Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Awaryjne  są te ekologiczne hybrydowe wynalazki :D , nie to co  wolnossące V8 B) .

post-95072-0-79286000-1497782067_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh zdążyłem na ostatnie okrążenie i dramat Vette, z relacji komentatorów ominął mnie bardzo ciekawy wyścig, trzeba czekać na jakieś powtórki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wiem tyle, że porsche podniosło się z dna i wygrało wyścig a w klasie GT Pro wszystkie 3 auta na podium po 24h jazdy miały taką samą ilość okrążeń - trzecia vette na przedostatnim okrążeniu była pierwsza, problemy z hamulcami i oponami, ledwo dojechała do mety. Trzeba czekać na skróty 

http://autokult.pl/29810,dramatyczny-i-nieprzewidywalny-wyscig-w-le-mans

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pech Toyoty.  W jednej nawaliło sprzęgło, w drugiej układ kierowniczy, w trzeciej ukł. hybrydowy. Udało się wymienić, jednak z dużą stratą i już bez szans na wygraną. Porsche też z problemami  z ciśnieniem oleju, z napędem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj umyty I o dziwo jeszcze nie padało, chyba pierwszy raz to mi się przydarzyło

63b865727a8b3c0814b7533badd3b2dc.jpg

Sent from my E6653 using Tapatalk

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj umyty I o dziwo jeszcze nie padało, chyba pierwszy raz to mi się przydarzyło

A taniec deszczu po myciu odtanczyles ? :)

Kawal samochodu, pewnie smarta moglbys z tylu wozic zamiast kola zapasowego :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo możliwe że smart by się zmieścił :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Long bed, to jest najdłuższa wersja tego samochodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wywar

Złapałem gume w takim troku inpierwszy raz musialem do ksiazki popatrzec jak sie zapasowke wyciaga ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blunio

Złapałem gume w takim troku inpierwszy raz musialem do ksiazki popatrzec jak sie zapasowke wyciaga ;)

Hm, a powietrze w niej było ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro oficjalna premiera Insignii - auta, które widziało niewielu ;)

Ja we wtorek zwróciłem samochód po 6 dniach zabawy. Wrzucę soon swoje wrażenia. Mam już dożo szersza perspektywę niż krótka jazda kilka tyg temu. 

Na początek nieco z pobocza- Opel bardzo chce być premium/biznes czy jak to zwać i rozdaje wybranym klientom fajny upominek: zestaw zapakowany w ładne pudło skladający się z eleganckiego pendrive z przesłaniem Dorocińskiego oraz 50ml Narcisio Rodriguez Bleu Noir :) Dzięki temu poznałem bardzo fajny zapach, z którym zamierzam zakolegować się na dłużej. Inaczej niż z Insignią  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie tylko Opel chce być premium, ale także VW.  Nowość VW  Arteon ( następca CC)  2.0 TSI 280KM, cena od  200 kilku  tys zł :lol:.

Dużo tańszy jest Superb z tym samym silnikiem, jak  również tańszy jest bezpośredni konkurent Arteona w grupie VAG czyli Audi A5 Sportback 2.0 TFSI .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arteon kosztuje od 145 tys., nie od 200 tys, dopiero najmocniejsza wersja bardzo dobrze wyposażona w standardzie kosztuje 200.

Usiądź sobie z tyłu w Arteonie, a potem w A5 sportback i ocenisz czy można porównywać te dwa samochody, to zupełnie inna liga wielkościowo. Cenowo również - skonfiguruj sobie podobnie Arteona 2.0 280 KM i A5 2.0 252 KM, Audi będzie droższe o ok. 20%

Natomiast porównanie w Superbem jak najbardziej na miejscu, ale też cenowo tak strasznie od niej nie odbiega.

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównanie Arteon vs A5 Sportback jest zasadne,  rozstaw osi wynosi odpowiednio 2841mm  vs 2824mm.  I jeden model i drugi mają słabsze wersje, ale to nie ma znaczenia, skoro mowa o mocniejszych 2.0.  Co do konfiguracji, jeżeli kogoś poniesie fantazją może wydać i nawet  100 tys na dodatkowe wyposażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówię o podobnych konfiguracjach.

A ilość miejsca na tylnych fotelach i w bagażniku jest nieporównywalna, mimo podobnego rozstawu osi.

100 tys. na dodatkowe wyposażenie to w Audi dopiero początek... ;)

Edytowane przez Tommaso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Porównanie Arteon z Superb nie ma sensu.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj będąc w serwisie Fiat/Chrysler przymierzyłem się do przepięknego auta pt. Alfa Romeo Stelvio...  Odsunąłem fotel kierowcy, tak by było mi wygodnie i sprawdziłem ile miejsca mają pasażerowie tylnych miejsc... wcale nie mają... i tu pytanie kto i po co projektuje takie g... i to za 250kpln...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, auta są śliczne... ale dlaczego do bagażnika Giulli nie można nic włożyć, bo otwór jest wielkości drzwiczek od piekarnika? Przy mnie dwie osoby zamówiły Stelvio... ale szału nie ma... Jestem troszkę zdziwiony, przecież ktoś za to odpowiada i ładuje miliony dolarów w ten interes, a sprzedaż praktycznie stoi...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie zacząłem weekend z V90 cross country, D5 Polestar, Inscription,

kopara mi opadła :blink: ... dobrze, że tu się pisze a nie mówi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi