Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Nazwał bym ją zwykła, pospolitą, nijaką, taką jak większość. 

Koperta ( jej korpus ) jest inspirowany Sinn 556 , wskazowki takze. To najlepiej sprzedajacy sie zegarek Sinna. Ale podobne koperty ma Rolex, wojskowe Hamiltony, niebywale dobrze te nudy sie sprzedają. To po prostu naturalny kształt koperty zegarkowej zapewniający wyjątkowy komfort, ograniczajacy mozliwosc zaczepienia zegarkiem o cos. My wzbogacamy ją o nietypową lunetę, koronkę oraz tarczę z Dna visa 1-gen

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się ta druga wersja z prezentowanych w ostatnich dniach, z logo na 12-tej. Pozostawienie w tej wersji znanej już stylistyki dla indeksów 3, 6 i 9 - jak dla mnie na plus.

Acz samo logo zdecydowanie bardziej w wersji pierwszej - wariant "kopnięty" i zbliżony do logo VISa i z tej wersji też tarcza z efektem rozjaśniania - ekstra. 

Wskazówka sekundowa - czerwona - ciekawa (Sinn 556 RS od razu mi się skojarzył, jak widzę z ostatniego posta słusznie ;) ), acz ta z Renderów wydaje się dość przytłaczająca.

Nie wiem tylko czy złożenie tych dwóch wersji w jedną z zagra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że cały projekt idzie w kierunku lotnika i odchodzi od zegarka polowego. Szkoda... Nie chcę nic nikomu narzucać, a już tym bardziej krytykować, po prostu wolę zegarki w stylu "field watch" i za to bardzo ceniłem VIS-a. Może jest wykonalny zwrot w tym kierunku? Chociażby coś takiego:

1249242754_Zrzutekranu2024-10-13o14_18_09.png.02b54484e87b0e2af4fc18d194b70ed5.png

Ta tarcza ma potencjał i moim zdaniem w niej powinniśmy grzebać. Robienie trójkącików na dwunastej, wskazówki lotnicze itp. to droga w złym kierunku. Biały sekundnik, nawet prosty i bez końcówki, wskazówki "sword" i nieco lżejsze, to ma szansę dać ciekawy efekt. Oczywiście moje "malowidła" to kicha i wiem o tym, ale lepiej nie umiem...

P.S. teraz paczę, że sekundnik można dać z końcówką w kształcie "szczałki".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.10.2024 o 10:28, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

to jeszcze coś takiego...

nowa tarczka.jpg

Do tego renderu dołóżmy wskazówki jakie zaproponował kolega powyżej i wywalmy datę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
52 minuty temu, renqien napisał(-a):

606448298_Zrzutekranu2024-10-13o14_38_42.png.9616a7e03827a793f766ee1f7f429b88.png

ładnie Ci to wyszlo. Wskazówki szkieletowane chodzily mi po glowie ale nigdy tego nie zwizualizowalem sobie a jak widac nieslusznie. 

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki miecze ale delikatniejsze i z wypełnieniem, sekundnik prosty końcówka pociągnięta lumą  i mamy fajny projekt. Ja bym zrezygnował z  trójkąta lub kółka na tarczy - oba elementy nijak mi nie pasują ale trudno. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, rk7000 napisał(-a):

Wskazówki miecze ale delikatniejsze i z wypełnieniem

Ciężka sprawa, bo musiałyby być jasne. Srebrne nie zagrają kolorystycznie z koronką, złote będą się zlewały z lumą i może wyjść mdło.

22 minuty temu, rk7000 napisał(-a):

Ja bym zrezygnował z  trójkąta lub kółka na tarczy - oba elementy nijak mi nie pasują ale trudno. 

Mówisz o tych wytłaczanych? Mnie się akurat podobają. Na żywo będą tylko lekko widoczne pod światło, a dodadzą tarczy szlachetności. Nie widziałem tej tarczy w realu, ale wydaje mi się, że patrząc z dystansu będzie prosta i cała czarna, lekko tylko wpadająca w grafit ku środkowi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, renqien napisał(-a):

Ciężka sprawa, bo musiałyby być jasne. Srebrne nie zagrają kolorystycznie z koronką, złote będą się zlewały z lumą i może wyjść mdło.

😁

Można zrobić bez ramki jak w Sinn u 1 tylko w kolorze lumy no i miecze 😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, rk7000 napisał(-a):

Można zrobić bez ramki jak w Sinn u 1 tylko w kolorze lumy no i miecze 😁

Coś takiego?

480679929_Zrzutekranu2024-10-13o18_02_05.png.3c43c305d0bbadb75693e23c873e6625.png

No tylko to znowu śmierdzi lotnikiem :D Poza tym węższe wskazówki są za wątłe do dość "solidnych" cyfr i całość jakoś, gdzieś mi się nie zgrywa. Nie wiem, w moim odczuciu robi się znów banalnie i wtórnie. 

Edytowane przez renqien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest cienka granica miedzy zbyt słodkopierdzącym zegarkiem modowym a poważnym tool-watchem. Każde nadmierne unowoczesnienie projektu po prostu go trywializuje ale to dopiero sie rozumie po opatrzeniu sie z nim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ołówki? To będzie to samo. Moim zdaniem wskazówki muszą być dość duże, a żeby nie wyglądały ciężko, trzeba je pocienić "dziurami". Normalnie można by dać lumę, ale tutaj będzie ciężko, bo kolor lumy będzie się zlewał i w efekcie też da wrażenie ciężkości. Szkieletowe wskazówki są moim zdaniem interesujące, lekkie i niebanalne. Jak nie jestem fanem takich rozwiązań, tak tutaj mi to pasuje i nawet w miarę się podoba. Nawet ten biały sekundnik pasuje, nawiązuje trochę do Smiths W10. Tylko odradzam wszelkie czerwone sekundniki. Już SINN się na tym przejechał w i jak 556 wygląda bardzo przyjemnie, tak 556rs marnie i dużo słabiej się sprzedaje. To jest rozwiązanie wymagające czerwonych akcentów na tarczy, jakiegoś logo czy napisu, a wtedy wpadamy w bałagan na tarczy. Za dużo wzorków i kolorków w takim zegarku to też nie dobrze. Musi być prosto i schludnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko o dacie nie zapomnijcie. 🫢

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawowym elementem budującym pozytywny wizerunek Visa była gładka, masywna luneta. Wyżłobienia, ząbki czy cokolwiek na niej powodują, że będzie tylko ubogim kuzynem pierwowzoru. Rozumiem, że to nowy model, rozwój itd. Ale po co udziwniać? To tak ode mnie jakby co ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co człowiek to opinia. 🙂

Dla mnie ta luneta w prezentowanej postaci to jeden z zasadniczych argumentów za. 

No i mniejszy rozmiar…

Edytowane przez agremi

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, no to w efekcie, jak tak będziemy kombinować, to wrócimy do pierwszego VIS-a i będzie odgrzewany kotlet. Wcięcia w tym projekcie są OK. Nawiązują do wytłoczeń w różnych rodzajach broni palnej, dodają lekkości projektowi i będą fajnym elementem wycierającym się, dającym wrażenie zużycia. Szczerze? Oczami wyobraźni już widzę ten zegarek solidnie ściorany, z głębokimi zadziorami, może nawet lekko porysowanym szkiełkiem i całkiem mi się taka wizja podoba. Oby tylko koperta nie była szara i wytarta jak chiński ZnAl, tylko czarna przecierana na krawędziach, jak miał to VIS w jedynce.

EDIT: Ja jeszcze tylko szkiełko widziałbym wypukłe, bo zapewne schować w lunetę się go nie da. Plaskate i wystające będzie wyglądać jak tani kwarcok. Chyba, że się mylę...

Edytowane przez renqien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, renqien napisał(-a):

Oj, no to w efekcie, jak tak będziemy kombinować, to wrócimy do pierwszego VIS-a i będzie odgrzewany kotlet. Wcięcia w tym projekcie są OK. Nawiązują do wytłoczeń w różnych rodzajach broni palnej, dodają lekkości projektowi i będą fajnym elementem wycierającym się, dającym wrażenie zużycia. Szczerze? Oczami wyobraźni już widzę ten zegarek solidnie ściorany, z głębokimi zadziorami, może nawet lekko porysowanym szkiełkiem i całkiem mi się taka wizja podoba. Oby tylko koperta nie była szara i wytarta jak chiński ZnAl, tylko czarna przecierana na krawędziach, jak miał to VIS w jedynce.

EDIT: Ja jeszcze tylko szkiełko widziałbym wypukłe, bo zapewne schować w lunetę się go nie da. Plaskate i wystające będzie wyglądać jak tani kwarcok. Chyba, że się mylę...

cofnij sie pare stron, zdjecia prototypu wrzucilem juz wiec wiadomo jak bedzie wygladac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, zdjęcia widziałem, śledzę temat dość dokładnie, tylko do tej pory siedziałem cicho (w miarę) 😜 Szkiełko, jakie jest, widziałem i lekko się o nie obawiam, dlatego piszę o wypukłym. Koperta na zdjęciach wygląda tak, że może być fajna, a może się okazać niekonieczna. Ty masz to w ręku, więc wiesz jaki efekt jest na żywo i wierzę, że lipy nie przepuścisz. Piszę po prostu, żeby coś doradzić, bo kibicuję projektowi i chciałbym, żeby odniósł sukces większy nawet od poprzednika. Zobaczymy... i tak nic nie zastąpi wrzucenia gotowego produktu na łapę i wtedy się okaże, czy zostanie, czy nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koperty do mnie jadą, beda we wtorek.

Założe pasek i zaprezentuje. Szklo mialo byc plaskie ale moze byc zmienione na wypukłe to nie problem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

koperty do mnie jadą, beda we wtorek.

Już nie mogę się doczekać. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiałem się czy dałoby się czubkiem sekundnika nawiązać do czubka lufy Grota. I skoro bezel nawiązuje do tego karabinu, szukać dalszych inspiracji w nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Exuberant napisał(-a):

Zastanawiałem się czy dałoby się czubkiem sekundnika nawiązać do czubka lufy Grota. I skoro bezel nawiązuje do tego karabinu, szukać dalszych inspiracji w nim.

Wyczuwam coś koślawego 😉 , naszkicuj, zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się nad tym zastanawiałem, bo wyjątkowo nie pasuje mi grot i przyglądałem się lufie ale jakiś tego nie widzę. Ale może kształt naboju na kocówce sekundnika, pokryty lumą albo wycięty jeżeli wskazówki byłyby ażurowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi