mario1971 69996 #30076 Napisano 4 Sierpnia 2020 8 minut temu, Krakus1 napisał: lubię takie zboczenie , podobno kolejny level zboczenia w 5er to system domykania drzwi , chyba że już go osiągnąłeś ? u mnie jest bez szaleństw , około 150koni w benzynie , całkiem fajny do codziennego użytku , a na autostradzie i tak nie pojedziesz powyżej 160 tym autem , bo robi się nie stabilny , zresztą miałem G30 520D i też myszkował ale nie aż tak jak G20 i przy 190 , nie wiem jak u kolegów Mario i VVV ? bo podobno Audi i MB są bardziej stabilne przy wyższych prędkościach niż BMW Mój suv dociąga na maksa do 200~205 km/h i na tym koniec. Jest przy tym bardzo stabilny - żadnych tańców nie odwala. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #30077 Napisano 4 Sierpnia 2020 niestety jest , i to dużo gorzej odczuwalny niz w G30 - jakbyś wpadł w koleiny- , natomiast w G30 to takie myszkowanie bardziej . @mario1971 ładnie , mając na uwadze że mówimy o SUV 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30078 Napisano 4 Sierpnia 2020 Ja zaobserwowałem w najnowszym X5 z pneumatyką dużą wrażliwość na boczny wiatr, wręcz przestawiało mnie na drodze po wyjeździe zza ekranów dźwiękochłonnych na autostradzie. Natomiast w G30 nie zaobserwowałem nic niepokojącego - w każdym razie nie zachowuje się gorzej niż wcześniejsze Audi A6 C7. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #30079 Napisano 4 Sierpnia 2020 Jeśli o rurach, myszkowaniu i prędkościach, to: rury 2 - prawdziwe myszkowania nie stwierdzono max - 220 (japoński kaganiec) Ale to stary sztrucel... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30080 Napisano 4 Sierpnia 2020 Ale czarny, czyli pasujesz do klubu SchwarzeDeutscheWagenów. 😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #30081 Napisano 4 Sierpnia 2020 Krakus1, ja nowe auto mam dwa tygodnie, więc jeszcze traktuję je delikatnie miałem wcześniej A4 B9 przed liftem i zachowywała się bardzo stabilnie. Miałem ogranicznik do 220km/h i co jechałem przez DE to gdzie można było tyle jechałem Nową na razie maks 170km/h i też jest stabilna mimo, że teraz nie mam już sportowego zawieszenia tylko standardowe. Póki co mam też wrażenie, że szyba przednia jest bardziej dźwiękoszczelna, ale może to mieć związek z faktem, że w poprzednim egzemplarzu wymieniałem szybę ze względu na odpryski. We wrześniu znowu będę jechał przez Niemcy to zobaczę też ile wyciągnie a moc mam porównywalną do Ciebie 163KM 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30082 Napisano 4 Sierpnia 2020 Audi z racji konstrukcji i konfiguracji napędu są bardziej ciągnięte niż pchane a to zawsze sprzyja stabilności choć niekoniecznie zwinności w zakrętach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #30083 Napisano 4 Sierpnia 2020 mówmy co chcemy , i tak najszybszy będzie handlowiec w czarnej Octavi , wracający do domu po długim dniu pracy..jak widzę takiego jadąc autostradą , od razu na prawy pas , z nimi się nie wygra 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 885 #30084 Napisano 4 Sierpnia 2020 tak na marginesie rur wydechowych, zauważyliście, że japończyki mają rury z prawej strony a europejczyki z lewej ( w przypadku pojedynczych rur)? 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30085 Napisano 4 Sierpnia 2020 Ma to logiczne uzasadnienie - chodzi o to, żeby spaliny wydostawały się bliżej środka jezdni a nie chodnika, gdzie chodzą piesi i muszą to wdychać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 885 #30086 Napisano 4 Sierpnia 2020 (edytowane) miałoby, gdyby japończyki jeżdziły tylko w krajach z ruchem lewostronnym. Edytowane 4 Sierpnia 2020 przez souls_hunter 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #30087 Napisano 4 Sierpnia 2020 A tak wracając do tych wydechów i atrap. To rzeczywiście robi Wam jakąś różnicę czy to real czy atrapa? Ja m u siebie atrapy i szczerze mówiąc kompletnie nie zwracam na to uwagi. W innych autach też. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30088 Napisano 4 Sierpnia 2020 Trudno się dziwić, że Japończycy traktują swój rynek priorytetowo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 885 #30089 Napisano 4 Sierpnia 2020 ale przecież na dobrą sprawę ten metr odległości od chodnika nie robi praktycznie żadnej różnicy. I tak skierowana jest wylotem do tyłu a nie w bok jak dawniej lub obecnie w niektórych dostawczakach. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30090 Napisano 4 Sierpnia 2020 Dzisiaj w dobie totalnie oczyszczonych spalin to nie ma żadnego znaczenia, ale kiedyś miało. To pozostałość po czasach bardziej kopcących samochodów, a skoro teraz nie ma to żadnego znaczenia to po co to zmieniać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #30091 Napisano 4 Sierpnia 2020 12 minut temu, mandaryn44 napisał: A tak wracając do tych wydechów i atrap. To rzeczywiście robi Wam jakąś różnicę czy to real czy atrapa? Ja m u siebie atrapy i szczerze mówiąc kompletnie nie zwracam na to uwagi. W innych autach też. W moim aucie trochę mi robi z jednej strony cieszę się, że zderzak z 10 metrów wygląda symetrycznie, ale z drugiej strony to lewy chrom się brudzi ze względu na prawdziwy wydech, a prawy nie. Trzeba było iść po całości jak MB i puścić rury w dół, albo jak BMW zrobić podwójny wydech W kwestii Japończyków to podobna różnica jest z wlewem paliwa w toyotach jest po lewej stronie, a w europejskich autach po prawej. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8386 #30092 Napisano 4 Sierpnia 2020 A tak wracając do tych wydechów i atrap. To rzeczywiście robi Wam jakąś różnicę czy to real czy atrapa? Ja m u siebie atrapy i szczerze mówiąc kompletnie nie zwracam na to uwagi. W innych autach też. Mnie absolutnie nie robi, ale ... po co te atrapy?Trochę nie rozumiem takiego tuningu. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 685 #30093 Napisano 4 Sierpnia 2020 Taki zabieg stylistyczny i tyle. U mnie są obie atrapy rury w dół i nic się nie brudzi. Tak zacząłem się zastanawiać o co chodzi bo bardzo negatywnie chyba są postrzegane takie atrapy. Prawie jak dzielone światła w octavii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8386 #30094 Napisano 4 Sierpnia 2020 Taki zabieg stylistyczny i tyle. U mnie są obie atrapy rury w dół i nic się nie brudzi. Tak zacząłem się zastanawiać o co chodzi bo bardzo negatywnie chyba są postrzegane takie atrapy. Prawie jak dzielone światła w octavii Myślę, że nie negatywnie. Po prostu zastanawiamy się „po co”? I nic więcej. Nikt tu nie stara się dodać sobie „centymetrów” 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #30095 Napisano 4 Sierpnia 2020 Odnośnie różnych atrap, to coraz częściej (w dobie downsizingu) są stosowane atrapy dźwięku silnika i wydechu w postaci pomruków wydobywających się z głośników 😐 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #30096 Napisano 5 Sierpnia 2020 4 godziny temu, Tommaso napisał: Ale czarny, czyli pasujesz do klubu SchwarzeDeutscheWagenów. 😁 Mogę się do niego też zapisać? 🤣 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30097 Napisano 5 Sierpnia 2020 3 godziny temu, irekm napisał: Mogę się do niego też zapisać? 🤣 No way. Nie potrzebujemy kreta w klubie. 😉 Zresztą Ty niemiecki masz tylko zegarek, a żaden z Twoich samochodów nie jest ani niemiecki ani czarny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #30098 Napisano 5 Sierpnia 2020 Ale tylko jako miłośnik czarnej niemieckiej motoryzacji, taki platoniczny 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30099 Napisano 5 Sierpnia 2020 Czyli jesteś takim kryptogermanolubem? A wieczorami zakładasz słuchawki i jak nikt nie wie to słuchasz sobie dźwięków odpalanego trzycylindrowego turbodiesla VAG? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4789 #30100 Napisano 5 Sierpnia 2020 10 godzin temu, mandaryn44 napisał: A tak wracając do tych wydechów i atrap. To rzeczywiście robi Wam jakąś różnicę czy to real czy atrapa? Ja m u siebie atrapy i szczerze mówiąc kompletnie nie zwracam na to uwagi. W innych autach też. Nie lubię atrap. Rur, świateł, czegokolwiek. Po co one są? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach