Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, nic z tych rzeczy, coś innego :) Ale opcja nieoczywista.

Nieoczywista, fakt. Zwłaszcza, jak się mieszka w mieście, z którego nawet Skoda uciekła. :D U mnie zostało właściwie tylko Renault - reszta się zmyła, bo - jak sądzę - salony w Lubinie, Lesznie, Zielonej Górze, itd. zabierały i tak klientów.

A u mnie gdzieś tam w luźnych myślach się pojawiał, bo ja tak mam trochę, że będąc anglistą, myślę o brytyjskich autach i zegarkach czasem. :) A że zdarzyło mi się w życiu również sporo we Włoszech bywać, to się wziąłem za MV-ki. ;) Albo (zapewne :D ) sobie wkręcam. ;)

Sporo zależy od tego, co mi tam zaproponują chłopaki. Gdybym miał brać używkę po jakimś tam pracowniku, to za XE z 2018 roku musiałbym zapłacić tyle, co za CLA 200 z 2018 mniej więcej. I mniej niż za słabo wyposażoną Giulię oraz dość wypasioną "beemkę". Mam o czym myśleć - zwłaszcza, że dzisiaj koleś zaczął mnie ostro przekonywać, że "spokojnie mi wygrzebie XE z 2019 coś w rewelacyjnej cenie"... Hehe... Może hulajnogę XF? :D

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, właśnie o tę markę mi chodzi... :)

:D

Konkretnie, to chyba głosowanie muszę zrobić. :D;) A więc, oto sztuki, które - o ile, naturalnie, ostatecznie nie wybiorę jednak SKODY :D;) - dotarły do ścisłego finału. Bierzcie z tego wszyscy, to jest bowiem wachlarz ofert moich, z których nic Wam ode mnie nie będzie dane, ale pobawić się w "co bym wybrał" możemy. :)

70630248_10157748293587052_5456491723179

70747957_10157748293722052_2772756772341

70224765_10157748293707052_5695880628889

2019-alfa-romeo-giulia-ti-sport-carbon-1

13_10.jpg?itok=7NK6HjwW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alfa/BMW, + dla Jaguara za ładną stylistykę ale nie mam jakoś pewności do ich trwałości w dzisiejszych czasach. (Niemniej mogę się mylić)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stylistycznie, to wg mnie najlepiej z tej czwórki wygląda Alfa - jednakże nie w tym w białym kolorze. Jeżeli chodzi o serce samochodu - to tylko Mercedes :)

Czy ta kalkulowana Alfa ma światła inteligent LED?

Ps.

CLA, jako jeden z nielicznych samochodów, lepiej wygląda w wersji kombi - Shooting Brake ;)

Edytowane przez mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

We Wrocławiu TEAM jest dystrybutorem zarówno BMW, jak i Jaguara, salony są obok siebie w Długołęce, jakby co L6Echo :)

CLA, jako jeden z nielicznych samochodów, lepiej wygląda w wersji kombi - Shooting Brake ;)

Racja !!!

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląd rzecz gustu,  gdybym miał 140k do dyspozycji wybrałbym auto fabrycznie nowe.  Nie demonstracyjne, nie po pracowniku, ale nowe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis blisko domu to dla mnie podstawa. Jeśli jednak żadnej z tych marek nie masz u siebie w mieście, to faktycznie nie na znaczenia czy jedziesz do nich 50 czy 150 km, bo i tak cały dzień w plecy. W polskich warunkach bmw czy merc są pierwszym wyborem w tej klasie. Alfa i Jag to na pewno stylistycznie najładniejsze auta. Raczej słuchaj własnych emocji, bo rozumiem, że rozsądek podpowiada Ci Skodę. Ja z kolei ostatnio posłuchałem rozsądku... I wziąłem 132 konnego Tucsona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z powyższych to Alfa, jeżeli Mercedes to nowa A klasa sedan. Nie wiem jak z dostępnością ale rozważył bym jeszcze A3 limusine z 1,8t.

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym brał bejce, ale LSE ma mnie chyba w ignorowanych, więc to taki głos wołającego na puszczy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z wymienionych zdecydowanie BMW, zwłaszcza jeśli to ten ze zdjęcia chociaż nie wiem co ma w wyposażeniu ale 330i xdrive raczej nie powinien być w biedawersji. Napęd i idrive robią robotę, tym się po prostu fajnie jeździ a mnie się też podoba wygląd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stylistycznie, to wg mnie najlepiej z tej czwórki wygląda Alfa - jednakże nie w tym w białym kolorze. Jeżeli chodzi o serce samochodu - to tylko Mercedes :)

Czy ta kalkulowana Alfa ma światła inteligent LED?

Ps.

Co do ALFY, w razie decyzji mogę wybierać między bielą z foty, a tą tańszą czerwienią (jak będzie mieć Ceteth). W którejś z wersji LEDy chyba są. Shooting brake, mimo, że to jedyne dla mnie piękne kombi, to jednak nadal kombi - czyli nie moja bajka raczej. :)

We Wrocławiu TEAM jest dystrybutorem zarówno BMW, jak i Jaguara, salony są obok siebie w Długołęce, jakby co L6Echo :)

Racja !!!

Jeśli będzie BMW, to od mojej koleżanki, która ma swoje salony. A jeśli Jaguar, to niewykluczone, że z Długołęki. :)

Wygląd rzecz gustu,  gdybym miał 140k do dyspozycji wybrałbym auto fabrycznie nowe.  Nie demonstracyjne, nie po pracowniku, ale nowe. 

Samochód z kilkuletnią gwarancją i przebiegiem rzędu 500-3000km to praktycznie nowy samochód. Jeśli miałbym w ten sposób zaoszczędzić pierdyliard cebulionów na cenie MEGA samochodu, wybrałbym pewnie jednak MEGA samochód niż "taki sobie" nowy.

Serwis blisko domu to dla mnie podstawa. Jeśli jednak żadnej z tych marek nie masz u siebie w mieście, to faktycznie nie na znaczenia czy jedziesz do nich 50 czy 150 km, bo i tak cały dzień w plecy. W polskich warunkach bmw czy merc są pierwszym wyborem w tej klasie. Alfa i Jag to na pewno stylistycznie najładniejsze auta. Raczej słuchaj własnych emocji, bo rozumiem, że rozsądek podpowiada Ci Skodę. Ja z kolei ostatnio posłuchałem rozsądku... I wziąłem 132 konnego Tucsona.

No, u mnie najbliżej do Lubina, jakieś 20-30 minut jazdy - ale tam nie ma serwisu Jaguara, a i z lubińskim BMW nie wiem, czy chciałbym mieć do czynienia po tym, jak pewien sprzedawca uświadamiał mnie tam, że model 318i... nie istnieje. ;) Z tą Skodą to sobie żartuję - na pewno nie będzie to Skoda. :) Rozsądek podpowiada mi - tak na serio - Mondeo albo Proceeda GT.

Z powyższych to Alfa, jeżeli Mercedes to nowa A klasa sedan. Nie wiem jak z dostępnością ale rozważył bym jeszcze A3 limusine z 1,8t.

Audi wchodzi w grę jedynie A5.

Z wymienionych zdecydowanie BMW, zwłaszcza jeśli to ten ze zdjęcia chociaż nie wiem co ma w wyposażeniu ale 330i xdrive raczej nie powinien być w biedawersji. Napęd i idrive robią robotę, tym się po prostu fajnie jeździ a mnie się też podoba wygląd.

Ma bardzo fajny komplet: podgrzewana szybka z przodu (nie ma w każdej 3), kamera, 252KM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dla mnie z tych, które wrzuciłeś, to Alfa/BMW. Jag wygląda na spasionego i ociężałego. CLA jak wyżej, tylko SB :) BMW z Mpakietem założonym wygląda świetnie no i z tego co piszesz silnik całkiem sympatyczny. O Giulii się sporo wypowiadałem, więc się nie będę powtarzał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma bardzo fajny komplet: podgrzewana szybka z przodu (nie ma w każdej 3), kamera, 252KM.

Podgrzewana z drucikami jak w Fordach?

Dobrze żeby były sportowe fotele bo zwykłe są takie se, niekoniecznie elektryczne, automat bo jest genialny, adaptacyjne LEDy bo dużo fajniejsze niż pospolite i jakieś lepsze audio be seria jest nędzna. Nie upierałbym się przy navi ale plusem jest wtedy HDD. Reszta to już bajery, fajne ale kosztowne, jak kogo stać to miło mieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Alfa czerwona

2. Jag

Reszta nieistotna.

Fajnie wydaje się cudze pieniądze. :)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podgrzewana z drucikami jak w Fordach?

Dobrze żeby były sportowe fotele bo zwykłe są takie se, niekoniecznie elektryczne, automat bo jest genialny, adaptacyjne LEDy bo dużo fajniejsze niż pospolite i jakieś lepsze audio be seria jest nędzna. Nie upierałbym się przy navi ale plusem jest wtedy HDD. Reszta to już bajery, fajne ale kosztowne, jak kogo stać to miło mieć.

Ma to:

Wyposażenie
  • ABS
  • Elektryczne szyby przednie
  • Poduszka powietrzna kierowcy
  • Wspomaganie kierownicy
  • ASR (kontrola trakcji)
  • Czujnik zmierzchu
  • Elektryczne szyby tylne
  • Isofix
  • Klimatyzacja dwustrefowa
  • Łopatki zmiany biegów
  • Ogranicznik prędkości
  • Poduszki boczne przednie
  • Światła do jazdy dziennej
  • Tapicerka skórzana
  • CD
  • Elektrycznie ustawiane lusterka
  • Poduszka powietrzna pasażera
  • Alarm
  • Bluetooth
  • Czujniki parkowania przednie
  • ESP (stabilizacja toru jazdy)
  • Kamera cofania
  • Komputer pokładowy
  • MP3
  • Podgrzewane lusterka boczne
  • Poduszki boczne tylne
  • Światła LED
  • Tempomat
  • Centralny zamek
  • Immobilizer
  • Radio fabryczne
  • Alufelgi
  • Czujnik deszczu
  • Czujniki parkowania tylne
  • Gniazdo USB
  • Klimatyzacja automatyczna
  • Kurtyny powietrzne
  • Nawigacja GPS
  • Podgrzewane przednie siedzenia
  • System Start-Stop
  • Światła przeciwmgielne
  • Wielofunkcyjna kierownica
  • ABS

Swiatla adaptacyjne

Poduszka powietrzna kierowcy

Poduszka powietrzna pasażera

Alarm

System audio

Centralny zamek

Środkowy podłokietnik

Klimatyzacja

Tempomat

Światła do jazdy dziennej

Deaktywacja poduszki powietrznej

Oświetlenie drzwi

ESP

Przednie światła przeciwmgielne

Składane lusterka zewnętrzne

Obsługa smartphona`a

Czujnik świateł mijania

Spryskiwacze reflektorów

Przednia szyba odbijająca ciepło

System mocowania fotelików dziecięcych ISOFIX

Day Light Led

Ustawowy zestaw bezpieczeństwa

Felgi ze stopów lekkich

Kierownica wielofunkcyjna

System nawigacji satelitarnej

Przednie czujniki parkowania

Tylne czujniki parkowania

Wycieraczki z czujnikiem deszczu

Podgrzewane siedzenia

Poduszki powietrzne boczne

Wspomaganie

Układ start-stop

Przyciemniane szyby

Czujnik ciśnienia powietrza w oponach

Komputer pokładowy

Gniazdo USB

Odmrażanie przedniej szyby

Fajnie wydaje się cudze pieniądze. :)

Zdemaskowałeś mój niecny plan! :D:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyzwoicie chociaż z ekstrasów to w zasadzie navi z kamerą, adaptacyjne światła, skórzane grzane fotele i parę drobiazgów. Nie widzę automatu - to manual? To dlatego taka okazja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Benzynowe trójki dostępne są tylko z automatem, manual można mieć tylko w dieslach. Przynajmniej na razie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyzwoicie chociaż z ekstrasów to w zasadzie navi z kamerą, adaptacyjne światła, skórzane grzane fotele i parę drobiazgów. Nie widzę automatu - to manual? To dlatego taka okazja?

Nie, to automat. Okazja jest dlatego, że po kosztach.

A może jednak... ;) :

https://www.otomoto.pl/oferta/skoda-octavia-jedyna-taka-rs-245km-wyprzedaz-2018-cena-po-rabacie-34010-zl-ID6BDEwI.html#214dc2334c

Będzie mi pasować do Hulka (którego nie mam). :D

Edytowane przez Lincoln Six Echo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, mając taki wybór wziąć Octavię ?

Znam takich, którzy by tak zrobili.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, to automat. Okazja jest dlatego, że po kosztach.

Ale to F30 jest, poprzedni model znaczy? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no, mając taki wybór wziąć Octavię ?

Byłbym Mistrzem Ekstrawagancji, c'nie? Szczerze mówiąc, nie pamiętam, żebym kiedykolwiek widział taką kolorystykę na żywo na jakiejś drodze. ;)

Jest i kombi, które chyba przegoniłoby każde z aut z "moich" zdjęć - poza Jaguarem. ;)

https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon-2-0tsi-300km-dsg-cupra-pakietbasicassistant-navi-kessy-brembo-ID6BTCD4.html#2cb13fa5ee

Ale to F30 jest, poprzedni model znaczy? 

2018. 2019 nie dostaniesz za cenę choćby lekko zbliżoną do 140 tys. ;)

Znam takich, którzy by tak zrobili.

Ja z kolei takich, dla których jedyny wybór to nowa Kia. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, G20 w tej wersji zaczyna się od chyba 180tys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi