Który zegarek wybrać?
22 użytkowników zagłosowało
Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez gunit82
Cześć.
Sprzedam dwa zegarki:
1. Certina DS1, ETA 2824 full set, stan bezpieczne 8/10. Szkło czyste, na boku koperty ślad używania ( na zdjęciu ), zapięcie i bransoleta noszą normalne ślady użytkowania. Serwis zrobiony 4 lata temu.
Cena: 1300 zł plus przesyłka 20 zł kurier lub paczkomat.
2.Pagani Design PD1767. Stan 9/10. Koperta i szkło czyste, pasek nieużywany. Bransoleta na zdjęciach nie wchodzi w zestaw.
Cena: 130 zł plus przesyłka 20 zł kurier lub paczkomat.
Możliwe negocjacje, odbiór osobisty jak ktoś sobie życzy możliwy w Krakowie lub w przyszłym tygodniu (od 21.04) w okolicach Głogowa.
-
Przez osjd
Na sprzedaż microbrand’y:
1) Zelos Spearfish
Zegarek zamowiony przeze mnie w styczniu 2023 roku (data zakupu 31.01.2023) u AD marki Zelos, TimeZone.
Stan 9.5/10 – noszony sporadycznie na samym poczatku, potem był przechowywany w pudełku.
Średnica koperty 40mm, cal. LJP G100 Soigné (pierwszy model Zelos na tym wierku) ok. 68 godzin rezerwy chodu – pełna specyfikacja na stronie Zelos tu: https://zeloswatches.com/products/spearfish-40mm-12hr-frost-launch-special
Full set (box na 3 zegarki, karta gwarancyjna Zelos i TimeZone).
Cena 2200zł 2000zł 1900zł 1700zł
2) Squale 1521 Super Chronofactum
Zegarek zakupiony przeze mnie w styczniu 2024 roku (2 lata gwarancji) w sklepie internetowym Chronofactum. Jest to wersja 1521 z nakladanymi indeksami i szafirowym bezelem, tarcza typu “sunburst”.
Stan 10/10 – zegarek założony kilka razy, potem był przechowywany w pudełku.
Średnica koperty 42mm, cal. Sellita SW200 Élaboré, ok. 38 godzin rezerwy chodu – pełna specyfikacja na stronie Chronofactum tu: https://chronofactum.de/en/product/squale-1521-50-atmos-super-black/
Full set (pudełko, karta gwarancyjna).
Cena 4000zł 3800zł 3600zł SPRZEDANY
Odbiór osobisty w Warszawie.
Dziękuję.
-
Przez billyhargrove
Cześć zegarkowicze,
Jak na tle Certina DS Action 43mm wypada Davosa Argonautic? Jakie opinie jeżeli chodzi o jakość wykonania, czy też samą markę? Czy jest coś co w tej cenie konkuruje z tymi dwoma diverami?
Dla kontekstu: Byłem przymierzać swój pierwszy, potencjalny zegarek, Certina DS Action 38mm - okazał się mniejszy niż zakładałem wizualnie na moim 17cm nadgarstku. Przeskoczyłem od razu do mierzenia wersji 43mm - poza lepszą jakością i zapięciem, wizualnie też prezentował się o wiele lepiej. Sprzedawca wiedząc o preferencjach, zasugerował mi przymiarkę zegarka Davosa Argonautic - zrobił na mnie dosyć dobre wrażenie, na zdjęciach w Internecie nie prezentował się tak dobrze jak na żywo i po chwili rozmowy nawet można było odnieść wrażenie, że całościowo jest o wiele lepszy niż Certina.
Jak to wygląda w praktyce? Czy ktoś może się wypowiedzieć o obu modelach? Czy może jest coś w tym budżecie co może z nimi konkurować? Szukałem opinii na grupach na facebooku i zazwyczaj jeśli ktos miał coś do zarzucenia to fakt, że Davosa próbuje naśladować marki premium. Aktualnie jest 60/40 w stronę Certiny, ale może ktoś z Was pomoże te szalę przechylić, bądź zasugeruje nowego zawodnika.
-
Przez billyhargrove
Cześć forumowicze!
Mam 26 lat i jestem przed wyborem pierwszego zegarka, na który mam zamiar przeznaczyć około 3000-3400 złotych.
Jestem absolutnie zielony w zegarkach, poczytałem ostatni tydzień o brandach, mechanizmach, typach i nie ukrywam, że najbardziej mi siedzą zegarki typu diver - do codziennego użytku do pracy / do wyjść ze znajomymi, na nadgarstek 17 centymetrów.
Po intensywnych poszukiwaniach i przebrnięciu przez różne firmy pokroju Seiko (długo tutaj dumałem nad wyborem), znalazłem zegarek firmy Certina - DS Action Powermatic 80, 38mm, trochę podobny do submarinera.
Niestety po zasięgnięciu porady wśród kilku osób, spotkałem się o dziwo ze sceptycznym podejściem - Certina była ich zdaniem albo przereklamowana, albo "nudna", albo" mechanizm był słaby", albo "w tym budżecie masz Orisa i o wiele lepsze zegarki np Ball".
Także przybywam dziś do prawdopodobnie najlepszego miejsca w polskim Internecie, pełnego entuzjastów zegarków, zasięgnąć Waszej porady, bo ja w temacie jestem jeszcze zielony. Zegarek wizualnie mi się podoba, pod komentarzami na anglojęzycznym YouTube zbiera pozytywne opinie pod recenzjami, niestety mam wrażenie, że u nas jest odbierany negatywnie. Czy faktycznie jest w tej cenie coś o wiele lepszego od Certiny, a sama Certina jest przereklamowana? W sklepie model 38mm kosztuje co prawda 4000 złotych, natomiast przy odpowiedniej rozmowie da się spokojnie go wytargować na mój budżet.
-
Przez Jaspel
W ramach redukcji kolekcji na sprzedaż trafia kapitalny nuras od Squale - najnowszy wypust legendarnego y1545 (polecam zapoznać się z historią Squale i tej linii modelowej - firma produkowała koperty dla wielu uznanych manufaktur zegarkowych)
Zegarek pochodzi z włoskiej dystrybucji - kupiony w styczniu 2023, więc ciągle na gwarancji.
Czarna tarcza ze szlifem, piękne nakładane indeksy, szkło z niezłym AR i ultra wygodna koperta sprawiają, że zegar bardzo dobrze się nosi. Bransoleta skręcana na śruby, nowej generacji klamrą z zabezpieczeniem.
Technikalia :
- Koperta: 40mm
- rozstaw paska 20mm
- wodoszczelność na poziomie 300m
- grubość 12mm
- mechanizm automatyczny na bazie sw200, na poprawnym chodzie
- szafir z fajnym AR
- bezel z ceramiczną wkładka
W komplecie otrzymujesz :
- Zegarek w stanie 8.5/10 - minimalne ślady na polerkach na bokach koperty, minimalne ryski na ogniwach bransolety
- Zegarek na bransolecie z dodatkowymi ogniwami
- podbitą kartą gw wraz z instrukcją i zawieszką
- komplet pudeł
Poproszę REALIZACJA - PROSZE JESZCZE NIE USUWAC.
Dodatkowe zdjęcia mogę doslac.
Odbiór osobisty możliwy w Bydgoszczy/ okolicach.
Zapraszam!
-