Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Co by nie mówić, to kobiety bardziej kalkulują przy wyborze partnera. Czy kierują się bardziej bogactwem finansowym, czy też cechami fizycznymi, czy psychicznymi, to zależy od kobiety. Posiadacze wielkiego majątku mogą zawsze mieć cień wątpliwości, czy są kochani dla nich samych, czy też niekoniecznie. Z drugiej strony, trudno zdecydować, czy dobry charakter jest trwalszym spoiwem, niż gruby portfel. Życie bywa skomplikowane, bogactwo jest czymś pożądanym, ale niesie ze sobą także i "minusy ujemne". ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Tomku, dziękuję. Gdyby nie to, że czas mnie gonił, pewnie wziąłbym dziadkowego Volvo XC60. A od ręki było tylko to Q5 ze średnim wyposażeniem, bo np. kamera jest tylko z tyłu. No i dali dobry 18% rabat, który trochę złagodził mój ból. 

Ja polecam modele XC Volvo, np. właśnie dziadkowe XC60. Samochód prosty do bólu w środku i w sumie nudny, obsługę łapie się w 3 minuty. Nie świeci, nie błyszczy i bez dyskoteki w środku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Ja polecam modele XC Volvo, np. właśnie dziadkowe XC60. Samochód prosty do bólu w środku i w sumie nudny, obsługę łapie się w 3 minuty. Nie świeci, nie błyszczy i bez dyskoteki w środku. 

Orientujesz się może, które modele Volvo robione są w Chinach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Co by nie mówić, to kobiety bardziej kalkulują przy wyborze partnera. Czy kierują się bardziej bogactwem finansowym, czy też cechami fizycznymi, czy psychicznymi, to zależy od kobiety. Posiadacze wielkiego majątku mogą zawsze mieć cień wątpliwości, czy są kochani dla nich samych, czy też niekoniecznie. Z drugiej strony, trudno zdecydować, czy dobry charakter jest trwalszym spoiwem, niż gruby portfel. Życie bywa skomplikowane, bogactwo jest czymś pożądanym, ale niesie ze sobą także i "minusy ujemne". ;) 

Twoja refleksja to autopsja, czy raczej zbiór myśli po przeczytaniu książek, szkoleń, wykładów czy też filmów? 🤔

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Twoja refleksja to autopsja, czy raczej zbiór myśli po przeczytaniu książek, szkoleń, wykładów czy też filmów? 🤔

Zakładając, że Twoja wypowiedź jest pozbawiona ironii odpowiem, że doświadczenie życiowe, które wynika z wielu źródeł. Umiejętność abstrakcyjnego myślenia, jest podobno tym czego nie posiadają inne (znane nam) gatunki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
53 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Napisałem powyżej - czas oczekiwania. 

A, faktycznie. Myślałem tylko, że to zadecydowało o wyborze między Volvo a Audi. Teraz rozumiem, że na Mercysię też byś musiał za długo czekać, ok. Ale, gdyby nie to, wybrałbyś Merolka, czy nadal coś innego? 

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Zakładając, że Twoja wypowiedź jest pozbawiona ironii odpowiem, że doświadczenie życiowe, które wynika z wielu źródeł. Umiejętność abstrakcyjnego myślenia, jest podobno tym czego nie posiadają inne (znane nam) gatunki. 

To jak to było w twoim przypadku? Możesz napisać na Pw. Człowiek uczy się całe życie, szczególnie od tych z bogatym bagażem doświadczeń. 🙄

1 minutę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

A, faktycznie. Myślałem tylko, że to zadecydowało o wyborze między Volvo a Audi. Teraz rozumiem, że na Mercysię też byś musiał za długo czekać, ok. Ale, gdyby nie to, wybrałbyś Merolka, czy nadal coś innego? 

Merolka lub Volvo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, beniowski napisał(-a):

Niestety też: tak sobie się prowadzi, systemy asystujące kilka razy spowodowały u mnie naprawdę niebezpieczną sytuację na drodze, pasy bezpieczeństwa kilkukrotnie mnie poddusiły, a nie jestem fanem tego typu rozrywek 😉. Nie miałem Q5, ale z tego, co pisze Kolega Mariusz, w tym segmencie dla mnie wygrywa BMW X3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, RysiekOchodzki napisał(-a):

Niestety też: tak sobie się prowadzi, systemy asystujące kilka razy spowodowały u mnie naprawdę niebezpieczną sytuację na drodze, pasy bezpieczeństwa kilkukrotnie mnie poddusiły, a nie jestem fanem tego typu rozrywek 😉. Nie miałem Q5, ale z tego, co pisze Kolega Mariusz, w tym segmencie dla mnie wygrywa BMW X3.

U mnie systemy asystujące dziwnie reagowały zawsze w pierwszych tygodniach używania danego modelu: jakby uczył się stylu jazdy kierowcy. Potem już było zawsze ok. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę użyć opcji "ODPOWIEDZ" w żadnym temacie. Ciekawe. Przypadek..? @mario1971 jak sądzisz..? Tak wiesz, bazując na swoim własnym doświadczeniu życiowym... :D  ;)

Edytowane przez Lincoln Six Echo

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Dopisek: czujniki otwierania są tylko w przednich klamkach. 😬

na pocieszenie , nowa 5er też ma dostęp komfortowy tylko w przednich drzwiach , czyli regres do VW Tiguan z 2016r. , ciekawe jak będzie z tym dostępem komfortowym w A6 FL  , bo jak dalej tak pójdzie to kolejna 5er będzie z korbami na szyby z tyłu 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Takie fotki na szybko. Dużo więcej tanio wyglądającego plastiku. Mniej miejsca dla kierowcy na szerokości, bardziej kanciaste kieszenie i środkowa konsola, cienka kierownica gorzej trzyma się w rękach. Brak profilowanych schowków na napoje w drzwiach, ogólnie schowki są malutkie, szczególnie ten w podłokietniku i od strony pasażera. Podobnie z lusterkiem wewnętrznym. Lusterka zewnętrzne wychodzą z drzwi, przez co słupki A są węższe = lepsza widoczność do przodu. Szyby boczne są jednak węższe, nie można dobrze oprzeć łokcia o rant. Wrażenia ogólne - nie czuć tych 300k, na które Audi wyceniło ten model. 

20240622_083931.jpg

20240622_081854.jpg

20240622_081742.jpg

20240622_083824.jpg

20240622_081859.jpg

20240622_081729.jpg

20240622_084052.jpg

20240622_084001.jpg

Fajne wnętrze przynajmniej nie jakieś mega nowoczesne. A środek siedzeń materiał?? Szkoda, że nie alcantara. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Nie mogę użyć opcji "ODPOWIEDZ" w żadnym temacie. Ciekawe. Przypadek..? @mario1971 jak sądzisz..? Tak wiesz, bazując na swoim własnym doświadczeniu życiowym... :D  ;)

Ja mogę odpowiadać. Zdziwiony? 😎

Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

na pocieszenie , nowa 5er też ma dostęp komfortowy tylko w przednich drzwiach , czyli regres do VW Tiguan z 2016r. , ciekawe jak będzie z tym dostępem komfortowym w A6 FL  , bo jak dalej tak pójdzie to kolejna 5er będzie z korbami na szyby z tyłu 😅

Errata. Tylne klamki też mają czujniki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokazałem mojej w piątek jakie fajne muzeum otworzyli w Oławie (muzeum motoryzacyjne Wena) i jutro jedziemy na zwiedzanie :) zdam relację czy warto jechać 😁 był już ktoś z Was? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@mario1971 wziąłeś gotowe do odbioru bo coś przymuszalo a wolałbyś inne? Z grubsza wszystko Ci jedbo jakie masz Auto? Jak na to patrzysz?
Jaka wziąłeś formę finansowania? Apl? Apr czy za gotowe?

Ps. Ja zmienilem toszke podejscie, zamawiam swoją konfigurację na a4 i wezme apl na 3 albo 4 lata, swoją drogą planowany czas produkcji to około 5tyg, więc bardzo szybko

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, że to nie wygląda jako oferta na konkretne a4, które mają złożone, a na golasa z konfiguracji. Biorąc na firmę dają bez szemrania pod 20% rabatu. Bazowe a4 to ok 160k. Odejmij sobie 18-20% :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest totalna bida po rabacie z napędem na przód 150km, niektórym by to nie przeszkadzało, ja wolę wydac więcej ale mieć wyposażenie max, moja ma wyglądać tak

Chodzi jeszcze ten es po głowie ale jakiegoś fioła dostałem na punkcie tych masaży..
default_wink.png

e80d4a0458007b67dd28b376ba6ea6b8.jpg&key=d9bbfad893901e3b8c866bdc9e95a6f34920c28813d8627956c4c8b7d5c4df6d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

@mario1971 wziąłeś gotowe do odbioru bo coś przymuszalo a wolałbyś inne? Z grubsza wszystko Ci jedbo jakie masz Auto? Jak na to patrzysz?
Jaka wziąłeś formę finansowania? Apl? Apr czy za gotowe?

Ps. Ja zmienilem toszke podejscie, zamawiam swoją konfigurację na a4 i wezme apl na 3 albo 4 lata, swoją drogą planowany czas produkcji to około 5tyg, więc bardzo szybko

Miałem już BMW, Forda, Seata, Hondę, VW i Mercedesa i parę innych. W kwestii aut nie przywiązuję się do marki. Ma być wygodne, pakowne, bezpieczne i w miarę możliwości bezawaryjne. To Q5 po dwóch dniach zaczyna pozytywnie zaskakiwać. Bagażnik jednak nie jest taki mały, a twardsze i ciaśniej wyprofilowane fotele vs GLC są całkiem spoko. Żona wczoraj zrobiła rundkę i wg niej G9-tronic pracowała płynniej od automatu Q5. Czas mnie przymuszał do zmiany, a auto wziąłem w leasingu. Nie wiem co oznaczają podane skróty Apl i Apr... Gdybym miał więcej czasu, pewnie nie spojrzałbym na "bieda Q5", a zamówił kolejnego GLC lub Volvo. Moja ładniejsza połowa uważa co innego. Wg niej Audi preferuje inny, bardziej surowy a jednocześnie nowocześniejszy styl, podobnie jak VW. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Nie wiem co oznaczają podane skróty Apl i Apr... 

Audi Perfect Lease, Audi Perfect Rent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.06.2024 o 12:37, Autor1984 napisał(-a):

Dlatego chirurdzy zakładają maseczki.

Żeby im gluty z nosa podczas operacji nie leciały do "otwartego" organizmu pacjenta. :D

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi