trollu 738 #16576 Napisano 11 Grudnia 2016 no tak, wszystko super ale ta dyskusja wyszła od i3 a to nie jest hybryda, nawet ta z generatorem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #16577 Napisano 11 Grudnia 2016 Samochody elektryczne,a zwłaszcza Tesla to obecnie raczej przeszłość,. Elon Musk jest teraz w sytuacji małej rybki wrzuconej do akwarium z rekinami.,Dzień po wyborach akcje Tesli spadły ok 9%,.Podobny los może spotkać pozostałe firmy Muska: Solar City i SpaceX., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #16578 Napisano 11 Grudnia 2016 Wizjonerzy nie maja łatwo. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16579 Napisano 11 Grudnia 2016 Ale ktos musial zrobic ten pierwszy krok, a poczatki zawsze bywaja bolesne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 738 #16580 Napisano 11 Grudnia 2016 "obecnie" i "przeszłość" razem, w sumie podobno nie ma teraźniejszości, jest tylko przeszłość i przyszłość. Z jednej strony jakiś czas temu ucichło biadolenie, że za 20 lat skończy się nam benzyna i wrócimy do epoki kamienia łupanego, z drugiej - tak czy inaczej silniki spalinowe będą ustępować miejsca innym technologiom. To, że Tesla poszła w dół o 9% to nie jest powód, dla którego mielibyśmy mówić "technologia elektryczna odeszła w zapomnienie". Nawet gdyby zamknęli teslę to w jej miejsce pojawi się kolejne X firm które zajmą niszę i pociągną całą tą karawanę do przodu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #16581 Napisano 11 Grudnia 2016 Odnaleźli nowe złoża ropy. Są podobno na 100 lat. Co do Mazdy, tl wycofała się oficjalnie w zeszłym tygodniu z wankla. Nie będą go już rozwijać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16582 Napisano 11 Grudnia 2016 Ooo to nowosc, bo niedawno czytalem ze ma wejsc na rynek nowa RX-8 z turbo wanklem 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #16583 Napisano 12 Grudnia 2016 Ooo to nowosc, bo niedawno czytalem ze ma wejsc na rynek nowa RX-8 z turbo wanklem Też się zdziwiłem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16584 Napisano 12 Grudnia 2016 Turbo wankla R6 w ukladzie v8 powiadacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #16585 Napisano 12 Grudnia 2016 Turbo wankla R6 w ukladzie v8 powiadacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 738 #16586 Napisano 12 Grudnia 2016 8V. Turbo wankel R6 8V 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16587 Napisano 12 Grudnia 2016 Wolnossace biturbo na kompressorze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #16588 Napisano 12 Grudnia 2016 (edytowane) Się pogubiłem... Edytowane 12 Grudnia 2016 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16589 Napisano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Ja też Ale tera mam na kilka dni amerykańskiego suv'a w zastępstwie Te małe "fakapy " Forda powoli zaczynają mi działać na nerwy, coś wygląda że wrócę do Toyoty jak wypuszcza nowa Tundre chyba 2018/2019r.,z tego co czytałem to będe w stanie złożyć tam samochód taki jaki potrzebuje Edytowane 13 Grudnia 2016 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16590 Napisano 13 Grudnia 2016 Co to za model? Czemu denerwuja? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16591 Napisano 13 Grudnia 2016 (edytowane) to jest expedition max znowu musze oddac trucka do servisu bo mi zamki w drzwiach zamarzaja i nie moge otworzyc samochodu Ford jak zmienil karoserie na aluminiowa ma taki problem , czekam na nowe czesci ktore podobno Ford przeprojektowal zeby rozwiac ten problem Edytowane 13 Grudnia 2016 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #16592 Napisano 13 Grudnia 2016 (edytowane) to jest expedition max znowu musze oddac trucka do servisu bo mi zamki w drzwiach zamarzaja i nie moge otworzyc samochodu Ford jak zmienil karoserie na aluminiowa ma taki problem , czekam na nowe czesci ktore podobno Ford przeprojektowal zeby rozwiac ten problem To nie masz systemu bez kluczykowego?Ale powiem Ci, że ja z kolei mam problem,żeby otworzyć drzwi jak są pokryte lodem. Zwyczajnie klamki przymarzają i nie da się ich odciągnąć i ten dźwięk, który sprawia, że masz wrażenie jakby Ci zaraz klamka miało zostać w ręce jak jest przymarznięta Wersja Expedition Max jest bardzo fajna. Fajne u Was dają auta zastępcze Ja dostałem Fiestę 1.2 8v, jak byłem na serwisie - nie ma lipy Edytowane 13 Grudnia 2016 przez Osiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4787 #16593 Napisano 13 Grudnia 2016 Rzeczywiście Irek - sporo razy pomykasz zastępczymi.......... Z drugiej strony - popróbujesz sobie innych aut Przy jakich temp. zamki nie puszczają? Chyba jakiś strasznych mrozów u Ciebie nie było. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kdb1 699 #16594 Napisano 13 Grudnia 2016 Znalazłem taki temat, to i ja się udzielę.Co prawda nie posiadam zdjęć moich samochodów w moich urządzeniach, ale załączę, gdyby komuś same symbole były obce. Do niedawna, jako wół roboczy na dojazdy do pracy 42km w jedną stronę i jeżdżenie po całej Polsce służył mi nieśmiertelny mechanicznie i eko (biodegradowalny) Mercedes-Benz W210 E200, zwany przeze mnie pieszczotliwie Helmutem . Ooo, taki: Obecnie zaś przemieszczam się po naszym kraju, a głównie woj. śląskim, taką "esią" Audi S6 C5 Avant, która w okresie letnich opon (255/35/R18) wygląda bardzo podobniej do tej na zdjęciu poniżej. W zimie jeżdżę na OEMowskich felgach do serii S i zimowych oponach (235/45/R17). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #16595 Napisano 13 Grudnia 2016 Poradniki Eco drivingu namiętnie np. opiewaja jako ekonomiczne hamowanie silnikiem co jest tylko ćwierćprawdą. Bo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16596 Napisano 13 Grudnia 2016 (edytowane) Rzeczywiście Irek - sporo razy pomykasz zastępczymi.......... Z drugiej strony - popróbujesz sobie innych aut Przy jakich temp. zamki nie puszczają? Chyba jakiś strasznych mrozów u Ciebie nie było. -5C ,jaja normalnie @Osiem w tych samochodach jest taki system bezkluczykowy ,ale zamarza caly mechanizm i nie ma jak otworzyc drzwi . Ten sam mechanizm jest w samochodach ze stalowa karoseria i tam nie ma zadnych problemow . Edytowane 13 Grudnia 2016 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Osiem 293 #16597 Napisano 13 Grudnia 2016 -5C ,jaja normalnie @Osiem w tych samochodach jest taki system bezkluczykowy ,ale zamarza caly mechanizm i nie ma jak otworzyc drzwi . Ten sam mechanizm jest w samochodach ze stalowa karoseria i tam nie ma zadnych problemow .No to dziwne. U mnie na razie zauważyłem tylko przy mrozie wariowanie systemu. Czasami otwiera, czasami nie, albo otwiera i od razu zamyka. Myślę, że to jest spowodowane oblodzonymi czujnikami dotyku na klamkach. Dopiero jak w farażu odpuści,to jest ok. W ciągu dnia jak stoi na powietrzu, to tak się dzieje. Widać ciepłolubna bestia, jak ja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16598 Napisano 13 Grudnia 2016 Ale jaka w tych nowych fordach sie dzieja taka marka, a takie wtopy. Osiem juz chyba mondziak nie jest Twoim ulubiencem widze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #16599 Napisano 13 Grudnia 2016 (edytowane) SUV XXL Sent from my E6653 using Tapatalk Edytowane 13 Grudnia 2016 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #16600 Napisano 13 Grudnia 2016 Wyglada rewelacyjnie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach