Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Auto z 2023 roku? 
Z 24 ale też się zdziwiłem że czołową 23, boczne są już 24, ale szczerze mówiąc, co za roznica

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

56affe1370bd81d5c00a402d59f53e6f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, bober5264 napisał(-a):

Z 24 ale też się zdziwiłem że czołową 23, boczne są już 24, ale szczerze mówiąc, co za roznica

Być może pierwsza szyba była nowa. 😉

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, bober5264 napisał(-a):

56affe1370bd81d5c00a402d59f53e6f.jpg

Czarny bandzior! ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Być może pierwsza szyba była nowa.
Czyli jak tą wymienię kiedyś na taką z 24 to będzie mozna udawać że fabryczna ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Czyli jak tą wymienię kiedyś na taką z 24 to będzie mozna udawać że fabryczna 😜

Być może była awaria w trakcie transportu, lub kontrola wykryła błąd przy odbiorze końcowym. Takie rzeczy się zdarzają. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może, albo w fabryce założyli taka i jest taka, co za różnica

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi w GLC wymieniali nową szybę, bo miała skazę. W nowym aucie dostałem szybę o ponad rok starszą, podobnie jak u Ciebie. 

1 minutę temu, bober5264 napisał(-a):

Być może, albo w fabryce założyli taka i jest taka, co za różnica emoji1787.png

Różnica niby żadna. 😈

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Zamknąłeś samochód przed myciem, czy sam Ci się zamyka? U mnie zawsze, jak zaczynałem myć klamkę kierowcy, to auto się zamykało i składało lusterka. Strasznie mnie to wkurzało, a dostęp bezkluczykowy wyłączyłem w opcjach...  Po jakimś czasie ogarnąłem, że najpierw muszę umyć lusterka, zwłaszcza pasażera. Nie mam pojęcia czemu, ale to lusterko brudziło się szybciej niż kierowcy.

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, vvv napisał(-a):

Zamknąłeś samochód przed myciem, czy sam Ci się zamyka? U mnie zawsze, jak zaczynałem myć klamkę kierowcy, to auto się zamykało i składało lusterka. Strasznie mnie to wkurzało, a dostęp bezkluczykowy wyłączyłem w opcjach...  Po jakimś czasie ogarnąłem, że najpierw muszę umyć lusterka, zwłaszcza pasażera. Nie mam pojęcia czemu, ale to lusterko brudziło się szybciej niż kierowcy.

Mi w Volvo czasami klapa podczas mycia się otwiera 😆 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Mi w Volvo czasami klapa podczas mycia się otwiera 😆 

A ja doczytałem, że trzeba włożyć kluczyk w konsolę i jest ok . Bo kilka pierwszych myć cały czas mi zamykało drzwi i składało lusterka :)

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, kornel91 napisał(-a):

A ja doczytałem, że trzeba włożyć kluczyk w konsolę i jest ok . Bo kilka pierwszych myć cały czas mi zamykało drzwi i składało lusterka :)

Włożyć w konsolę? Gdzie dokładnie? Zostawić go w środku podczas mycia?

Odbiegając od tematu, przestrzegam przed LC.

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Włożyć w konsolę? Gdzie dokładnie? Zostawić go w środku podczas mycia?

Odbiegając od tematu, przestrzegam przed LC.

Dokładnie Łukasz tam gdzie masz oznaczone  miejsce na kluczyk . 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, kornel91 napisał(-a):

Dokładnie Łukasz tam gdzie masz oznaczone  miejsce na kluczyk . 

Czyli konsola środkowa, tam gdzie odsuwa się roletę? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a):

Czyli konsola środkowa, tam gdzie odsuwa się roletę? :) 

Tak odsuwasz roletę i wkładasz kluczyk. Myślę. że żona też  podczas jazdy odkłada kluczyki :)

Kilka myć zrobiłem chociaż początkowo trochę  cykora miałem czy nie zamknę auta :) 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, kornel91 napisał(-a):

Tak odsuwasz roletę i wkładasz kluczyk. Myślę. że żona też  podczas jazdy odkłada kluczyki :)

Kilka myć zrobiłem chociaż początkowo trochę  cykora miałem czy nie zamknę auta :) 

Dzięki Marcin. Się zastanawiałem, po cholerę sygnatura klucza jest tam wytłoczona. :)

Też mam cykora z zostawianiem pilota, nigdy człowiek nie ma pewności, czy cholerstwo się nie zamknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Autor1984 napisał(-a):

Dzięki Marcin. Się zastanawiałem, po cholerę sygnatura klucza jest tam wytłoczona. :)

Też mam cykora z zostawianiem pilota, nigdy człowiek nie ma pewności, czy cholerstwo się nie zamknie.

Dokładnie ale bardzo mnie irytowało mycie auta jak bez przerwy czujniki z klamek reagowały. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W BMW nie ma specjalnego miejsca na kluczyk. Chyba, że masz kluczyk ładowany indukcyjnie to kładziesz na ładowarce. 

IMO chyba wystarczy zostawić kluczyk gdziekolwiek w środku auta i wtedy się nie zamknie. Ale pewien nie jestem, nie testowałem.

Za to coraz częściej używam kluczyka cyfrowego w telefonie, działa to bardzo dobrze, a przy okazji zabezpiecza przed kradzieżą "na walizkę". 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Tommaso napisał(-a):

W BMW nie ma specjalnego miejsca na kluczyk. Chyba, że masz kluczyk ładowany indukcyjnie to kładziesz na ładowarce. 

IMO chyba wystarczy zostawić kluczyk gdziekolwiek w środku auta i wtedy się nie zamknie. Ale pewien nie jestem, nie testowałem.

Za to coraz częściej używam kluczyka cyfrowego w telefonie, działa to bardzo dobrze, a przy okazji zabezpiecza przed kradzieżą "na walizkę". 

Wspominałeś o tym Tomaszu. Ale jak używasz klucza cyfrowego, to masz przy sobie normalny, czy nie?

Wiem, że głupie pytanie, bo wówczas walizka ściągnie sygnał i bez sensu; jednak są odpowiednie etui, a nawet folia aluminiowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, czasem mam kartę w portfelu, która jest kolejnym kluczem, ale nie chce mi się jej wyciągać, w iphonie jest wygodniej, wystarczy dwa razy kliknąć prawy przycisk.

Jedynie jak idę na basen to nie zabieram nic oprócz telefonu, nawet jak ktoś go ukradnie to samochodu nie otworzy i nie uruchomi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Tommaso napisał(-a):

Nie, czasem mam kartę w portfelu, która jest kolejnym kluczem, ale nie chce mi się jej wyciągać, w iphonie jest wygodniej, wystarczy dwa razy kliknąć prawy przycisk.

Jedynie jak idę na basen to nie zabieram nic oprócz telefonu, nawet jak ktoś go ukradnie to samochodu nie otworzy i nie uruchomi.

Może zainstaluję :) Ogólnie to znając moje szczęście jakbym nie wziął standardowego klucza, to mi telefon padnie 😆 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazde bezkluczykowe mi się zamyka, ale nie widzę w tym problemu, nauczyłem się też za bardzo nie psiakac w tyl zderzak od spodu bo się klapa otwierała (przynajmniej w bmw) tu z przyzwyczajenia już wiem gdize nie psiakac

A co do zostawienia kluczyka w środku jest to pomysł, a przecież się nie zatrzaskiem a nawet jakby to można otworzyć z aplikacji w telefonie default_wink.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Może zainstaluję :) Ogólnie to znając moje szczęście jakbym nie wziął standardowego klucza, to mi telefon padnie 😆 

nie ma takiej możliwości żeby auto się zamykało,  a kluczyk jest w środku,  z drugiej strony nie ma takiej możliwości żeby bagażnik się otworzył bezdotykowo,  jak nie ma kluczyka w kieszeni,  dlatego jak pisał @Tommaso ,zostawienie kluczyka w aucie jest najlepszą opcją podczas mycia 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Krakus1 napisał(-a):

nie ma takiej możliwości żeby auto się zamykało,  a kluczyk jest w środku,  z drugiej strony nie ma takiej możliwości żeby bagażnik się otworzył bezdotykowo,  jak nie ma kluczyka w kieszeni,  dlatego jak pisał @Tommaso ,zostawienie kluczyka w aucie jest najlepszą opcją podczas mycia 😉

Forum bawi i uczy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja za kilka tygodni jadę uczyć się pokory,  bo będzie porównanie mojego systemu audio z systemem after market za około 85tys zł 😱😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co na to ubezpieczyciel jak buchną auto podczas mycia? Były już takie próby. Zostawienie klucza w środku nie jest rażącym zaniedbaniem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi