Tommaso 2418 #27851 Napisano 6 Grudnia 2019 Jedno jest pewne - kupując takie auto trzeba też zainwestować w hurtownię opon. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 748 #27852 Napisano 6 Grudnia 2019 ja się zastanawiam kiedy wyhamuje ten wyścig zbrojeń O ile dobrze pamiętam to Dodge Challenger Hellcat otworzył worek "700+KM". Nowe Schelby GT500 - 760KM chociaż widziałem tez gdzieś info o 780 (ale to chyba wg przeliczników na nasze konie EU?) - najmocniejsza Vette ma mniej co do modów w Fordach to pamiętam jak kiedyś na pewnym forum był Schelby Super Snake (V gen) i do auta właściciel dostał katalog z częściami tuningowymi Forda wielkości książki telefonicznej też pisał, że chyba nie ma drugiej marki, która miałaby takie podejście do klienta. Ale np w BMW chyba też można coś "dorzucić" do silnika jeśli zamawia się auto, nigdy nie dociekałem ale kojarzy mi się jakaś historia, że za dopłatą na życzenie klienta w aucie zmieniali np soft na bardziej agresywny a że było to wszystko w ASO to gwarancja była na wszystko. W Brabusie tez mają układy z MB bo auta mają utrzymaną gwarancję - chociaż też są jakieś wyjątki bo znana mi osoba zamawiała C63s modzone przez Brabusa i żeby utrzymać gwarancję musiało być "S" - zwykłe C63 mogli przerobić ale MB wtedy zrywał gwarancję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #27853 Napisano 6 Grudnia 2019 "Wyścig zbrojeń" się chyba rozkręca, nowa Corvette ZR1 mam mieć 900KM.Nowy Challenger 855KM 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #27854 Napisano 6 Grudnia 2019 A w Europie przez opłaty za przekroczenie norm emisji CO2 wręcz przeciwnie.Już nawet do Audi S6 włożyli diesla... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #27855 Napisano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Balans w przyrodzie musi być, tutaj rozwijają v8 u Was R3 Edytowane 6 Grudnia 2019 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #27856 Napisano 6 Grudnia 2019 To znaczy, że urodziłem się na niewłaściwym kontynencie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #27857 Napisano 6 Grudnia 2019 Popatrz na to z tej strony, jak pojedziesz u nas MB BMW Audi z V8 to zabardzo nikt na to nie zwróci uwagi. Ale jakbyś podjechał takimi z R3 to byś wzbudził lekka sensacje 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #27858 Napisano 6 Grudnia 2019 Jeżdżąc Skodą też wzbudziłbyś sensację, bez względu na silnik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #27859 Napisano 6 Grudnia 2019 To już zupełnie inna sprawa 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 439 #27860 Napisano 6 Grudnia 2019 Mam Skodę R3. Co wygrałem? 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #27861 Napisano 6 Grudnia 2019 Rozważając wersję CLS 550 oraz 63 amg doszliśmy (po 2 winach) z koleżanką małżonką do wniosku, że raz się żyje i bieremy amgieka. Oczywiście stary wypierdziany szrot z Japonii. Ale przebieg spoko 58000 potwierdzony. Czas załatwiać papiery i na pohybel ekologom z eurokołchozu Mam Skodę R3. Co wygrałem?Bilet wstępu do ustępu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #27862 Napisano 6 Grudnia 2019 Mam Skodę R3. Co wygrałem?UWas to popularny napęd, ale u nas jakąś nagrodę by się wymyślilo. 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1678 #27863 Napisano 7 Grudnia 2019 Lepiej nie ujawniamy tego w stanach bo jeszcze im się spodoba i skąd będziemy brali V8 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 748 #27864 Napisano 7 Grudnia 2019 "Wyścig zbrojeń" się chyba rozkręca, nowa Corvette ZR1 mam mieć 900KM.Nowy Challenger 855KMno właśnie, przeszło 800KM na jednej osi w cywilnym aucie Strasznie dziwne czasy, z jednej strony eko terroryzm, downsizing, o którym mówili, że dotarł już nawet do USA a tutaj niedługo w salonie będzie można kupić auto mające 1000KMo nowej vette niewiele szukałem info bo ciągle jestem zafascynowany obecną ZR1 a pamiętam, jak kiedyś w necie przebąkiwali, że C8 ma mieć mniejszy silnik (okolice 4.5L?) a tutaj jednak ciągle powyżej 6L 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4678 #27865 Napisano 7 Grudnia 2019 Koledzy wcześniej pisali, że 136 KM w BMW 3 ledwo jedzie, więc 150 KM w aucie wielkości altanki i współczynniku oporu jak wrota stodoły pewnie ruszyć z miejsca nie pozwoli. Może w trasie ledwo jedzie ale w mieście takie 318i jest zdumiewająco żwawe, jeździłem tym jakiś czas i byłem autentycznie zaskoczony jak fajnie się to zbiera i jak sprawnie rozpędza do prędkości, hm, lekko poza przepisowymi Wersja z automatem, może dlatego ale absolutnie nie czułem się opóźniaczem, w przeciwieństwie do krótkiej przygody z 520d ( muł o zwrotności transatlantyka ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #27866 Napisano 7 Grudnia 2019 Może w trasie ledwo jedzie ale w mieście takie 318i jest zdumiewająco żwawe, jeździłem tym jakiś czas i byłem autentycznie zaskoczony jak fajnie się to zbiera i jak sprawnie rozpędza do prędkości, hm, lekko poza przepisowymi Wersja z automatem, może dlatego ale absolutnie nie czułem się opóźniaczem, w przeciwieństwie do krótkiej przygody z 520d ( muł o zwrotności transatlantyka ) Ale tu jest mowa o 318d, czyli mocno osłabionym silniku z 520d... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4678 #27867 Napisano 7 Grudnia 2019 Ale tu jest mowa o 318d, czyli mocno osłabionym silniku z 520d... Fakt, to jest ta sama moc ale zrywność diesla będzie inna.Wcześniejsze 318d może demonami prędkości nie były ale było to kompromis między ceną, ekonomiką i osiągami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #27868 Napisano 7 Grudnia 2019 Tak, utrzymuje fordowska 100k gwarancję na powertrain, czyli silnik, skrzynia, most.Można z tego samochodu wycisnąć więcej, dużo więcej, ale to już bez gwarancji fabrycznej. Są opcje 800KM z gwarancją tunera na silnik, ale ja takim gwarancji nie wierzę. 1000KM też jest dla 5.0, ale tu już jest brak jakiejkolwiek możliwości na wykup gwarancji.Ostanie dyno co widziałem, to z fabrycznym fordowskim softem na 93octanowym ( nasze oktany ) ten samochód zrobił 643KM na kołach, czyli około 760 na wale.A opcji zafordowskich na inne programy jest od cholery....1000 konnego Mustanga można kupić w Stanach u jednego dilera za jedyne $55k,to musi być najtańsze 1000KM w naszej galaktyce Jeszcze dekade temu przykładowo 1000KM Supra to był kosmos. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B4rtek 2 #27869 Napisano 7 Grudnia 2019 Drodzy, może akurat. Ktoś jeździ Passatem B8 FL, superbem 2019 lub insignia nowa? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #27870 Napisano 7 Grudnia 2019 Ja dzisiaj spędziłem trochę czasu w Audi.Jednak matrixy i full ledy to super bajer, bardzo mi się to podoba. Odmładzają samochód w moich oczach. Tak, więc matrixy must have. Ogólnie po porównaniu mojego modelu z nowym to sporo opcji będę musiał dobrać. Zdziwiłem się, że: Lusterko do makijażu, podświetlane opcja... Komfortowy podłokietnik z przodu (w sensie regulowany kąt i wysunięcie) opcja... Lusterko wewnętrzne automatycznie przyciemniane opcja... Jak się ma te rzeczy w samochodach od kilku dobrych lat to trochę dziwi, że są to opcje. Chwila nieuwagi i można coś przeoczyć, a potem żałować wyboru przez kilka lat. W ogóle teraz mam wersję ultra, czyli ekologiczna i ekonomiczna , ale w pakiecie było sportowe obniżone zawieszenie no i teraz się zastanawiam czy przez te 20mm to nowa będzie koza czy jednak nie 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Trociniarz 1 #27871 Napisano 8 Grudnia 2019 Ja dzisiaj spędziłem trochę czasu w Audi.Jednak matrixy i full ledy to super bajer, bardzo mi się to podoba. Odmładzają samochód w moich oczach. Tak, więc matrixy must have. Ogólnie po porównaniu mojego modelu z nowym to sporo opcji będę musiał dobrać. Zdziwiłem się, że: Lusterko do makijażu, podświetlane opcja... Komfortowy podłokietnik z przodu (w sensie regulowany kąt i wysunięcie) opcja... Lusterko wewnętrzne automatycznie przyciemniane opcja... Jak się ma te rzeczy w samochodach od kilku dobrych lat to trochę dziwi, że są to opcje. Chwila nieuwagi i można coś przeoczyć, a potem żałować wyboru przez kilka lat. W ogóle teraz mam wersję ultra, czyli ekologiczna i ekonomiczna , ale w pakiecie było sportowe obniżone zawieszenie no i teraz się zastanawiam czy przez te 20mm to nowa będzie koza czy jednak nie Opcje, które podałeś nie są oczywiste również w segmencie E, tak wynika z moich doświadczeń.Audi jest świetne w bardzo drobiazgowej personalizacji w konfiguracji gdzie nie jest się skazanym na pakiety - co mnie osobiście bardzo irytuje.Ja pamiętam jak zamawiałem A5 kilka lat temu to wszystko miałem dokładnie przemyślane a później okazało się że Audi parking system to czujniki jedynie z tyłu- trzeba faktycznie być bardzo szczegółowym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4789 #27872 Napisano 8 Grudnia 2019 Opla sprzedam http://zegarkiclub.pl/forum/topic/90850-oferty-niezegarkowe/page-5?do=findComment&comment=2668078 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #27873 Napisano 8 Grudnia 2019 Ja mam ledy matrix i uważam że to jeden z najlepszych wynalazków. Jadę trasą kilkaset kilometrów i może ze 2 razy mi ktoś mrugnie jak system nie zadziała wystarczająco szybko. To naprawdę must have. Komfort jazdy jest niesamowity. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4789 #27874 Napisano 8 Grudnia 2019 Potwierdzam. Świetny wynalazek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #27875 Napisano 8 Grudnia 2019 Pewnie dużo zależy od producenta i jego zaprogramowania komputera sterującego światłami.Miałem Matrixy w Audi A6 C7 i tam dość często kierowcy mrugali mi z przeciwka, bo na długiej prostej samochód musiał się trochę zbliżyć, żeby był rozpoznany przez system. Za to jak już mrugnął to ledy go oślepiające natychmiast się wyłączały i potem już obszar cienia właściwie go śledził na drodze.Teraz mam adaptacyjne LEDy w BMW i tu nie ma tego problemu, wygaszanie odpowiednich segmentów działa też bardzo skutecznie, może raz czy dwa zdarzyło mi się, że ktoś mrugnął, znacznie rzadziej niż w Audi. Za to za późno wyłącza gdy dojeżdżam do samochodów przede mną, czyli na światła tylne reaguje moim zdaniem z opóźnieniem, ja wcześniej bym zmieniał światła na mijania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach