Kojiro 127 #4826 Napisano 25 Października 2010 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_Łukasz 1 #4827 Napisano 25 Października 2010 (edytowane) Elise, o masie 1000kg (yeah!) bedzie wygladal tak: Bardzo ładne autko. Ładniejszy od poprzednika, który też mi się podobał Edytowane 25 Października 2010 przez Lawnowerman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jimi Jump 0 #4828 Napisano 25 Października 2010 Mi brakować w Espricie będzie otwieranych lamp przednich ;P Jak wypuszczą serię 350 Esprita ... to będzie geet !Elan wreszcie powróci jako prawdziwy mały wymiatacz ! Tak jak pierwowzór ! Tak trzymać !Mam nadzieję że księgowy nie okroi im tych projektów za bardzo bo design mają i agresywny i piękny zarazem ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #4829 Napisano 25 Października 2010 Żeby nie lobby stalowe to większość aut byłaby tak robiona jak lotus - klejony dural i plastik 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darecki 396 #4830 Napisano 25 Października 2010 Co Ty opowiadasz Nie zdajesz sobie sprawy z kosztów wytworzenia konstrukcji z klejonego duraluminium, a tym bardziej kosztów takiej konstrukcji dla pojazdu rodzinnego czy też popularnego. Poza tym stworzenie budy do tego z tworzyw która byłaby praktyczna i realna dla pojazdu uniwersalnego czytaj rodzinnego to sf. Pomijając trudności natury projektowej i produkcyjnej to niestety technologia oparta na samonośnej konstrukcji stalowej (czasem z elementami z alu) jest tak powszechna i przez to tania że nikt (nawet bez udziału lobby stalowego) nie podejmie się przestawienia na duraluminium Po prostu przemysł motoryzacyjny oparty jest na stali, alu to jedynie dodatek w projekcie auta mający na celu np. zmniejszenie jego masy (kosztem zwiększenia kosztów). Lotus to produkcja małoseryjna, bardzo droga i nawet taka firma nie ma całkowicie swojej technologii (choćby silniki). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #4831 Napisano 26 Października 2010 (edytowane) Zupełnie z innej beczki.Stanąłem przed problemem wymiany oleju.Polecono mi Motula 5W-30 504.507.Myślę sobie ok 7,5 litra czyli muszę kupić 10litrów bo i tak się nie opłaci 5litrow i trzech litrówek a bedzie na dolewki jakby co..no to chyba na internecie taniej..a tu nawet w tym temacie podróby..kurde świat zwariował...dawniej się tym nie interesowałem za specjalnie, zlecałem usługę w ASO i tyle..ale że oni leją Castrola chciałem coś lepszego..ech..zakupiłem u dystrybutora Motula na Kraków..dziwne że na allegro po 159zł idą a normalnie trzeba dać w okolicach 200 zł i więcej za 5L... Edytowane 26 Października 2010 przez pawel1380 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #4832 Napisano 26 Października 2010 Zupełnie z innej beczki.Stanąłem przed problemem wymiany oleju.Polecono mi Motula 5W-30 504.507.Myślę sobie ok 7,5 litra czyli muszę kupić 10litrów bo i tak się nie opłaci 5litrow i trzech litrówek a bedzie na dolewki jakby co..no to chyba na internecie taniej..a tu nawet w tym temacie podróby..kurde świat zwariował...dawniej się tym nie interesowałem za specjalnie, zlecałem usługę w ASO i tyle..ale że oni leją Castrola chciałem coś lepszego..ech..zakupiłem u dystrybutora Motula na Kraków..dziwne że na allegro po 159zł idą a normalnie trzeba dać w okolicach 200 zł i więcej za 5L... oryginalny Motul kupisz: www.VAGserwis.pl669 51 76 75 lub [email protected] albo http://www.tune-up.pl/ olej dobierz wg. specyfikacji producenta.Silnik modzony ? bardzo ciekawy wątek jest tu o olejach: http://www.racingforum.pl/index.php?showtopic=38341&st=1020entry848670 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #4833 Napisano 26 Października 2010 (edytowane) Sytuacja z dziś rana ja to zielony kwadracik, czerwony inne auto.Ja chce wjechać na pas do jazdy na wprost - pierwszy z lewej. Na ulicy 3 pasmowej. Na pozostałe nie mogę bo jadą autaCzerwony też [o czym dowiaduję sie w 5 sek później ] jak prawie wbija się w moje drzwi [fioletowy punkt], trąbi, goni mnie.Na następnych światłach pokazuje mi hawajski gest przyjaźni, następnie gest udający dzięcioła szukającego korników w jego czole, następnieopuszcza szybę i insynuuje zawód mojej matki. IMO byłem z jego prawej strony, nie wiem gdzie on jedzie [mógł z tego miejsca gdzie stał wjechać na pas do skrętu i zawracać] po za tym wjeżdżanie jakikolwiek na pas do jazdy na wprost nie miało sensu, bo ja mu zasłaniam widoczność - droga jest na łuku i są krzaki. Pomijam już, że w PL jest ruch prawostronny więc zajmowanie lewej części drogi jest IMO niezgodne z przepisami [nie ma tam namalowanych osobnych pasów] - chyba, że chciał zawrócić. Czy miałem rację? Edytowane 26 Października 2010 przez Lawnowerman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kojiro 127 #4834 Napisano 26 Października 2010 (edytowane) . Edytowane 7 Stycznia przez Kojiro 0 . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #4835 Napisano 26 Października 2010 Zupełnie z innej beczki.Stanąłem przed problemem wymiany oleju.Polecono mi Motula 5W-30 504.507.Myślę sobie ok 7,5 litra czyli muszę kupić 10litrów bo i tak się nie opłaci 5litrow i trzech litrówek a bedzie na dolewki jakby co..no to chyba na internecie taniej..a tu nawet w tym temacie podróby..kurde świat zwariował...dawniej się tym nie interesowałem za specjalnie, zlecałem usługę w ASO i tyle..ale że oni leją Castrola chciałem coś lepszego..ech..zakupiłem u dystrybutora Motula na Kraków..dziwne że na allegro po 159zł idą a normalnie trzeba dać w okolicach 200 zł i więcej za 5L... Ja Motula kupuje TYLKO od Leszka Wójcika - http://hamulce.netLeszek zaopatruje w olej i hamulce prawie cała polską stawkę rajdową i wyścigową, więc lepszej rekomendacji nie trzeba, do tego to niezwykle sympatyczny i pomocny facet. Na hasło "zegarki" mamy od teraz 10% rabatu na Motula, na hamulce też pewnie jakiś rabat się znajdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ded 1 #4836 Napisano 26 Października 2010 Ja kupuje valvoline z intercars i jestem zadowolony. Leje jakiegos longlife 5w30. Motul i LiquiMoly tez sa najwyzszej jakosci. 0 Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #4837 Napisano 26 Października 2010 (edytowane) Kupilem w www.motul.krakow.plOdebrałem odrazu.Świetne ceny i miła obsługa. Edytowane 26 Października 2010 przez pawel1380 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #4838 Napisano 26 Października 2010 Ja Motula kupuje TYLKO od Leszka Wójcika - http://hamulce.netLeszek zaopatruje w olej i hamulce prawie cała polską stawkę rajdową i wyścigową, więc lepszej rekomendacji nie trzeba, do tego to niezwykle sympatyczny i pomocny facet. Na hasło "zegarki" mamy od teraz 10% rabatu na Motula, na hamulce też pewnie jakiś rabat się znajdzie Niestety nawet odliczajac 10% od ceny oleje Motula u Pana Leszka nie maja konkurencyjnej ceny.Może inne części.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #4839 Napisano 26 Października 2010 Nie namawiam - ale sam tez zrodla nie zmieniam Wole doplacic pare groszy raz na 15k km i miec 1000% pewnosci, ze nie jest to jakas lewizna rozlewana w Polsce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel1380 0 #4840 Napisano 26 Października 2010 Nie namawiam - ale sam tez zrodla nie zmieniam Wole doplacic pare groszy raz na 15k km i miec 1000% pewnosci, ze nie jest to jakas lewizna rozlewana w Polsce.Oczywiście.Popieram. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jimi Jump 0 #4841 Napisano 26 Października 2010 a Total ktoś pije ? tzn wlewa ktoś w silnik ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jimi Jump 0 #4842 Napisano 26 Października 2010 a Total ktoś pije ? tzn wlewa ktoś w silnik ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ded 1 #4843 Napisano 26 Października 2010 Z tego co sie orientuje olej raczej przecietny. Aso peugeota w mojej okolicy go stosuje ale jak rozmawialem z szefem serwisu to mowil ze nie jest jakis wyjatkowy- po prostu maja z nimi umowe. 0 Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jimi Jump 0 #4844 Napisano 26 Października 2010 bo tak się zastanawiam ... Moja kobieta ma Celice 2003 z 190 konnym silnikiem, Wiertara wysokoobrotowa , normalnie łeb urywa !!! W aso zalali jej silnik jakimś Castrolem ... jakimś ... no właśnie .Czy warto kupować te kosmiczne oleje co niby lepiej sprawują się w sportowych autach typu Castrol Edge ?Miał ktoś styczność z olejami Penzoil ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 56 #4845 Napisano 27 Października 2010 Warto stosowac olej zgodny z norma, ktora zaleca producent auta. Na liscie olejow zalecanych przez Porsche do modelu 911 znajduje sie np syntentyczny Lotos 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ded 1 #4846 Napisano 27 Października 2010 Czy warto kupować te kosmiczne oleje co niby lepiej sprawują się w sportowych autach typu Castrol Edge ?Jak zonka ostro pogania to mozesz kupic np 10w50 ale takie oleje stosuje sie raczej jak ktos trzyma caly czas noge w podlodze. Co do samego castrola to jego jakosc wg mnie wynika glownie z makretingu 0 Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxwell 0 #4847 Napisano 27 Października 2010 Castrol ma sporo niezbyt pochlebnych opinii,zasłużone czy też nie,ja się trzymam z daleka.Aczkolwiek poprzedni właściciel mojego BMW lał Castrola (tak BMW zaleca) i wszystko jest ok.Od kilku lat do wszystkich aut jakie miałem/mam leje Motula i jestem zadowolony,niezbyt popularny u nas jest Millers a od wielu osób siedzących zawodowo w branży moto słyszałem pozytywy. Oczywiście najważniejsze jest żeby niezależnie od marki olej spełniał normę przewidzianą dla danego silnika i był wymieniany regularnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #4848 Napisano 27 Października 2010 Z tymi olejami to ciągle jakieś jaja są. A to przecież bardzo proste jest. Masz subaru STI - lejesz motula, masz jakieś inne superauto - też lejesz motula, albo coś tam innego podobnej klasy. A jak masz dełu neksję albo matiza czy tiko, to od lania motula g ci przybędzie..... A do normalnych aut od Niemca, co to nimi, panie, 120 letni lekarz jeździł przez 15 lat tylko do kościoła i po bułki - valvoline powyżej 100000 i tyle 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ded 1 #4849 Napisano 27 Października 2010 Hehe, dobrze to podsumowales 0 Obecnie na nadgarstku Orient Star SDK05003W0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Black_SRT 27 #4850 Napisano 28 Października 2010 Ja Motula kupowałem tutaj:http://www.4turbo.pl/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach