bober5264 4101 #44976 Napisano 10 Lipca 2024 To moje bmw to jednak ekonomiczne było Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13113 #44977 Napisano 10 Lipca 2024 (edytowane) 24 minuty temu, qbapiasek napisał(-a): Obydwaj macie popsute auta u mnie taki wynik - głównie miasto plus ze dwie trasy ostatnio 🤷🏻♂️ U nas paliwo po 5.19 więc niestraszne jest spalanie rzędu 20l/100km, a nie czekaj... 17 minut temu, bober5264 napisał(-a): To moje bmw to jednak ekonomiczne było Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka To było 40 km z górki Edytowane 10 Lipca 2024 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4101 #44978 Napisano 10 Lipca 2024 Jakaś luźna jazda krajówka, ale ten 2.0 dieselek był bardzo ekonomiczny a i nawet xdrive miałZobaczymy jak bedize w nowym 'kałdi' - bardzo spodobała mi się ta nazwa, swoją drogą poznałem ją w tym wątku Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13113 #44979 Napisano 10 Lipca 2024 8 minut temu, bober5264 napisał(-a): Jakaś luźna jazda krajówka, ale ten 2.0 dieselek był bardzo ekonomiczny a i nawet xdrive miał Zobaczymy jak bedize w nowym 'kałdi' - bardzo spodobała mi się ta nazwa, swoją drogą poznałem ją w tym wątku Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka Jeździłem trochę G30 520xD i potwierdzam, ze Niemcy potrafią w silniki. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71015 #44980 Napisano 10 Lipca 2024 2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Nie chcę Cię Mariusz martwić, ale chyba masz auto popsute Dziś jadąc do Gdańska, postanowiłem rownież dokonać próby. No więc ustawiłem na automacie 140/145 i o to wynik. Raz trochę podgoniłem. Doszło około 25km jazdy po samym gdańsku, następnie powrót na "pełnym gwizdku" do BydgoszczU i jakieś 15km jazdy po mieście. Finalnie 8.2... Spoko. Zrób 300km przy przejazdowej 160km/h i wróć z wynikiem jeszcze raz. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13113 #44981 Napisano 10 Lipca 2024 23 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Spoko. Zrób 300km przy przejazdowej 160km/h i wróć z wynikiem jeszcze raz. Mariusz w drodze powrotnej miałem gaz przyklejony do podłogi. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71015 #44982 Napisano 10 Lipca 2024 10 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Mariusz w drodze powrotnej miałem gaz przyklejony do podłogi. Ja 160 rozwijam tylko na autobanie. Tyle na ogół mi wystarcza, by zdążyć zawsze i wszędzie na czas. Więcej zostawiam tym, którzy lubią wrzucać lewy kierunkowskaz lub podawać długimi. 😉 3 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71015 #44983 Napisano 10 Lipca 2024 Gaz przyklejony do podłogi w 7-ce to 250, czy trochę mniej? 🤔 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9559 #44984 Napisano 10 Lipca 2024 Brawo, kolejny jeżdżący "szybko, ale bezpiecznie". Serio, gigantyczny powód do chwalenia się 🤦♂️ Obym cię nigdy nie spotkał na trasie 🤬 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4101 #44985 Napisano 10 Lipca 2024 Nie napisal że bezpiecznie Ja wolałbym spotkać nowa 7 jadąca vmaxa nic blaszaka z robolami lecącymi vmaxa, a takich nie brakujeA najlepiej to zadnego, ale kto nie jechał 200+ niech pierwszy rzuci kamieniemWysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 300 #44986 Napisano 10 Lipca 2024 rzuciłbym w takim razie. Ja bym nie chciał jechać na jednej drodze z nikim robiącym vmaxa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13113 #44987 Napisano 10 Lipca 2024 35 minut temu, mario1971 napisał(-a): Gaz przyklejony do podłogi w 7-ce to 250, czy trochę mniej? 🤔 320 16 minut temu, Chorwat napisał(-a): Brawo, kolejny jeżdżący "szybko, ale bezpiecznie". Serio, gigantyczny powód do chwalenia się 🤦♂️ Obym cię nigdy nie spotkał na trasie 🤬 Gwoli ścisłości. Nasze autostrady to drogi bardziej ekspresowe. To, że wciskam pedał do końca, nie oznacza, że cisnę jak cep do ogranicznika. Ruch na naszych drogach nie jest płynny; wynika to m.in. z faktu, że kierowcy ciężarówek za nic mają przepisy i nagminnie wyprzedzają inne ciągniki siodłowe. Ponadto kierowcy nie wiedzą do czego służą lustra i nieraz się zdarza, że zajedzie Ci drogę skutecznie wyhamowując Cię do 90 - 100km/h (kampery, przyczepy,blaszaki,itd). Po takiej chwilowej blokadzie, wciskam pedał do oporu i uzyskuję pożądaną prędkość. 260km/h... 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71015 #44988 Napisano 10 Lipca 2024 Dałeś się podejść. 😎 Za chwilę zacznie się uczta. Będą cię ogryzać do ostatniej kosteczki. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5928 #44989 Napisano 10 Lipca 2024 5 minut temu, mario1971 napisał(-a): Dałeś się podejść. 😎 Za chwilę zacznie się uczta. Będą cię ogryzać do ostatniej kosteczki. Mysle, ze wiedzial co robi. Chyba ma ochote na sparing 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9559 #44990 Napisano 10 Lipca 2024 Chłopie, nie musisz mi tłumaczyć jak wygląda ruch na autostradzie w PL. Robię rocznie 40-60kkm głównie po autostradach i S-kach. Mam prawo oceniać twoje (wg mnie) naganne zapier****nie, skoro już się tym z uśmiechem chwalisz na forum. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13113 #44991 Napisano 10 Lipca 2024 37 minut temu, Chorwat napisał(-a): Chłopie, nie musisz mi tłumaczyć jak wygląda ruch na autostradzie w PL. Robię rocznie 40-60kkm głównie po autostradach i S-kach. Mam prawo oceniać twoje (wg mnie) naganne zapier****nie, skoro już się tym z uśmiechem chwalisz na forum. Nie masz prawa, bo nie siedziałeś na fotelu obok. Utożsamianie wciśnięcia pedału gazu do oporu z przekraczaniem prędkości jest komiczne. A tak to u nas wygląda, że nie ma płynności ruchu, ludzie nie spoglądają w lustra, a nawet jeśli to i tak zajedzie. Ja po zjechaniu przez blokującego / spowalniającego ruch nie nabieram prędkości przez 2 tygodnie, tylko robię to możliwie szybko, by niecierpliwych za sobą puścić. Jako doświadczony kierowca powinieneś się domyślić, że utrzymanie 8l/100km jadąc pojazdem ważącym 2300 kg przy prędkości maksymalnej jest mrzonką. Wystarczy rzucić hasło... 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9559 #44992 Napisano 10 Lipca 2024 2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): w drodze powrotnej miałem gaz przyklejony do podłogi. Jak to inaczej odczytać, jeśli nie jako ciśnięcie blisko Vmax gdziekolwiek tylko był pusty fragment trasy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13113 #44993 Napisano 10 Lipca 2024 Teraz, Chorwat napisał(-a): Jak to inaczej odczytać, jeśli nie jako ciśnięcie blisko Vmax gdziekolwiek tylko był pusty fragment trasy? Przecież robisz 60kkm? MIałeś kiedykolwiek czysty lewy pas? Chyba w nocy o 2:00. To nie możliwe u nas się rozpędzić do takich prędkości w normalnych godzinach pracy. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chorwat 9559 #44994 Napisano 10 Lipca 2024 Widziałem już na trasach różnych cudaków, łącznie z takimi, co dają w palnik na maxa mając marne kilkaset metrów pustej drogi przed sobą, z pełną świadomością (a może bez?), że za parę sekund będą musieli mocno hamować. A1 na odc. Toruń - Trójmiasto akurat nie jest mocno obleganą autostradą i jest tam miejsce, żeby sobie pofolgować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71015 #44995 Napisano 10 Lipca 2024 Niczym Warhol. 😅 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13113 #44996 Napisano 10 Lipca 2024 1 minutę temu, Chorwat napisał(-a): Widziałem już na trasach różnych cudaków, łącznie z takimi, co dają w palnik na maxa mając marne kilkaset metrów pustej drogi przed sobą, z pełną świadomością (a może bez?), że za parę sekund będą musieli mocno hamować. A1 na odc. Toruń - Trójmiasto akurat nie jest mocno obleganą autostradą i jest tam miejsce, żeby sobie pofolgować. Ciekawe spostrzeżenie, w okresie wakacyjnym jest chyba trochę inaczej. Dziś miałem takiego co mi się przykleił na żyletkę do tyłka, któremu musiałem przyśpieszyć, bo on za 500 metrów zjeżdżał, a ja akurat wyprzedzałem ciężarówki. 5 minut temu, mario1971 napisał(-a): Niczym Warhol. 😅 Wymieniłeś olej? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 71015 #44997 Napisano 11 Lipca 2024 7 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Ciekawe spostrzeżenie, w okresie wakacyjnym jest chyba trochę inaczej. Dziś miałem takiego co mi się przykleił na żyletkę do tyłka, któremu musiałem przyśpieszyć, bo on za 500 metrów zjeżdżał, a ja akurat wyprzedzałem ciężarówki. Wymieniłeś olej? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13113 #44998 Napisano 11 Lipca 2024 3 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Jedź zlej to badziewie, które tam się po ustrojstwie rozniosło i zalej nowym. Chyba, że masz to w d*pie i czekasz zgodnie ze wskazaniem producenta 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #44999 Napisano 11 Lipca 2024 (edytowane) No mnie ostatnio na A2, przed Łodziąz debil by zabił... Jadę pasiakiem 140 prawym pasem, przede mną samochód z przyczepą, no to go wyprzedzę, zerkam w lusterko, za mną pusto, no to kierunkowskaz i zaczynam wyprzedzanie, więc jeszcze raz w lusterko i myk na lewy pas ... i w tym momencie na d*pie siada mi Mercedes W221 na luksemburskich numerach i widze, że mnie rozwali... miał powyżej 250... No to zjechałem jeszcze bardziej na lewo, bo ten zaczął uciekać na prawy pas i widzę, że zaraz staranuje tego z przyczepą, no to dałem po hamulcach... zmieścił się na prawym sk***iel... i poszedł do przodu... Poidobna sytuacja jak z tym bandytą, który zabił trzy osoby i zwiał do Emiratów... Czarny W 221 AMG ... miał lekko uderzony tył... może kradziony... Ale gacie miałem prawie do wymiany... Edytowane 11 Lipca 2024 przez kiniol 2 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mroova 6876 #45000 Napisano 11 Lipca 2024 (edytowane) @kiniol No przecież czytałeś na poprzedniej stronie: "A tak to u nas wygląda, że nie ma płynności ruchu, ludzie nie spoglądają w lustra, a nawet jeśli to i tak zajedzie." Ten "Twój" też pewnie musiał zachować płynność ruchu. Edytowane 11 Lipca 2024 przez mroova 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach