pepepatryk 11979 #27676 Napisano 19 Listopada 2019 Bo Ojciec już nie daje samochodu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #27677 Napisano 19 Listopada 2019 Hahaha prawdę mówiąc jakiś czas później dostałem tę furę i bardzo miło nawet wspominam - do momentu, aż nałapałem przez przegnite podwozie wody i miałem jezioro pod nogami ach japońska myśl motoryzacyjna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #27678 Napisano 19 Listopada 2019 Czyli rozumiem, że rozmawiamy o Hondzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #27679 Napisano 19 Listopada 2019 (edytowane) Primera P10, rocznik 1995 - super haczbek To może przy okazji pokaże mojego drugiego przedstawiciela nordyckiej myśli motoryzacyjnej PSKto z kolegów jest za zamazywaniem tablic, a kto ma to w nosie ? Edytowane 19 Listopada 2019 przez Szyszkops 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #27680 Napisano 19 Listopada 2019 (edytowane) Mam to w nosie Ale zamazywałem Edytowane 19 Listopada 2019 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #27681 Napisano 19 Listopada 2019 Ja jestem za. Teraz jako, ze znam Twoje numery będę Cię podświadomie wypatrywał na mieście Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CarlosPL 9 #27682 Napisano 19 Listopada 2019 Primera P10, rocznik 1995 - super haczbek To może przy okazji pokaże mojego drugiego przedstawiciela nordyckiej myśli motoryzacyjnej IMG_6926.jpg PSKto z kolegów jest za zamazywaniem tablic, a kto ma to w nosie ?Kolejny piękny viking Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #27683 Napisano 19 Listopada 2019 Wskaznika poziomu paliwo to moze nie być, ale kontrolka rezerwy to nawet w seicento była . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #27684 Napisano 19 Listopada 2019 Kolejny piękny viking Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProDziękuje w imieniu małego saaba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11546 #27685 Napisano 19 Listopada 2019 To może przy okazji pokaże mojego drugiego przedstawiciela nordyckiej myśli motoryzacyjnej PSKto z kolegów jest za zamazywaniem tablic, a kto ma to w nosie ?Piękny Saabik.A niektórzy to nawet przyklejają sobie na tył plakietki Czasoholików i mają to w nosie Wskaznika poziomu paliwo to moze nie być, ale kontrolka rezerwy to nawet w seicento była .No i niestety tu Cię rozczaruję, bo są auta bez kontrolki rezerwy. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6268 #27686 Napisano 19 Listopada 2019 Jestem na delegacji we Wloszech i wypozyczylem sobie nową A klasę. Kierownica - dotykowe kwadraciki do sterowania ekranami to jakaś żenada. Operujac tempomatem co chwila zmieniałem to co mi pokazywaly zegary, bo wystarczy to lekko musnac. Touch pad - niezbyt fajne dla mnie rozwiazanie, mało wygodne i dokładne. Siedzenia - bardzo wygodne, wszystko podparte jak trzeba. Gra tak sobie ale jest podstawowe nagłośnienie. Ten szeroki tablet z zegarami i systemem multimedialnym jakoś nie dla mnie. Mam diesla a180 - tragedia jak ten silnik chodzi. Dodaje na tempomacoe 5km, a on zaczyna buczec jak bym kickdown depnal i ciagnal go do 200 km/h Na razie zrobiłem jakieś 500km i stwierdzam, że takie 'promy kosmiczne' z taką ilością światełek itd. To zdecydowanie nie dla mnie. Przynamniej jeszcze nie teraz. Jeden z tych przykładów gdzie starsza generacja podoba mi się bardziej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #27687 Napisano 19 Listopada 2019 Primera P10, rocznik 1995 - super haczbek To może przy okazji pokaże mojego drugiego przedstawiciela nordyckiej myśli motoryzacyjnej IMG_6926.jpg PSKto z kolegów jest za zamazywaniem tablic, a kto ma to w nosie ?A to jest chyba Astra, nie? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41550 #27688 Napisano 19 Listopada 2019 A nie Calibra❓ Saab jest spoko. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #27689 Napisano 19 Listopada 2019 @SzyszkopsFajna SAABina! Kolor mi się mega podoba. Moja Żona mówi, że chyba się starzeje/dojrzewam, że takie kolory mnie kręcą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #27690 Napisano 19 Listopada 2019 A to jest chyba Astra, nie?Vectra C, Panie Kolego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #27691 Napisano 19 Listopada 2019 (edytowane) Aha... Powiem szczerze, że Saab 9-5 po 2010 roku, jest na prawdę świetnie wyglądającym autem, zawsze bardzo mnie się podobał. To samo tyczy się 9-3... serio... Ale problem nastąpił gdy się do 9-5 przymierzyłem. Za mały... szkoda... Miałem kiedyś takie coś i bardzo mile wspominam... 99 GL Edytowane 19 Listopada 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #27692 Napisano 20 Listopada 2019 Aha... Powiem szczerze, że Saab 9-5 po 2010 roku, jest na prawdę świetnie wyglądającym autem, zawsze bardzo mnie się podobał. To samo tyczy się 9-3... serio... Ale problem nastąpił gdy się do 9-5 przymierzyłem. Za mały... szkoda... Miałem kiedyś takie coś i bardzo mile wspominam... 99 GL Saab 99 piękne auto co się z nim stało? 9-5 NG za mały? To czym teraz jeździsz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71130 #27693 Napisano 20 Listopada 2019 Na razie zrobiłem jakieś 500km i stwierdzam, że takie 'promy kosmiczne' z taką ilością światełek itd. To zdecydowanie nie dla mnie. Przynamniej jeszcze nie teraz. Jeden z tych przykładów gdzie starsza generacja podoba mi się bardziej. No i m.in. dlatego - chociaż nie był to czynnik decydujący - wziąłem GLA, w którym jest nowocześnie, ale bez tego "kosmicznego oczopląsu", jak np. w nowym CLA, czy A. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #27694 Napisano 20 Listopada 2019 Podziwiam spokój właściciela. Jak miałem corolle ts'a przy dynamicznej jeździe wciągała 0,5l na 1000km oleju to się irytowałem. Tu auto wciąga 1-1,5l na 500km, a po remoncie 1-1.5l na 1500km 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zaro 0 #27695 Napisano 20 Listopada 2019 Pamiętajcie, że z początkiem 2020 zmienia się prawo związane związane z rejestracjami samochodów. O ile aktualnie nie mają instrumentów i podstaw, aby karać za nieprzerejestrowane samochody, to po nowym roku ma to się zmienić. Wniosek - jak mają możliwość karania, to pewnie posypią się kary. Jeżeli nie chcecie dać się oskubać, to proponuje coś z tym zrobić.Zezłomować, sprzedać, przerejestrować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #27696 Napisano 20 Listopada 2019 Aha... Powiem szczerze, że Saab 9-5 po 2010 roku, jest na prawdę świetnie wyglądającym autem, zawsze bardzo mnie się podobał. To samo tyczy się 9-3... serio... Ale problem nastąpił gdy się do 9-5 przymierzyłem. Za mały... szkoda... Miałem kiedyś takie coś i bardzo mile wspominam... 99 GLPiękny płaskonos z tego 99! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #27697 Napisano 20 Listopada 2019 Honda Accord I był równiez w wersji hatchback. Pamiętajcie, że z początkiem 2020 zmienia się prawo związane związane z rejestracjami samochodów. O ile aktualnie nie mają instrumentów i podstaw, aby karać za nieprzerejestrowane samochody, to po nowym roku ma to się zmienić. Wniosek - jak mają możliwość karania, to pewnie posypią się kary. Jeżeli nie chcecie dać się oskubać, to proponuje coś z tym zrobić.Zezłomować, sprzedać, przerejestrować.Dla nowych nabytków, prawo nie działa wstecz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #27698 Napisano 20 Listopada 2019 Tak wg.PN jest uważana za nową.Znam przypadek ( z biurka obok), kolega zakupił Nokiany tak, jak ja.(ze sklepu(magazynu) Założył i zaczęły się problemy.Miał dwie sztuki z jednego roku, a dwie o rok starsza.Założyli je "jak leci" i ... miał problemy z układem kierowniczym...Sprawdzał, robił w ASO awanturę itp. a potem okazało się , że te dwuletnie były krzywe i zniszczone krawędzie.- nie dały się wyważyć.... Sprzedawca nie chciał uznać wymiany, bo "starsze" i może kolega zamienił? Nie twierdzę, że w nowych nie może być przypadku złej gumy , ale korowody...Wiem auto służbowe, pieniążki za opony też nie jego, ale permamentne wizyty w ASO a potem dochodzenie się ze sprzedawcami to strata czasu i nerwów... Miałem to samo kiedys z Uniroyalem.Od tej pory tylko lokalnie kupuje.https://www.oponeo.pl/artykul/opony-wzmacniane-wady-i-zalety No to raczej będzie wadą przy 19" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #27699 Napisano 20 Listopada 2019 też oglądałem ten "test" RS5 i śmiech na sali. O tych FSI od dawna wiedziałem, że nie trzymają mocy i zatykają się - to nie jest wina (bezpośrednia) wtrysku bezpośredniego tylko źle zaprojektowanej odmy - TFSI też mają wtrysk bezpośredni a się nie zatykają. Ale co do pobierania oleju - takie czasy a ten silnik jest chyba apogeum Audi. Ja w swoim BMW mam silnik N52. Też jest znany z palenia oleju z winy wadliwych tłoków i często wypracowanych uszczelniaczy zaworowych. Jak je kupiłem paliło właśnie ok 1L na 500km? Silnik został rozebrany, wymienione pierścienie i wiadomo - wszystkie uszczelniacze. Zobaczymy jak będzie to wyglądać po większym przebiegu ale na razie - zrobione chyba 3tys km i brak oznak spalania oleju. Nawet jeśli wyjdzie, że zużyłby 1L/10tys km to byłoby wszystko w normie ale w takim wypadku już komputer zauważyłby niższy stan oleju w silniku. Przebieg - dobija właśnie do 200tys. Dla porównania - poprzednie 2.8 w e46 miało 370kkm nalotu kiedy je sprzedawałem i nie brało oleju nic. Pomijam jeśli na bagnecie spadło o 1/5 zakresu, tyle miał prawo. 1L/1000km - pamiętam jak kiedyś na forach można było wyczytać (poza zaletami) o wadach S62 z BMW e39 M5 - padające przepływomierze i - głównie w modelach przedlifotywych - spalanie oleju. 3L/10tys o ile pamiętam - takie wartości potrafili notować użytkownicy. Jazda torowa - 1L/1000km ale wtedy nikogo nie dziwi spalanie oleju. Po lifcie zostały poprawione pierścienie i spalanie spadło do/poniżej 1L/10tys km. Na torze - dalej 1L/1000km. To były lata 1998-2003. A dzisiaj - widać wyżej w filmie. To audi ma na pewno ubite pierścienie tylko każdy wie jakie wtedy wychodzą koszty i to jedyne ratuje właściciela, że zaakceptował "po naprawie" 1L/1000km chociaż ja bym nie nazwał tego silnika naprawionym. Ciekawe jak katy, u mnie co jakiś czas wywala check i błąd sprawności katalizatorów - olej w spalinach zrobił swoje. W tym Audi na pewno ma "wykasowane" drugie sondy bo nie wierzę, że komp by się nie buntował a przy takim poborze oleju katów już tam nie ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qsto 235 #27700 Napisano 20 Listopada 2019 A u mnie pojawił się ostatnio taki rarytasik! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach