certinę, mam pilota z hamiltona co prawda nie chrono , chciałem stworzyć namiastkę kolekcji aby każdy był inny , podobają mi się wszystkie , nie wiem czy ma tu znaczenie marki któraś lepsza gorsza , jakoś wykonania ? czym sie sugerować w ostatecznej decyzji ?(jakoś Rado jeżeli chodzi o firmę najmniej mnie przekonuje) pozdrawiam 1.https://wkruk.pl/zegarki/zegarek-epos-sportive-1 2.https://wkruk.pl/zegarki/rado/zegarek-rado-hyperchrome-64 3.https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/21379_Oris_Artix_GT_Chronograph_674_7661_4154_MB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #2 Napisano 2 Lutego 2021 Z tych trzech ja zdecydowałbym się na Orisa. Jednocześnie uważam, że te zegarki reprezentują zbliżony poziom, gdy idzie o jakość wykonania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TIK TAK 1214 #3 Napisano 2 Lutego 2021 W każdym masz ten sam mechanizm. Zwróć uwagę na jego wykończenie. W Rado jest goły jak święty turecki 0 Jak go nie lubić! ................................................................. "Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau ................................................................. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luukasz 5765 #4 Napisano 2 Lutego 2021 Dla mnie rowniez Oris jest najladniejszy. Warto zawsze zobaczyc zegarek na zywo lu ew. Poszukac zdjęc bo grafiki nie raz przeklamują wygląd ( chodzi mi w szczegolnosci o fakt, ze często na grafikach owierzchnia wyglada na matową podczas gdy w realu jest to polerowana stal i zegarek w realu odbior jest inny) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7724 #5 Napisano 2 Lutego 2021 Wizualnie najbardziej do mnie gada Rado. Chociaż ta data... 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koen 686 #6 Napisano 2 Lutego 2021 Ile kosztuje taki EPOS? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basil 97 #7 Napisano 2 Lutego 2021 Jeżeli ma leżeć w pudełku i cieszyć oczy od czasu do czasu to zdecydowanie -Oris. Jeżeli ma służyć zgodnie z przeznaczeniem - jak to zegarek ma w zwyczaju - to poczekaj, popytaj , posłuchaj rad , których Ci tu niewątpliwie udzielimy - potem zdecydujesz. Otwieraja sie galerie - bedzie gdzie pooglądać i przymierzyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rmickey 4345 #8 Napisano 2 Lutego 2021 Jeżeli chcesz chrono to żaden z nich. W okolicach 10k kupisz używanego, w bardzo dobrym stanie Tag Heuer Carrera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dembiec 2 #9 Napisano 2 Lutego 2021 38 minut temu, basil napisał: Jeżeli ma leżeć w pudełku i cieszyć oczy od czasu do czasu to zdecydowanie -Oris. Jeżeli ma służyć zgodnie z przeznaczeniem - jak to zegarek ma w zwyczaju - to poczekaj, popytaj , posłuchaj rad , których Ci tu niewątpliwie udzielimy - potem zdecydujesz. Otwieraja sie galerie - bedzie gdzie pooglądać i przymierzyć Dlaczego w pudełku? Do noszenia słabo się sprawdzi ? 35 minut temu, rmickey napisał: Jeżeli chcesz chrono to żaden z nich. W okolicach 10k kupisz używanego, w bardzo dobrym stanie Tag Heuer Carrera Świetny jest , ale już mocno poza budżetem który mam 5k +\- 1tys, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43318 #10 Napisano 2 Lutego 2021 Tego Orisa miałem na ręce. Fajny jest. Tylko to duży zegar. Reszty nie widziałem. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirty Harry 1871 #11 Napisano 2 Lutego 2021 Z tej trójcy - moim zdaniem zdecydowanie Oris. 0 Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PaweelK 51 #12 Napisano 3 Lutego 2021 Surowość i czytelność przemawia za EPOS-em. Pomimo że chrono to tarcza czytelna i poukładana. Więc moje zdanie na EPOS. Ale ja lubię proste, "poukładane" tarcze i chociaż nie przepadam za EPOS-em to w tym przypadku plus na niego. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 8064 #13 Napisano 3 Lutego 2021 To sa wizualnie 3 bardzo rozne zegarki, pytanie czego szukasz i co ci sie podoba. Jak dla mnie forum moze pomoc odnosnie jakosci czy uzytych mechanizmow. Wizualnie - ile osob tyle opinii, co juz widac po powyzszych komentarzach Wizualnie - dla mnie Epos, klasyczny pilot chrono PS. Przyjrzyj sie rozmiarom, Rado na oko ma dlugie uszy i spory lug to lug, nie wiem jaki masz nadgarstek - to moze byc problem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MrCbDrvr 103 #14 Napisano 3 Lutego 2021 Estetycznie zdecydowanie Epos. Wydaje mi się najbardziej spójny.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
goral_ 1824 #15 Napisano 3 Lutego 2021 Ja wybrałbym Orisa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dembiec 2 #16 Napisano 3 Lutego 2021 decyzja zapadła , Oris zamówiony dzięki za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dirty Harry 1871 #17 Napisano 3 Lutego 2021 Będzie Pan zadowolony! 0 Omega Planet Ocean XL Gen1 2500D | Laco Stuttgart Pro 43 mm | Tag Heuer Carrera Drive Timer | Ticino Big Pilot | Tissot Chemin des Tourelles Gen2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #18 Napisano 3 Lutego 2021 1 godzinę temu, dembiec napisał: decyzja zapadła , Oris zamówiony dzięki za pomoc Dobry wybór 👌 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43318 #19 Napisano 3 Lutego 2021 2 godziny temu, dembiec napisał: decyzja zapadła , Oris zamówiony dzięki za pomoc 👍 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PaweelK 51 #20 Napisano 4 Lutego 2021 Niech się dobrze nosi i cieszy oko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dembiec 2 #21 Napisano 13 Lutego 2021 :))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #22 Napisano 13 Lutego 2021 No i super 👌 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 70586 #23 Napisano 13 Lutego 2021 Idealnie dobrany rozmiar do nadgarstka. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43318 #24 Napisano 13 Lutego 2021 Na tej fotce widać, że leży dobrze pomimo rozmiaru zegarka. Niech cieszy. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 69960 #25 Napisano 13 Lutego 2021 Bardzo ładnie się prezentuje. Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach