Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
GORKY8

FORUMOWY SPIS AMFIBII

Rekomendowane odpowiedzi

@Daniel, to na pewno stalowa koperta?? ...szok! nigdy czegoś takiego nie widziałem - aż mnie korci aby ją zadrapać albo potraktować silnym magnesem :)

Także brak logo lub innego "identyfikującego" napisu, zwraca uwagę

A już pomieszanie angielskiego z cyrylicą w jednej "linijce" plus błąd (ortograficzny/gramatyczny?? - powinno być: 21 камней) ...rozwala totalnie moją percepcję

Ten "Buran" też tu do niczego nie pasuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, bez przesady. W niektórych zegarkach produkowanych pod koniec lat 90 (foto poniżej) i teraz w noworusach spotyka się napis "камень". Angielski z cyrylicą - faktycznie niespotykane połączenie. I z tego co jest w linkach które daję pod spodem wynika że koperta jest chromowana. Mało ich jest na sieci - ale są.

http://forums.watchuseek.com/f10/vostok-amphibia-acquisition-818979.html

http://ussr.german242.com

post-27093-0-70611900-1436784374_thumb.jpg

post-27093-0-93478300-1436784388_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde! faktycznie... nie chciałem insynuować, że to jakaś "obca malowanka", bo zegarek @Daniela prezentuje się dość wiarygodnie.

Niemniej jednak napisy są dziwne!!

@gregch, to przecież po rusku znaczy: dwudziesty pierwszy kamień - trochę to taki "pigin-russisch", czy dobrze kojarzę?

_ _ _ _ _ _ _

W pierwszym linku jest wostoczek z tą tarczą, ale w kopercie typowej dla "nowej" amfibii

W drugim linku, jest wypisz wymaluj okaz, którym się chwali @Daniel :)  i faktycznie opisują kopertę jako chromowany mosiądz

Edytowane przez cofer

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kojarzysz dobrze - właśnie to oznacza. Teraz spytałem koleżanki ze wschodu i ona też potwierdziła że to gramatycznie niepoprawne i powinno być odmienione.  :blink: Teraz skojarzyłem że najczęściej widziałem takie napisy na włoskich stronach. Może tylko na Włochy tak pisali ???

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde! faktycznie... nie chciałem insynuować, że to jakaś "obca malowanka", bo zegarek @Daniela prezentuje się dość wiarygodnie.

Niemniej jednak napisy są dziwne!!

@gregch, to przecież po rusku znaczy: dwudziesty pierwszy kamień - trochę to taki "pigin-russisch", czy dobrze kojarzę?

_ _ _ _ _ _ _

W pierwszym linku jest wostoczek z tą tarczą, ale w kopercie typowej dla "nowej" amfibii

W drugim linku, jest wypisz wymaluj okaz, którym się chwali @Daniel :)  i faktycznie opisują kopertę jako chromowany mosiądz

Hehe, ale to stal! :DDD 

Co do opisu... Występuje na wszystkich starszych 21kamieniowych wersjach automatu wostoka. Często spotykam taką odmianę.

Mam jeszcze drugi zegarek z tej serii(swoją drogą mojej ulubionej, być może niedługo pochwalę się taką "rakietką" ale w wersji niebieskiej)

med_gallery_40106_1608_2507809.jpg

med_gallery_40106_1608_1082902.jpg

med_gallery_40106_1608_36175.jpg

med_gallery_40106_1608_33383.jpg

Edytowane przez Daniel*Komandir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja druga amfibia.

post-73391-0-94102200-1436893469.jpg

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja druga amfibia.

attachicon.gifDSC_0004.JPG

Fajna, to ta z alle...zło? też zastanawiałem się nad zakupem ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z alle.......

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

Nr 365

post-69664-0-03959200-1436900077_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie dzisiejsze amfibia bardzo fajne, cieszę sie, ze temat co jakiś czas ożywa ;). Wkrótce pokaże mój nowy nabytek, ale jeszcze troszkę muszę nad nim popracować zeby w pełni cieszył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O w mordkę!   ale parka ...prawie, prawie już sobie buzi dają :) 

mam podobną parkę LGBT, tylko pokażę ją w poście z komandirami

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amerykanca mam juz jakis czas,a ten rusek to sie trafil niedawno i jest to forumowy przyklad zakupu zegarka z defektem ´´a bo ja nie wiem ,chyba bateria jest pusta´´....cale 3 €...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już pokazywana, więc nie daję numeru; zmienilem tarczę.

e10abf47f09aa0e28556d5f12d5ab02e.jpgb8ecee85a0f50d7ce6b7089cc27395a1.jpg8c067c63228bb65841ce9e5ddc73b3bf.jpg637add51b9195d48a868e9ca42482ea7.jpg

Ed.

Nie wiem czemu wydaje się na dwu fotkach czerwoną, jest czarna :)

To chyba światło..

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robi wrażenie, zwłaszcza na tym pasku. Gratuluję i zazdroszczę! Bezel to zamiennik, czy z takim też występowały? Wiem, że jest bez wypełnień kolorów ze starości, ale czy w tym modelu były inne bezele oprócz czarnego?

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na radzieckich forach widziałem trzy rodzaje bezeli, w tym też taki jak mój - bez wypełnienia :) w temacie o katalogach Dałem link do opracowania o uszatych, autorstwa naszego kolegi, jest tam dużo fotek :)

Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka

Ed.

A pasek mojego wykonania :D

Edytowane przez Enkil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

Enkil, świetnie wygląda Twoja Amfibia, ma niepowtarzalny klimat, a wszystkie oznaki czasu i dobrze dobrany pasek tylko dodają jej uroku :) Gratulacje (też taką chcę :) ) !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba moja ulubiona tarcza, ale mam pewne obawy co do koperty :(. Wydaje mi sie, ze powinna być kanciasta.

Świetny zegarek, gratuluję! Moim zdaniem koperta nie musi być kanciasta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi