Keniutek 292 #24126 Napisano 26 Lutego 2019 Dlaczego miał się dogadywać "po cichu"? Auto było w serwisie, zaworu nie zmienili, ubezpieczyciel się wypina, też bym się wk***ił. Tutaj właściciel nie miał do wyboru "dobrej/lepszej opcji". Grzecznie czy na udry zawsze będą chcieli uniknąć odpowiedzialności. Turbo kamera pokazała to nie raz, nie dwa i nie 50 razy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #24127 Napisano 26 Lutego 2019 Po cichu, żeby szybko i korzystnie dla obu stron załatwić sprawę. A po co na ostro? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 292 #24128 Napisano 26 Lutego 2019 Myślisz, że zanim zadzwonił/udał się do dilera, zaangażował bandę prawników i media? Śmiem wątpić. Wiem za to, jak diler potrafi traktować klienta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #24129 Napisano 26 Lutego 2019 (edytowane) Ale właściciel chyba wiedział, że mu nie wymienili tego zaworu EGR, c'nie?Przynajmniej u mnie w każdym serwisie mówią co zrobili, czego nie. A skoro nie mieli części akurat wtedy, to się umawia człowiek na kolejną wizytę w takim to a takim dniu. Do tej daty albo ograniczam jazdę autem, albo dostaję gwarancję serwisu, że nic się nie wydarzy (edyta: tak wiem naiwny jestem, ale tak powinno być). Edytowane 26 Lutego 2019 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #24130 Napisano 26 Lutego 2019 Nie wiem, co zrobił na samym początku, ale jeśli zaczął od mediów społecznościowych, to wybrał wariant na ostro. Dla BMW to też nie jest żaden deal, żeby to roztrząsać raczej... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #24131 Napisano 26 Lutego 2019 Miejsce umieszczenia świateł (tak jak u nas czy jak w Kanadzie) to kwestia przyzwyczajenia.Na korki ma też wpływ brak osobnych świateł dla lewoskrętów czyli wjezdzajac na skrzyzowanie trzeba, co zrozumiałe, przepuścić tych z prawej. Czekać często do momentu jak im zapali się czerwone. Jest przepis, zeby nie wjezdzac na skrzyzowanie jesli nie mozna kontunuowac jazdy na skrzyzowaniu czy tez poza nim, ale jesli sie tak nie wjedzie to sie po prostu nie skręci. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 292 #24132 Napisano 26 Lutego 2019 (edytowane) Z artykułu wynika, że EGR mieli wymienić i że był przekonany, że tak właśnie się stało.Poza tym nam łatwo oceniać siedząc w fotelu przed komputerem. Ale postaw się na mcu faceta, który z dzieckiem ucieka z palącego się samochodu. Nie zazdroszczę.(1.6 mln aut "do poprawy" to już chyba wystarczająco roztrzęsione ) Edytowane 26 Lutego 2019 przez Keniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #24133 Napisano 26 Lutego 2019 No za ucieczkę z dzieckiem z płonącego auta może być bonus finansowy właśnie. 1,6 mln aut do poprawy, to jedno, a 1,6 mln aut w których spalisz się żywcem z rodziną, to jednak inny kaliber... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 292 #24134 Napisano 26 Lutego 2019 Tyle, że jak do tej pory BMW problem bagatelizuje. Tak przynajmniej wynika z artykułu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #24135 Napisano 26 Lutego 2019 No skoro są już artykuły na ten temat, to się nie dziwię, że BMW bagatelizuje... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 292 #24136 Napisano 26 Lutego 2019 No skoro są już artykuły na ten temat, to się nie dziwię, że BMW bagatelizuje... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk27 udokumentowanych pożarów (być może w samej tylko Korei) i 20 tys. cofniętych dopuszczeń do ruchu to nie był wystarczający "ferment". Dopiero pieniacz - Polak, nadepnął BMW na odcisk? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #24137 Napisano 26 Lutego 2019 Ludzie zazwyczaj mają inne podejście https://www.wykop.pl/link/4291179/comment/54696861/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #24138 Napisano 26 Lutego 2019 Nie mówię, że pieniacz - chodzi mi tylko o to, że może była szansa na nową furę na szybko, a może w ogóle takiej szansy nie było Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 292 #24139 Napisano 26 Lutego 2019 (edytowane) Nie mówię, że pieniacz - chodzi mi tylko o to, że może była szansa na nową furę na szybko, a może w ogóle takiej szansy nie było Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTutaj się zgadzam. Zakładam jednak, że gość nie zaczął od wytaczania najcięższych dział i straszenia sądami. Edytowane 26 Lutego 2019 przez Keniutek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #24140 Napisano 26 Lutego 2019 Wydaje mi sie, ze zaczal po dobroci, przynajmniej zdrowy rozsadek to podpowiada. Tyle, ze pewnie nic z tego nie wyszlo, albo zaproponowali mu dobry rabat na nowy samochod W sumie to jakis prawnik musialby sie wypowiedziec, ale teraz jak poszedl oficjalna sciezka to pewnie dlugo poczeka i nie wiadomo jak to sie skonczy. Auto pewnie w leasingu na firme, pytanie kiedy ten EGR zdiagnozowali, co wyjdzie w opinii bieglego itd. wiele czynnikow ktore maja wyplyw na to jak to sie potoczy.Szczerze to wspólczuje bo niedosc, ze nie ma auta to jeszcze bedzie mial problem przez najblizsze kilka lat.Oczywiscie moze sie udac, ze dostanie kase z faktury plus odsetki, ale czy to bedzie odpowiadalo temu jakie straty poniosl? 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #24141 Napisano 26 Lutego 2019 (edytowane) To się wypowiem, możliwe że sprawa trafi do sądu, strony wytoczą artylerię, po czym dojdzie do ugody w miarę satysfakcjonującej wszystkich a najbardziej BMW. Albo nie dojdzie i za 4-5 lat gość dostanie kasę, ale to będzie zależało od biegłych. A jak uda się ustalić odpowiedzialności BMW, to potem już można doić na różne sposoby... O dziwo bardzo dużo spraw to tylko emocje i jakieś niewiadomo co, honor różnie pojmowany, czy inne nieuchwytne szmery-bajery... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 26 Lutego 2019 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #24142 Napisano 26 Lutego 2019 Ja ostatnio w Amsterdamie placilem 5 Euro za godzine, na ulicy byl limit maks 2 godziny postoju... Myslalem, ze parking w Brukseli 2,2Euro za godzine to duzo. W Amsterdamie zostawialismy na jakimś Park&Ride gdzie bilety były potem zamieniane na darmowe bilety do tramwaju 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #24143 Napisano 26 Lutego 2019 ja jak miałem w USA problem z samochodem to po kontakcie z BBB i mediacjach z producentem oddałem samochód i dostałem zwrot całej kasy plus umorzenie reszty kredytu. Jedynym kosztem było potrącenie za przebieg.no ale tam jest rynek pod konsumenta Taplaltakl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #24144 Napisano 26 Lutego 2019 Co to BBB? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #24145 Napisano 26 Lutego 2019 Co to BBB?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkBlack Bay Blue lub Black 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #24146 Napisano 26 Lutego 2019 Better Business Bureau - organizacja non-profit, chroniąca konsumentów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #24147 Napisano 26 Lutego 2019 Jaki samochód polecilibyście z używanych który odznacza się małą awaryjnością (w przypadku zakupu uszanowanego egz.). Wymagania: 1. rocznik nie starszy niż 2007, mile widziany młodszy2. cena do maks. 26 tys zł., mile widziane tańszy niż podana kwota maksymalna3. dla rodziny 2+2 czy czyli sedan, kombi lub van Zastanawiam się nad zmianą ale jest tego trochę. Myślałem nad Hondą Civic Ufo, Peugeot 301, Dacią Duster, Toyotą Avensis. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #24148 Napisano 26 Lutego 2019 Black Bay Blue lub Black Better Business Bureau - organizacja non-profit, chroniąca konsumentów.Dzięki!Czegoś takiego chyba w życiu się tu nie doczekamy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #24149 Napisano 26 Lutego 2019 Jak to nie, mamy przecież rzecznika praw konsumenta Do tego w polskim prawie jest różnica między konsumentem, a przedsiębiorcą. Stąd jak to auto było na firmę to ostatnie co bym robił to wchodził na drogę sądową, ale jak z drugiej strony był opór to co robić... 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #24150 Napisano 26 Lutego 2019 ...Jedynym faktem jest to że pierwsze 6 i 626 rdzewiały już na desce kreślarskiej. W roku 1997 miałem sprowadzoną Mazdę 626 z Kanady - rok produkcji 1996. Przejechałem nią do roku 2000 230kkm i nie miała kropki rdzy. Jedynie co 100kkm sypały się łożyska w tylnich kołach i to były wszystkie usterki. 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach