czervony 970 #30676 Napisano 21 Października 2020 Jeśli uparłeś się na Lexusa, to musisz się liczyć z bardziej leniwym prowadzeniem, trochę gorszymi osiągami i akceptować wycie, jakim charakteryzują się ich napędy hybrydowe przy gwałtownym przyspieszaniu. Dodatkowo multimedia są przedpotopowe i bardzo ciężko jest to zaakceptować. Ale poza tym już tylko plusy - jakość wykonania, bezawaryjność, oszczędności eksploatacyjne, komfort. Jeśli przyjmiesz takie założenia to najbliższym odpowiednikiem BMW X3 2.0i będzie Lexus NX300 (który w dodatku nie jest hybrydą, więc nie będzie wył), a odpowiednikiem BMW X5 jest Lexus RX, który przyzwoicie jeździ dopiero w wersji RX450h, a ta kosztuje swoje. No i obydwa SUVy są juz dość wiekowe, w najbliższych latach na pewno doczekają się następców.To nie tak, że się uparłem. Być może będę musiał zmierzyć się z taką alternatywą. Stąd moja dociekliwość. Swoją drogą, obejrzałem kilka testów, poczytałem i rzeczywiście ES ma swoje mankamenty. Do napędu i multimediów dorzuciłbym design. Zwłaszcza wewnątrz z przodu trąci myszką. To już jednak rzecz gustu i pewnie wymaga wizyty w salonie.Generalnie wszystko czego się dowiedziałem można spuentować... auto z ciekawym designem z zewnątrz (potwierdzam), bardzo komfortowe i dobrze wykonane, ale jeździ dużo, dużo słabiej niż niemieccy konkurenci. I to niestety nie brzmi zachęcająco.Dzięki za pomoc.Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czervony 970 #30677 Napisano 21 Października 2020 Jeśli uparłeś się na Lexusa, to musisz się liczyć z bardziej leniwym prowadzeniem, trochę gorszymi osiągami i akceptować wycie, jakim charakteryzują się ich napędy hybrydowe przy gwałtownym przyspieszaniu. Dodatkowo multimedia są przedpotopowe i bardzo ciężko jest to zaakceptować. Ale poza tym już tylko plusy - jakość wykonania, bezawaryjność, oszczędności eksploatacyjne, komfort. Jeśli przyjmiesz takie założenia to najbliższym odpowiednikiem BMW X3 2.0i będzie Lexus NX300 (który w dodatku nie jest hybrydą, więc nie będzie wył), a odpowiednikiem BMW X5 jest Lexus RX, który przyzwoicie jeździ dopiero w wersji RX450h, a ta kosztuje swoje. No i obydwa SUVy są juz dość wiekowe, w najbliższych latach na pewno doczekają się następców.To nie tak, że się uparłem. Być może będę musiał zmierzyć się z taką alternatywą. Stąd moja dociekliwość. Swoją drogą, obejrzałem kilka testów, poczytałem i rzeczywiście ES ma swoje mankamenty. Do napędu i multimediów dorzuciłbym design. Zwłaszcza wewnątrz z przodu trąci myszką. To już jednak rzecz gustu i pewnie wymaga wizyty w salonie.Generalnie wszystko czego się dowiedziałem można spuentować... auto z ciekawym designem z zewnątrz (potwierdzam), bardzo komfortowe i dobrze wykonane, ale jeździ dużo, dużo słabiej niż niemieccy konkurenci. I to niestety nie brzmi zachęcająco.Dzięki za pomoc.Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #30678 Napisano 23 Października 2020 Dzisiaj w górkach Sent from my SM-G975W using Tapatalk 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #30679 Napisano 24 Października 2020 Gdzie takie warunki? Mi to wygląda na drogę na Pec. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #30680 Napisano 24 Października 2020 Nie, to raczej nie Okraj... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #30681 Napisano 24 Października 2020 Godzinę temu, pechagto napisał: Gdzie takie warunki? Mi to wygląda na drogę na Pec. Górki w Vancouver 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6607 #30682 Napisano 24 Października 2020 53 minuty temu, irekm napisał: Górki w Vancouver Przez dwa lata mieszkałem na Vancover Island, w okolicach Victorii. Chcę tam się przeprowadzić na emeryturze. Cudowne miejsce. 53 minuty temu, irekm napisał: Górki w Vancouver Przez dwa lata mieszkałem na Vancover Island, w okolicach Victorii. Chcę tam się przeprowadzić na emeryturze. Cudowne miejsce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #30683 Napisano 24 Października 2020 (edytowane) Ooo, dawno temu to było? Świetnie jest na wyspie, ale warto też obczaić Gulf Islands, jest ich kilka I tam dopiero jest extra. Edytowane 24 Października 2020 przez irekm 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 79684 #30684 Napisano 25 Października 2020 Jestem o krok. Tylko jeszcze losowanie w najbliższy piątek. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 79684 #30685 Napisano 27 Października 2020 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7786 #30686 Napisano 27 Października 2020 Jak ten czas leci już 26 lat😊 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #30687 Napisano 27 Października 2020 Jaki motor? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 753 #30688 Napisano 27 Października 2020 strzelam M60B40 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7786 #30689 Napisano 27 Października 2020 M60B30 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30690 Napisano 27 Października 2020 Takie downsizingowe V8 tamtych czasów. 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7786 #30691 Napisano 27 Października 2020 Tommaso w punkt👍 Ale istotniejszy jest absolutny brak oszczędności w doborze materiałów 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #30692 Napisano 27 Października 2020 Bardzo ładne auto, późniejsze 7-ki to juz nie moje klimaty. Dobre 20 lat temu sąsiad miał takie tylko 740i, niebieskie na pięknych felgach Alpiny. Śliniłem się na jego widok. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7786 #30693 Napisano 27 Października 2020 Dzięki ,pozwolę sobie na jeszcze jedno zdjęcie.(ostatnie) Dzięki ,pozwolę sobie na jeszcze jedno zdjęcie.(ostatnie) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1385 #30694 Napisano 27 Października 2020 Ładna fura i ładnie utrzymana. Lubię takie klimaty. 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kuba83 284 #30695 Napisano 28 Października 2020 Witam kolejnego miłośnika serii 7 🙂 to ja pochwalę się swoją 730d 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #30696 Napisano 28 Października 2020 E38 i X308 linią najbardziej poważam z limuzyn za wrażenie lekkości tutaj nasza skarbonka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #30697 Napisano 28 Października 2020 E38 i X308 linią najbardziej poważam z limuzyn za wrażenie lekkości tutaj nasza skarbonkaFajna. Auto też ma fajne. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #30698 Napisano 28 Października 2020 Godziny dla seniorów pod Biedronką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pamiko 7786 #30699 Napisano 28 Października 2020 Jaga👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 753 #30700 Napisano 28 Października 2020 11 godzin temu, darekmp3 napisał: Godziny dla seniorów pod Biedronką. kiedyś takie auta kupowali za 500+, seniorzy mają chyba 13 emeryturę? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach