Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
azure

Diver z czerwonym bezelem

Rekomendowane odpowiedzi

Z wymagań:

-Diver min 200m wodoszczelności

-Czerwony bezel (nie pepsi czy inne bi-colory)

Tarcza czarna(i w odcieniach czarnego) lub niebieska

-Cena 3k, 3,5k max

-Max 41mm średnicy

-Lug to lug do 46mm (48 rozważę tylko w wyjątkowych propozycjach)

-Indeksy nie arabskie

-Bez lupki na datę

-Mechanizm bez znaczenia

-Seiko i Orient odpadają

-Sprawdzone microbrandy mile widziane

Edytowane przez azure

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybko

Screenshot_20240423-215614.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

San Martin podoba mi sie w aspekcie urody zegarka, ale szukam marki nieco bardziej szanowanej (ponieważ chcę zastąpić poniższego chińczyka) 

PAGANI-DESIGN-BB58-Retro-Automatic-Watch-For-Men-NH35-Luxury-Men-Mechanical-Wristwatches-2021-Stainless-Steel.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, azure napisał(-a):

San Martin podoba mi sie w aspekcie urody zegarka, ale szukam marki nieco bardziej szanowanej (ponieważ chcę zastąpić poniższego chińczyka) 

PAGANI-DESIGN-BB58-Retro-Automatic-Watch-For-Men-NH35-Luxury-Men-Mechanical-Wristwatches-2021-Stainless-Steel.jpg

A to San Martin nie jest szanowany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Petru23 napisał(-a):

A to San Martin nie jest szanowany?

Za co ma być szanowany? Za to, że ma lepszą kontrolę jakości od pozostałych "inspirujących" się znanymi markami, brandów z Chin?

Tak czy inaczej San Martin odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj masz ciekawe zestawienie nurków z czerwonym bezelem i czarną tarczą:

https://www.chronopolis.co.uk/blogs/news/the-9-best-watches-with-red-bezels-and-black-dials-buyers-guide

Ja bym się rozejrzał za taką Davosą albo za Glycine Combat Sub.

obraz.thumb.png.dece4360848f0a07ff8d583c3832e606.png

P.S. Ta Davosa to jednak tylko WR100, więc nie do końca spełnia wymagania.

Edytowane przez Perpetuum Mobile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwarca absolutnie nie odrzucam, ale Longines ma za duży lug-to-lug, już kilka modeli musiałem od nich odrzucić. 

Jak narazie wygrywa Glycine. Wiem że poza wymaganiami ale zacząłem brać pod uwagę jako alternatywę Traska Freediver (inny styl zupełnie, ale jest porównywalnie cienka jak Glycine) oraz Lorier Neptun (ładny vintage styl ale niestety szkło hesalitowe). Tylko tu pojawia się pytanie, jeśli nie będzie więcej propozycji z czerwonym bezelem, to która z tych firm prezentuje najwyższą jakość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, azure napisał(-a):

Wiem że poza wymaganiami ale zacząłem brać pod uwagę jako alternatywę Traska Freediver (inny styl zupełnie, ale jest porównywalnie cienka jak Glycine) oraz Lorier Neptun (ładny vintage styl ale niestety szkło hesalitowe)

Jeżeli zacząłeś już patrzeć na coś bez czerwonego bezela (Traska), to zerknij może na Maen Hudson (szwedzki microbrand). To tylko 38mm średnicy i szwajcarski mechanizm w środku oraz bardzo dobre wykonanie. L2L top tylko 46mm. Jest też niegruby. I jest tańsza wersja w kwarcu (standardowo na pasku, ale można wybrać bransoletę). Jest szafir, zakręcana koronka WR300, ceramiczny bezel, szwajcarski mechanizm high-beat. Czerwony akcent na bezelu 😉. Cena rozsądna i bez dodatkowych opłat, bo wysyłka z UE.

obraz.thumb.png.b735f102337e6ee09c70f9e78aca1ea7.png

obraz.thumb.png.72e1b251338c982ab683ad2da2157cd4.png

obraz.png.192ee1e3362e6551fe7458ac375e1b5c.png

A z czerwonym bezelem był jeszcze Borealis Bull Shark. Rozmiar 38mm, L2L 47mm. W środku Miyota 9015. Tylko u producenta nowy już niedostępny. Trzeba by było szukać w różnych dziwnych miejscach.

obraz.thumb.png.14bed0ba110c5278f56c63e887933291.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Water resistance: 15 ATM / 150m

40mm diameter x 48mm lugs to lugs 

20mm lug width

Domed sapphire crystal

skindiver-mecaquartz-bracelet-watch-red-bezel-black-dial-22-swm-005-bor-stl.jpg?v=1708181932

Skindiver WT Automatic - Vintage, Red & Steel – Wolbrook Watches

Noszenie zegarka na który mnie nie stać to taki sam przypał jak noszenie podróby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@azure Na bazarku właśnie pojawił się Christopher Ward - Trident z wiśniowym bezelem (link poniżej). W zasadzie szach i mat. Rozmiar o 1mm za duży, ale te zegarki mają tak genialnie wyprofilowane koperty i szybką mikroregulację w zapięciu bransolety, że nie ma się nad czym zastanawiać. Jakość za te pieniądze jest doskonała. Mam kilka Christopherów i bardzo je lubię. Tego konkretnego, używanego egzemplarza bym się nie bał, bo @jackm już niejeden prawie nowy zegarek na bazarku puścił do nowych użytkowników.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screenshot_20240510-144816.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi