Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość dryblus

No to teraz pogadamy o telefonach

Rekomendowane odpowiedzi

Time postawił na właściwego konia. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Z humorem ;)

965369a60b699d5a908ee62c8fcbc15b.jpg

Google Pixel 2 | Tapatalk Pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Time postawił na właściwego konia. ;)

To Nokia dała ciała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, no, żarty, żartami ale jeszcze wykręcicie kolejnego flejma: androidowcy konta applowcy  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz się przyłączyć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej nie, kiedyś się przyłączyłem i jeden forumowicz zlikwidował konto  :rolleyes:  :o  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Likwidowanie kilka razy w tą, czy w tamtą... Jeden raz nie ma znaczenia ;-)

Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

To Nokia dała ciała.

e tam Nokia, Majkrosoft dał d*py ;)

A tak na poważnie, nawet gdyby przetrwała do dziś nie byłaby raczej konkurencją dla Apple. W sumie stało się i źle i dobrze, bo ostatecznie jako brand Nokia całkiem świetnie sprzedażowo sobie radzi.

A tak poza tematem, po 7 miesiącach z Pixelem 2 mam ochotę kupić drugiego na zaś :D ten telefon jest fenomanalny

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście moje porównanie było z... lasu. Ale z drugiej strony w sumie to można stwierdzić że rozwój baterii nie nadąża za możliwościami i zapotrzebowaniem na energię telefonów/gadżetów. Np. zegarek z gps ledwo starcza na dłuższy bieg, a chciałoby się żeby klika dni trzymał...

Zmieniając temat:

Mam zamiar zmienić telefon, moim faworytem jest Galaxy Note 8. Z zalet to duży ekran (w sumie wszystkie telefony to mają), Amoled - świetny obraz, rysik który się wydaje dobrym wspomaganiem, możliwość podłączenia do DEX i wyeliminowania komputera, no i oczywiście topowa (??) Specyfikacja techniczna... Ktoś używa dłuższy czas i poleca/odradza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to fakt software'owo nokia polegla i tutaj nawet microsoft nie pomogl. 

Mnie w sumie tylko brakuje roznorodnosci telefonow, z lekko nostalgia przypominam sobie co ciekawsze modele ktore mialem. Kto teraz wpadlby na pomysl wyprodukowania 3650 czy Communicatora. Pamieta ktos w ogole N900 i system maemo?

To byly eksperymentalne lata ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Maemo jeszcze jako tako było znane. A czy ktoś z Was miał w rękach Siemensa SXG75 z BrewMP? Używałem tego telefonu chyba z pół roku, tak mi się podobał. System działał jak ślimak w slow motion :D

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maemo to była rewelacja - normalny Linux na komórce. Świetna była też Nokia N9 z meego i gestami. Niestety bardzo szybko uśmiercone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jash no to teraz zajechales ;) mialem w rekach, bawilem sie, ale zeby na wlasnosc, niestety ;)

Ja to w tamtych latach bylem mozna powiedziec wielkim fanboyem nokii i symbiana ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Ja też, głównie serie E z Nokii. Mieliśmy nawet z kolegą swoje forum poświęcone głównie E61. Nie mniej czasem się lubiło eksperymenty jak ten SXG75. Wyglądał jak na tamte czasy futurystycznie, był fajnie ciężki i miał pojedynczy ale świetny głośnik. Niestety używanie go nie należało do przyjemności :D

a E61 uwielbiałem ze względu na qwerty, stąd też późniejsza, długa miłość z BlackBerry.

Edytowane przez Jash

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seria E i oczywiscie wszelkie communicatory, dla mnie osobiscie to najlepsze produkty nokii jakie byly. Ja bylem aktywny na forum symbianos, bylo tez forum o communicatorach, ale teraz nie pamietam juz nazwy.

Nokia miala kilka ciekawych telefonów z tych które mialem to na pewno 7710, 3250, N91, N90 w sumie 6800 tez zapoczatkowala ciekawa serie rozkladanych qwerty ;)

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Na SymbianOSie a później OpenMobile też byłem nałogowcem :) Moją ostatnią E61 kilka lat temu sprzedałem koledze, a ten używa jej do dziś. Tylko dżojsticka wymienia co dwa lata, ale nakupił tego na wymianę chyba z 50 sztuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może były inne powody, ale jak dla mnie, to Nokia dała przysłowiowej d..y dwa razy. Raz, uparcie wierząc w swoją dominującą pozycję, jednocześnie zachowywała się jak konserwa i dała się zrobić jak dziecko pierwszemu ajfonowi. I dwa ograniczała dostępność Symbiana, przy tym kompletnie ignorując jego słabości, jakoś specjalnie go nie rozwijała, twórcy apek też chyba nie mieli za lekko z Symbianem, no i tutaj Nokia dała się zrobić w jajo Androidowi.

Może jakby od razu otworzyli się na Androida, to coś by się uratowało, a tak zaczęli się bawić z Microsoftem i wyszło, jak wyszło.

Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj kiedyś różnorodność była faktycznie większa. 

Pamiętam jak miałem NEC-a e313 - to był unikatowy telefon. Potem przesiadłem się chyba na Motorolę MPX220. A w międzyczasie chyba rozwazałem Motkę A1000 na linuxie.

Teraz już takich różnic nie ma, bo właściwie jest wszystko zdominowane przez 2 systemy i wszystkie telefony wyglądają tak samo prawie ;)

Oczywiście nie jest tak, że działają gorzej, bo to co teraz da sie zrobić na telefonie to jest kosmos, ale jednak przydałoby się kilka takich smaczków :)

Edytowane przez Szymon.

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi brakuje w dzisiejszych czasach takich nowinek jak robiła Nokia, Communicatory, seria N. To było coś innowacyjnego, chciało się to mieć i używać. Dzisiaj wszystko jałowe, podobne do siebie, jeszcze teraz notch i za chwilę gość pokroju mojego ojca nie odróżni czy to iPhone, Huawei czy inny producent.

S7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi brakuje w dzisiejszych czasach takich nowinek jak robiła Nokia, Communicatory, seria N. To było coś innowacyjnego, chciało się to mieć i używać. Dzisiaj wszystko jałowe, podobne do siebie, jeszcze teraz notch i za chwilę gość pokroju mojego ojca nie odróżni czy to iPhone, Huawei czy inny producent.

S7

Za chwilę? Podejrzewam, że już wiele osób ich nie odróżnia od jakiegoś czasu :)

Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego w etui na iphona masz wycięcie w pleckach na logo.....żeby nikt przypadkiem nie pomylił go z Xiaomi  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle, ze z 10m nie odrozni 7ki od 8ki 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie tak na szybko myślę o przesiadce z IP7plus na coś z androidem. Czasem coś trzeba zmienić :)

Może tym razem się nie zrażę.

Na pierwszym miejscu z wymagań to płynność a następnie aparat. Aktualizacje również mile widziane. 

Huawei P20 Pro, SGS9 plus a może Google Pixel 2 XL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi