Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
21 minut temu, kkwpk napisał(-a):

Czy wy sobie jaja robicie czy chcecie uwalić projekt?  Kałowe brązy i jakiś pseudoszkieletor?

A cos konstruktywnego dasz rade napisac?🙂

W dniu 11.06.2025 o 17:27, Pionier napisał(-a):

Z mojej strony deklaruję chęć zakupu i pomoc przy organizacji i realizacji tej inicjatywy gdyby była potrzeba.

Czy to będzie Tetra czy Campus to już mniej istotne. Klubowy, polski Nomos to byłoby coś :)

Ps 

Choć po cichu liczę na Tetrę;)

Z drugiej strony trudno będzie zebrać chętnych do zegarka, którego nie ma nawet wizualizacji. 

Dlatego moja propozycja jest następująca:

1. przedstawienie dwóch poglądowych projektów, ograniczenie do niezbędnego minimum koncertu życzeń czyli tarcza, wskazówki i indeksy bez kształtu koronki czy czcionek grawerunku. Czyli zrobienie ankiety, komu co się podoba z deadlinem na oddanie głosów.

2. Zaprezentowanie wyników ankiety i jednocześnie wybranego wzoru.

3. Lista zdecydowanych

4. Przekazanie informacji do Nomosa o liczbie zegarkow.

5. Nomos podaje kwotę per zegarek i decydujemy. 

jesli wyjdzie limitka 10 czy 17 szt. tym lepiej :) będzie unikat, choć myślę, że odpowiednio do postępu prac chętnych będzie więcej. Celuję, że skończymy na limitacji +-30 szt.

Wizualizacji było już sporo. Mamy ogólny obraz sytuacji.

Dla mnie wersja Tetry kolegi @meinard nie wymaga korekty. Brałbym:)

TetraPLminiindeces.thumb.jpg.ace685c3f66d89c8e8c12dc0de3261be.jpg

Dziekuje za zaangazowanie i projekt. 
zapraszam Cie, zebys przeczytal poprzednie tematy, a przede wszystkim ten od poczatku. Jest juz okreslona droga jaka bedziemy podazac. Tu dystkutujemy o pomyslach - projekty prezentuje Nomos.

Edytowane przez Paweł Bohacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
9 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Konstruktywnie udzielałem się od początku tego tematu. Teraz oczekuję na konkrety.

Edytowane przez kkwpk

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W dniu 11.06.2025 o 15:54, KLXN napisał(-a):

Mi też bardzo zależy na tym projekcie, szkoda by było jakby nic z tego nie wyszło. Nomos Tangente był moim pierwszym "lepszym" zegarkiem kilkanaście lat temu i ma dla mnie szczególne znaczenie.

Wydaje mi się że mamy impas, bo najpierw skupiliśmy się na generowaniu pomysłów, bez ich doskonalenia (bo nie ten etap), a potem "przekreśliliśmy" je przez brak historii, jednocześnie nie mając za bardzo pomysłów na sensowną "historię".

Mimo wszystko, spróbuję ponownie coś zaproponować:

Nomos "Tęsknota" Limited Edition

• polskie słowo które jest uważane za "nietłumaczalne"

"Polska tęsknota i portugalska saudade są uważane za emocje kluczowe dla kultur, w których zostały zleksykalizowane. Autorzy opisujący te emocje twierdzili, że pojęcia nazywające je są nieprzetłumaczalne na inne języki z powodu ich silnego związku z kulturą i zjawiskami historyczno-społecznymi, kolejno: Polski i Portugalii."

Źródło: https://ruj.uj.edu.pl/entities/publication/4108569d-2c44-4d30-9f96-c9b84fffe0ba

• tak samo jak Nomos wypuszczał limitki z niemieckimi nazwami (np. limitki tetry odnoszące się do roślin), moglibyśmy wymóc użycie polskiego słowa jako nazwy limitki (w przypadku Tetry ta informacja była na deklu)
  • to by dało nam podkład "historyczny" do dalszego projektowania. Kolory i motywy byśmy mogli wybierać wedle uznania i tego do czego ta tęsknota może nawiązywać w naszej społeczności/kraju

Moim zdaniem zegarek musi miec jakas historie i nawiazanie. Sprzedaja sie historie, ktore wywoluja emocje, nie zegarki same w sobie. 
nawet najladniejsze kolory, beda po prostu kolorami.

Nie uwazam tez, ze powinnismy isc w narodowa pompatycznosc czy polska martyrologie. 
Fajnie byloby zrobic cos z jajem czy przekasem. 

4 minuty temu, kkwpk napisał(-a):

Konstruktywnie udzielałem się od początku tego tematu. Teraz oczekuję na konkrety.

O, widze, ze humor dopisuje dzisiaj 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Dziekuje za zaangazowanie i projekt. 
zapraszam Cie, zebys przeczytal poprzednie tematy, a przede wszystkim ten od poczatku. Jest juz okreslona droga jaka bedziemy podazac. Tu dystkutujemy o pomyslach - projekty prezentuje Nomos.

Kolega @kkwpkma przecież rację.  Kawa? No ja pierd@le, moze bukszpan? O ogrodach przecież tez jest temat.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
1 godzinę temu, Jan napisał(-a):

Rozmawialiśmy z Pawłem @Paweł Bohacz apropos tego co możemy wymyśleć i niejako stworzyć historię dla motywu zegarka. Jeden z pomysłów to odniesienie do najpopularniejszych wątków na forum gdzie zwykle toczy się dyskusja.

Wybraliśmy 2 motywy:

1) Kawa: Wątki kawa i zegarki oraz ciśnieniowy ekspres do kawy cieszą się dużym powodzeniem. Projekty są inspirowane kolorem kawy z małym smaczkiem tj. ikonką "Coffee Time" pomiędzy godziną 7 a 8 czyli w czasie kiedy zapewne większość z nas łapie rano pierwszą kawę.

2) Niekwestionowany król forum czyli temat jaki zegarek masz dziś na ręku. Tutaj projekt zakłada tarczę przeźroczystą lub z efektem przydymienia pokazującą mechanizm zegarka (co masz na ręku). Dodatkowo pod małą sekundą widnieje napis "What's on your wrist?" 

Oba motywy mają połączenie z naszym forum a jednocześnie dają coś uniwersalnego co może być atrakcyjne nie tylko dla forumowiczów.

Może macie jeszcze jakieś propozycje które posłużą jako koncept czegoś oryginalnego wyróżniającego się czymś więcej niż tylko kolor?

Coffee-Themed Watch 6a2.jpg

Coffee-Themed Watch 8.jpg

fume1.jpg

clear.jpg

Dziekuje za ogarniecie tego 🙏 O tego typu historie chodzi. Powyzsze nawiazuja strikte do naszego forum. Mysle, ze z Wasza pomoca wymyslimy inne, ktore moga laczyc sie z Klubem, kultura, Polska, a niekoniecznie beda nudne.

8 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Kolega @kkwpkma przecież rację.  Kawa? No ja pierd@le, moze bukszpan? O ogrodach przecież tez jest temat.

a jak bukszpan sie laczy z naszym Klubem Łukaszu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

O, widze, ze humor dopisuje dzisiaj 😂

Oczywiście, że dopisuje. Po prostu nie rozumiem takiej argumentacji. Historię to mi opowiada Speedmaster. Poza tym jest ona jak d*pa. Każdy ma swoją. Zegarek klubowy to wartość sama w sobie. Powinien być estetyczny i zadowalać jak najwięcej osób.

Moje propozycje:

1. Ostateczny wybór modelu.

2. Proponowane kolory. Jak dowiemy się od Nomosa co możemy.

3. Wizualizacje i głosowanie.

Tak to kiedyś wyglądało ale co ja tam wiem o klubowych zegarkach? 

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
4 minuty temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Dziekuje za ogarniecie tego 🙏 O tego typu historie chodzi. Powyzsze nawiazuja strikte do naszego forum. Mysle, ze z Wasza pomoca wymyslimy inne, ktore moga laczyc sie z Klubem, kultura, Polska, a niekoniecznie beda nudne.

a jak bukszpan sie laczy z naszym Klubem Łukaszu?

Dokladnie taki samo jak z kawą. Serio wymyślanie cudów na kiju, dać szampańska tarcze, dyskretny napis i.mamy barwę klubowa. Ale kawą? Co żeście z Janem brali, ze taki pomysł Wam sie narodził? To felga od.kola zamiast tarczy będzie bardziej odpowiednia bo temat bardziej poczytny...

Wybaczcie interpunkcję z komórki pisze...

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Część z nas jest na forum już naście lat. Ja już nawet jestem pełnoletni;) 

Jakie jest Wasze pierwsze skojarzenie z forum?

Coś sentymentalnego?

Pierwszy zegarek, którym się pochwaliliście, jakąś ciekawostka, którą pamiętacie do dzisiaj?

Wybierzemy coś, wrzucajcie pomysły. 

Dla mnie dużym wydarzeniem było odejście naszego Kolegi Staniego- stani.swiss. Do dzisiaj go miło wspominam.

Dla mnie był on pierwszym oknem do niedostępnego wtedy w Polsce świata zegarków.

Pamiętam jak wyczekiwałem nowości zakupowych kolegi carlito, to bylo przeżycie, oglądać te zegarki;) albo uczestniczyć w głosowaniu który będzie następny w kolekcji.

Pamiętam pokazaną kolekcje vintage JLC kolegi cytochrom , to byl Dla mnie przełom i powiedziałem sobie, że też tak chcę:)

Pół życia z Wami tu spędziłem:) jest co rozpamiętywać, Forum to ludzie,Forum to My.

Edytowane przez Pionier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
20 minut temu, kkwpk napisał(-a):

Oczywiście, że dopisuje. Po prostu nie rozumiem takiej argumentacji. Historię to mi opowiada Speedmaster. Poza tym jest ona jak d*pa. Każdy ma swoją. Zegarek klubowy to wartość sama w sobie. Powinien być estetyczny i zadowalać jak najwięcej osób.

Moje propozycje:

1. Ostateczny wybór modelu.

2. Proponowane kolory. Jak dowiemy się od Nomosa co możemy.

3. Wizualizacje i głosowanie.

Tak to kiedyś wyglądało ale co ja tam wiem o klubowych zegarkach? 

Masz racje. Speedmaster ma niesamowite zaplecze hiistoryczne na skale swiatowa. My mozemy opowiedziec nasza, lokalna historie.
Nie, sam w sobie zegarek klubowy, bedzie po prostu nastepnym Nomosem z kolorami i moze wrzuconym logo, ktore sie niedlugo zmieni.

19 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Dokladnie taki samo jak z kawą. Serio wymyślanie cudów na kiju, dać szampańska tarcze, dyskretny napis i.mamy barwę klubowa. Ale kawą? Co żeście z Janem brali, ze taki pomysł Wam sie narodził? To felga od.kola zamiast tarczy będzie bardziej odpowiednia bo temat bardziej poczytny...

Wybaczcie interpunkcję z komórki pisze...

Chyba nie przeczytales tego co napisal Jan.
Jesli chcesz kogos pouczac w sprawie uzywek - zacznij od siebie 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Słuchajcie to był tylko pomysł, próba stworzenia czegoś na podstawie połączeń z forum. Chcieliśmy pokazać pewien tok myślenia który może zainspiruje inne projekty. a mam wrażenie że odbiór poszedł w taką w stronę jak by to był finalny produkt który wyślemy do nomosa.

@Wacor wiedziałem że ktoś to napisze 😅

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że najlepsze miejsce do takich rzeczy jest tu. Może zapytajmy o symbolikę i szczegóły projektu tych, którzy zdecydują się wydać na zegarek pieniądze.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak już jesteśmy przy poczytności tematów to wrzuciłbym logo Rolexa tematy rolexowe sprzedają się najlepiej

Popieram Może Nomos zgodzi się zrobić koronę na tarczy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
8 godzin temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Chyba nie przeczytales tego co napisal Jan.
Jesli chcesz kogos pouczac w sprawie uzywek - zacznij od siebie 👍

Właśnie przeczytałem i nie rozumiem co może mieć przerwa kawowa wspólnego z KMZiZ - bo mamy taki temat?

Oczywiście Worldtimer z wiadomych względów odpadł, ale tamta koncepcja była super. Tej z kawą kompletnie nie rozumiem. Poza tym, Jan napisał, że to jedynie "drogowskaz". Jeżeli tak, to nie piszę się (wybraliśmy), ale (proponujemy).

Rozumiem co macie na myśli, ale mimo wszystko moim skromnym zdaniem, większość oczekuje w miarę "normalnego" zegarka.

Co do pouczania w sprawie używek. Pokaż mnie to palcem, gdzie kogokolwiek pouczam. "co żeście z Janem brali" - jeżeli nie widzisz tutaj humorystycznego zabarwienia, a jedynie reprymendę, której nie ma. To faktycznie musi jeszcze nieźle trzymać. 

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Właśnie przeczytałem i nie rozumiem co może mieć przerwa kawowa wspólnego z KMZiZ - bo mamy taki temat?

Oczywiście Worldtimer z wiadomych względów odpadł, ale tamta koncepcja była super. Tej z kawą kompletnie nie rozumiem. Poza tym, Jan napisał, że to jedynie "drogowskaz". Jeżeli tak, to nie piszę się (wybraliśmy), ale (proponujemy).

Rozumiem co macie na myśli, ale mimo wszystko moim skromnym zdaniem, większość oczekuje w miarę "normalnego" zegarka.

@Jan mial na mysli to, ze sposrod wielu renderow, ktore przygotowal “wybralismy” te, ktore zaprezentowal.

Zeby bylo jasne, samodzielnie nikt nie bedzie decydowal o tym jakie pomysly wyslemy do Nomosa - zrobimy glosowanie.

Tematyka kawy i beztarczowca to przyklad pomyslu na historie:

Klub - popularny temat Zegarki i kawa - Picie kawy - zegarek o tematyce kawy

Klub - popularny temat Co masz dzis na rece - Pokazanie zegarka i mechanizmu na raz - zegarek z przezroczysta tarcza

Niestety Nomos nie zrobi nam zegarka z tarcza z krzemienia pasiastego, ktory sam w sobie tworzy niemala historie. Szukalismy czegos, co ma zwiazek z klubem, a nie jest sztampowym walnieciem logotypu klubowego na tarczy. 

Raz jeszcze zaproponuje burze mozgow przez zoom. To co nam tu zajmie tydzien, tam zrobimy w godzine. Dwie, trzy sesje i propozycje pod glosowanie beda gotowe 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to teraz pomysł zupełnie odjechany, inny niż wszystkie...nikt takiego zegarka nie miał, nikt takiego nie zrobił (chyba), bo nikt nie jest na tyle szalony lub nienormalny. Chociaż muszę przyznać, że Moser miał swego czasu szwajcarskiego frankena, ale...

Możemy stworzyć zegarek w oparciu o działy na forum i odpowiadające im kolory, np:

1. Zegarki szwajcarskie i niemieckie – Turkusowy

Jasny, luksusowy odcień, który łączy szwajcarską elegancję z niemiecką precyzją, jak błysk tarczy w słońcu na alpejskim stoku.

2. Microbrandy i producenci niezależni – Koralowy

Energetyczny i nietuzinkowy, odzwierciedla pasję i oryginalność małych marek, które tworzą zegarki z sercem i odwagą.

3. Zegarki polskie – Bursztynowy

Ciepły, złocisty odcień, nawiązujący do polskiego bursztynu – symbolu tradycji, ale z nowoczesnym, polskim duchem rzemiosła.

4. Zegarki amerykańskie – Limonkowy

Świeży, odważny kolor, który oddaje dynamiczny, innowacyjny styl marek jak Timex, z nutą amerykańskiego optymizmu.

5. Zegarki rosyjskie i radzieckie – Fuksjowy

Intensywny i nieco zaskakujący, jak niezniszczalne Wostoki, które łączą sowiecką surowość z barwną historią.

6. Zegarki japońskie – Szafirowy

Głęboki, ale żywy odcień, symbolizujący precyzję Seiko i Citizen, z nutą japońskiej estetyki wschodzącego słońca.

7. Zegarki chińskie – Mandarynkowy

Soczysty, pełen energii kolor, który oddaje dynamiczny rozwój chińskich marek zegarkowych, jak Pagani Design, z nutą orientalnego stylu.

8. Zegary stojące – Miętowy

Orzeźwiający i retro, przywołujący obraz klasycznych zegarów w salonie babci, ale z wesołym, nowoczesnym twistem.

9. Vintage – Różowy flaming*

Cukierkowy, ale stylowy, oddaje urok starych zegarków z historią, które wciąż kradną serca kolekcjonerów.

10. Zegary – Słonecznikowy

Radosny, ciepły żółty, jak promienie słońca, które zegary odmierzają, dając poczucie czasu pełnego życia.

11. Po godzinach, żarty – Malinowy

Słodki, figlarny odcień, idealny dla wieczornych żartów i luźnej atmosfery, gdy czas płynie w śmiechu.

Kolorami mogą być oznaczone indeksy, a można też zrobić kolorową tarczę na styl koła fortuny (ale niekoniecznie tak równych pasów, co takich pozaginanych, rozmazanych).

I można stworzyć super ciekawego "frankena", całkowicie innego niż to co robił Nomos, coś co będzie krzyczeć, ale i pokazywać charakter tego miejsca🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

co może mieć przerwa kawowa wspólnego z KMZiZ - bo mamy taki temat?

Tak dokładnie to. Idea była taka żeby znaleźć cos na forum (oprócz samego forum) co łączy użytkowników np zaangażowanie w jakimś wątku.

Jeżeli tak, to nie piszę się (wybraliśmy), ale (proponujemy).

Wybacz ale to już wygląda jak szukanie dziury w całym tylko żeby udowodnić swoja tezę. Można czytac każde zdanie osobno albo uwzględnić znacznie calej wiadomości. 

większość oczekuje w miarę "normalnego" zegarka.

Wiesz czego nie chcesz, super to krok to powstania czegoś co byś chciał. Co zatem znaczy normalny zegarek? Jaki był by nie sztampowy (prezentujący cos wiecej niz kolor inny niż z katalogu nomosa) który stworzy albo napisze jakąś historię?

@Wacor ciekawy pomysł, ale biorąc pod uwagę jakie opinie padły  pod moim postem aż się boje wchodzić w ten watek i czytać co Tobie odpiszą ;)

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Jan napisał(-a):

@Wacor ciekawy pomysł, ale biorąc pod uwagę jakie opinie padły  pod moim postem aż się boje wchodzić w ten watek i czytać co Tobie odpiszą ;)

Grzeje mnie to😝 Jak burza mózgów, to burza mózgów. Wszyscy się boją czegoś zwariowanego, a potem jak Moser ze Studiem Underdog wypuścił kolorowe zegarki to WOW!!!

Jak Moser zrobił szwajcarskiego frankena to WOW! Jak Artisans de Geneve zrobi Rolexa to zachwyty. Może pobawić się tym Nomosem? Może go pokolorować? Może niech będzie po trochę wszystkich? Np. te kolory mi się podobają, ale ten to nie bardzo, tak jak na forum...te tematy odwiedzam, ale tych to już nie.

Dlaczego szukamy zegarka, który już jest w ofercie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Jan napisał(-a):

Tak dokładnie to. Idea była taka żeby znaleźć cos na forum (oprócz samego forum) co łączy użytkowników np zaangażowanie w jakimś wątku.

Wybacz ale to już wygląda jak szukanie dziury w całym tylko żeby udowodnić swoja tezę. Można czytac każde zdanie osobno albo uwzględnić znacznie calej wiadomości. 

Wiesz czego nie chcesz, super to krok to powstania czegoś co byś chciał. Co zatem znaczy normalny zegarek? Jaki był by nie sztampowy (prezentujący cos wiecej niz kolor inny niż z katalogu nomosa) który stworzy albo napisze jakąś historię?

Jan nie będę się usprawiedliwiał. Reakcje w temacie jasno wskazują, że "nie tędy droga".

Zegarek z nawiązaniem do uwielbienia napoju zawierającego kofeinę, byłby dobry dla plantatorów, producentów, dystrybutorów i na końcu smakoszy kawy pijących ją codziennie o 7:30 rano.
Niestety to jeden z pobocznych wątków na tym forum, więc dla mnie taka koncepcja jest irracjonalna. Rozumiem tok myślenia. Dlatego "dawno, dawno temu, w odległej galaktyce" zaproponowałem sektora z oznaczeniem głównych wątków na tarczy. Koncepcja padła. W moim przekonaniu była zbyt spersonalizowana, a sam zegarek nie będzie kosztował 300zł.
Jeżeli ktoś posiada bardzo rozbudowaną kolekcję, to może sobie pozwolić na bardzo oryginalny pomysł (dziś zegarek "kawowy" jutro "motoryzacyjny", a i jeszcze z rakietą do tenisa by się nadał) - moim zdaniem tak nie powstanie zegarek klubowy tylko "tematyczny". 

Zegarek "normalny", to taki zegarek, który mogę nosić, a nie trzymać w skrzynce - aby przypominał mi, że wydałem na niego pieniądze.

Śmiem sądzić, że większości, a przynajmniej tym, którzy tutaj się udzielają - nie zależy na udziwnianiu i doszukiwaniu się jakiejś głębi. 

Dla mnie absolutnym ideałem byłby taki Club Sport Neomatik (złoty) ze stemplem w stylu VC na prawym dolnym uchu zegarka. Dyskretnie, elegancko, bez doszukiwania się głębi, której nigdy nie znajdziemy...

NOMOS ZŁ.png

4Vobqss8QMGVJtFHp8vm0A.jpeg.transform.vacrecthd.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem stempel z logo KMZiZ na nóżce Cluba  zamyka temat personalizacji  - można szukać różnych nawiązań  - nawet odjechanych ale jakby Nomos zgodził się na stempel to byłoby coś naprawdę efektownego, ciekawego i chyba nie potrzeba nic więcej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, rk7000 napisał(-a):

Moim zdaniem stempel z logo KMZiZ na nóżce Cluba  zamyka temat personalizacji  - można szukać różnych nawiązań  - nawet odjechanych ale jakby Nomos zgodził się na stempel to byłoby coś naprawdę efektownego, ciekawego i chyba nie potrzeba nic więcej. 

Przede wszystkim naszego; eleganckiego, dyskretnego - a zarazem wyjątkowego. Dziękuję Roman za aprobatę!  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Przede wszystkim naszego; eleganckiego, dyskretnego - a zarazem wyjątkowego. Dziękuję Roman za aprobatę!  

Uwazam jedynie,  że to ciekawy pomysł i jeden z lepszych o ile nie najlepszy jaki się pojawił jeżeli chodzi o personalizację zegarka. I nawet jak nie wyjdzie z Nomosem to ten pomysł gdzieś zostanie w pamięci. 

Aprobata - no nie, nikt nie potrzebuje niczyjej aprobaty (a na pewno nie mojej)  dla swoich propozycji  🙂

Po prostu uważam że to dobry pomysł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.06.2025 o 19:57, rk7000 napisał(-a):

To dobry pomysł ale jesli wcześniej go nie realizowali to może być problem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi