rafi87 585 #27426 Napisano 7 Listopada 2019 Smieje sie , szeroka droga, kilka pasów, pusto , foto zegarka a sa tacy co biją pianę ze pan X przekracza predkosc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #27427 Napisano 7 Listopada 2019 Mike, to akurat jest date just 1603. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 12450 #27428 Napisano 7 Listopada 2019 Zegarek do auta dokupiony nie sądziłem, że kiedykolwiek wrzuce gdzieś tak penerską fotkę Najs, gratulowałem Alfy a teraz wypada pogratulować Roleksa. Dobrze leży, no i pasuje do fury. Włoskie klimaty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #27429 Napisano 7 Listopada 2019 Najs, gratulowałem Alfy a teraz wypada pogratulować Roleksa. Dobrze leży, no i pasuje do fury. Włoskie klimaty Do włoskich klimatów lepiej gdyby był w złocie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #27430 Napisano 7 Listopada 2019 (edytowane) A to mi przypomina o kolejnym minusie, ale to akurat wynika z bieda wersji, którą mam. Nie wiem nawet do końca jak to wytłumaczyć, ale spróbuję. Lubię jak siedzisko fotela opada delikatnie a przez to, że mam podstawowe, regulowane ręcznie fotele im wyżej je podnoszę, tym bardziej się ono wypłaszcza. Kompromis jest taki, że mam siedzenie w bardzo niskim położeniu (co w sumie nawet lubię) ale kierownica w najniższym położeniu jest tak, że jednak ręce ma się dość wysoko. Niski nie jestem bo mam 188cm, a jednak trochę to czuć przy dłuższej jeździe. No i tutaj właśnie złoty zegarek ze swoją wagą nie bardzo Natomiast podłokietnik czy w tym przypadku cała konsola środkowa + podłokietnik w drzwiach kierowcy, są tak umieszczone, że opierając o nie łokcie, spokojnie mogę trzymać kierownicę u dołu i w takim korku sobie dojeżdżać i manewrować. Dodatkowo, lusterko kierowcy jest ogromne, co w połączeniu ze sporym słupkiem a i niską pozycją fotela, bardzo ogranicza widoczność, bardzo. Jak wyczuję auto to pół biedy, teraz przy ciasnych manewrach wyciągam szyję jak żyrafa i patrzę czy w coś nie walnę czy nie najadę na krawężnik. Edytowane 7 Listopada 2019 przez Ceteth 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 732 #27431 Napisano 7 Listopada 2019 (edytowane) Przypomina mi sie program motoryzacyjny gdy wozili w elektrycznym bmw i3 agregat spalinowy hondy, żeby mieć czym ładować w trasie . (.i3 ta pierwsza , bo kolejna to hybryda)żeby uściślić - hybryda w normalnym rozumowaniu to auto dysponujące dwoma napędami - silnik spalinowy i elektryczny. W i3 spaliniak to tylko agregat prądotwórczy, nie ma fizycznego połączenia z kołami. A w ofercie chyba mają równocześnie wersję z agregatem i bez ale nie jestem pewny. Za to w tym tyg u mnie w okolicy zaczęło jeździć i3 ale jaka wersja - nie wiem Edytowane 7 Listopada 2019 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #27432 Napisano 7 Listopada 2019 Obecnie nie da się już kupić i3 rex, czyli z dodatkowym agregatem w postaci silnika spalinowego, BMW zrezygnował z tego rozwiązania. Za to auto dostało większy o 25% akumulator. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 732 #27433 Napisano 7 Listopada 2019 bo to był wymysł żeby nieco zatkać usta marudom anty-elektrycznym. To typowe auto do miasta a nie na trasy po europie ale wiadomo, na yt filmiki z padniętym aku na trasie Zakopane-Gdańsk dobrze się sprzedają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #27434 Napisano 7 Listopada 2019 Nawet ten powiększony aku starczy na jakieś 200-250 km, czyli to nadal jest auto tylko do miasta. Poza tym na trasie jest strasznie męczące z uwagi na fatalne wyciszenie opływu powietrza, przy 110 km/h w środku jest już bardzo głośno. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 732 #27435 Napisano 7 Listopada 2019 samo założenie małego i zwinnego auta się nie zmieniło więc dalej jest pudełkiem jakim było jak ktoś robi 30km dziennie po mieście z pracy do domu to i tak ma tydzień jazdy bez stresu. A spod świateł start ma całkiem niezły https://www.youtube.com/watch?v=9vSBu0ngInA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2414 #27436 Napisano 7 Listopada 2019 Szkoda tylko, że jako miejskie autko ma też niedostatki w ergonomii. Wysadzanie kogoś z tyłu jest dość problematyczne, bagażnik jest mikroskopijny, a komfort resorowania jest sensowny tylko w wersji i3, bo w i3s jest twardy jak deska. Pozycja za kierownicą też nie każdemu będzie odpowiadać, bo siedzi się jak na stołku, nie ma żadnego podparcia bocznego i próżno szukać np. regulacji podparcia kręgów lędźwiowych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 77771 #27437 Napisano 7 Listopada 2019 A to mi przypomina o kolejnym minusie, ale to akurat wynika z bieda wersji, którą mam. Nie wiem nawet do końca jak to wytłumaczyć, ale spróbuję. Lubię jak siedzisko fotela opada delikatnie a przez to, że mam podstawowe, regulowane ręcznie fotele im wyżej je podnoszę, tym bardziej się ono wypłaszcza. Kompromis jest taki, że mam siedzenie w bardzo niskim położeniu (co w sumie nawet lubię) ale kierownica w najniższym położeniu jest tak, że jednak ręce ma się dość wysoko. Niski nie jestem bo mam 188cm, a jednak trochę to czuć przy dłuższej jeździe. No i tutaj właśnie złoty zegarek ze swoją wagą nie bardzo Natomiast podłokietnik czy w tym przypadku cała konsola środkowa + podłokietnik w drzwiach kierowcy, są tak umieszczone, że opierając o nie łokcie, spokojnie mogę trzymać kierownicę u dołu i w takim korku sobie dojeżdżać i manewrować. Dodatkowo, lusterko kierowcy jest ogromne, co w połączeniu ze sporym słupkiem a i niską pozycją fotela, bardzo ogranicza widoczność, bardzo. Jak wyczuję auto to pół biedy, teraz przy ciasnych manewrach wyciągam szyję jak żyrafa i patrzę czy w coś nie walnę czy nie najadę na krawężnik. Ja sobie w pierwszym odruchu tak "napompowałem" fotel kierowcy, że zacząłem szorować fryzurką po podsufitce. Generalnie, o wiele bardziej podoba mi się ta moja Mercedes po lekko ponad tygodniu użytkowania niż kiedy klamka zapadła i złożyłem miliard podpisów. Słucham sobie w niej teraz z ogromną przyjemnością duetu Sendecki & Spiegel i... ich płytka o wiele bardziej mi pasuje do tej dziewczyny niż chociażby wczesny Napalm Death. Ale potrafi się rozpędzić i czasami zaskakuje chyba tym nieco otoczenie. Wadą niewątpliwą, zwłaszcza przy mojej "średnio lekkiej" stópce jest spalanie. Jednak (dokładnie tak, jak piszą), run-on-flaty na 19" plus 4x4 robią swoje i nie jest to wariant dla oszczędnych. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 12144 #27438 Napisano 8 Listopada 2019 (edytowane) No pochwal się Jaro, jaki ta Twoja Mercedes ma holizm, paliwoholizm A Ty masz wersje na błoto czy benzynę, bo już nie pamietam sagi ? Edytowane 8 Listopada 2019 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43159 #27439 Napisano 8 Listopada 2019 Nie błoto tylko gnój. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69714 #27440 Napisano 8 Listopada 2019 Błotniaki mniej palą. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #27441 Napisano 8 Listopada 2019 Ale wiele z nich kleczy jak bociany. W Avensisie silnik był w miarę żwawy, mało palił, ale chodził jak w traktorze. Teraz w Alfie jak ruszam, to bardziej mi się kojarzy to z czasem jak miałem hybrydę i przy małej prędkości nie słychać nic, niż właśnie z dieslem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69714 #27442 Napisano 8 Listopada 2019 Mój nie klekocze. Dodatkowo mam szyby dzwiękochłonne (acoustic glass) 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6286 #27443 Napisano 8 Listopada 2019 No zupełnie inna klasa auta niż Toyota. Chociaż akurat ten 2.0 diesel, który mam pochodzi z BMW 1. Tyle, że tam miał trochę więcej mocy i ciągnął lżejszy samochód. Swoją drogą, od połowy grudnia będę miał na sprzedaż mojego firmowego Avensisa. 12 grudnia stuknie mu 4 lata, 130k przebiegu, wszystko robione w ASO Toyoty, 2.0 diesel, chyba najwyższa wersja wyposażenia, 90% przebiegu autostrada/trasa szybkiego ruchu, kolor czarny. Myślę, że dogadalibyśmy się tak, że obie strony byłyby zadowolone z ceny, szczególnie gdyby ktoś wykupował go prosto od firmy i nie musiałbym po drodze brać nic na siebie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #27444 Napisano 8 Listopada 2019 Wracając do tematu opon - jeździ ktoś na nokianach? Opinie w sieci dobre, cena wskazuje, że konkurują z czołówką... warto? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6558 #27445 Napisano 8 Listopada 2019 Wracając do tematu opon - jeździ ktoś na nokianach? Opinie w sieci dobre, cena wskazuje, że konkurują z czołówką... warto? Mam Nokiany zimowe 235x50/17 Bardzo sobie chwale. Nie tylko ja , bo i moi koledzy, którzy odbierali samochody razem ze mna. spiusja sie na sniegu i mokrym OK. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #27446 Napisano 8 Listopada 2019 Mam Nokiany zimowe 235x50/17 Bardzo sobie chwale. Nie tylko ja , bo i moi koledzy, którzy odbierali samochody razem ze mna. spiusja sie na sniegu i mokrym OK.Mam na oku wr a4 - ma lepsze parametry, a jest w podobnej cenie do pirellek, które mam w drugim aucie i sobie chwałę - spróbujemy dzięki! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yaroo 2 #27447 Napisano 8 Listopada 2019 Miałem Nokiany zimowe jeszcze sezon temu na Vanie przednionapędowym. Sprawdzały się bez zastrzeżeń.5 sezonów.Aktualnie dokańczam letnie Nokiany w 4x4 ( też 5ty sezon) . Też bezproblemowo.Były czasy ,że były problemy z wyważaniem tych opon. Aktualnie ten mankament raczej nie występuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #27448 Napisano 8 Listopada 2019 Czytałem, że problemem mogło być miejsce produkcji, ale te są robione w Finlandii, zgodnie z podaną informacją, więc chyba spoko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6605 #27449 Napisano 8 Listopada 2019 Tez mam nokiany (jakiś model dla SUV) - zimowe od 3 sezonów i letnie od roku. Polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #27450 Napisano 8 Listopada 2019 Miałem nokiany parę lat temu na s60 i wyły po pierwszym sezonie. Może teraz są lepsze, skoro koledzy polecają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach