Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Szanowni!

Czy ktoś z forumowych speców mógłby mi pomóc w ustaleniu czy jest to faktycznie Omega Geneve 1360050? Mam wątpliwości co do tego, co zadziało się na tarczy zegarka przy indeksach. To norma przy starociach czy ktoś przy niej majstrował?

Dla nowicjusza trochę ciężki orzech do zgryzienia. 

Z góry serdecznie dziękuję,

Maciek

IMG_5836.jpeg

IMG_5833.jpeg

IMG_5832.jpeg

IMG_5831.jpeg

IMG_5830.jpeg

IMG_5835.jpeg

IMG_5840.jpeg

IMG_5839.jpeg

Edited by Rysik77

niestety ten model miał "problem" że luma wchodziła w reakcję z lakierem na tarczy szczególnie było to widoczne na tarczach w barwie niebieskiej

Dzięki za wyjaśnienie.

Czyli ten typ tak ma. A sam mechanizm? Laickim okiem wydaje mi się, że w porządku, ale doświadczenia nie mam. Inna kwestia - czy można się rozgrzeszyć za wydanie na to 1500zl? Na foto nie było dobrze widać tych przebarwień.

ciężko jest stwierdzić stan mechanizmu na "oko" no  nie wyceniamy tu zegarków popatrz na inne aukcje to bardzo popularny model

Posted (edited)

Ta reakcja lumy to jeszcze jest "norma". Bardziej bym sie obawial czy czasem nie ma kropek z wilgoci i czy po tym ktos przejrzal mechanizm. Dorzucilbym tez spolerowana strasznie koperte i branse.

Nastepnym razem zapytaj sie przed, a nie po zakupie ;)

Edited by SzefSzefow

Posted (edited)

Szkoda tej koperty, ale zegarek ok.

Edited by Czolo

W dniu 20.06.2024 o 13:21, Rysik77 napisał(-a):

czy można się rozgrzeszyć za wydanie na to 1500zl?

Jak już kupiłeś, to ciesz się nabytkiem i go noś. Na pewno nikt nie zauważy tych mankamentów, zresztą malo kto zwraca uwagę na zegarek .... no może poza forumowiczami. A Ty z czasem do nich przywykniesz - do mankamentów ofkors.

Ale na poczatek warto zrobić przeglad zegarmistrzowski i naoliwić tryby jak chcesz go używać.

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

8 godzin temu, Jędrula.wawa napisał(-a):

Jak już kupiłeś, to ciesz się nabytkiem i go noś. Na pewno nikt nie zauważy tych mankamentów, zresztą malo kto zwraca uwagę na zegarek .... no może poza forumowiczami. A Ty z czasem do nich przywykniesz - do mankamentów ofkors.

Ale na poczatek warto zrobić przeglad zegarmistrzowski i naoliwić tryby jak chcesz go używać.

Powrót syna marnotrawnego po latach. 🙄

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By SLAWEK 01
      Cześć, 
      Powoli rozglądam się za zegarkiem Omega Dynamic. 
      Warunek to b. dobry, oryginalny stan czyli bez renowacji. Interesuje mnie taka jak na zdjęciu (źródło internet) 
      Najchętniej Śląsk lub łódzkie, chodzi ewentualnie o odbiór osobisty. 
      Jak coś to zapraszam na PW.

• By mandolo667
      Cześć! Poszukuję jakiegoś specjalisty / zegarmistrza na terenie Warszawy, który pomógłby mi z oceną autentyczności Omegi. 
      Zegarek będę miał w ręku, podjechałbym ze sprzedawcą. Macie kogoś godnego polecenia?

Dzięki za pomoc i pozdrawiam
    • By lort
      Na sprzedaż Omega Constellation nr ref: 123.13.35.60.60.001

Model damski. Mechanizm kwarcowy.

Rozmiar koperty: 35 mm

Przepiękna purpurowa tarcza i pięknie osadzone diamenty jako indeksy.

Te referencja była produkowana przez Omegę w krótkiej serii, przez krótki czas. Można to zauważyć przeglądając oferty na chrono.

Kupiony od sprawdzonego sprzedawcy w Holandii. Bateria wymieniana w czerwcu 2023.

Zegarek miał stanowić prezent, zatem dokupiłem do niego oryginalne etui podróżne Omegi u Dolińskiego. Jest nowe i nigdy nie było używane.

Trafił na profesjonale odświeżenie koperty.

Pasek jest oryginalny wraz z oryginalnym zapięciem motylkowym.

Na szafirowym szkle jest niewielkie obtarcie widoczne pod pewnym kątem. Starałem się to ukazać na zdjęciu makro.

Stan zegarka oceniam na 8/10

Cena: 7900 PLN. (Ceny na chrono w UE w okolicach 12 k PLN)

Odbiór osobisty Pruszków

Możliwa wysyłka na koszt i ryzyko kupującego.

• By grejtfrut
      Sprzedam Omegę Speedmaster. Hesalit i manualny naciąg.
      Ref. 311.30.42.30.01.005, kupiony w Polsce w 2020 roku, w Kruku. Zegarek oceniam na 9/10, minimalne ślady na tarczy i hesalicie. Jeżeli ma być nieskazitelny, Cape Cod poradzi sobie w zupełności. W zestawie ręcznie szyty pasek z ładownicy z 1976 w stanie 8/10, nieużywana bransoleta, nieużywane 2 oryginalne paski, medal, szkło powiększające, przyrząd do skracania bransolety. Cena: 21700pln. Zegarek jest w do obejrzenia w Sanoku, ale często bywam w Rzeszowie, Tarnowie, Krakowie. 

• By TonyMega
      Dzień dobry.
      Mam pytanie. Czy poniższy zegarek Omega Seamaster Aqua Terra jest oryginalny? Jestem trochę zielony w tym temacie i pytam z czystej ciekawości. Przeglądałem z ciekawości OLX i natrafiłem na taką ofertę. Czy jest autentyczna i warta uwagi?
      image;s=1000x700(3).webpimage;s=1000x700(5).webp
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.