Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wywar

Kolega ma, to pali 17 litrow, poco ci taki smok, dobrze ze ma 4x4 bo na zime to tragedia takim czyms jezdzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17L to i tak nie tak źle jak na taką pojemność i moc.

A ograniczniki - ja bym to nawet zrozumiał na ekspresówkach, autostradach i wszelkich 2 pasmowych jednokierunkowych drogach. Ale kiedyś codziennie jeździłem kawałek krajówką do/z pracy. Pech chciał, że o 14 kończyły 2 panie, które dziarsko jechały sobie 50km/h w niezabudowanym. Wyprzedzić jedno auto - ok ale za nimi był zawsze sznurek tirów, z naprzeciwka kolejny sznurek tirów. Jak ktoś chce mieć w trumnie odbity znaczek scanii na czole - jego wola, niech się ładuje na czołówkę bo mu kaganiec odciął zapłon w połowie naczepy wyprzedzanego tira. Wszyscy posłowie - czy to nasi krajowi, czy to w UE mają to wszystko w d.... bo oni mają szoferów, auta służbowe i tam na pewno takich systemów by nie było. A. Giza w jednym standupie wspominał - posłowie mają komunikację miejską za free - widział ktoś posła jak w MPK trzyma się poręczy jadąc na posiedzenie sejmu? W radiu dzisiaj słyszałem, że kierowca SOP, który spowodował wypadek z Antkiem na pokładzie (jak jeszcze był ministrem obrony) nie miał kwitów na poruszanie się samochodami specjalnymi - czyli SOPowskimi, papiery dostał 2 tyg po wypadku, chyba tylko dla picu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega ma, to pali 17 litrow, poco ci taki smok, dobrze ze ma 4x4 bo na zime to tragedia takim czyms jezdzic.

Stać go to będzie jeździł :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak oceniacie Peugeota 508 / Citroen C5?

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Diesel 2.o hdi / 2.o tdci w fordach ( są bliźniacze ) tez cieszy się dobrymi opiniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj na żywo obejrzałem nowe Audi A1 , przepiękne autko ale ceny zupełnie nieadekwatne ani do zastosowanych materiałów ( twarde jak kamień wnętrze ) ani techniki ( praktycznie ta sama co w VW, silniki 1.0 i 1.5 ). Mówi się sporo o tym, że nowa Mazda 3 zaczyna się od 95tys i to bardzo dużo ale co powiedzieć o A1 ?

W podobnym wyposażeniu i silnikowo Mazda 3 kosztować będzie ok 105tys a Audi A1 120tys.

A1 - znacznie mniejsze, gorzej wykonane w środku. Stylistyka rzecz gustu oba auta zaspokoją amatorów ponadprzeciętnego designu.

Myślę, że Audi zjada własny ogon. Chcą mieć małe autko w ofercie ale z racji wywindowania cen większych modeli nie mogą sobie pozwolić na zbyt niską cenę najmniejszego modelu. Konkurencji chyba w ogóle nie biorą pod uwagę. A1 t autko dla osób które mają wytatuowane 4 kółka na karku i ofert innych marek nie będą przeglądać. Klasa premium oczywiście nigdy nie ma za wiele z rozsądkiem ale w tym przypadku w tych cenach zakup A1 to klasyczny strzał  w kolano, mając obok tańsze o większe auto znacznie lepiej wykonane które nie jest żadnym kompromisem bo kierowca w obu będzie czuł się świetnie.

Jak jeszcze dorzucimy do tego fakt, że Mazda jest produkowana w Japonii a auta z tego kraju są obłożone dodatkowym cłem to tym bardziej uwidacznia się fakt jak Niemcy przegięli z ceną swojego produktu.

Tak wygląda w podstawie A1:

c702eb59-2019-audi-a1-base-model-11-300x

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena, niekoniecznie musi isc w parze z rozmiarem :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena, niekoniecznie musi isc w parze z rozmiarem :)

No dobra lepsza technika ? też nie, lepsze materiały ? też nie. Myślę, że za znaczek można dorzucić 5-10% ale nie wiecej. Z resztą specjalnie do porównania wybrałem Mazdę która cieszy się dobrą opinią i jest segmentem pre-premium i nie jest to Ford czy Hjundaj

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w czwartek oddałem moje auto na przegląd i na czas przeglądu dostałem a1, ale nie najnowszy tylko poprzedni model z silnikiem 1.6tdi. Miała prawie 60kkm przebiegu i jak dla mnie to wnetrze już było troszkę sfatygowane. Bardzo fajna opcja wyposażenia, tapicerka czarna skóra z szarą alkantarą no i własnie ta alkantara była już trochę powycierana ;) pewnie to, że jako samochód zastępczy była różnie traktowana ma tu swój wkład.

Plastiki też takie sobie, niektóre już lekko trzeszczały, ale za to ekran od nawigacji można było sobie schować ;) 

Nie mam zupełnie pojęcia jaka to jest pólka cenowa, ale target pewnie jest taki jak dla mini więc wyższa cena jest pewnie poniękąd tego wypadkową. 

No i z zewnątrz podobnie jak w mini samochód był w kolorze srebrnym, ale dach był piano black z jakimiś srebrnym wzorem, wewnątrz niektóre z listw też były pokryte taką samą grafiką. 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z tymi, co mają spore zakola? Też w berety mają wskakiwać? :)

"Piuska" wystarczy

post-6254-0-25659100-1550944077.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj na żywo obejrzałem nowe Audi A1 , przepiękne autko ale ceny zupełnie nieadekwatne ani do zastosowanych materiałów ( twarde jak kamień wnętrze ) ani techniki ( praktycznie ta sama co w VW, silniki 1.0 i 1.5 ). Mówi się sporo o tym, że nowa Mazda 3 zaczyna się od 95tys i to bardzo dużo ale co powiedzieć o A1 ?

W podobnym wyposażeniu i silnikowo Mazda 3 kosztować będzie ok 105tys a Audi A1 120tys.

A1 - znacznie mniejsze, gorzej wykonane w środku. Stylistyka rzecz gustu oba auta zaspokoją amatorów ponadprzeciętnego designu.

Myślę, że Audi zjada własny ogon. Chcą mieć małe autko w ofercie ale z racji wywindowania cen większych modeli nie mogą sobie pozwolić na zbyt niską cenę najmniejszego modelu. Konkurencji chyba w ogóle nie biorą pod uwagę. A1 t autko dla osób które mają wytatuowane 4 kółka na karku i ofert innych marek nie będą przeglądać. Klasa premium oczywiście nigdy nie ma za wiele z rozsądkiem ale w tym przypadku w tych cenach zakup A1 to klasyczny strzał  w kolano, mając obok tańsze o większe auto znacznie lepiej wykonane które nie jest żadnym kompromisem bo kierowca w obu będzie czuł się świetnie.

Jak jeszcze dorzucimy do tego fakt, że Mazda jest produkowana w Japonii a auta z tego kraju są obłożone dodatkowym cłem to tym bardziej uwidacznia się fakt jak Niemcy przegięli z ceną swojego produktu.

Tak wygląda w podstawie A1:

c702eb59-2019-audi-a1-base-model-11-300x

jakby nie logo na kierownicy pomyslalbym ze to fabia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to w sumie Fabia....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polo GTI to fajna opcja z tych mniejszych aut.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polo GTI to fajna opcja z tych mniejszych aut.

Na pewno dużo lepsza niż Audi A1, bo w cenie podstawowego golasa Audi dostaniemy 200km i automat!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli szukasz coś małego dla żony, przymierz clubmana. Cennik na początku zniechęca ale duże rabaty dają. Automat i 1,5 silnik 136km a jakościowo nie ma się do czego przyczepić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Kia fajniejsza od Mercedesa ? Ciekawe czy doczekamy takiego wyniku porównania zegarków koreańskich ze szwajcarskimi

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

A jakie znamy koreańskie zegarki na forum? :)

Tisell

Zegarki w Kii

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

https://zegarkiipasja.pl/artykul/18295-zegarki-w-korei-polnocnej.    ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam , odmienne zdanie . Wg. mnie trzeba głównie poprawiać infrastrukturę .

Z doświadczenia , droga krajowa w starym stylu , zamieniona na drogę ekspresową dwujezdniową ( po dwa pasy w każdą stronę , z dużymi poboczami i rozdzielone szerokim pasem zieleni ) spowodowało to drastyczne zmniejszenie wypadków , pomimo tego że samochody jeżdżą dużo szybciej niż na starej krajówce. 

Polemizowałbym. Przykłady: bardzo często A4, często A2 i S8, od czasu do czasu A1. Suweren nabył pojazd, ale do luksusu jeszcze nie przywykł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polemizowałbym. Przykłady: bardzo często A4, często A2 i S8, od czasu do czasu A1. Suweren nabył pojazd, ale do luksusu jeszcze nie przywykł.

Jak za pierwszym razem czytałem, to mnie zastanowiło, czemu suweren jeździ tylko audi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak za pierwszym razem czytałem, to mnie zastanowiło, czemu suweren jeździ tylko audi

Dopiero S8 wyprowadziło z błędu ?  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopiero S8 wyprowadziło z błędu ? :P

W zestawieniu S8-suweren-często faktycznie coś mi nie pasowało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi