Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Lincoln Six Echo

"Daily beater", ale nie G-shock i nie do "tyrania"...

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Może niejasno sformułowałem kwestię, ale chodziło mi o to, żeby to były zegarki spełniające WSZYSTKIE TRZY punkty, a nie jeden z nich. Poza tym, no Tomku - porównaj to Casio z zegarkami z kolażu, który zamieściłem, z Rolkiem Datejust albo tymi NMI ode mnie - naprawdę nie czujesz, o co chodzi..?  ;)

O! Że też zapomniałem o nim. Mogłem go wstawić do kolażu na początku - jako jeden z najlepszych wzorców.  :)

No ja wiem że to nie Rolek itd... A i on nie ma kalkulatora 😁😁😁

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

No ja wiem że to nie Rolek itd... A i on nie ma kalkulatora 😁😁😁

Jeżeli oficjalnie wyrazisz takie klarowne życzenie, mogę Ci na PW napisać, dlaczego nie sugerowałbym iść z tym drugim Casio do "Le Louis XV-Alain Ducasse" w l'Hôtel de Paris.  ;)

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Jeżeli oficjalnie wyrazisz takie klarowne życzenie, mogę Ci na PW napisać, dlaczego nie sugerowałbym iść z tym drugim Casio do "Le Louis XV-Alain Ducasse" w l'Hôtel de Paris.  ;)

No dobra dobra.

2 minuty temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

No dobra , to z tym Casio mogę iść tutaj 🤔🤔🤔😁😁😁

Salle_LOUIS_XV_2018©pmonetta-7155-1.jpg

IMG_20241003_071528.thumb.jpg.650b4f12b80096b239182f717791a24c.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

No dobra dobra.

No dobra , to z tym Casio mogę iść tutaj 🤔🤔🤔😁😁😁

Oczywiście. Tylko nie zapomnij o skarpetach pod sandały i koniecznie zabierz kanapki z żółtym serem.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Oczywiście. Tylko nie zapomnij o skarpetach pod sandały i koniecznie zabierz kanapki z żółtym serem.  ;)

Ponoć skarpety do sandałów to jest teraz sztos 😉😉😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moje najczęściej do biura i nie do tyrania. 
Generalnie optymalnym zegarkiem daily jest prostota, dyskretna data, szczotkowane boki. 

JLC jest raczej na bardziej formalne spotkania cała polerowany,  

FC jest rzadziej noszony, z racji polerowanego galwanizowanego złota lapie słoneczka,  klasyczny art deco.  
Bucherer nie jest aż tak bardzo stylizowany na dziadka i ma szczotkowane boki i małą datę. Dzięki ciemnemu rodowaniu założysz do ciemnego garnituru ale też do szarego ale też to smart casual. 

Idelanym daily na taki bardziej casual, sportowej marynarki to coś w stylu właśnie Marka. Prawie cały szczotkowany, mała data, błękitna tarcza - pasuje do jasnych koszul, czy casualu w kratkę i jeansów. 

IMG_3606.thumb.jpeg.d42955d132016692f6e8e1665933b428.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

I jeszcze jajka na twardo, obowiązkowo. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, agremi napisał(-a):

I jeszcze jajka na twardo, obowiązkowo. 

Ja ZAWSZE mam przy sobie jajka na twardo!  :D  ;) :lol:

25 minut temu, SPS napisał(-a):

To moje najczęściej do biura i nie do tyrania. 
Generalnie optymalnym zegarkiem daily jest prostota, dyskretna data, szczotkowane boki. 

JLC jest raczej na bardziej formalne spotkania cała polerowany,  

FC jest rzadziej noszony, z racji polerowanego galwanizowanego złota lapie słoneczka,  klasyczny art deco.  
Bucherer nie jest aż tak bardzo stylizowany na dziadka i ma szczotkowane boki i małą datę. Dzięki ciemnemu rodowaniu założysz do ciemnego garnituru ale też do szarego ale też to smart casual. 

Idelanym daily na taki bardziej casual, sportowej marynarki to coś w stylu właśnie Marka. Prawie cały szczotkowany, mała data, błękitna tarcza - pasuje do jasnych koszul, czy casualu w kratkę i jeansów. 

IMG_3606.thumb.jpeg.d42955d132016692f6e8e1665933b428.jpeg

Właśnie tak myślałem, że mógłbyś tu wrzucić tego swojego Bucherera.  :)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ja ZAWSZE mam przy sobie jajka na twardo!  :D  ;) :lol:

Właśnie tak myślałem, że mógłbyś tu wrzucić tego swojego Bucherera.  :)

Pasuje słuchaj,na przykład dzisiaj ciemny garnitur , jasna koszula, skromnie z klasą i bez przesadyzmu 

IMG_3599.thumb.jpeg.9317d973d07bae9c97db09e24569c424.jpeg

IMG_3600.thumb.jpeg.bd7732e9f8ed893ead24d6435b23d3cd.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, SPS napisał(-a):

Pasuje słuchaj,na przykład dzisiaj ciemny garnitur , jasna koszula, skromnie z klasą i bez przesadyzmu 

IMG_3599.thumb.jpeg.9317d973d07bae9c97db09e24569c424.jpeg

IMG_3600.thumb.jpeg.bd7732e9f8ed893ead24d6435b23d3cd.jpeg

Nie jestem pewna czy mamy taką samą definicję „skromnie”…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam takiIMG_20240917_110305.jpg

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, SPS napisał(-a):

Sam bym tego lepiej nie ujął, że tak powiem… 👻

5 godzin temu, SPS napisał(-a):

Po namyśle, mnie jednak nie przekonałeś, niby rozmaite kryteria spełnia, ale jednak moim zdaniem, to nie jest beater. Z Twoich to raczej ex, tag, ewentualnie ball..,

🤠

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie jakbym miał zostawić sobie jeden zegarek do pokazywania czasu i jeżeli miałby być to beater, który nadał by się do innych okazji to pewnie bym skończył z moim PRX kwarcowym z niebieską tarczą - i do biura się nada i do noszenia na co dzień i nawet do marynarki :P do tego do większego tyrania Garmin Fenix 7 i zamykamy się w dwóch przedmiotach na nadgarstki, a za resztę z pudełek impreza ;D

IMG_20241018_224313 (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Ale jesteście niemieli😜 Dlaczego się nabijacie z Pana Tomasza Jacyków, jednego z najwybitniejszych stylistów modowych. On tak chodzi i wyznacza trendy. Zacofani modowo jesteście i tyle🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mariusz9a napisał(-a):

Ale jesteście niemieli😜 Dlaczego się nabijacie z Pana Tomasza Jacyków, jednego z najwybitniejszych stylistów modowych. On tak chodzi i wyznacza trendy. Zacofani modowo jesteście i tyle🤣

Nie znacie się 😁😁😁

Screenshot_2024-11-08-10-08-09-73_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

IMG_20241108_101125.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Nie znacie się 😁😁😁

Tu jest napisane "testuje". Wg NAJNOWSZYCH doniesień, testy wypadły NEGATYWNIE!  :P

A co Beckhama, cóż... Styliści często ładnie go ubierają, nie przeczę. Nie zawsze, ale często. Tym niemniej, coś tam mnie delikatnie "uwiera" w jego wizerunku - i dlatego nie mogę go w pełni zaakceptować jako autorytet w dziedzinie dobrego smaku.  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Tu jest napisane "testuje". Wg NAJNOWSZYCH doniesień, testy wypadły NEGATYWNIE!  :P

A co Beckhama, cóż... Styliści często ładnie go ubierają, nie przeczę. Nie zawsze, ale często. Tym niemniej, coś tam mnie delikatnie "uwiera" w jego wizerunku - i dlatego nie mogę go w pełni zaakceptować jako autorytet w dziedzinie dobrego smaku.  ;)

🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.10.2024 o 16:00, gszydlowsky napisał(-a):

Zaczynam zmieniać zegarki w ciągu dnia , to można leczyć ? 🤪

20241018_101332.jpg

Ta "Piątka" jest ładna i spełnia moim zdaniem wszystkie wymogi z pierwszego posta tego wątku, z zegarków które mnie się podobają i nadają się na zegarek codzienny "do wszystkiego" to jeszcze oczywiście Omega Aqua Terra.

Ja jako "daily beater'a" wybrałem Explorera.

IMG20241109073152.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi