Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Przestrzeni to w nim nie brakuje. Dizel, czy benzyna? No i co ze starym samochodem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, TomcioMiki said:

Nowy,stary osiołek

Niech wozi bezpiecznie i bezproblemowo 👍🏻

Fajny kolor… no i ten Aston’owy ryjek 👌🏻🔥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Przestrzeni to w nim nie brakuje. Dizel, czy benzyna? No i co ze starym samochodem?

Benzynka a startego musimy szybko upłynnić.

9 minut temu, Londek napisał(-a):

Niech wozi bezpiecznie i bezproblemowo 👍🏻

Fajny kolor… no i ten Aston’owy ryjek 👌🏻🔥

Wiem też mi się podoba 🤗 🤗 🤗 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 godziny temu, trollu napisał(-a):

tutaj wchodzi kierunek myślenia panów z M GmbH i brak pneumatyki jest wyborem z premedytacją. Cały czas przypomina mi się historia pana, który 2 razy rozbił (rozbił, wyremontował za swoje i rozbił jeszcze raz) szpadlem i siekierą (raz chyba szwagier mu pomagał) swoje e64 M6 w akcie protestu bo wg niego SMG III zbyt twardo zmieniała biegi. Chciał hardcorowe cabrio które nie podnosi ciśnienia i jest łagodne w obyciu z twardą technologią rodem z F1 tylko na miękko  😅

Patrząc na rywale w postaci X6 , SQ8 , RSQ8 , myślę że mogli dać do wyboru pneumatykę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.03.2026 o 16:43, cordi7 napisał(-a):

Po niemiecku ale auto tlumaczenie YouTube rozwiazuje sprawe - porownanie nowy Passat kombi vs. A6 kombi:

Przyznaje, ze szokujacy dla mnie jest fragment obrazujacy nowa jakosc Audi (od 12:54) - plus nie do przelkniecia jest tafla piano black.

Caly obszar konsoli srodkowej porysuje sie w oka mgnieniu i wyglada dla mnie niestety tanio - konserwatywny projekt VW prezentuje sie dla mnei lepiej.

Kiedys premium zaczynalo sie od C / A4 / 3-series, pozniej od E / A6 / 5-series. Teraz widze trzeba patrzec na S / A8 (wypadlo z produkcji wiec nie wiem co) / 7-series.

Fajne te nowe czasy :D

Czasy są jakie są - duży wpływ ma tu presja regulacyjna i rosnące koszty produkcji w Europie. Producenci muszą gdzieś ciąć koszty, a jednocześnie utrzymać marże, więc coraz więcej "prawdziwego premium" trafia tylko do najwyższych modeli.

Do tego dochodzi konkurencja z Chin, która świetnie rozgrywa aspekt wizualny - ich auta często robią lepsze pierwsze wrażenie jakościowe, nawet jeśli nie zawsze idzie za tym trwałość.

Z tym piano blackiem w pełni się zgadzam - wygląda dobrze na początku, ale w codziennym użytkowaniu to dramat. Jednakże materiał, który będzie zastosowany na pewno będzie materiałem o wyższejej jakości, niż u mnie w byłym Peugeocie 2008 (od samego patrzenia się rysował). W tym Audi to piano black to pół biedy, najgorsze są szczeliny i spasowanie elementów wewnętrznych (tragedia).

Powracając do "premium", to co kiedyś było standardem w klasie A4/3er/C, teraz często zaczyna się dopiero poziom wyżej.

5 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

Patrząc na rywale w postaci X6 , SQ8 , RSQ8 , myślę że mogli dać do wyboru pneumatykę 

Nie wiedziałem o tym, że XM pozbawione jest pneumatyki.

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak informuje Instytut Badań Rynku Motoryzacyjnego Samar, "program dopłat do samochodów elektrycznych nie otrzyma dodatkowego finansowania". IBRM Samar powołuje się na słowa sekretarza stanu w Ministerstwie Klimatu i Środowiska, który przyznał, że Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej nie wyraziło zgody na przesunięcie dodatkowych 300 mln zł z Krajowego Planu Odbudowy na program "NaszEauto".

Źródło: https://e.autokult.pl/nie-bedzie-wiecej-doplat-w-programie-naszeauto-klopoty-na-rynku-elektrykow,7265256910952768a

A tutaj jeden z największych żyjących ryzykantów. Nie raz się połamał zresztą:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Nie wiedziałem o tym, że XM pozbawione jest pneumatyki.

Też bym nie wiedział  , ale mój przyjaciel w UK przesiadł z X7 do XM od roku , a dużo o autach rozmawiamy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
54 minuty temu, Krakus1 napisał(-a):

Też bym nie wiedział  , ale mój przyjaciel w UK przesiadł z X7 do XM od roku , a dużo o autach rozmawiamy :)

Mam też takiego kontrahenta, z którym potrtafimy godzinami mówić o autach. Tak się zaraził motoryzacją, że kupił A45S AMG, Mustanga GT, M3 (G80, które rozkręcił do bodajze ponad 800 koni) , iM4 :) 

A na kanale GCOS pojawiła się prawdziwa perełka.

Waldek, Tomek do akceptacji?

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Mam też takiego kontrahenta, z którym potrtafimy godzinami mówić o autach. Tak się zaraził motoryzacją, że kupił A45S AMG, Mustanga GT, M3 (G80, które rozkręcił do bodajze ponad 800 koni) , iM4 :) 

A na kanale GCOS pojawiła się prawdziwa perełka.

👍👍👍 Mniam 🤤🤤🤤

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

👍👍👍 Mniam 🤤🤤🤤

4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Super maszyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi