Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Funky_Koval

Pokaż swojego field watcha!

Rekomendowane odpowiedzi

Akurat G są najczęściej używane przez żołnierzy... 

I to nie tylko stalowe.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie najczęściej używane są przez wojsko, policję, jednostki specjalne czarne zegarki Garmin i Suunto. Chłopaki, nie rozumieją jak można nosić zegarek z rozmiarem koperty poniżej 42 mm. Taka moda... Ale klasyka zawsze się obroni i wrócą do mniejszych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Pytanie do znawców. Czy g shocka ze stalową kopertą można uznać za nowoczesnego fielwatcha?

Skoro niektóre jednostki ich używają, to pewnie można😉 Chociaż założeń takiego zegarka może i nie do końca spełniają, ale jakby się tak czepiać, to pewnie z połowa uznawanych za takie, ich nie spełnia🤪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani jedno, ani drugie :) Klasyczny, ręcznie nakręcany 60466E z funkcją hackowania, tak jak wyszedł z fabryki. Nic nie grzebane, poza bieżącym serwisowaniem. No i na razie eksperymentuję z bonklipem, bo na lato to genialne rozwiązanie. Niestety, bardzo drogie, ale jakiś jeden mi się uchował w znośnym stanie, więc poszedł do zegarka. Minimalnie za wąski, ale praktycznie, na żywo nie widać.

IMG_1284.thumb.jpg.015bb3e6ec970e8373a8e8f1b552cd26.jpg

Widać, że mocno już zjechany i zaraz mu się ogniwko przetrze na wylot, ale na razie daje radę:

IMG_1287.thumb.jpg.eeef44ab77c13dbba1097347b8df6b79.jpg

Może z czasem powędruje na replikę AF0210 lub jakiś 6B, ale na razie znajomy robiące te repliki siedzi w Australii i nie chce mi się dopłacać VAT-u do paska. Wróci do Europy, to zamówię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek fajny. Nosiłbym, ale na jakimś nato ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już zazdroszczę.

Taki zestaw wygląda rewelacyjnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.07.2024 o 20:51, renqien napisał(-a):

Ani jedno, ani drugie :) Klasyczny, ręcznie nakręcany 60466E z funkcją hackowania, tak jak wyszedł z fabryki. Nic nie grzebane, poza bieżącym serwisowaniem. No i na razie eksperymentuję z bonklipem, bo na lato to genialne rozwiązanie. Niestety, bardzo drogie, ale jakiś jeden mi się uchował w znośnym stanie, więc poszedł do zegarka. Minimalnie za wąski, ale praktycznie, na żywo nie widać.

IMG_1284.thumb.jpg.015bb3e6ec970e8373a8e8f1b552cd26.jpg

Widać, że mocno już zjechany i zaraz mu się ogniwko przetrze na wylot, ale na razie daje radę:

IMG_1287.thumb.jpg.eeef44ab77c13dbba1097347b8df6b79.jpg

Może z czasem powędruje na replikę AF0210 lub jakiś 6B, ale na razie znajomy robiące te repliki siedzi w Australii i nie chce mi się dopłacać VAT-u do paska. Wróci do Europy, to zamówię.

A jaki on ma rozstaw uszu? Bo jeśli 20 mm, to: https://www.serica-watches.com/en/product/bonklip-bracelet/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a):

A jaki on ma rozstaw uszu? Bo jeśli 20 mm, to: https://www.serica-watches.com/en/product/bonklip-bracelet/

Klasyczny natowski, czyli 17,5mm. W tych starych zegarkach niestety jest ten problem, że trudno dziś dobrać jakiś ciekawy pasek/bransoletę bo większość albo 16mm albo niepełne 18, a ciekawe projekty mają zwykle sporo więcej. Na razie przez jakiś czas będzie bonklip, potem pewnie przejściowo jakieś NATO, a docelowo NATO 6B lub AF0210, jak Rob wróci do Europy. Zegarki nauczyły mnie cierpliwości i rok czekania to dla mnie chwilka. Długo czekałem na ładny egzemplarz W10 to poczekam i na pasek do niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, renqien napisał(-a):

Kolejny prawdziwy FW:

IMG_1293.thumb.jpg.46804694dac69efca07a91ae402d2237.jpg

Więcej tutaj:

Oczywiście, wodoszczelny Roamer z czasów bush wars. Selous Scouts...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 22.07.2024 o 19:55, renqien napisał(-a):

Hahaha, mam i ja!

IMG_1282.thumb.jpg.9096663bb8810d140e071be535bcc6e9.jpg

Rok młodszy, 1969. Oj, będzie noszone! Zawsze ten model baaardzo mi się podobał i wreszcie ustrzeliłem w stanie, jaki chciałem. 

Gratulacje! Ciekawe, czy są jeszcze jakieś na Forum, poza Twoim i moim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 23.07.2024 o 09:53, renqien napisał(-a):

Eeee, nieeee, zwykłe nato to nie, musi być stylowe, zgodne z epoką i wiekiem. Docelowo pójdzie coś takiego: 

2076175232_Zrzutekranu2024-07-23o06_19_33.png.5c8cce53ead6ec11f8cd229166886cc2.png

ewentualnie bardziej harcorowo:

906614096_Zrzutekranu2024-07-23o06_18_06.png.b8a48c9651cdabb6515ae147d9cd5b3b.png

Jeszcze do końca nie wiem i pewnie zamówię oba, a co finalnie wyląduje na zegarku, to się na żywo wybierze.

Napisz do Sylwka. Coś fajnego, na wymiar,

powinien zrobić 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, renqien napisał(-a):

zmęczony ciężkim życiem

🤣

wygląda jak po 2 rozwodach i utracie pracy :D

nie czas temu misiu na jakieś spa?

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi