revolta4 14484 #101 Napisano 8 Lutego 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 45961 #102 Napisano 8 Lutego 2023 OSy dwa 9 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kobuz 408 #103 Napisano 10 Lutego 2023 (edytowane) Olimpic 1964 mierzony dziś, robi bardzo pozytywne wrażenie mimo że nie przepadam za zegarkami innych marek, w których wskazówki choć odlegle przypominają te w roleksie. Jedyne do czego bym się przyczepił to szerokość bransolety, albo to że uszy są zbyt wąskie. Ale to raczej drobnostka. Edytowane 10 Lutego 2023 przez Kobuz 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #104 Napisano 11 Lutego 2023 W takim razie może poszukaj tej limitki, wygląda po mojemu jeszcze lepiej: 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seiko5m42 0 #105 Napisano 12 Lutego 2023 W dniu 8.02.2023 o 15:59, AK&AK napisał(-a): OSy dwa Witam. Mam już parędziesiąt zegarków i ani jednego Orienta. Widzi mi się ten po lewej , jaki to model i jaki mechanizm polecacie ? Myślę o takim z Power Reserve 50 h no i możliwie jak najlepszej wersji w sensie dokładności chodu , wykonania , opinii użytkowników. No i nie nurek , ja jestem w takim wieku że zanurzyć to ja się mogę już tylko w smutku. Pozdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9788 #106 Napisano 12 Lutego 2023 6 minut temu, seiko5m42 napisał(-a): Witam. Mam już parędziesiąt zegarków i ani jednego Orienta. Widzi mi się ten po lewej , jaki to model i jaki mechanizm polecacie ? Myślę o takim z Power Reserve 50 h no i możliwie jak najlepszej wersji w sensie dokładności chodu , wykonania , opinii użytkowników. No i nie nurek , ja jestem w takim wieku że zanurzyć to ja się mogę już tylko w smutku. Pozdr. Polecam takiego, akurat mam na sprzedaż 😁 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 45961 #107 Napisano 12 Lutego 2023 37 minut temu, seiko5m42 napisał(-a): Witam. Mam już parędziesiąt zegarków i ani jednego Orienta. Widzi mi się ten po lewej , jaki to model i jaki mechanizm polecacie ? Myślę o takim z Power Reserve 50 h no i możliwie jak najlepszej wersji w sensie dokładności chodu , wykonania , opinii użytkowników. No i nie nurek , ja jestem w takim wieku że zanurzyć to ja się mogę już tylko w smutku. Pozdr. Witaj. Ten po lewej to jeden z trzech braci (jest jeszcze biały i czarny). Galeria mojego egzemplarza i kuzynów tutaj: Odchyłki dobowe wynoszą kilka sekund (dawien dawno nie sprawdzałem) i nie są problemem. Wykończenie zegarka na duży plus. Cena też (i to nawet obecna). Szczerze polecam. Dla mnie to zegarek "podstawowego zastosowania". Plus za bransoletę z zapięciem z mikroregulacją. Tutaj linki do SW - nagrywają bardzo dobre filmiki ukazujące detal: https://www.seriouswatches.com/collections/orient-star/products/orient-star-re-au0005l00b https://www.seriouswatches.com/collections/orient-star/products/orient-star-re-au0006s00b Zegarek zaproponowany przez Szymona w poście powyżej też rozważ. To WZ0071DJ ze świetnym antyrefleksem. Bardzo fajny zegarek. @Kobuz bez mercedesów jest jeszcze RE-AU0502S (jasna tarcza). 5 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #108 Napisano 12 Lutego 2023 Ale ma też czarną do wyboru, jak powyżej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kobuz 408 #109 Napisano 12 Lutego 2023 Dzięki @Sierżant Julian i @AK&AK, świetne są te ze wskazówką-strzałką, a wersji z białą nawet nie znałem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #110 Napisano 12 Lutego 2023 On mi się podoba: klasyka, ale z polotem. Gdyby nie rozmiar, dla mnie za duży, to pewnie bym go miał. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeg0rz 0 #111 Napisano 13 Lutego 2023 Cześć, Dawno nic nie kupowałem, kiedyś można było znaleźć orienty w dobrych cenach na wschodzie. Kiedyś kupowałem w dutyfreeisland, ale obecnie nie widzę tam nic ciekawego, Czy macie jakieś aktualne i sprawdzone sklepy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2589 #112 Napisano 14 Lutego 2023 Cześć, Dawno nic nie kupowałem, kiedyś można było znaleźć orienty w dobrych cenach na wschodzie. Kiedyś kupowałem w dutyfreeisland, ale obecnie nie widzę tam nic ciekawego, Czy macie jakieś aktualne i sprawdzone sklepy ? Kiedyś... ale nie tak dawno, to dolar był po 3.2-3.4 zł Ja kupowałem na creationwatches. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeg0rz 0 #113 Napisano 14 Lutego 2023 4 godziny temu, mmaniek napisał(-a): Kiedyś... ale nie tak dawno, to dolar był po 3.2-3.4 zł Ja kupowałem na creationwatches. Pawda czasem nawet bez obciążeń przychodziły... dzięki za te creationwatches, 130E za Nowe Bambino V4, chyba na olx poszukam używki 😁jak doliczą VAT to trochę będzie boleć. Dzięki za podpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmaniek 2589 #114 Napisano 14 Lutego 2023 1 minutę temu, Grzeg0rz napisał(-a): Pawda czasem nawet bez obciążeń przychodziły... dzięki za te creationwatches, 130E za Nowe Bambino V4, chyba na olx poszukam używki 😁jak doliczą VAT to trochę będzie boleć. Dzięki za podpowiedź. Sprawdź jeszcze cenę w USD, wtedy była bardziej atrakcyjna, ale to już niewielka różnica. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23103 #115 Napisano 15 Lutego 2023 Tu jeszcze nie byłem 😉 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51118 #116 Napisano 16 Lutego 2023 11 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5672 #117 Napisano 16 Lutego 2023 36 minut temu, Dnlaie napisał(-a): Bardzo przyjemny - nawet myślałem o zakupie kilka razy ale mam spore opory przed białą tarczą i "srebrnymi" wskazówkami... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
McGrego 14 #118 Napisano 16 Lutego 2023 3 godziny temu, Daito napisał(-a): Bardzo przyjemny - nawet myślałem o zakupie kilka razy ale mam spore opory przed białą tarczą i "srebrnymi" wskazówkami... Bardzo ładny-poluje na niego ale na OLX za około 2000zł nawet nie jeden dzień na ogłoszeniu 😢 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51118 #119 Napisano 16 Lutego 2023 Panowie, mój zegarek dziękuję Wam za komplementy (też bardzo go lubię i faktycznie - biały jest mega fotogeniczny). Szaleństwo z tymi cenami, kiedyś był na Olx (używka) jakoś za 1400 (czy nawet mniej). Ja swój sprowadziłem (nowy z autoryzowanego sklepu) z Francji za 1800 (a niebieski - z Holandii / za 2000) 0 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23103 #120 Napisano 16 Lutego 2023 Kiedyś to brałem na DFI za 1200 zł. nowy 😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5672 #121 Napisano 16 Lutego 2023 48 minut temu, tomaliusz napisał(-a): Kiedyś to brałem na DFI za 1200 zł. nowy 😉 Kiedyś... kiedyś to dolar był po złoty pięćdziesiąt https://www.money.pl/pieniadze/nbp/srednie/?date=1993-01-29 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23103 #122 Napisano 16 Lutego 2023 Teraz, Daito napisał(-a): Kiedyś... kiedyś to dolar był po złoty pięćdziesiąt https://www.money.pl/pieniadze/nbp/srednie/?date=1993-01-29 Otóż to a więc nie ma co beczeć 🤭 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9553 #123 Napisano 16 Lutego 2023 Jak to kiedyś? To nie jest przypadkiem w miarę świeży model (w sensie 3-4 lata temu wypuszczony)? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23103 #124 Napisano 16 Lutego 2023 7 minut temu, Chorwat napisał(-a): Jak to kiedyś? To nie jest przypadkiem w miarę świeży model (w sensie 3-4 lata temu wypuszczony)? No tak,nie jest to staroć i właśnie pokazuje jak szybko cena leci do góry 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 51118 #125 Napisano 16 Lutego 2023 Fakt, sprawdziłem - że białasa kupiłem w kwietniu 2021r (niebieski niewiele wcześniej). Cena była okazjonalna - 399 euro (na https://montre-automatique.com/produit/orient-star-50h-power-reserve-re-au0006s/). 0 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach