Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vitriol

Taka ciekawostka.

post-52978-0-97365100-1567058508_thumb.jpg

post-52978-0-43624000-1567058516_thumb.jpg

Ktoś coś co poza układem paliwowym trzeba wymienić do takiego swapa? Skrzynie i sprzęgło żeby zgrały się z obrotami benzyny?

Może się mylę, ale nie widzę sensu ekonomicznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzecz gustu. Silnik 1.3 1332 z Renault, osiągi na poziomie Megane z dopłatą kilkadziesiąt tysięcy złotych.

To samo dotyczy np audi z silnikiem 1.4 czy bmw z silnikiem r3 1.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.4 - no i? Dla mnie ok.

sam sobie odpowiedz....będziesz miał mercedesa z naklejką amg i silnik 1,4...

nie mówię, że to zły silnik czy cos, ale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byle "polonez" na światłach Go wyje...bie. :lol: :lol:

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byle "polonez" na światłach Go wyje...bie. :lol: :lol:

Tu tak właściwie to chyba należałoby powtórzyć pytanie „no i co ?” Edytowane przez 70'

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak jak z BMW. Po Polsce jeździ więcej M3, M4, M5, M6 niż BMW wyprodukowało.

Ale oczywiście nic. odpowiadając na pytanie.

Tu tak właściwie to chyba należałoby powtórzyć pytanie „no i co ?”

Każdy robi jak uważa.

Edytowane przez Dorian06

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak jak z BMW. Po Polsce jeździ więcej M3, M4, M5, M6 niż BMW wyprodukowało.

Ale oczywiście nic. odpowiadając.

Podobnie pewnie jest z kredensem i AMG, kazdy moze go miec za pare groszy kupujac nalepki :)

A tak naprawde to zarowno BMW jak i Mercedes sami „rozwodnili” magie znaczkow M i AMG wprowadzajac takie linie wyposazeniowe.

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzecz gustu. Silnik 1.3 1332 z Renault, osiągi na poziomie Megane z dopłatą kilkadziesiąt tysięcy złotych.

To samo dotyczy np audi z silnikiem 1.4 czy bmw z silnikiem r3 1.5

Jeżeli ten silnik ma odpowiednią kulturę pracy to uważam, że nawet dobrze, że jest z Renault. Raczej się nie rozsypie. Poza tym i tak go nie widać :) Jak się podoba to bierz. W końcu jak mawiali klasycy: bez gwiazdy, nie ma jazdy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale co by nie mówić to ani cla, ani proceed moim zdaniem do stingera startu nie mają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LSE, jak autko przypasowało, to i dobrze. Pomyśl ewentualnie nad silnikiem. Mój ładnie umyty - dzisiaj odebrany z serwisu :)d039636361c6c7f569ba2de2a9c308f1.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest zdaje się pakiet stylistyczny AMG a nie, że samochód jest "true" AMG. Po prostu ładniej wygląda. Więc nie jest to "fake AMG". AMG to nie tylko stylistyka. Jak się komuś podoba to niech sobie bierze.

@Mario - fajny mercedes :)

Edytowane przez MikeSev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kia to trochę jak xiaomi w telefonach. W skrócie rzecz ujmując mają przekaz: u nas znajdziesz wszystko czego szukasz, tylko dużo taniej niż u innych, więc bądź racjonalny człowieku i nie przepłacaj :)

Edytowane przez Pankracy111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest zdaje się pakiet stylistyczny AMG a nie, że samochód jest "true" AMG. Po prostu ładniej wygląda. Więc nie jest to "fake AMG". AMG to nie tylko stylistyka. Jak się komuś podoba to niech sobie bierze.

@Mario - fajny mercedes :)

Dziękuję :) Pakiet zewnętrzny i wewnetrzny AMG + obręcze 20". Silnik zwyklak 220d zaczipowany w serwisie MB. Moc 207 KM i 460 Nm - dla mnie wystarczajaco ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawi się rozczarowanie co do osiągów oraz spalania. Niewielki silnik w ciężkim aucie to nie jest ekonomiczne zestawienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawi się rozczarowanie co do osiągów oraz spalania. Niewielki silnik w ciężkim aucie to nie jest ekonomiczne zestawienie.

Mówisz o moim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwiazda @mario1971 świetna. Czekam na nowego GLC (bo w obecnym nie mogę przetrawić wnętrza) i na nową Stelvio. Zakładam, że pewnie 2022 :( Jak nie będzie "WOW", to biore kolejne xc60 i przez 7-8 lat nie zmieniam samochodu... 

Edytowane przez Keniutek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych co wymieniłeś to brałbym XC60 i się specjalnie nie zastanawiał :)

@Mario - mając 460Nm w aucie, które waży jakieś 2 tony (a pewnie trochę mniej), to raczej o "zamulonym" nie można mówić :P a pije pewnie spokojnie 10+. 

Jeśli zaś chodzi o M i AMG jako pakiety stylistyczne, dla mnie to błąd z ich strony. M division albo AMG division brzmi po prostu dumnie i fajnie się słuchało, że firmy takie "dywizje" mają, teraz się to zdewaluowało. Owszem, poznasz Mki choćby po skrzelach czy AMG po oznaczeniu na błotniku itd. ale trochę tej magii utracili. Audi może to nazwać wprost Sline i wiadomo o co chodzi. Nie ma czegoś takiego jak wyposażenie RS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

A tak naprawde to zarowno BMW jak i Mercedes sami „rozwodnili” magie znaczkow M i AMG wprowadzajac takie linie wyposazeniowe.

Dokładnie. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwiazda @mario1971 świetna. Czekam na nowego GLC (bo w obecnym nie mogę przetrawić wnętrza) i na nową Stelvio. Zakładam, że pewnie 2022 :( Jak nie będzie "WOW", to biore kolejne xc60 i przez 7-8 lat nie zmieniam samochodu... 

GLC jest naprawdę spoko. Przede wszystkim dużo miejsca w środku. Gdyby te 3 lata temu był już nowy model XC60, miałbym dylemat, którego wybrać. Chociaż nowe XC60 z dobrym wyposażeniem i mocnym silnikiem kosztuje relatywnie więcej, niż GLC z podobnym pakietem...

Z tych co wymieniłeś to brałbym XC60 i się specjalnie nie zastanawiał :)

@Mario - mając 460Nm w aucie, które waży jakieś 2 tony (a pewnie trochę mniej), to raczej o "zamulonym" nie można mówić :P a pije pewnie spokojnie 10+. 

Jeśli zaś chodzi o M i AMG jako pakiety stylistyczne, dla mnie to błąd z ich strony. M division albo AMG division brzmi po prostu dumnie i fajnie się słuchało, że firmy takie "dywizje" mają, teraz się to zdewaluowało. Owszem, poznasz Mki choćby po skrzelach czy AMG po oznaczeniu na błotniku itd. ale trochę tej magii utracili. Audi może to nazwać wprost Sline i wiadomo o co chodzi. Nie ma czegoś takiego jak wyposażenie RS.

460Nm robi swoje. Przyspieszenie trochę powyżej 7s do setki. Średnie spalanie po wgraniu nowego softu niestety wzrosło i wynosi obecnie 8,3l/100km (80% miasto). Z wagą byłeś blisko - 1 880kg

Dokładnie. :(

Ja mam oznaczenia AMG tylko na felgach i dywanikach ;)

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Ja mam oznaczenia AMG tylko na felgach i dywanikach ;)

Nie piję do Ciebie tylko do producenta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi