Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

👏 Wy za żarty.

Do pozostałych wątków nie zaglądam.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgodnie z zapowiedzią, zostało otworzone nowe podforum w Dziale „Po godzinach”. Proszę o rozsądne „korzystanie” 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Zgodnie z zapowiedzią, zostało otworzone nowe podforum w Dziale „Po godzinach”. Proszę o rozsądne „korzystanie” 🙂

A gdzie to jest bo nie widzę 🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem regulamin, jest dosyć szeroki i obejmuje wiele tematów co w mojej opinii daje bardzo duże pole do interpretacji zarówno użytkownikom jak i moderatorom. Pomijając inne punkty które zwróciły moją uwagę chciałem skupić się na jednym:

"gwarantujesz, że przesyłane materiały są Twoim oryginalnym dziełem i że masz prawo do udostępnienia ich na Forum"

literalnie to czytając odbiera się możliwość zamieszczenia zdjęcia bezpośrednio z sieci np. bez poddania go jakiejś obróbce. Można nawet przyjąć że to ograniczenie możliwości prawa cytatu.

No chyba że nie umiem czytać że zrozumieniem 😅 i intencja była taka że zamieszczane materiały: a) są własnością użytkownika b) nie są jego własnością ale ich udostępnienie nie powoduje złamania prawa. 

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Przesyłając/umieszczając swoje treści w tym wątku gwarantujesz, że przesyłane materiały są Twoim oryginalnym dziełem i że masz prawo do udostępnienia ich na Forum dla wszystkich celów określonych powyżej.

Czyli jeśli sam zrobisz mema, to gwarantujesz, że sam go zrobiłeś. Jeśli wklejasz jakiegoś mema należy podać źródło, np. demotywatory.pl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii formalnej:

Ad Rozdz.II pkt 3

Czy samo podejrzenie, zwłaszcza nieuzasadnione, naruszenia regulaminu, powinno rodzić skutki identyczne jak w przypadku stwierdzenia takiego naruszenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Wacor napisał(-a):

Czyli jeśli sam zrobisz mema, to gwarantujesz, że sam go zrobiłeś. Jeśli wklejasz jakiegoś mema należy podać źródło, np. demotywatory.pl.

no to widzisz że na starcie jest "kłopot". Zobacz pierwsze wpisy w temacie żartów. Warto uściślić takie założenia bo w razie wątpliwości masz jasną sytuacje: Dura lex sed lex

dalej masz: "Nie wolno zachęcać innych osób do ani nie wolno Ci samemu składać jakichkolwiek oświadczeń lub prezentować jakichkolwiek wypowiedzi, które zawierają lub obejmują: (...) Reklamy, promocje

użytkownicy często wymieniali się informacjami o promocji na dany produkt %. Teraz będzie to ścigane?

Nie odbierajcie tego jako czepiania się, może tylko ja zwracam uwagę na takie rzeczy ale jak pisałem wcześniej regulamin daje "duże pole do interpretacji zarówno użytkownikom jak i moderatorom. "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Watch-er napisał(-a):

W kwestii formalnej:

Ad Rozdz.II pkt 3

Czy samo podejrzenie, zwłaszcza nieuzasadnione, naruszenia regulaminu, powinno rodzić skutki identyczne jak w przypadku stwierdzenia takiego naruszenia ?

w regulaminie jest mowa o podejrzeniu. Kwestia tego czy jest uzasadnione, czy też nieuzasadnione będzie podlegało ocenie. 

6 godzin temu, Jan napisał(-a):

no to widzisz że na starcie jest "kłopot". Zobacz pierwsze wpisy w temacie żartów. Warto uściślić takie założenia bo w razie wątpliwości masz jasną sytuacje: Dura lex sed lex

dalej masz: "Nie wolno zachęcać innych osób do ani nie wolno Ci samemu składać jakichkolwiek oświadczeń lub prezentować jakichkolwiek wypowiedzi, które zawierają lub obejmują: (...) Reklamy, promocje

użytkownicy często wymieniali się informacjami o promocji na dany produkt %. Teraz będzie to ścigane?

Nie odbierajcie tego jako czepiania się, może tylko ja zwracam uwagę na takie rzeczy ale jak pisałem wcześniej regulamin daje "duże pole do interpretacji zarówno użytkownikom jak i moderatorom. "

Cytowanie jest dopuszczalne. Jednak należy podać źródło. Po jakimś czasie dostępu do wątku 18+ zrobimy rewizję regulaminu i poprawimy lub uzupełnimy regulamin.

Co do promowania zakupu alkoholu, to niestety jest to zakazane, czy nam się to podoba, czy też nie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Piotr Orzechowskidziękuję za Twoje wyjaśnienia, oczywiście można by zrobić dyskusję akademicką czy informacja o promocji = promowanie zakupu ale to już inna kwestia. Rozumiem przed czym regulamin ma chronić i to akceptuję. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy 18+ będzie dostępny na Tapatalk? Czy muszę coś zmienić w ustawieniach?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pomimo wyrażenia zgody i ponownego zalogowania 18+ na TT nie działa. Było ok chyba tylko pierwszego dnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie chodzi, że to nie działa na TT tylko o to, że ja do systemu TT nie mam dostępu i ten dział jest po prostu ukryty po stronie TT przez nas:

obraz.png

Technicznie jest to niewykonalne by dodać takie zatwierdzanie regulaminu 18+ po stronie TT gdyż zwyczajnie TT takiej opcji nie posiada i wątpię dodał na naszą prośbę i pod nasze wymagania i kody źródłowe.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to niestety wyklucza oglądanie tego wątku w TapaTalku… 😞

Natomiast jak pobierzecie sobie aplikację KMZIZ to działa ona w bardzo podobny sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chętnie, ale aplikacji nie ma na iOS, nie mogę jej znaleść w AppStore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 1.09.2024 o 19:37, Krzysztof Skórka napisał(-a):

aplikację KMZIZ

O! To mamy taką aplikację? Jeśli tak, to może jakoś "uwidocznić" info o tym? Bo ja też pierwsze słyszę a może i bym korzystał 🙂

PS. Ja w sklepie Google Play też nie umiem jej znaleźć 😞

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prezesowi chodzi o użycie strony jako tzw apki PWA. Na iOS wchodzicie na stronę (przez Safari np), klikacie udostępnij i dodaj do ekranu początkowego. Strona przypina się jako ikonka do pulpitu i działa prawie jak apka 😉

IMG_9229.thumb.PNG.0735748bd312a22427b53c4c87560da5.PNGIMG_9230.thumb.PNG.fc60ccbbca87e48da8bc8f60ede84add.PNGIMG_9231.thumb.PNG.c46bf693704709c1e3f00800970a0b33.PNG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś powstała aplikacja KMZIZ, gdzie m.in. była lista zegarmistrzów.

Nawet w aktualnościach znalazła się wzmianka o tym:

https://kmziz.pl/artykul/aplikacja
Niestety aplikacja od kilku lat nie była rozwijana i nie jest obecnie dostępna w sklepach. Powrót do aplikacji jest na liście naszych planów, ale na ten moment mamy pilniejsze sprawy. Oczywiście jeżeli znajdzie się chętny do poprowadzenia tego tematu to porozmawiamy już teraz o realizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam że większość z nas używa wersji mobilnej, więc aplikacja była by
ułatwieniem. Tapatalk jest dość wygodny, ale ma swoje ograniczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi