Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie, co do cen. Kolega il Dottore za przykład w podobnej cenie podał Lexusa NX. Zgoda fajne auto na hybrydzie, tyle, że w mojej opinii jest za małe. Idąc tym tokiem myślenia to za 150 tys będę miał Mercedesa, tyle, że klasę A. Nie pomieści mi się kupa bambetli, silnik będę miał jakiś podstawowy, napęd 4x4 zostanie w katalogu, no ale będę miał Mercedesa :P  A tak na poważnie ten Lexus w ogóle do mnie nie gada. Insygnia ciężka fakt, ale większość aut z takim napędem i mocą jest ciężka. Mondeo świetne auto. Mam i bardzo sobie chwalę, więc na pewno rozważę nowy model. Co do napędu 4x4, to w naszych warunkach, na naszych drogach jest bardzo duży sens posiadania takiego auta. Mam porównanie i jazda nawet najlepszą ośką nie ma startu do napędu 4x4. Oczywiście to moja opinia i macie prawo się ze mną nie zgodzić. Co do utraty wartości. ja od auta wymagam pewnych rzeczy (wspominałem o tym wcześniej) i jeżeli auto je spełnia i do tego cena jego jest adekwatna do tego co oferuje, to już jestem zadowolony i mam świadomość, że nie kupiłem obrazu Picassa i na tym aucie nie zarobie ;)

Za 150 tys to kupisz nową C klasę z podstawową benzyną (wcale nie słabą) albo BMW316... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakbym mieszkał w Polsce to bym sobie kupił Mietka z silnikiem V8 i zagazował. S-klasa albo CL. Tak 2007-2008 rok.

I nic bym więcej nie potrzebował do szczęścia. :) W Irlandii takie auta kosztują psi grosz ale zabija niestety stawka podatku drogowego i ubezpieczenia. Do tego V8 na wodę nie chce jeździć a dostęp do autogazu w IRL nie jest łatwy. :(

Ech... pomarzyć. :(

No to jak tam jest tak fatalnie, to musisz do nas wrócić

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe skąd to podobieństwo do mazdy 6 ?

Przepraszam. jakie podobieństwo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 150 tys to kupisz nową C klasę z podstawową benzyną (wcale nie słabą) albo BMW316... 

Mówimy o napędzie 4x4. Heloooł. ;)

BMW 316, co do wielkości i mocy o której tutaj mówimy pozwolę sobie nie skomentować.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A6C5.. Miałem kiedyś i avanta i sedana..Solidne auto,ale sedan sporo ładniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A6C5.. Miałem kiedyś i avanta i sedana..Solidne auto,ale sedan sporo ładniejszy.

Fajne, fajne, tylko nie wiem czy nie za stare trochę... Dla mnie tylko kombi, w przypadku Audi Avant ;)

W którym roku skończyli produkcję C5?

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówimy o napędzie 4x4. Heloooł. ;)

BMW 316, co do wielkości i mocy o której tutaj mówimy pozwolę sobie nie skomentować.

Głupio mi się komentuje twój wpis o nie skomentowaniu, ale nie masz pojęcia o czym piszesz - jechałeś nową 316? 

Moim zdaniem zrobiłeś troszkę temat na pokaz. Bo pewnie - fajnie mieć dużo mocy, ale nie w aucie do codziennego kulania się z rodziną i w dodatku nie w czymś co się nazywa OPEL. Ople to auto do kulania się a nie do sportowej jazdy. Chcesz mieć fajne mocne kombi to kup sobie 540xi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głupio mi się komentuje twój wpis o nie skomentowaniu, ale nie masz pojęcia o czym piszesz - jechałeś nową 316? 

Moim zdaniem zrobiłeś troszkę temat na pokaz. Bo pewnie - fajnie mieć dużo mocy, ale nie w aucie do codziennego kulania się z rodziną i w dodatku nie w czymś co się nazywa OPEL. Ople to auto do kulania się a nie do sportowej jazdy. Chcesz mieć fajne mocne kombi to kup sobie 540xi.

Po pierwsze jeżeli mogę zapytać, co masz na myśli pisząc, że zrobiłem temat troszkę na pokaz?

Po drugie wybacz, ale mam prawo decydować o tym, czym chcę się "kulać" z rodziną i w dodatku nie mam specjalnych kompleksów, więc coś co się nazywa Opel jakoś mi nie przeszkadza. Nie widzę również problemu z większa mocą w aucie rodzinnym, ponieważ w moim pojęciu taka moc jest przydatna w określonych sytuacjach i warunkach. Posiadanie 250 czy nawet 400 km nie oznacza ciągłej jazdy na wariata.

Po trzecie fajne mocne kombi BMW 540 xi nie kosztuje chyba 150 tys. Jeżeli się mylę to mnie popraw.

Odpowiadając na Twoje pytanie czy jechałem BMW 316 odpowiadam - nie, nie jechałem, ale w takim razie spróbuję naprawić ten błąd, chociaż nie jestem zwolennikiem tej marki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Niema co sie klocic Panowie...

fajnie ze ktos na forum chce zasiegnac porady u ludzi lubiacych nie tylko zegarki ale tez samochody... bo taki jest akurat watek...

co do tego ze ktos chce kupic opla to jego sprawa bo lubi 

a co Opel trendowaty jakis...

Bmw to super samochody... ale patrzac od strony kierowcy...

mialem nie jedna bawarke w trakcie mojego dosc krotkiego zycia... 

jak opel ma swoich zwolenikow tak i bmw...

ja np. gdy kupilem pierwsze bmw to do tej pory sa to samochody ktore stoja w moim garazu na miejscu honorowym..

ale to naturalne rolex bmw tylko dresu nie nosze  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne, fajne, tylko nie wiem czy nie za stare trochę... Dla mnie tylko kombi, w przypadku Audi Avant ;)

W którym roku skończyli produkcję C5?

W 2004.

W 2001 przechodziło facelifting.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gruba przesada.

Za zbliżoną kasę nówka sztuka hybrydowy Lexus NX - co tu porównywać?

Masz rację-dziś widziałem reklamę w tv-do wersji podstawowej "dodają " ładną babkę w bikini.... :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 2004.

W 2001 przechodziło facelifting.

Tak cos mi się zdawało. Odnośnie Audi, to sąsiad kupił sobie A7 quattro. Ale piękne auto. :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu mam całkowicie odmienne odczucia.

A7 kompletnie mi się nie podoba, wygląda, jakby ktoś mu rozdeptał bagażnik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

a7 przod ladny tyl to dobrze powiedzial Tommaso... lipa

ale to co lubie w audi to fajne wykonczenie w srodku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a7 przod ladny tyl to dobrze powiedzial Tommaso... lipa

ale to co lubie w audi to fajne wykonczenie w srodku

Z tym środkiem to fakt. Ściegi na fotelach nawet są równe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ciekawości spojrzałem w cennik BMW na ich stronie i muszę przyznać Koledze Mikołaj N, że co prawda 316 jest za słabe, ale 320ix mieści się w budżecie i osiągi ma fajne. Natomiast jest za mała dla mnie, przynajmniej w teorii patrząc na dane. Ale osiągi przy mocy "zaledwie" 184 km i napędzie x są bardzo fajne. W zasadzie takie same jak w Insygni. Środek na pewno na + dla BMW, natomiast ciekawe jak odczucia z jazdy. Muszę się wybrać. Więc jakiś + z naszej dyskusji z Kolegą jednak jest :)

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

bmw w prowadzeniu napewno pokona opla... tak mysle bo niejezdzilem najnowsza 3 ale mam takie przeczucie

napewno ladniejsza od insigni bedzie trojeczka jakosciowo niema co porownywac...

najlepjej jeszcze mpaket i bedzie piekna  :D

Edytowane przez Angelo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak tam jest tak fatalnie, to musisz do nas wrócić

Pracuję nad tym. :)

Jeszcze 5-6 lat i wrócę. Muszę poczekać aż dzieci studia pokończą i usamodzielnią się.

Oczywiście wrócę tylko mieszkać, bo pracuje się jednak lepiej w IRL. :)

Plan jest taki żeby w PL mieszkać tydzień a w IRL 3 tyg i  pracować.

Akurat pracę mam taką że mogę sobie ją tak ustawić bez problemu. Wtedy nie ponoszę kosztów utrzymania w IRL chałupy, tylko wynajmę sobie gdzieś pokoik.

A zarobki z 3 tyg w IRL starczą na życie w PL na poziomie europosła. Kolega tak pracuje w Danii. Właściwie to pracował, obecnie pół na pół dzieli czas między Danię a Poskę, bo w Polsce otworzył swój zakład diagnostyki obrazowej, wyposażony jak z filmu SF. Może i ja coś w Polsce otworzę? Marzy mi się kupić jakąś agroturystykę albo coś nad morzem i tam organizować turnusy na leczenie różnych zespołów bólowych (kręgosłupy itp.), na czym akurat się znam.

Już dziś mógłbym coś zacząć kombinować ale... dzieci i ich studia kosztują.

Nic to. Może dożyję... ;)

Edytowane przez il Dottore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bmw w prowadzeniu napewno pokona opla... tak mysle bo niejezdzilem najnowsza 3 ale mam takie przeczucie

napewno ladniejsza od insigni bedzie trojeczka jakosciowo niema co porownywac...

najlepjej jeszcze mpaket i bedzie piekna  :D

Nie jestem jak już pisałem fanem marki, ale też nie jestem gościem z "klapkami na oczach", tak więc spróbuję owej "trójeczki" w najbliższym czasie. To, że BMW się świetnie prowadzi to wiem :) Natomiast jestem prawie pewien, że będzie dla mnie za mała.

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Il Dottore. jakby co, to pierwszego pacjenta już masz. Mój kręgosłup, to imitacja prawdziwego kręgosłupa, ale to temat na inna gadkę. Daj znać jakby co. I o zegarkach pogadamy :D

Edytowane przez Osiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niema co sie klocic Panowie...

fajnie ze ktos na forum chce zasiegnac porady u ludzi lubiacych nie tylko zegarki ale tez samochody... bo taki jest akurat watek...

co do tego ze ktos chce kupic opla to jego sprawa bo lubi 

a co Opel trendowaty jakis...

Bmw to super samochody... ale patrzac od strony kierowcy...

mialem nie jedna bawarke w trakcie mojego dosc krotkiego zycia... 

jak opel ma swoich zwolenikow tak i bmw...

ja np. gdy kupilem pierwsze bmw to do tej pory sa to samochody ktore stoja w moim garazu na miejscu honorowym..

ale to naturalne rolex bmw tylko dresu nie nosze  ;)

Powiem tak: jeszcze złym BMW nie zdarzyło mi się jeździć. A jeździłem różnymi, bo co prawda BMW to nie jest, jak mawiają Angole, "my cup of tea", ale kolega handluje samochodami i często sobie jeżdżę beemkami które ma na sprzedaż. I złego słowa o BMW nie powiem.

Tylko w Polsce BMW ma opinię dresowozu. W IRL to auto dla ludzi typu lekarze, adwokaci, biznesmeni... dużo lepszy wizerunek ma beemka na Wyspach niż w PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

w niemczech to samo...

w Pl jest wiecej eMek niz wyprodukowalo MGmBh  :D

nawet slyszalem ze naklejka M dodaje kilka kucy  :lol:  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację-dziś widziałem reklamę w tv-do wersji podstawowej "dodają " ładną babkę w bikini.... :D

Tylko jedną? ;)

Tak czy owak - propozycja Lexusa jest godna rozparzenia, heheheehehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet slyszalem ze naklejka M dodaje kilka kucy  :lol:  :lol:

No! :)

Sticker tuning to podstawa! Może nakleję sobie AMG... 10 KM minimum! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi