chronofil 133 #8351 Napisano 9 Kwietnia 2013 maluszek nigdy ekonomiczny nie był a stosunek osiągów do spalania był bardzo nie fajny Cóż, konstrukcja raczej stara a jakość była, jaka była...Ale masakry nie było. Pamiętam, ze mój maluszek spalał średnio coś koło 5,3-5,5dm3/100km, a w trasie (hehe, naprawdę sie tym jeździło na dłuższe dystanse) to nawet poniżej 5 potrafił zejść.Łza się w oku kręci... 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 350 #8352 Napisano 9 Kwietnia 2013 Mój palił 8,5 w zimie. Ale widocznie czerwone palą więcej. Gdybym miał gdzie trzymać, teź kupiłbym kaszlaka. Tańsze już nie będą :-) 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #8353 Napisano 9 Kwietnia 2013 Czerwony - to dużo wyjaśnia. Mój był biały Żeby utrzymać niskie spalanie trzeba było wykonywać abstrakcyjne z dzisiejszego punktu widzenia czynności - co troche zapłon podregulować, gaźnik przeczyścić, pilnować, żeby ssanie było wyłączone, przewody do świec zakupić "lepsze" a i w same świece zainwestować, luz na zworach kontrolować... Fajnie było 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #8354 Napisano 9 Kwietnia 2013 ...hehe, naprawdę sie tym jeździło na dłuższe dystanse...Łza się w oku kręci... Oj kręci się, kręci... Kraków - Lwów - Rumunia - Węgry - NRD i powrót do Krakowa... praktycznie non stop, w cztery osoby i kupą bagażu na dachu, bo to była wyprawa handlowa... A powrót przez NRD, bo można było schować wkładkę paszportową i wrócić na dowód osobisty, dzięki czemu można było wyjechać ponownie. Ale kto to dziś zrozumie? A na czym się zarabiało? Na przykład na skórze. Pewexowskie kurtki skórzane dobrze można było sprzedać we Lwowie, ukraińskie tanie i marnej jakości skórzane płaszcze cieszyły się popytem w Rumunii, a rumuńskie kożuszki były szczytem mody naszych rodaczek. Ma każdej transakcji przebitka 200%, jak się nie wpadło na granicy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoboCop 0 #8355 Napisano 9 Kwietnia 2013 Czerwony - to dużo wyjaśnia. Mój był biały Żeby utrzymać niskie spalanie trzeba było wykonywać abstrakcyjne z dzisiejszego punktu widzenia czynności - co troche zapłon podregulować, gaźnik przeczyścić, pilnować, żeby ssanie było wyłączone, przewody do świec zakupić "lepsze" a i w same świece zainwestować, luz na zworach kontrolować... Fajnie było ... i smarować zwrotnice żeby nie stanęły dęba Hiob mam nadzieję, że zakup "malucha" to początek kolekcji wytworów PRL-owskiej motoryzacji.Pozdro od użytkownika ///M 0 (00)[][](00) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarrantul 0 #8356 Napisano 9 Kwietnia 2013 Ciii , bo się wyda . Szukam Omegi na tą chwilę ,dla ułatwienia dodam że nie chodzi o Opla Jeśli Lotusa to ma mój kolega. Nie wiem czy na sprzedaż, choć pewnie nie. Kolekcjoner. Ale może do czegoś się przyda...? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #8357 Napisano 10 Kwietnia 2013 Czerwony - to dużo wyjaśnia. Mój był biały Mój też był biały... ... a teraz będzie czerwony. Ale chyba nie spali więcej, niż eMka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #8358 Napisano 10 Kwietnia 2013 Jeśli Lotusa to ma mój kolega. Nie wiem czy na sprzedaż, choć pewnie nie. Kolekcjoner. Ale może do czegoś się przyda...? Seamastera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #8359 Napisano 10 Kwietnia 2013 Seamastera Ja swojego nie sprzedaję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #8360 Napisano 10 Kwietnia 2013 Ja swojego nie sprzedaję. I bardzo dobrze wolę nówkę sztukę z salonu bez przebiegu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hiob 231 #8361 Napisano 14 Kwietnia 2013 U nas nie ma wielu z tych aut, o których mówicie, ale z tych, co są, zarówno Focus jak i Golf mają bardzo dobrą prasę - na przykład obydwa trafiły na prestiżową listę "10 Best" miesięcznika Car and Driver: http://www.caranddriver.com/features/2013-10best-cars-feature Jeśli kogoś by zadowalał mniej praktyczny samochód, to bardzo dobrą opinię otrzymują bliźniaki Subaru BRZ i Scion (Toyota) FR-S - ale nie wiem, czy są one dostępne w Polsce. A ja osobiście polecałbym maluszka... właśnie sobie go kupiłem, choć jeszcze nie miałem okazji się nim przejechać, bo przypłynie do Stanów dopiero za dwa miesiące. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #8362 Napisano 14 Kwietnia 2013 U nas nie ma wielu z tych aut, o których mówicie, ale z tych, co są, zarówno Focus jak i Golf mają bardzo dobrą prasę - na przykład obydwa trafiły na prestiżową listę "10 Best" miesięcznika Car and Driver: http://www.caranddri...st-cars-feature Jeśli kogoś by zadowalał mniej praktyczny samochód, to bardzo dobrą opinię otrzymują bliźniaki Subaru BRZ i Scion (Toyota) FR-S - ale nie wiem, czy są one dostępne w Polsce.. Są oba w sprzedaży z tym że Scion FR-S w polsce nazywa się Toyota GT86 i co dziwne mimo że to bliźniaki to 80% ich sprzedaży przypada na tego ze znaczkiem Toyoty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #8363 Napisano 18 Kwietnia 2013 Odbiegne troche od planktonu w postaci nowych samochodow. Packard Super 8 z 1936 roku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #8364 Napisano 18 Kwietnia 2013 Piekny samochod , zazdroszcze ale tak pozytywnie 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karczochrulez 2 #8365 Napisano 18 Kwietnia 2013 Czego zazdrościsz? Zdjęcia w muzeum każdy umie zrobić 0 Budziki zamordowały miliardy snów. Dlaczego więc chodzą bezkarnie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8366 Napisano 18 Kwietnia 2013 Czego zazdrościsz? Zdjęcia w muzeum każdy umie zrobić A zapewne mozliwosci obcowania z historią....bo napewno nie robienia zdjec... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość romseyman #8367 Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) Zdjecia robione komorka w slabo oswietlonym ( do zdjec ) pomieszczeniu. Wiem bez komentarza, ze nie najlepszej jakosci. Nie byly tez robione w muzeum. Co do umiejetnosci to sa przecietne. Tu pare zrobionych dawno temu lepszym aparatem, ktorego na codzien ze soba nie nosze. Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez romseyman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chronofil 133 #8368 Napisano 19 Kwietnia 2013 Zdjecia robione komorka w slabo oswietlonym ( do zdjec ) pomieszczeniu. Wiem bez komentarza, ze nie najlepszej jakosci. Nie byly tez robione w muzeum. Czyżby to były Twoje sprzęty? Cudowne maszyny! 0 Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grejtfrut 30 #8369 Napisano 19 Kwietnia 2013 Napatrzeć się nie można. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dasiek7 16 #8370 Napisano 19 Kwietnia 2013 (edytowane) http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Chevrolet-Volt-bardziej-oszczedny-niz-sie-spodziewano,wid,15507366,wiadomosc.html Ciekawe czy to tak jest w praktyce.....wiem ze ktos ma na forum to autko moglby to jakos skomentowac, bardzo jestem ciekaw Edytowane 19 Kwietnia 2013 przez dasiek7 0 " tylko Seiko " Damian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #8371 Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) A ktoś tu na forum ma taka Ampere... Tylko nie pamietam kto Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Mikołaj N 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinkowski 7 #8372 Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) tez słyszałem już kilka opinii ze jest fenomenalny ten Volt,również prosiłbym o wypowiedź właściciela w tym temacie Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Marcinkowski 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odir 1 #8373 Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) tez słyszałem już kilka opinii ze jest fenomenalny ten Volt,również prosiłbym o wypowiedź właściciela w tym temacie za 42 000 EURO mozna kupic ciekawsze auto ;p Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Odir 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinkowski 7 #8374 Napisano 21 Kwietnia 2013 za 42 000 EURO mozna kupic ciekawsze auto ;pnp A4 w dieslu na wypasie 0 Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #8375 Napisano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja teraz jezdze Jeep Wrangler sahara i musze stwierdzic ze zmienilem zdanie co do tego samochodu , jest calkiem fajny , niekoniecznie dobry samochod rodzinny lub na dlugie szybkie jazdy po autostradzie , bo przy takim wygladzie jest troche glosnawo . Ale ma super hamulce aerodynamiczne :-) , bardzo wydajne , i nowy 3.6 v6 jest bardzo mocny . Ogolnie. Jak ktos szuka samochodu do zabawy to warto vo kupic Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach