Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie dużo zasłony dymnej, czekam z ciekawością co się okaże jak kurz opadnie.

Martwią mnie trochę szerokie widełki bo szczerze mówiąc to dość spora rozbieżność.

Osobiście wolałbym inną strategię komunikacyjną: mówię wszystko jak już mogę powiedzieć.

Teraz jest trochę “wiem ale nie powiem (bo nie mogę)” - co rozumiem ale czego nie popieram.

Finalnie moim zdaniem nikt się na szczęście nie musi przejmować bo nie jestem klubowiczem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Finalnie moim zdaniem nikt się na szczęście nie musi przejmować bo nie jestem klubowiczem.

Dominik, jak rozumiem chodzi Ci o to, że nie jesteś członkiem Stowarzyszenia?

Bo klubowiczem to jest co do zasady każdy, kto się zarejestrował na Forum KMZiZ, a jak jeszcze w dodatku wykazuje się na tym forum dużą aktywnością, to już w ogóle uchyla wątpliwości w tym zakresie 😉 i do tych osób kierowana jest oferta zegarka klubowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

Na razie dużo zasłony dymnej, czekam z ciekawością co się okaże jak kurz opadnie.

Martwią mnie trochę szerokie widełki bo szczerze mówiąc to dość spora rozbieżność.

Osobiście wolałbym inną strategię komunikacyjną: mówię wszystko jak już mogę powiedzieć.

Teraz jest trochę “wiem ale nie powiem (bo nie mogę)” - co rozumiem ale czego nie popieram.

Klubowicz = Zarejestrowany Użytkownik Forum

Co innego Członek Stowarzyszenia KMZIZ.

3 minuty temu, rafi napisał(-a):

Dominik, jak rozumiem chodzi Ci o to, że nie jesteś członkiem Stowarzyszenia?

Bo klubowiczem to jest co do zasady każdy, kto się zarejestrował na Forum KMZiZ, a jak jeszcze w dodatku wykazuje się na tym forum dużą aktywnością, to już w ogóle uchyla wątpliwości w tym zakresie 😉 i do tych osób kierowana jest oferta zegarka klubowego.

Napisaliśmy w tym samym momencie. Co do aktywności, to oferta skierowana jest do wszystkich klubowiczów, nie tylko tych aktywnych. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 31.08.2026 o 07:59, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Natomiast warto dołączyć do Członków Stowarzyszenia, bo część limitacji będzie zagwarantowana dla Stowarzyszenia.

Wszyscy klubowicze są równi ale niektórzy są równiejsi.

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Natomiast warto dołączyć do Członków Stowarzyszenia, bo część limitacji będzie zagwarantowana dla Stowarzyszenia.

Może i warto - ale trzeba lubić niespodzianki, a nie każdy lubi. :ph34r:

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, kkwpk napisał(-a):

Co masz na myśli?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Co masz na myśli?

Co prawda pytanie nie do mnie ale:

W dniu 31.08.2026 o 07:15, rafi napisał(-a):

Powyższe sugeruje że stowarzyszony klubowicz może być inaczej traktowany jak niestowarzyszony - choć sądząc po zainteresowaniu tematem, liczbą klubowiczów jaka go obserwuje i zagmatwaniem przedsięwzięcia, nie będzie to miało znaczenia. Niemniej  @kkwpk ma rację. 

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Stowarzyszenia może przystąpić każdy Klubowicz, wystarczy wysłać formularz zgłoszeniowy i po akceptacji opłacić składkę członkowską, obecnie wynosi ona 180 zł na rok (90 zł ulgowa). Natomiast naturalnym jest to, że Członek Stowarzyszenia powinien otrzymywać pewne benefity wynikające z członkostwa. Obecnie tych benefitów nie jest wiele, ale przy każdej możliwej okazji je wprowadzamy, doceniając wszystkich, którzy chcą w taki czy inny sposób pomóc zaangażować się na rzecz Klubu i Forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Do Stowarzyszenia może przystąpić każdy Klubowicz, wystarczy wysłać formularz zgłoszeniowy i po akceptacji opłacić składkę członkowską, obecnie wynosi ona 180 zł na rok (90 zł ulgowa). Natomiast naturalnym jest to, że Członek Stowarzyszenia powinien otrzymywać pewne benefity wynikające z członkostwa. Obecnie tych benefitów nie jest wiele, ale przy każdej możliwej okazji je wprowadzamy, doceniając wszystkich, którzy chcą w taki czy inny sposób pomóc zaangażować się na rzecz Klubu i Forum.

Ja tam mam stały przelew co miesiąc na nasze forum choć w stowarzyszeniu nie jestem 🤗🤗🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Daito napisał(-a):

Co prawda pytanie nie do mnie ale:

Powyższe sugeruje że stowarzyszony klubowicz może być inaczej traktowany jak niestowarzyszony - choć sądząc po zainteresowaniu tematem, liczbą klubowiczów jaka go obserwuje i zagmatwaniem przedsięwzięcia, nie będzie to miało znaczenia. Niemniej  @kkwpk ma rację. 

23 godziny temu, kkwpk napisał(-a):

Jako członkowie Stowarzyszenia, zgodnie ze statutem, rozdz. III, § 9, nabywa się określone prawa, obowiązki, a także uprawnienia do korzystania ze świadczeń i pomocy Stowarzyszenia na warunkach preferencyjnych. To są właśnie pewnego rodzaju przywileje wynikające z członkostwa.

Nic bardziej skomplikowanego - wystarczy złożyć deklarację członkowską i z dumą nosić wpinkę klubową.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, TomcioMiki said:

Ja tam mam stały przelew co miesiąc na nasze forum choć w stowarzyszeniu nie jestem 🤗🤗🤗

Czyli można powiedzieć, że jesteś tylko o krok do zapisania się do Stowarzyszenia 😉

Ja bym chciał publicznie podziękować Pawłowi @Paweł Bohacz bo gdy go poznałem, to zrozumiałem z jaką pasją podchodzi do tematów zegarkowych. Jestem pewien, że włożył w projekt dużo pracy i zaangażowania. Podziwiam upór i determinację do tego, aby zrobić coś wyjątkowego i czekam z niecierpliwością na premierę 💣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Jako członkowie Stowarzyszenia, zgodnie ze statutem, rozdz. III, § 9, nabywa się określone prawa, obowiązki, a także uprawnienia do korzystania ze świadczeń i pomocy Stowarzyszenia na warunkach preferencyjnych. To są właśnie pewnego rodzaju przywileje wynikające z członkostwa.

Ja już kiedyś ślubowałem: "świadomy praw i obowiązków..."

Jedno takie ślubowanie mi wystarczy 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Jedno takie ślubowanie mi wystarczy 😉

😁😁😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

Nic bardziej skomplikowanego - wystarczy złożyć deklarację członkowską i z dumą nosić wpinkę klubową.

5 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Natomiast naturalnym jest to, że Członek Stowarzyszenia powinien otrzymywać pewne benefity wynikające z członkostwa. Obecnie tych benefitów nie jest wiele, ale przy każdej możliwej okazji je wprowadzamy, doceniając wszystkich, którzy chcą w taki czy inny sposób pomóc zaangażować się na rzecz Klubu i Forum.

Ale czy ktoś coś tutaj kwestionuje? atakuje? albo ma pretensje? Ja tylko odniosłem się do napisanych słów - bez oceniania czy "palenia na stosie"...

Fajnie że się komuś chce, że poświęca swój czas, i że próbuje zainteresować czymś innych - to zawsze jest w cenie, zwłaszcza w obecnych czasach ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, Daito napisał(-a):

Ale czy ktoś coś tutaj kwestionuje? atakuje? albo ma pretensje? Ja tylko odniosłem się do napisanych słów - bez oceniania czy "palenia na stosie"...

Fajnie że się komuś chce, że poświęca swój czas, i że próbuje zainteresować czymś innych - to zawsze jest w cenie, zwłaszcza w obecnych czasach ;) 

Absolutnie nie odebrałem Twojego wpisu jako atak, a jako wyrażenie swojej opinii. Ja wyraziłem swoją, bez złych emocji ani intencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, logann napisał(-a):

Czyli można powiedzieć, że jesteś tylko o krok do zapisania się do Stowarzyszenia 😉

Ja bym chciał publicznie podziękować Pawłowi @Paweł Bohacz bo gdy go poznałem, to zrozumiałem z jaką pasją podchodzi do tematów zegarkowych. Jestem pewien, że włożył w projekt dużo pracy i zaangażowania. Podziwiam upór i determinację do tego, aby zrobić coś wyjątkowego i czekam z niecierpliwością na premierę 💣

Dziekuję za naprawdę miłe słowa, ale pamiętajmy, że sam niczego bym nie zrobił.

Bez świetnego, otwartego na propozycje i chętnego do pomocy Zarządu, czy zainteresowanych projektem Klubowiczów nic by nie powstało.

No i poczekaj na premierę zegarka, bo może okazać się niewypałem 🤷🏻‍♂️😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno takie ślubowanie mi wystarczy

Ze Stowarzyszeniem łatwiej się rozwieść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 minut temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Wystarczy nie zaplacic skladki 🤣

No tak, dlatego na potencjalny rozwód z orzeczeniem o mojej winie wolę się nie załapać :D

A z małżonką jestem od 29 lat i tylko na tym związku się skupiam.

Nie piszę się na członka ;), sorry.

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba przyznać, że sytuacja jest nietypowa. Może stąd te emocje. Dziwić może, że to ktoś za nas zdecyduje, jak będzie wyglądał zegarek klubowy. Może to być strzał w dziesiątkę albo totalna klapa. Dziwny też i niepokojący jest rozstrzał cenowy. Trochę za dużo tych tajemnic i niewiadomych, ale i tak myślę, że większość z nas czeka na rozwiązanie ;)

Edytowane przez Walter_87

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam nic przeciwko temu zegarkowi. Jeżeli będzie fajny rozważ zakup. Nie podoba mi się jednak forma realizacji projektu z wyłączeniem klubowiczów. 

Pytanie jest proste. Dla kogo robicie ten zegarek? Bo odnoszę wrażenie, że bardziej dla siebie niż dla klubu.

Były tworzone zegarki klubowe (najwyższa kategoria), forumowe a teraz przyszedł czas na zarządowe. Nie za dużo tego?

rXQHFG4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra nie bijcie juz piany...będzie można krytykować jak już będą odkryte karty. Może cała ta otoczka jest warta projektu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie mam nic przeciwko temu zegarkowi. Jeżeli będzie fajny rozważ zakup. Nie podoba mi się jednak forma realizacji projektu z wyłączeniem klubowiczów. 
Pytanie jest proste. Dla kogo robicie ten zegarek? Bo odnoszę wrażenie, że bardziej dla siebie niż dla klubu.
Były tworzone zegarki klubowe (najwyższa kategoria), forumowe a teraz przyszedł czas na zarządowe. Nie za dużo tego?

Nie mogliśmy dać wolnej ręki forumowiczom, bo nie było takiej możliwości przy współpracy z tą marką. Przedstawimy projekt, forumowicze kupią albo nie. Jeśli nie, to go nie zrealizujemy. Proste ? Proste

Nie lubię się powtarzać, mam nadzieję, że to już jest zrozumiałe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi