Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
QuadrifoglioVerde

ARCTOWSKI 2 ( Forumowy zegarek GMT )

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam sie do zmaterializowania wieloletnich próśb klubowiczów i nie tylko o stworzenie pierwszego zegarka GMT by Vratislavia Conceptum. To sie jakos tam zbiegło w czasie z pomyslem stworzenia nowej wersji zegarka Arctowski ponieważ zbliża się 50 rocznica inauguracji działania stacji antarktycznej im. H. Arctowskiego. Na 2027r planowane jest takze ukonczenie budowy zupelnie nowego budynku Stacji.

Mamy wiec prawie rok czasu 🙂 wiec na styk powinnismy zdążyć. Kotłują sie we mnie różne ponysly na ten zegarek, można podejsc do tego na 100 sposobów ale jakąś scieżke przewodnią trzeba obrać. No i jakies tam pierwsze pomysly juz kiełkują. Nie chcialbym aby to byl zegarek przeładowany i nadmiernie inkrustowany ale jednoczesnie musi sie czyms wyróżniać. Na poczatek przymiarki do indeksów krystalicznych ( przezroczystych ) w kształcie krzyształów zamarznietej wody. Na razie bez gmt, reszta jest przypadkowa.

Zamierzamy użyć mechanizmów: 

https://miyotamovement.com/product/9075/

71bad935-23ee-48a9-b3e8-0ab68ab497d0.jpeg

IMG_2728.jpeg

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza zapowiada się dobrze.

Czy pod indeksami będzie luma

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawie się zapowiada. Dla mnie chyba odcień tarczy bardziej zimny by tu pasował. Wskazówki też byłyby jak indeksy a’la kryształ? Niebieska luma by się przydała😀 jakas ciekawa koperta tu by pasowała😀 tytanowa może, przeszklony dekiel i wachnik pod kolor tarczy albo lekko niebieskie szkiełko😀

Edytowane przez TylerVega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Dorian06 napisał(-a):

Tarcza zapowiada się dobrze.

Czy pod indeksami będzie luma

nie myslałem o tym ale w sumie czemu nie... ale to bedzie zależało od sposobu kotwienia tych indeksów tutaj nie mam doswiadczenia z przezroczystymi indeksami. Poza tym lepiej aby przeswitywała przez indeksy tarcza a nie jednolity pudklad bo to triche zepsuje ten efekt przezroczystosci. No ale bedziemy testowac

16 minut temu, TylerVega napisał(-a):

Ciekawie się zapowiada. Dla mnie chyba odcień tarczy bardziej zimny by tu pasował. Wskazówki też byłyby jak indeksy a’la kryształ? Niebieska luma by się przydała😀 jakas ciekawa koperta tu by pasowała😀 tytanowa może, przeszklony dekiel i wachnik pod kolor tarczy albo lekko niebieskie szkiełko😀

Ojojojojoj duzo tego.... jak na jeden zegarek 🙂 wskazowki raczej klasyczne beda stalowe. Do koloru tarczy sie prosze nie przywiazywac to tylko przyklad

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a):

nie myslałem o tym ale w sumie czemu nie... ale to bedzie zależało od sposobu kotwienia tych indeksów tutaj nie mam doswiadczenia z przezroczystymi indeksami. Poza tym lepiej aby przeswitywała przez indeksy tarcza a nie jednolity pudklad bo to triche zepsuje ten efekt przezroczystosci. No ale bedziemy testowac

Ojojojojoj duzo tego.... jak na jeden zegarek 🙂 wskazowki raczej klasyczne beda stalowe. Do koloru tarczy sie prosze nie przywiazywac to tylko przyklad

no duzo duzo bo to jeszcze ten etap gdzie mozna😀 ksztalt wskazowek sam sie nasuwa😀

image.thumb.png.d2636a2bada554a8ef12d719b44584d3.png

a wskazanie GMT jak w tym MB (tylko oczywiscie nie wiem czy sie da)🤩

image.png.fd7638e72229960e2906959949792aa4.png

Edytowane przez TylerVega

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie, mysle raczej o zegarku bez bezelowym bardziej casual niż stricte sportowym. Niedlugo pokażę zarysy koperty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi