irekm 1050 #44301 Napisano 11 Czerwca 2024 Pomarańczka w trasie 12 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1582 #44302 Napisano 11 Czerwca 2024 W dniu 9.06.2024 o 18:01, bober5264 napisał(-a): Panowie, masaże w fotelach - warto? Nigdy nie jechalem w trasie z takimi fotelemi, miałem tylko okazję w salonie potestowac w 7er i działało to jakoś bardzo wolno i mozolnie, wręcz irytująco (w ustawieniach szybkości było max) Czy wszędzie tak to działa? Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka z tego co się dowiedziałem od znajomych mających masaż u siebie , że to zbędne gadżet, natomiast wentylacja fotela to must have , i tak zrobiłem , a zaoszczędzone pieniędzy wydałem na adaptacyjne wycieraczki i ambient air 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72441 #44303 Napisano 11 Czerwca 2024 Alfa Romeo Giulia TZ2 (1965) Telaio Zagato (TZ) 4cil. 1570cc. 170CV 152Nm 245km/h 620kg 7 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64499 #44304 Napisano 11 Czerwca 2024 2 godziny temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Alfa Romeo Giulia TZ2 (1965) Telaio Zagato (TZ) 4cil. 1570cc. 170CV 152Nm 245km/h 620kg Ooo i to jest to 👍👍👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8484 #44305 Napisano 11 Czerwca 2024 (edytowane) 33 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a): Ooo i to jest to 👍👍👍 Jak ktoś z fanów motoryzacji będzie w Mediolanie, to koniecznie musi odwiedzić muzeum Alfy w Arese (15 km od Milano) - to historyczne miejsce gdzie kiedyś produkowano Alfy. Moim zdaniem jedno z najlepszych muzeów motoryzacyjnych na świecie. Edytowane 11 Czerwca 2024 przez beniowski 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24528 #44306 Napisano 11 Czerwca 2024 Potwierdzam, @beniowski był na tyle uprzejmy że zabrał nas tam kilka lat temu i była to świetna wycieczka. Piękne nuesamowite wręcz auta ale i megaciekawa architektura. 3 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GREGG 31 #44307 Napisano 11 Czerwca 2024 2 godziny temu, beniowski napisał(-a): Jak ktoś z fanów motoryzacji będzie w Mediolanie, to koniecznie musi odwiedzić muzeum Alfy w Arese (15 km od Milano) - to historyczne miejsce gdzie kiedyś produkowano Alfy. Moim zdaniem jedno z najlepszych muzeów motoryzacyjnych na świecie. A jest lepsze niż muzeum motoryzacji w Turynie? Byłem tam w zeszłym roku i dla mnie top. O tym Alfy nie słyszałem wcześniej w ogóle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8484 #44308 Napisano 11 Czerwca 2024 Teraz, GREGG napisał(-a): A jest lepsze niż muzeum motoryzacji w Turynie? Byłem tam w zeszłym roku i dla mnie top. O tym Alfy nie słyszałem wcześniej w ogóle Dla mnie lepsze, choć mniejsze. Przyznam nawet że mi się bardziej podobało niż muzea Ferrari w Modenie i Maranello. Ale nie wiem czy nie lepsze było Royal Automobile Museum w .....Ammanie. Trafiłem tam przypadkowo, a okazalo się, że tam mają wszystkie superauta jakie można sobie zamarzyć (byłem tam w 2005 roku). To kolekcja zbierana przez ojca obecnego króla Jordanii (i chyba wciąż rozbudowywana) - ktoś o tym muzeum słyszał? Jak tam byłem, to strażnicy drzemali, ja z żoną byliśmy jedynymi gośćmi i nawet mogłem sobie posiedzieć w tych autach. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3790 #44309 Napisano 11 Czerwca 2024 Wracając do masaży w fotelach, jechalem dziś a4 w dość bogatej wersji m in z masażami i uważam że działa tam to świetnie, jak się jednak zdecyduje na Audi to tylko z tymi fotelami, a podobno w wyższych modelach mają jeszcze więcej konfiguracjiA jeśli chodzi o wentylację- przy skórach owszem, ale alcantara fajniejsza i wentylacji nie potrzebuje Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1582 #44310 Napisano 12 Czerwca 2024 no i jak oceniasz A4 w porównaniu do 3er , @bober5264 ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3790 #44311 Napisano 12 Czerwca 2024 Na poczatku muszę zaznaczyć że wszystkie odczucia są całkowicie subiektywne i nie biorę pod uwagę cyferek z katalogów. A i żaden że mnie Clarkson czy Stig.Tak sobie dumam nad tym co wybrać i szala jest przesunięta w stronę a4. Czuję się w nim bardziej 'jak w domu' (mimo ze na co dizen jezdze bmw),a i (o dziwo) 'lepiej się prowadził', nie umiem powiedzieć dlaczego, tak po prostu.Na plus bmw zdecydowanie jest design i pokrętło idrive, za to w audi te wirtualne zegary imo bardziej funkcjonalne. Co dziwi mnie samego bardzo podoba mi się ten wielki tablet w bmw, ale schowanie pstryczków np od mocy wiatraka wentylacji to kpina, chyba że tylko ja tego często używam?Jeśli chodzi o spasowanie wnętrza, tu i tu jest bardzo dobrzeOsiągi myślę podobne, a i w skrzyni nie czułem jakichs różnic, może dlatego że to i to nowiutkie.Wyciszenie na plus dla audi, pewnie w dużej mierze jest to zasługa braku run flatow.Audio subiektywnie bang gra lepiej od harmana.No i ten masaz, dla wielu głupota, mi się bardzo to podoba ,)No i jeszcze jedna rzecz która mnie zastanawia, od początku zakladalem zakup za gotówkę lub leasing, a finansowanie audi perfect lease (taki ala wynajem) wychodzi tak korzystnie, że coraz bardziej zastanawiam się nad wynajmem na 2 lata, bo statystycznie co 2-3lata i tak zmieniam auto. Spłaca się wtedy 22% wartosci i na koniec oddaje. KuszącePs. Przejechałem się też a6, spora limuzyna, ale ten komfort.. podoba się to dla mnie, ale jeszcze nie ten czasWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 695 #44312 Napisano 12 Czerwca 2024 @bober5264 porównywałeś nowe a4 do swojej 3er GT, czy nowej g20? JAloe wersje napędowe testowałeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3790 #44313 Napisano 12 Czerwca 2024 A4b9 do g20 tego nowegoPowiem Ci ze koniec końców nie ma za dużej przepaści do mojej 3gt, owszem są różnice na plus ale nie tak duże jak się spodziewałem zaczynając poszukiwaniaU mnie 320d xdriveG20 niestety 320i 150km rwdA4 2.0 benzyna 204km quattroWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #44314 Napisano 12 Czerwca 2024 Z tym masażem w siedzeniach to aż się dziwię, że jeszcze nie ma specjalnej wersji przeznaczonej tylko dla pań. 1 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3790 #44315 Napisano 12 Czerwca 2024 Bo to byłaby dyskryminacja ciepłych panów;pWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72441 #44316 Napisano 12 Czerwca 2024 No i wyjaśniło się w końcu! 3 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #44317 Napisano 12 Czerwca 2024 Przecież mógł zdjąć dach i wyjść górą. Chyba... 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1582 #44318 Napisano 12 Czerwca 2024 11 godzin temu, bober5264 napisał(-a): G20 niestety 320i 150km rwd to chyba 318i , 320i ma około 190km z tego co pamiętam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3790 #44319 Napisano 12 Czerwca 2024 Masz rację, zapominam ciągle że 318 to 2.0 a nie 1.8Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4838 #44320 Napisano 12 Czerwca 2024 W dniu 11.06.2024 o 21:26, bober5264 napisał(-a): Wracając do masaży w fotelach, jechalem dziś a4 w dość bogatej wersji m in z masażami i uważam że działa tam to świetnie, jak się jednak zdecyduje na Audi to tylko z tymi fotelami, a podobno w wyższych modelach mają jeszcze więcej konfiguracji A jeśli chodzi o wentylację- przy skórach owszem, ale alcantara fajniejsza i wentylacji nie potrzebuje Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Mnie masaż w fotelu bardzo pasuje, ale ja się ogólnie lubię masować Pierwszy kontakt miałem zdaje się w jakimś VW (?), potem jakieś audi i to było bardzo ciekawe, chociaż nie ma porównania z masażem w poprzedniej 7er. GENIALNA! Brałbym bez zastanowienia konfigurując auto pod siebie. Wentylacja zaś, to jest element, którego szukam w opisie auta zaraz po rodzaju paliwa, mocy silnika oraz CarPlay 🫠 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2129 #44321 Napisano 13 Czerwca 2024 Ja tam nigdy nie użyłem wentylacji ani podgrzewania foteli chociaż mam, myślę że z masażem byłoby to samo. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3790 #44322 Napisano 13 Czerwca 2024 Każdy z nas szuka czegoś innego, ja jakbym miał 500km nie wykorzystywałbym ich wcale, a masaz wlaczalbym za każdym razem Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #44323 Napisano 13 Czerwca 2024 Koni mechanicznych nigdy za wiele. Ale wentylacja foteli to genialna sprawa. Chyba, że ktoś lubi z przepoconą koszulą iść na ważne spotkanie, to wtedy nie Dla mnie wentylacja jest nawet ważniejsza niż podgrzewanie. A masaż zupełnie niepotrzebny, autami z masażem jeździłem w sumie ok. 5 lat, a użyłem tej funkcji może z 10 razy. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 72441 #44324 Napisano 13 Czerwca 2024 Koniki są fajne, ale tylko, jeżeli NAPRAWDĘ umiesz jeździć autem z super mocnym silnikiem. Ostatnio widziałem parę nagrań pokazujących, co różni kierowcy zrobili nie mając doświadczenia z bardzo mocnymi silnikami i nagle usiadłszy za kółkiem "super cara". 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3790 #44325 Napisano 13 Czerwca 2024 Wentylacja jest potrzebna o ile ma się pełne skorzane fotele, ja pelne skóry miałem raz i już dziękuję, alcantara to boski wynalazekWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach