Autor1984 12938 #42601 Napisano 21 Lutego 2024 Teraz, SzefSzefow napisał(-a): Niestety jestem na tyle stary, ze wiem czym sie roznilo uno od tipo, ba pamietam nawet Ritmo 😅🙈 Jaka RSka uciekales? "w moim Ritmo na tylnych siedzeniach" 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2993 #42602 Napisano 21 Lutego 2024 2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): "w moim Ritmo na tylnych siedzeniach" To mogles uciekac 😂 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12938 #42603 Napisano 21 Lutego 2024 (edytowane) 3 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a): To mogles uciekac 😂 Nadrabiałem umiejętnościami hahaha :)) Ten sam SLR jechał bodajże do Wa-wy lub Poznania na testy. Bo później się ukazał artykuł z nim w roli głównej bodajże w TOP Gear. Edytowane 21 Lutego 2024 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #42604 Napisano 21 Lutego 2024 31 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Marcin @kornel91ma bodajże w jednym z aut 1.5 TSI. Już wiem, nie warto...jeśli już to 1.8tfsi...kurcze, ale dylematy, ale muszę się czymś, w miarę sprawnie, przemieszczać... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 70958 #42605 Napisano 21 Lutego 2024 28 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Niestety jestem na tyle stary, ze wiem czym sie roznilo uno od tipo, ba pamietam nawet Ritmo 😅🙈 Jaka RSka uciekales? Ja ritmo trochę pojeździłem , to były czasy że auta były lekkie 🤗🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4681 #42606 Napisano 21 Lutego 2024 W dniu 16.02.2024 o 11:55, pmwas napisał(-a): Widać wszystko i wszystkich trzeba sprawdzać. Szwagier wziął w leasing Kię Rio. Auto z instalacja LPG zamontowaną u dealera, trzeba było czekac na nie dłużej z powodu „formalności” związanych z instalacją LPG. Po zakończeniu leasingu auto dostała moja żona. Przyszedł czas na przegląd techniczny po 3 latach - LPG nigdy nie było „wbite w dowód”. UK w Krakowie twierdzi, że nie mają dla tego auta żadnego złożonego wniosku, nic. Po prostu instalację założyli i tak wydali samochód. W moim byłym E90 jest fabryczny składany hak elektryczny - zamontowany w produkcji, zakodowany w VIN, auto sprzedano z nim jako nowe z polskiego salonu. Po 10 latach bezproblemowych przeglądów diagnosta w innej stacji oznajmił że nie zaliczy badania technicznego bo hak nie jest wbity w dowód. No i musiałem jeździć do wydziału komunikacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 88269 #42607 Napisano 21 Lutego 2024 57 minut temu, kiniol napisał(-a): Już wiem, nie warto...jeśli już to 1.8tfsi...kurcze, ale dylematy, ale muszę się czymś, w miarę sprawnie, przemieszczać... No właśnie a dlaczego nie warto? Nie wypowiem się co będzie z silnikiem po 300 tysiącach ale mam Skodę Octavie 2019rok 1,5 TSI 150kM i bardzo fajny silnik. Cichy nie duże spalanie, ładnie się zbiera. Może minus bo to auto służbowe i przeglądu co 30 tysięcy u mnie średnio co 11 miesięcy. Zrobione 150 tysięcy prawie w marcu będę robił przegląd i oprócz tego, że Skoda w środku trochę plastikowa to sobie chwalę. Oprócz wymian wycieraczek nic się nie działo. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12938 #42608 Napisano 21 Lutego 2024 I jeszcze dwie. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #42609 Napisano 21 Lutego 2024 48 minut temu, kornel91 napisał(-a): No właśnie a dlaczego nie warto? Nie wypowiem się co będzie z silnikiem po 300 tysiącach ale mam Skodę Octavie 2019rok 1,5 TSI 150kM i bardzo fajny silnik. Cichy nie duże spalanie, ładnie się zbiera. Może minus bo to auto służbowe i przeglądu co 30 tysięcy u mnie średnio co 11 miesięcy. Zrobione 150 tysięcy prawie w marcu będę robił przegląd i oprócz tego, że Skoda w środku trochę plastikowa to sobie chwalę. Oprócz wymian wycieraczek nic się nie działo. Kuzyn ma w Tiguanie i mówi, że za słaby...chyba wezmę Superba z 2.0tdi 2 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12938 #42610 Napisano 21 Lutego 2024 (edytowane) 8 minut temu, kiniol napisał(-a): Kuzyn ma w Tiguanie i mówi, że za słaby...chyba wezmę Superba z 2.0tdi Optymalnie. Nie będzie problemu z wyborem E10/E5. Momentu 400Nm także jest już czym pchać, a sam samochód ultra pakowny. Brat ma i jest bardzo zadowolony. W Niemczech odnotowują rekordowe ilości w sprzedaży diesla... Edytowane 21 Lutego 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #42611 Napisano 21 Lutego 2024 Za to będzie problem z dolewaniem/awaryjnością adblue 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9385 #42612 Napisano 21 Lutego 2024 2 godziny temu, kiniol napisał(-a): Już wiem, nie warto...jeśli już to 1.8tfsi...kurcze, ale dylematy, ale muszę się czymś, w miarę sprawnie, przemieszczać... Szwagier ma Octawię 1,5. Jeździ fajnie i nawet się zbiera. Zupełnie przyzwoite, choć zależy, co dla kogo jest szybkie. Moim zdaniem nie zamula. 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12938 #42613 Napisano 21 Lutego 2024 (edytowane) 10 minut temu, Tommaso napisał(-a): Za to będzie problem z dolewaniem/awaryjnością adblue Sądzę, że problem dotyczy aut z drugiej ręki i tych jeżdżących po Jakucji. Jak będzie jeździł i dolewał systematycznie nie sądzę, by wystąpiły przy nowym samochodzie jakiekolwiek problemy, a jak będzie garażowany to ewentualne będą znacznie zminimalizowane. Edytowane 21 Lutego 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
logann 3090 #42614 Napisano 21 Lutego 2024 22 minutes ago, kiniol said: Kuzyn ma w Tiguanie i mówi, że za słaby...chyba wezmę Superba z 2.0tdi Tiguan jest sporo wyższym autem, dlatego ten sam silnik który w Octavi sprawuje się dobrze, w Tiguanie może nie mieć sensu. Superba polecam, pakowne auto. Tylko ja mam 280KM więc pali jak smok 🫣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2418 #42615 Napisano 21 Lutego 2024 11 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Sądzę, że problem dotyczy aut z drugiej ręki i tych jeżdżących po Jakucji. Jak będzie jeździł i dolewał systematycznie nie sądzę, by wystąpiły przy nowym samochodzie jakiekolwiek problemy, a jak będzie garażowany to ewentualne będą znacznie zminimalizowane. Miałem dwa auta z adblue, obydwa od nowości, w obydwóch miałem awarię adblue. Jedno to Audi A6 3.0 tdi, drugie to dostawczy Opel Movano. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #42616 Napisano 21 Lutego 2024 2 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Ja ritmo trochę pojeździłem , to były czasy że auta były lekkie 🤗🤗 Dalej są, nawet kolory podobne. Niecale 1200kg I 7.3L silnik, ciut więcej nie te w tym fiacie 5 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 88269 #42617 Napisano 21 Lutego 2024 48 minut temu, kiniol napisał(-a): Kuzyn ma w Tiguanie i mówi, że za słaby...chyba wezmę Superba z 2.0tdi Superb jest większy i te 2.0 190kM to dobry wybór jeździłem taką to zbiera się podobnie jak moja Octavia 1,5 ale tam jest więcej niutkow. No a Tiguan to też jednak dość duże auto. Te diesle są też ok. 5 letnie superby mają po 260 tysięcy i silnik chodzi bardzo ładnie. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #42618 Napisano 21 Lutego 2024 2 godziny temu, kornel91 napisał(-a): Superb jest większy i te 2.0 190kM to dobry wybór jeździłem taką to zbiera się podobnie jak moja Octavia 1,5 ale tam jest więcej niutkow. No a Tiguan to też jednak dość duże auto. Te diesle są też ok. 5 letnie superby mają po 260 tysięcy i silnik chodzi bardzo ładnie. Ja bym chciał z przebiegiem do 100.000... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #42619 Napisano 22 Lutego 2024 Restomod 7 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 70958 #42620 Napisano 22 Lutego 2024 (edytowane) 12 godzin temu, irekm napisał(-a): Dalej są, nawet kolory podobne. Niecale 1200kg I 7.3L silnik, ciut więcej nie te w tym fiacie No to ja tak , niecałe 600kg i silnik też ciut większy niż w fiacie 😁😁😁 416 KM na tonę w wersji 260km 😆😆😆 Edytowane 22 Lutego 2024 przez TomcioMiki 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 88269 #42621 Napisano 22 Lutego 2024 4 godziny temu, kiniol napisał(-a): Ja bym chciał z przebiegiem do 100.000... No to pewnie taką 3-4letnią tylko trzeba poszukać. Trzymam kciuki za owocne poszukiwania. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1654 #42622 Napisano 22 Lutego 2024 10 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): . Natomiast komfort uzależniony jest od zawieszenia. To z pneumatycznym to sprawa wiadoma. Dzięki 👍, czy opcja : zawieszenie z regulacją amortyzatorów , oznacza pneumatyczne zawieszenie w A6 C8 ? oraz czy auto w trybie comfort- mając tą opcję zawieszenia- , będzie bardziej komfortowe na nierównościach, niż w przypadku standardowego zawieszenia ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12938 #42623 Napisano 22 Lutego 2024 (edytowane) 33 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): Dzięki 👍, czy opcja : zawieszenie z regulacją amortyzatorów , oznacza pneumatyczne zawieszenie w A6 C8 ? oraz czy auto w trybie comfort- mając tą opcję zawieszenia- , będzie bardziej komfortowe na nierównościach, niż w przypadku standardowego zawieszenia ? Nie jeździłem z zawieszeniem regulowanym Audi. Wydaje mi się, aczkolwiek może mi się tylko wydawać, że regulacja to Adaptive Air Suspension i na pewno regulowane będzie bardziej komfortowe od standardowego. Umów się na jazdę testową rozwiejesz wątpliwości. 5 godzin temu, kiniol napisał(-a): Ja bym chciał z przebiegiem do 100.000... Wspominałeś kiedyś o leasingu. Może lepiej leasing/wynajem i nowe auto? 5 godzin temu, irekm napisał(-a): Restomod Mega jest ten Javelin, jeździłbym 8 godzin temu, Tommaso napisał(-a): Miałem dwa auta z adblue, obydwa od nowości, w obydwóch miałem awarię adblue. Jedno to Audi A6 3.0 tdi, drugie to dostawczy Opel Movano. Poważne były te usterki? Edytowane 22 Lutego 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #42624 Napisano 22 Lutego 2024 Tak żebym był spokojny, to mogę płacić z 1200 brutto/mies. raty leasingu, więc planuję coś do 100k... Nowy nie wchodzi w rachubę...niestety... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12938 #42625 Napisano 22 Lutego 2024 4 minuty temu, kiniol napisał(-a): Tak żebym był spokojny, to mogę płacić z 1200 brutto/mies. raty leasingu, więc planuję coś do 100k... Nowy nie wchodzi w rachubę...niestety... To najlepiej wybrać coś z programów typu "Drive Selection" 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach